Ja, az egy hatalmas reklámfelület ott a mellényen, ráadásul relatíve kevés játékosnak van egyéni szponzora. A vb-n (a legnézettebb versenyen) meg csak a hivatalos támogató plecsnijét lehetett viselni, volt is hőbőrgés. Persze a legjobbaknak nyilván nem kenyérre kell már a pénz, a pénzdíjak azoknak fontos, akik próbálnak bejutni a profi élmezőnybe, ami mellesleg rohadtul nehéz. Ha már feljött a tenisz, ott a világranglistán még a kétszázadik is meg tud élni a sportból, snookerben ennyi játékost talán nem is jegyeznek.
Ne felejtsd, hogy 2 éves ranglistáról van szó, és az előző éve nem volt rossz Hendrynek, többször is döntős volt, nyert is rankinget, és ez dobta őt most első helyre, nem az idei éve.
Matthew valószínűleg nem magára gondolt, mindenki tudja, hogy ha kizúg az első körökben, akkor nincs olyan szisztéma, ami neki kedvezne :) De azzal nehéz vitatkozni, hogy baromi kevés a 6 verseny és persze minél kevesebb a ranking, annál kevésbé reális a ranglista. Zombie ki is emelte, hogy Hendry élete legrosszabb szezonjával lett világelső újra, Ronnie meg harmadik.
Hogyhogy kit? MIndenkit! Én csak nagyban gondolkozom.
Először is, ez egy kéthetes event lenne. Tartanánk egy nyílt amatőr magyar bajnokságot, nevezési díjjal, győztes ingyen megnézheti a profi verseny minden meccsét. Aztán jöhetne a profi verseny. De tegyük fel, hogy csak 16 versenyzőt hívunk meg. Ekkor úgy lenne, hogy ranglista első 10 helyezettje, további 5 versenyző fórumos szavazás alapján, plusz még egy embert, aki vagy az előző évi győztes, ha nincs benne az első 10-ben, vagy pedig a legeredményesebb 21 év alatti versenyző. Ja, és minden 4. évben elmaradna, mert kell a pénz a választásokra:))
Sidespin, a fórumos versenyt én veszíteném el, mert még életemben nem játszottam:)
Szerintem pedig a ranking-et illetően Matty-nek igaza van!
Gondold csak el. Van összesen 6 ranking event. Meg van kb. ugyanennyi, talán kicsivel több non-ranking. Ami azt jelenti, hogy ha te a tegyük fel 12 versenynek a felét megnyered, de ez mind non-ranking, sehol sem vagy, pedig egy csomót nyertél. És lehet, hogy olyan valaki, akit te a non-rankingen mindig 6:0-ra, vagy ne adj isten, ha ilyen előfordul 18:0-ra vertél, de a rankingen eljut egy negyeddöntőbe, mert csupa gyengébbel került össze. Téged meg mindjárt kiejt Ronnie. Ő sokkal előrébb kerül mind te, hiába nyilvánvaló, hogy nem jobb játékos.
Szerintem az ideális az lenne, ha lenne mondjuk 15 rendes ranking verseny, és megmaradna a Pot Black 'gálázni', mert annak tényleg csak annyi értelme van.
Egyébként nem gondolom, hogy Matty lottery-nek hiszi a snookert. Annak hogy most rosszul játszik, biztos valami lélektani oka van. Illetve azok szótára szerint, akik itt Ronnie-t szidták: egy pöcs.
A szponzori pénz nem ugyanaz, mint a reklámbevétel. EGyébként nem hülyeség, szerintem ha lenne valami, akármi, amit Hendry és/vagy Stevens reklámoz, nálam és a pasimnál már volna belőle néhány (vagy nagyon is sok) darab:) Na jó, viccet félretéve. Szponzori pénzt akkor kap az ember, amikor a csinos kis zakójára rávarrnak egy emblémát. Na, azt nem azért teszik oda, hogy szebb legyen, hanem hogy mindenki lássa. Azt valóban nem gondolom, hogy ettől gazdak a UK, de azt sem hiszem, hogy ingyen pakolják oda.
Ezt nemrég hallottam: 'Profit means champagne, cigarettes and a decent tailor.'
Ez persze marhaság, de elég sokan gondolják így. A snooker pedig olyan szinten 'arisztokrata' sportnak látszik, hogy az emberek többségében fel sem merül, hogy ezért még fizetnek is. Vagy ha mégis, akkor bárki is rászorulna.
De az is biztos, hogy egy ilyen jellegű reklámnak lenne pozitív oldala is. Sokan kérdeznék meg maguktól, ki ez a fickó? És talán érdeklődnének.
Most őszintén, közületek ki tudta, hogy a bacardi reklámban fejbedobott ürge az a Vinnie Jones? én is csak azért tudtam, mert egyik kedvenc színészem, és esett le az állam, mikor megtudtam, hogy azelőtt focista volt...
Szerintem dobjuk össze a pénzt, és rendezzünk egy Hungarian Open-t :)
Mettyunak delegalni kene egy uj edzot, aki megmondja neki, hogy ez nem lottery. Hanem csinalni kell rendesen. Akkor talan tuljut az elso korokon es minednki boldog lesz vele egyutt...
Alias, te mázlista vagy. Én is csak úgy ott ragadtam egy esős napon a tévé előtt, és azóta nézem a snookert. De sajnos az én ismerőseim között egyetlen egy snooker rajongó van, és róla is csak most tudtam meg, mert panaszkodtam neki, hogy nem látom a döntőt, mire ő elkezdte közvetíteni messengeren keresztül. Meg is lepődtem rendesen, mert nem gondoltam volna róla:)
A nagy zöld izé a tévében szerintem is snooker asztal legyen inkább, mint focipálya:)
Jól van, elismerem, hogy a helyzet sz@r. De nem hiszem, hogy ez okozna egy esetleges válságot. Módosítom az eddig általam elmondottakat arra, hogy elméleti szintű fejtegetés volt, rendben? Mert tényleg fogalmam sincs az egésznek az anyagi hátteréről. Azért remélem, meg fog változni ez a mostani helyzet. Addig viszont minden elismerés a játékosoké, akik ennek ellenére kitartanak. Egyetlen aprócska jó dolog az egészben azért van: tényleg csak az lesz profi, aki szereti is a játékot, és nincs tele a sport kiégett, életunt, pénzre hajtó játékosokkal.
Tudjátok, ez azért egy furcsa dolog. Már ami a népszerű, meg nem nagyon népszerű kifejezést illeti.
Tény, hogy négy évvel ezelöttig, fogalmam sem volt, hogy mi a snooker. Aztán egy nap, mikor nem adták a teniszt, mert esett, és helyette snooker volt, lusta voltam felállni, és ottragadtam a tv elött. És tetszett.
És nemsokára kiderült, hogy az ismeretségi körömben majd mindenki nézi a snookert. Egészen meglepődtem. Arról már nem is beszélek, hogy rövid idő kellett hozzá, hogy a családom is mellém telepedjen a meccsek alatt.
Aztán meg a snnoker fórumok........... millió van, n nyelven.
Akit zavar a lassúság, az ne nézzen snookert. Szerintem.
Darth, igazad van abban amit mondasz. Aki pedig a fiatalokat fikázza, az jobb ha megnézi, hogy Hendry 21!!! évesen lett először világbajnok. Mindig lesznek tehetséges fiatalok, és egyre több van.
A színvonal most így jött ki, szerintem sincs köze a taktikához. Néha vannak olyan húzásaik, hogy az ember az állát keresi utána... és pozitív értelemben.
De hogy sidespin-t hergeljem, focis példa: a real is szokott sz@rul játszani. bárkivel előfordul.
Annak, aki Ronnie-t lélektanilag szidta:
a snooker attól is szép, hogy emberi. Ez pedig nemcsak azt jelenti, hogy két ember (vagy 4) játszik egymás ellen, hanem azt is, hogy emberi hibákat vétenek. Összeomlanak, idegeskednek, kikészülnek, vagy pedig hideg fejjel megfordítják a vesztett állásokat. Ez tipikusan az a sport, amit az is eldönthet, hogy milyen hangulatban van a játékos, milyen a lelkiállapota vagy a hozzáállása. Még a taktikai részének is lélektani alapjai vannak. Én nem vagyok Ronnie rajongója, sőt, de aki jobban szeretné, hogy minden játékos előre kiszámítható legyen, az kezdjen neki robotokat építeni, de ne számítson nagy sikerre velük:P
A szponzori pénzekből csak egy nagyon szűk réteg él meg a snookerben. Hát hol látsz te a tévében snookerjátékosokat akármit reklámozni? :) Nagyon is szükségük van a pénzdíjakra a játékosoknak, különösen a top16-en kívül.
amíg ők nem elégedetlenek, addig mi sem legyünk azok
Welsh star Matthew Stevens has hit out at the state of world snooker just over a week before the start of the World Championship, which begins on 15 April.
"You can't really call playing snooker a job at the moment," he said.
"People talk about the world rankings but how can you judge people on only six tournaments a season? It's not like golf which has about 40 events a year.
"This season we've had tournaments in Malta and China but the prize money is terrible. It's a bit of a shambles."
Stevens, who lost last year's world final 18-16 to Shaun Murphy, described the ranking system as "a lottery" and said the loss of tobacco sponsorship had dealt the sport a major blow.
"I don't know how it can be sorted out. All us players can do is just keep potting balls," he said.
a foci szabálsokat azért változtatták meg, hogy aktívabb legyen a játék és megszűnjön az időhúzás. Mivel a focit fix időre játszák, érdemes volt időt húzni. Az utsó 10 percben a nyerésre állós csapat hátvédjei a kapusukkal passzolgattak, és a kapus bármikor megfoghatta a labdát. Nagyon jó, hogy ezen változtattak, mert ez így ebben a formában nem oldható meg és ez jót tett a futballnak.
A snooker egész más, mert ezt a játékot nem fix időre játszák. És még mindig megvan az a hatalmas félreértée, smit úgy látszik nem sikerült még mindig tisztázni:
taktikus játék nem egyenlő azzal, hogy szar, unalmas játék!!!!!!!!!!!!!!
Mesterséges gyorsítással az olyanok mint Steve Davis meg vannak ölve. Pedig ebben a szezonban gyönyörűen játszott sokszor, de hát ő nem egy villám joe az biztos. Nyilván a fiatalok között is vannak olyanok, akik lassab tempójúak.
A világbajnoki döntőnek ehhez az ég világon semmi köze, de ez is sokszor elhangzott: nem azzal volt baj, hogy lassú volt, hanem azzal, hogy némelykor mérhetetlenül gyenge volt a színvonala. Ez a kettő pedig semmilyen szinten nem függ össze egymással.
Hát, szerintem is gáz volt ez a döntő, mert az ember egy VB-döntőtől azt várja, hogy látványos lesz, hogy repkednek a 100as braekek. Ez nem volt igy, mert gyakorlatilag ha 60 pontnál többet lőttek, akkor azért már tapsolni lehetett, s olyan állásokat hagytak ki, hogy... Ráadásul mind2 védekezett. Persze mind2 taktikusan játszott, mert nyerni akart. Erre jó példa, hogy Ebdon még a rózsa+fekete kombóra is megpróbált snookert adni, holott a fekete a falon állt...
De én emiatt nem hibáztatom őket, mert ha belegondoltok a helyükbe, Ti is inkább a biztosra mennétek, ha úgy érzitek, hogy nem megy a játék, s a végsőkig küzdenétek. Ronnie pontosan azért esett ki, mert ő nem taktikusan jáccik, s ráment tök fölöslegesen Dott ellen is a feketére. nem jött össze, szevasz!
Valakinek ez szimpatikusabb, valakinek az. De ettől még nem kellene itt vészmadárkodni a snooker jövőjét illetően. Egyrészt Hunter, Matthew és Ronnie sem olyan idős, másrészt nekem a fiatalok: Robertson, Day, pláne Murphy is tetszetősen és szimpatikusan játszanak. Én inkább ezt emelném ki, nem pedig az Ebdon-Dott meccset....
Ronnie egy pöcs, mert Williams ellen összeszedte magát, hiszen tudta,h jól kell játszania, különben pápá. A Dott elleni meccset meg már nem vette ilyen komolyan, mert ahogy én is, ő is úgy gondolta, hogy ez sima ügy lesz. Aztán csúnyán pórul járt... Megérdemelte, de őt ismerve, nem hiszem hogy emiatt 3 napig sirni fog.
Jönnek majd az új versenyek, és a jobbnál jobb meccsek. Én erre gondolok a jövőt illetően, s nem pedig pesszimistán vészmadárkodom. Egy-egy rossz meccs mindig becsúszhat, de nem hiszem a jövőben lesz még valaha Ebdon-Dott döntő! :DDDDDDDDDDDDD