Visszaolvastam, de számomra nem világos pontosan milyen papírokra van szükség a németo-ból való behozatal utáni honosításhoz? Tudna vki segíteni? Az rendben h. 2nyelvű adásvételi, forgalmi gondolom meg törzskönyv. De vhol 2 forgalmiról olvasok, meg kisbrief nagybrief, Teil 1 , 2...
Le tudná vki irni pontosan? magánszemélytől lábon hoznám haza hétvégén az autót.
Hívj amint elolvasod, mert indulok Memmingenbe és betudok menni a cuccaidért azt hiszem mind a 3 helyre, csak szólj rám, mert addig nem alapozok rá. Ma este vagy hajnalban indulok. 30/3816699
Keddem megyek Memmingenbe, csak bekell münchen körüli helyre ugranom, mert van egy Transporter amit kinézett, de addig nem akarja lerendelni amíg nem néztük át. Hát ennyi.
Lehet hogy egy autószállítóval megyünk ketten, de lehet hogy autóval 3-an.
München felé nem készül valaki mostanában? Ki kellene mennem, de jó lenne, ha valaki betár$ulna...természetesen házig viszem, ha a környéken van a célpont.
Az én díjam attól függ mennyi intézni való van az autóval. Autószállító is van, de ha saját lábon jön, akkor ugy hozom.
Komplett papírozással, szállítással 150 körül van a vége.
De ha alkudok az árból akkor a munkadíjból megy le, ezt szeretik a megrendelők is mert elég korrekt. Soha nem a munkadíj a döntő, mert nem vesz rendszámot és időt fáradtságot sem tesz a dologba, ráadásul kap garit is a vevő.
Bocsáss meg, de én inkább azt javaslom, hogy aludj(on) rendesen (az illető), az út előtt is és ha szükségét érzi, útközben is.
Nagyon könnyen közel tud jönni a szalagkorlát, a red bula meg csak késlelteti a dolgot.
Tudom, saját tapasztalatból mondom. Ráadásul egy svájci, autópályaszegény, esős út során a megivott kb 25 doboz koffeinbomba árából akár már egy olcsóbb motelszoba is kijött volna (zuhany, wc) :)
én fogtam magam kimentem busszal Németo-ba(jelzem ötször többe került a te wizzair jegyednél, holt fáradt lettem, mire odaértem, és pihenés nélkül jöttem haza)minden el volt intézve,mire odaértem,de ha nincs is, 100 euróért segítenek elintézni(arra viszont figyelj, h hétköznap menj, és ne péntek du)
borzasztó fárasztó dolog, életem legrosszabb élménye volt majdnem, elalaudtam az autópályán visszafele(vigyél sok redbullt) viszont olyan autóm van aminek a km órája nincs 500 szor megtekerve, és megy mint az atom, most adom el, és kiruccanok egy másikért
nagy kaland, én visszafele hoztam egy nőt is, hogy ne unatkozzak annyira
Olvasgatom a fórumot láttam információkat de így egyben még nem láttam leírva(lehet hogy nem vettem észre:S) hogy tételesen mennyibe kerülne egy autóbehozatala külföldről?Ausztria vagy Németország
Eggyátalán megéri-e és hogy milyen értéktől éri meg kb.? Úgy gondolom hogy reg.adó azt mindneki kitudja számolni,de hogy milyen műszaki vizsga kell mert hallotam hogy nem elég a sima és a másikat nem tudom hogy hol végzik és mennyibe kerül? Meg az autópálya díjak kb mennyibe kerülnek, a kinti rendszám milyen kell és hogy mennyibe kerül? És az ilyen költségek...? Hogy ha valaki ezt így össze foglalná egy hozzászólásban azt nagyon meg köszönném! (szerintem nem csak én :D)
A pirosszélu rendszàm a német regisztràcioju autokra vàsàrolhato. Ha te Ausztriàban akarsz autot venni, akkor az osztràk exportrendszàmot kell kivàltanod. Ennek a metodusàrol azonban nem rendelkezek semminemu infoval.
Javaslom, hogy probàlj meg ezzel kapcsolatban a Google-rol infot kicsikarni. Hivoszo: Kennzeichen, exportkennzeichen, österreich.
Csökkenő üzemanyagáras szép napot kivánok mindenkinek,
Segítségetekre lenne szükségem.
Nagycsaládos lettem (3 gyerek) így a jelenlegi Hyundai I10-esembe már csak a pótkerék fér be. Vásárolnom kell egy nagyobb autót.
Ki is néztem, Ford Galaxy 2,0 TDCI 2008-as.Ausztriából hoznám be az autót.
Órákat töltottem végigolvasva x fórumot (nem csak a jelenlegit) és mindenhol óvatosságra intenek a sárga ideiglenes rendszámmal és helyette valami pirosról írnak, írtok.
Kérek szépen valakit akinek van tapasztalata hogy írja le egy laikus polgárnak (nekem) hogy mi is az eljárás lépésról lépésre, vagyis attól a pillanattól hogy leellenőriztem az autót a minőség és ár elfogadásával aláírtam a 2 nyelvű szerződést.
Higyjétek el végigolvastam a fórumon a bejegyzéseket és főleg a piros rendszám menetéről, költségéről nem találtam infót.
VAan 2 pár P-rendszámom. HA valakinek bekell hozni autót yrjatok. Küldjetek számot, mert most Franciában vagyok. Vagy ha papírmunkában segítség kell szóljatok.
Olaszok nem fogadják el a p-t. De pl. én most rajtahagyom a franciát és ugy jövök. Ha levennék az uton felrakom a p-t
Ahogy a hozzászólásokat olvasgatom, úgy látom,hogy autóbehozatalkor a legjobb ha P rendszámmal van behozva. P rendszám akkor is jó, ha nincs műszaki? Gondolom P rendszámot kereskedőtől lehet bérleni. Valakinek van Tapasztalata, hogy mennyiért adják? Én 2 autót szeretnék németből behozni, a papíros dolgoknak még utána kell járnom. Ha esetleg valaki még akarna behozni németből, akkor én úgy látom, hogy össze lehetne beszélni, hogy egy autóval kimenni, így is csökkenteni az út árát.
Mi az iroda neve ahol a biztosítást, az ideiglenes rendszámot intézted? (Mármint a hivatalos német neve, nem a földrajzi név érdekel). Mennyibe kerül a 30 napos rendszám?
Ha Angliából viszek M.o-ra autót és csak tovább adni szeretném akkor ez lehetséges regadó megfizetése nélkül?
Milyen papírok kellenek,kellhetnek?
Az autó saját lábán jönne az országba,rendszám mizéria se kellene mert pár napig akár túristaként is lehetek az országban (mondjuk kint élek,de van még magyar lakcímem) csak leparkolnám az autót a privát udvaron és várná a vevőt.
Műszaki nélkül el lehet-e adni,kinek kell csináltatni stb...
Mik a formaságok?Még sose csináltam ilyet.PLS help :)
"ezzel az új személyes aláírós dologgal is megvan a papírmunka
egy bő óra alatt..."
Milyen új személyes aláírás?Sorry, de még soha nem hoztam be...És azt is segítenek elintézni, hogy megcsinálják a rendszámot?Vagy azzal máshova kell menni?Én Ausztriába akarok menni.Köszi előre is...