ahh hogy mik vannak itt.... A kozonseg - persze nem meglepoen - annyira szurkol Jimmynek, meg Kurucz-ek is gyakorlatilag imadkoznak Gray minden lokesenel hogy ne menjen be. Kozben persze temetik Jimmy-t hogy mar ez az utolso vb-je, meg hogy mar nem erdemes odaallni a selejtezokbe jovore stb. Ez nem tul szep toluk, meg ha van is benne vmi. Gray tovabbra is gyenge-kozepes, siman meg lehetne verni csak nem 5szer kellene borzasztoan meglokni egy pirosat egy frameben, hanem mondjuk csak 2szer. Hozzateszem szerencsetlen is, mert kick-jei is akadtak boven a meccs soran. Kivancsi vagyok mi lesz szunet utan.
Szerintem is, egyebkent most sem csinalta rosszul, de a nagyon nehezeket lelokte aztan konnyu golyokat meg elhibazta. Hat ez ennyi volt ugy latszik. A fenebe.
Eleg rosszul safetyzik, de nem azon mult, hanem hogy Graynek 2x akkora makja volt hogy kurva jol jott ki minden snookerbol es rontott lokesebol. De azt meg kell emliteni hogy nagyon nehez allast takaritott le vegen. En azt mondom hogy meg megfordithato, mert Gray is eleg gyengen jatszik.
be. de ami a legbosszantóbb, hogy a sokadik olyan frame volt, ahol Jimmy elment 40-50 pont környékére és ott megállt. És Gray onnan fordított! Ennyire rosszul safetyzik?
Aki tv-n látja, kérem mondja már el mit szúr el folyton???
A mai időkben nem várható Hendryhez és Davishez hasonló állócsillagok feltűnése, sokkal több a jó játékos. Izgalmasabbak a meccsek is, ez nekünk nézőknek jó igazán :-)
"első körben kiesett Hendry, Hunter és Higgins. ennyire jó a mezőny vagy ennyire nem megy a sztárjátékosoknak?"
azért ne felejtsük el, hogy egy új játékosnak elég nehéz bejutni a legjobbak közé. Aki meg ott van az nehezen kerül ki. Bizzunk benne, inkább arról van szó, hogy vannak feltörekvő új játékosok, akik ha tetszik ha nem igenis meg tudják verni a "nagy neveket" is. Igaz általában ezen új játékosokat nem látjuk annyit mert nekik még általában selejtezőket kell vívniuk minden versenyre, míg a nagyok poziciójuk miatt általában alapból a legjobb 32 közé kerülnek.
Mellesleg imádom én is a "nagy neveket": Hendry, Davis, Higgins stb stb de nem várhatjuk, hogy mondjuk 20 év múlva is majd csak őket nézzük majd 50-60 évesen, meg csak ők nyerhetnek meccseket, versenyeket ;-) Az az igazság, hogy a 80-as 90-es évek egészen máshogy zajlottak. Akkor a snooker játékosok valóban sztárok voltak és ez 1-2 névnél a mai napig kihat, amellett hogy természetesen még mindig szuper módon játszanak (tudás, tapasztalat stb stb) A mai játékosok közül 1-1 jut csak el, egyenlőre, arra a szintre, hogy valóban sztár lehessen.
Szerinetm se kezdene a "valodi" Hendry hazugsagokat orditani csak mert tortenetesen vesztett...
A meccsen tenyleg ideges volt de nem az ellenfel jateka miatt hanem a sajatja miatt... A donto frame eleje fele pl. milyen barnat hagyott ki. Es meg jo par lokes utan latszott rajta hogy legszivesebben a dakojaba dolne.
Valaki elmondna hogy hogy nezett ki az utolso par loves? Naluk az Euro kepe egesz nap szarakodott, es amikor vegre mutattak a fremet, elment a kep pont amikor Bond az utolso feketere celzott, aztan visszajott amikor kezet fogtak. :-(((( Vagy letoletni nem lehet valahonnan az egeszet vagy csak az utolso perceket?
Sokkal kiegyenlítettebb a mezőny szerintem, mint 10-15 évvel ezelőtt volt, de Huntertől azért túlzás is lett volna itt csodákat várni. De kétségtelen, hogy a szezonban legjobban szerepelt két játékos korai kizúgása azért megmutatja, hogy képtelenség ma már egész idényben tarolni.
Elképesztő volt ez a döntő frame, emlékeztetett a két évvel ezelőtti Stevens-Hunter nyolcaddöntőre, de ez azt is überelte. Hendry nagyon passzívvá vált a végén, míg a Bond sokkal agresszívebben lökött, sokkal több lehetőségre, half-chancere ráment, így szerintem jobban megérdemelte a továbbjutást. Meg hát az nagyon durva lett volna, ha az után a fekete után kiesik.
ki van zárva, hogy Hendry átadta a meccset. Ezt egyetlen profi snookeres sem tené meg, ha kiderülne akkor fegyelmi kérdés is lehet szerintem belőle, ráadásul ez Hendryre a legkevésbé sem lenne jellemző.
Eurosporton megnézve a döntő frame-et....elképesztő, hogy Hendry mit összebénázott. Neki szurkoltam, de kritikán aluli volt a teljesítménye - néha voltak remek felvillanásai, mint pl. a plant az utolsó frame-ben, de kettővel rá meg képes volt akkora homályokat lőni, mintha két külön ember játszott volna. Szóval csak magát okolhatja, ezt a meccset kb. 10-4-re kellett volna hoznia, ha jól játszik. Bond meg sztem egyáltalán nem viselkedett sportszerűtlenül, volt néhány alkalom, amikor hosszabban gondolkodott egy lövés előtt, de azok nem is voltak egyszerűek, és nem éreztem azt, hogy az időt akarná húzni.
Az alsó ágról nekem most Mark Williams lépett elő favorittá, nyolc között meccselhetnek Ronnie-val. :)))
Én arra gondoltam hogy esetleg "átadta" a győzelmet, mert a két utolsó lövése Hendrynek úgy nézett ki. Ennyi pénz mellett lehet valaki ilyen úriember? Vagy ez merő naivitás...?
senki nem lehet itt senkinek sem bírája, de azért megjegyzendő, hogy a sokszor felemlegetett íratlan szabály, hogy legalább ezen a topicon maradjunk - nagyjából - úriemberek, a Bond-Hendry után finoman szólva nem mindenkinél valósult meg.