kirakják, mert tudod egyes helyeken még nem számolnak azokkal a magyar és közép-európai túristákkal, akik ha má' ingyé van, megisznak 7-et egy nap és még el is pakolnak. ha neked pedig ez a szuvenír, csak sajnálni tudlak.
igazad van, én még nem láttam ilyet, hiába, vannak még olyanok, akiknek még nem adatott meg egy egyiptomi all inkluzív a best reisennel.
Ennyire ne legyél mááá okos!
A teafiltereket el lehet hozni! Kosarakban ki volt téve egy csomo a forrovizes automaták mellé a cukkorral a tejszinnel és a muanyag kiskanállal együt!
Ja! Hogy Te még nem láttál ilyet????????
Azért nem kereskedelmi mennyiséget hoztunk haza, csak nosztalgiából meg emlékből.
kösz a tippet, legközelebb majd ha charterre fanyalodunk figyelek erre is. félő, igaz a feltevésed, viszont bosszantó az, hogy amikor a módosított indulás miatt vagyok kénytelen elállni az utazástól -lévén Ők nem tudják a szerződésben vállaltakat teljesíteni , gondolok itt az indulás időpontjára- akkor engem álítanak pellengérre, mondván hozzak orvosi igazolst és akkor majd a 80%át visszaadják, ha pedig ráncolom homlokom kockásra és ügyvéddel fenyegezőzök, akkor hirtelen vissza tudják fizetni a befizetett összeget. hihetelenek....
Szerintem ez nem az iroda hibája, illetve nem értem, hogy miért kell megváltoztatni egy indulási időpontot?
Esetleg a szállodák foglalták totál túl magukat és szóltak, hogy 1 nappal később jöjjenek? Vagy ami nekem a legvalószínűbbnek tűnik, az az, hogy a Travel Service gépével volt valami probléma megint, és emiatt csúszik az indulás. Még mindig jobb, mintha kinn kell dekkolni a reptéren. A legtöbb késés mindig ezzel a társasággal van, iszonyúan túlfeszítik magukat, mindenhova repülnek brazíliától dubaion át a maldív szigetekig és ha jól tudom van összesen kb 2 gépük. Így ha az egyikkel valami be nem tervezett gond van, akkor borul a menetrend, jön a késés. Ezért örülök, hogyha Malév charterrel dolgozik egy iroda, lehet, hogy drágább a jegye, de ott sokkal ritkábban van ilyen gond, illetve könnyebben tudnak tartalék gépet beállítani.
Csatlakoznék azokhoz akik korábban a Kartagót fikázták -elnézést, de a pipától nem látok! Az imént tájékoztattak, hogy a 5-én éjfélkor induló járatuk 1 nappal tolódik, ugyanis blablabla. A gondom csak az, hogy nem véletlenül választottuk ezt az időpontot. 12-én érkeztünk volna, valamikor a reggeli órákban, délben kórház, lévén lombikprogram folyamatba! Na ilyenkor mi van? Persze az utazásiroda váltig állíja, hogy a szerződésben az indulás időpontját jogában áll változtatni, amit persze "biztos" el is olvatattuak velünk, mi meg szépen alá is írtuk. Ja, de ki az aki ezt el is olvassa, és ha meg is teszi, meg válaszolnak meg mindent frappánsan! Megint az van, hogy bebizonyosodik, hogy az a tuti, amit magadnak szervezel. Utazásaink csak a legszükségesebb esetben történnek irodák szervezésével, ezúttal utoljára. Már csak bizakodni tudok, hogy a Sínai meg az emberok ott a régiek és mire kiérek elfelejtem az itthoni tortúrát.
Mi all inclusive-ban voltunk tavaly és kb. 20 ezerrel volt drágább egy hétre mint a félpanzió. Gyerekre meg nem kértek plusz költséget.
Szerintem nagyon megérte!
Korlátlan koktél sör, bor, (helyi italokból, de finom volt). Naponta megittunk fejenként vagy 5-6 teát is (Ja és hoztunk haz a szállodából teafiltert. :)) . Ásványvizet is annyit vittünk amennyit akartunk, igy a strandra (ha máshová mentünk), vagy a kirándulásra megpakoltuk a szatyrot vizzel. )
Napközben szendvics vagy teasütemény volt kitéve.
Igy nem kellett közértbe járni, vagy idegen helyen kaját rendelni.
Igaz, hogy csurgott a nyálam a városban sütött halacskák után, de mi nem mertük bevállalni. Még a helyi idegenvezetőnk is azt mondta, hogy ne együnk.
Igy a szállodás koszttól is mindnyájan hiztunk 2-3 kilót . :)))))
Csak kíváncsiskodok, ezért elárulnád, hogy a Dreams-ban hol van a másik étterem, amit Elegance Club-nak mondasz. Mi szeptember elején voltunk ott egy hetet és nem sikerült felfedeznünk, csak a recepciónál a zsúfoltat. Hát tényleg nyüzsis volt.
Már csak azért, hogy legközelebb hol keressük. :)
Azt egyébként Ti (a többiek is) hallottátok, hogy már nem lehet FP-be menni a Dreams-ba csak All Incl.-ba, így iszonyú drága lett. Az OTP már nem is szervez oda utat. :(
A Dreamsrol rengeteg hozzaszolas van a forumon. A medenceje sajnos nem futott igy jeghideg. A strandon pedig stegrol lehet a melyvizbe bemenni, besetalni nem tudsz a korallok miatt. Egy vedett sziklafal veszi korbe a partot, eleg hangulatos.
A hotel allitolag jo, szepek a szobak, jo a kaja, es nagy kertben fekszik, europai szemmel olyan 4*-osnak felel meg. Van akinek 1xer elloptak a fenykepezogepet igy a szef ajanlott.
Milyen a Dreams-nek a tengerpartja és mennyire van a szállástól?
Homokos vagy köves vagy közvetlenül korallos?
A szálloda medencében lehetett fürödni, vagy már eszméletlen hideg volt?
A szállodában fizettük be a 100$-t, de itthon is ugyanannyiba került. Csak mi ott szembesültünk a ténnyel, hogy igen csak drága dolog a szállodában az ital, így ott fizettük be.
Szia! Az, hogy a tenger strandolásra nem igazán alkalmas és erre Hurghada sokkal jobb, nem biztos, hogy igaz, mivel Sharmon nem mindenhol olyan a part, mint a Hostmarkban. Vannak olyan szállodák ahol homokos part van és lehet rendesen fürödni, dagonyázni a part mellett és a korallok csak beljebb kezdődnek.
Olvastam a Hostmarkról szóló ismertetődet és néhány információt szeretnék hozzátenni hátha valaki megy még ebbe e hotelbe és hasznot húz belőle.
Egyébként egy időben voltunk és a hiányosságok ellenére mi is nagyon jól éreztük magunkat .Az 5* hotelszoba helyett ugyan egy apartmant kaptunk , ami egy kicsit le volt lakva ,viszont félúton voltunk a tenger és a főépület között.Mi a barátainkal mentünk igy az apartman nem jelentett problémát , de ismeretleneket is lazán összeköltöztettek :-).A tenger tulajdonképpen strandolásra nem igazán alkalmas erre Hurghada sokkal jobb. Ha kitartóan gyalogolsz nagyon szép dolgokat lehet látni ,de ezt rajtam kivül nagyon sokan megirták már.
Három megemlítésre való dologgal szeretném segíteni azokat akik ide mennek:
I.A bárokban 8 féle alkoholos + egy csomó mentes koktél kapható all inclusive. Ezt sajnos az utolsó napon tudtuk meg ugyanis a koktéllapot a fiókban tartják és ugyan csinálnak koktélt ha kérsz , de olyan édes , hogy elmegy tőle a kedved.Egyébként összeöntenek mindent amit kérsz ,de ez azért fucsa. Nyilván a szálloda vezetősége vastagon benne van , hogy "szegény" bárosoknak ne kelljen annyit dolgozni.
II.Az idegenvezető által összeszedett baksist nyilván az utazási iroda nyeli le,mert abból a hotelben egy vasat nem osztanak szét az biztos.Ha adtunk valakinek 10 fontot kezét-lábát törte ,hogy segíthessen.Egyből volt jó helyünk az étteremben és az italokat is pillanatok alatt megkaptuk.VIGYÁZAT az étteremben a koktél fizetös.
III.A búvárkirándulásról csak annyit szeretnék megjegyezni , hogy az eredeti két merülést összevonták ,igy az időben kevesebb , de az igazsághoz hozzátartozik ,hogy választhattuk volna a kétszeri merülét csak megdumáltak.
Összeségében a szálloda szerintem egy gyenge négy csillag ,de aki azt hiszi hogy a non plus ultrába kerül az kicsit naiv.
Gondoltam írok egy-két dolgot a saját tapasztalataimból. Mi a Hostmarkban voltunk a párommal a Best-el. Szerintem nagyon jó volt, de persze jó magyar szokás szerint páran kiverték a balhét, mert nem a tengerre nézett a szobájuk. Ami szerintem egyáltalán nem csoda, hiszen sehonnan se lehetett nagyon látni a tengert. De ha csak este mész be a szobádba, ami elég valószínű, úgy sincs jelentősége.
Ajánlom a reggel és esti itthonról vitt kis alkoholos gyomorfertőtlenítést! Akik velünk voltak és nem ittak a nap jó részét a WC-n töltötték.
Mi befizettünk ott a helyszínen még 100$-t, így all inclusive
A kajával nem volt gond, csak ne számítson senki itthoni ízekre. Aki viszont szereti az édességet, az kánaánra találhat.
Az emberkék elég jó fejek, főleg, hogy egyfolytában mosolyognak.
A tenger gyönyörű, de amint azt már olvastam érdemes a Hostmark melletti hotel stégjéig elmenni.
Mi elmentünk minda2 hajókázásra, nagyon szép volt, merültünk is (persze csak intro), de a 2. alkalommal a hajón fizettük be a búvárkodást és fele annyiba került, mint az utazási irodánál.
Voltunk homokmotorozni is, végülis elég jó volt. Kipróbáltuk a naama bayhez közeli gokart pályát, nagyo izgi volt.
Annyi minden történt, de ha valakinek van kérdése szívesen válaszolok inkább!
Mi is a "Kardhányó"-val voltunk Sharm-ban, a repülő rendben volt, a szállást a nyári szisztémánkkal intéztük, 10 Dolcsiért a tengerhez és a medencéhez is közeli szobát kaptunk (belinkelném a képet, ha tudnám ).
A medence nem érdekelt mert a tenger nadonjó volt.
Mivel a Barátunk intézte az utazást a 15 $ odaadtuk a kunyerálóknak,nem akartuk kellemetlen helyzetbe hozni.(nyáron nem fizettük ki a 20 $-t )
Az idegen megvezető-vel 1 X találkoztunk a fakkkultatív programok ismertetésénél ( ja + mégegyszer A Sharmi sétálóutcában lévő sört ,bort és röviditalokat árusító YANI BEER SHOP elött,amit ŐŐ lelkesen elhallgatott honfitársaink elöl.
Mondtuk a barátainknak,hogy nem érdemes a Karth.-val próbálkozni,mert drágák a kirándulásaik.
A sétáló utcában találtunk is jobb ajánlatokat.
Pl.1napos LUXOR repülővel --------Karthágó 220 $ / fő
Arab iroda 160 $ / fő
Ugyan azért az útért !
Mi a Dreams Beach-ben laktunk, csak Ők ketten mentek a hotelből aznap Luxor-ba ,(mi nyáron voltunk ) kisbusz vitte -hozta Őket a reptérre-ről,kettőjükre jutott 1 idegenvezető (angol nyelvü)szal nagyon jól érezték magukat ,és még 120$-juk meg is maradt.
Sajnos a többi ajánlatuk is ilyen (le) húzós,ne a Karthagóval kiránduljatok !
Érdeklődés esetén leírom Nektek a két Iroda út és árajánlatát(megvan a 2 prosi)
A Dreams Beach-et csak ajánlani tudom,mi nagyon jól éreztük ott magunkat (2919 szoba) (igaz nem La Meridien Makadi ,de azért klassz ez is )
Mindenkinek jó utazást,az itthon lévőknek kellemes nosztalgi- ázást kívánok