A forgalmista hölgyemény már dolgozik Gárdonyban! Sörösgigantnak: azért írtam kirendelésnek mert vezényelni mégsem lehetett a barátnéjához. Nincs olyan vonatszám és otthon mit mondott volna azaszonynak! Ráadásul állítólag ő ott sem volt mikor a csattanás történt, de vizsgálat lezárult vezénylő urunkat is megrángatták, pedig ő csak jót akart. Állítólag valami valami " jövedéki törvény alá tartozó esemény volt a fő ok" Tudod sok a traktor, tszcséből megmaradt egyébb mg-s eszköz, a továrisok pedig haza mentek(küldtük):-))
Útálam a sorozatokat,a Dallast nem különben...Arra céloztam,hogy ki vezetett,mitörtént konkrétan azt,csak érintettek tudják pontosan,de erről bölcsen hallgatnak .A tényeketpersze,hogy nem lehet eltitkolni,hiszen a végeredmény magáért beszél....
Ezért is írtam így a "kirendelést". Úgy tudom akkori vezénylőtök is szívott emiatt. Egy VBO-s kolleganőmtől hallottam, hogy a balesetet egy nyugdíjas vasutas jelentette be, aki a hatalmas csattanástra figyelt fel, s tudta egyből, hogy a vasúton történt valami. Bár az állomás se tudta volna sokáig rejtegetni a történteket.
Nem kirendelés volt!A kolléga mindennapra bevállalta a lepsényi tolózást egyéb okokból.A baleset kora hajnalban derült ki,a konkrét időpont az titok.2-3 ember repült ez okból.
Az elmondásokból úgy emlékszem a kolléga "kirendelésben volt Lepsényben" ,tehát a gépet nem hozták haza. Valamilyen tolatási művelet során vezetőállás csere nélkűl zúgott bele valami idegen magánkocsiba! Nagy balhé kerekedett az ügyből!
Elnézést, most esett le, hogy nem rám gondoltál, hanem a hozzászólásomra :-)
Akkor viszont én kérdezném, hogy ki készítette a képet ?
Amúgy a mozdonyt tolatási mozgás során törték össze, az enyingi csonkában folytak "illegális tevékenységek", majd elindulás után ráütköztek egy kocsisorra (egy váltó rossz irányba terelt). Elég kacifántos esemény volt....
1967.09.14-én, 19,34-kor Érd-felső mh.-en az áthaladó 1911. sz. vonat, élén a 424,184-el négy, a korábban érkezett személyvonatról leszálló és a sorompó alatt átbújó utast gázolt halálra. (A két vágány között kerítés volt, ami az átjáróban sorompóval volt megszakítva.)
1987.06.06-án Siófok előtt fekve maradt a 38315 sz. vonat (Bz mot 013 néhány mellékkocsival). A vonatért a 80952 sz. tolatós teher M62 255 psz. gépe ment ki, majd a szerelvényt az állomásra behúzva betolta azt a fűtőházi csonkába. Ezután felvett egy Eas kocsit és a váltókezelő "engedély van, állnak a vasak, mehettek" (innen a film címe) közlésére a sebességet erősen túllépve nekiindultak a kereskedelmi pályaudvar felé vezető útnak. A 10. sz. váltó azonban a fűtőházi csonkába vezető állásban maradt, így az ott álló Bz szerelvénybe ütköztek, ami 32,6 métert gurult hátra és halálra gázolta a tisztázatlan okból elé került olajkútkezelőt.
1985.06.01-én Som-Nagyberény megállóhelyen fekve maradt a Bz mot 065 kettő mellékkocsival (33815 sz. vonat). Az érkező, szabálytalanul közlekedő segélygép (M43 1130) a vonat végébe ütközött, 12 utas megsérült.