nekem meg az jutott az eszembe, hogy Contador ma pont úgy ült az időfutambringán, mint egy rémesen lefogyott Armstrong, és pont úgy járt a lába, mint a westermvonat kerekének a hajtókarja a volt egyszer egy vadnyugatban.
Az jutott még eszembe, hogy amikor bejelentette a visszavonulását, olyasmit mondott, hogy a lányával lenne inkább, mint hogy szállodákban töltse a fél évet.
Nem, de a USPS/Disco korszakban sem volt szokásban, hogy a management ott ülljön a DS nyakán. Egy-egy Tour szakaszon vendégeskedtek, de semmi több. Szerintem Bruyneel is tudja, hogy nem jó úgy dolgozni, hogy az ember főnöke folyton beleszól.
Hogy a felkészülésbe/edzésmunkába mennyire folyik bele, az már más kérdés.
Az is érdekes kérdés szerintem, hogy hol kószál Gallopin? Ennél elsőbb első sora nincs a csapatnak, mint ez Kasztíliában. :-)
-ASTANA 1 CONTADOR, Alberto (ESP) 2 HORNER, Christopher (USA) 3 KLÖDEN, Andreas (GER) 4 LEIPHEIMER, Levi (USA) 5 NAVARRO, Daniel (ESP) 6 NOVAL, Benjamin (ESP) 7 PAULINHO, Sergio (POR) 8 RUBIERA, José L. (ESP) ** Dir.:Sean Yates
Ez egy nagyon durva összeállítás. Ilyen erős csapatot még Armstrong sem tudhatott maga mögött. Ez a csapat megérdemelné már Bruyneelt is a csapatkocsiba:)) De van egy olyan érzésem, hogy ő csak a Tourra ült volna be újra.
A végét csak most tudtam megnézni akár az egész közvetítés újra nézhető. :-) Szegény Tom erősen keresgélte az angol szavakat.
Bizony nagyon jól csinálta a csapat, amíg a helyi erők szökdöstek, nem zavartatták magukat hagyták, hogy a Shinamo és a Quick Step dolgozzon, aztán amikor elment a komoly sor, pillanatok alatt az élre álltak. Ha jól láttam a verseny első felében Koen feladata volt, hogy elöl figyeljen, aztán ahogy sűrűsödtek az események Joachim is előre jött (még mindig úgy mutatta be a szpíker, mint aki Armstrong embere volt a US Postalban :-) ) és Röné is nagyon erős volt, több akcióra szinte felsprintelte a mezőnyt. Ahogy pedig a vége előtt talán két kilométerrel meghúzta a sort, az valami brutális volt, esélye sem volt senkinek megszökni. Tom pedig teljesen nyugodtan tette a kereket Eeckhout mögé, és nagyon jókor bújt ki, nem hagyta magát bezárni.
Az a kis sajt jól jön vacsorára, holnap Kölnben nehéz nap lesz, a hírek szerint a Gerolsteiner Försterrel, a Milram Zabellel és Petacchival, a High Road pedig Greipellel és Ciolekkel áll rajthoz.
Most, hogy a motoros keresztülcsorgott a mezőnyön (igaz nem dícsérték meg a versenyzők :-) ) legalább látszott a csapat. Rönét minha nem láttam volna, de lehet, hogy csak megborotválkozott. :-)
Milyen jópofa lenne, ha a Tour alatt a hússzú-unalamas-sík szakaszokon a másfélperces szökés és a napraforgók helyett inkább azt adnák ahogy a francia kisiskolások ismerkednek De Vauban valamelyik erődjével. :-)