Az Ön által felkeresett topic fegyverek, ill. annak látszó eszközök
forgalmazásával kapcsolatos adatokat is tartalmazhat.
Felhívjuk figyelmét, hogy csak akkor lépjen be, ha Ön fegyverek forgalmazásával
vagy felhasználásával hivatásszerűen foglalkozik, és a honlap látogatása nem
eredményezi valamely Önre vonatkozó jogszabály vagy egyéb szabályozás
rendelkezéseinek megsértését.
Az Port.hu Kft. a fórum számára kizárólag tárhelyet szolgáltat, a honlapon
megjelenő információk vonatkozásában szerkesztői felelősséget nem vállal.
Amennyiben megítélése szerint a honlapon jogellenes tartalom jelenik meg, úgy
azt kérjük, jelezze az Port.hu Kft. mint tárhelyszolgáltató felé.
majdnem*: a fegyveres topikokban továbbra sem javasolt (értsd: engedett) a politikai eszmék futtatása, agitálás, győzködés! Ilyenekre ott van a politika fórumcsoport. Köszönjük megértésed!
Ez itt a felnőttek játszótere, papír/toll sokk mindent el bír . Nincs közös érdeklődési körünk ,látom neked mással sem, csak vita, ami nem tegnap kezdődött, ezért én részemről az ügyet lezártnak tekintem!
Most el köszönök tőled, majd lefordítod, mert te mindent (is) jobban tudsz mindenkinél:-DDD.
Dobro jutro,dobar dan,dobra picska szvaki dan!Nekem is:-))
(Nincs szláv billentyűzetem,Horváth,Szerb ismerőseim megértik, és válaszolnak.)
Miért lennék náci?... Talán megsértettem azt a túlérzékeny, nyílt utcán, fényes nappal, hordákban jobboldali politikusokat letámadó, vadidegen embereket félholtra verő "antifasiszta" lelkedet, kedves Ilaria Salis-nyaló... Ezer bocsánat, taváris...
:-D Épp azt nehezményeztem, 'ti drágá osz(t)oba', hogy a felmerült témában, női idegrendszer, senkinek sincs, nem volt érdemi hozzászólása rajtam kívül... Erre te, kölcsönvéve ezt az érvet, amit talán soha életedben nem használtál, hamisan engem vádolsz vele, jebisze...
Tirpák, azaz "fényt kapott" módon, fennhéjázva ismét előjössz az idegen, szláv nyelvekkel, azok "elvárt" ismeretével, aminek aztán tényleg semmi köze sincs sem a cső-, sem a nőtémához...
Az offoló meg éppen nem a légfegyveres ügyekben való segítségadásról szól, hanem (majdnem) minden másról, pistidiana, ill. bocsánat, 'prijátélj(ica)'...
Épp az a gond, jóember, bár valamiért (tudom, miért) fel nem fogod, hogy nem magyaráztad meg, hogy mely okok miatt nem igaz az a kezdeti, részemről tényekkel igazolt állítás, hogy a nők inkább érzelmi alapon reagálnak és hoznak döntéseket, ill. az idegrendszerük általában labilisabb/érzékenyebb, mint a férfiaké -- pedig ezt kér(t)em napok óta (nem csak tőled)... Ehelyett egyszerűen csak tagadtad, fölényeskedve mellébeszéltél, mellébeszélsz, hasonlóan másokhoz, és nem támasztottad alá érvekkel, hogy miért nem valós, amit állítottam...
Hiába makacskodsz, hogy megtetted, de ez tényszerűen nem igaz, tehát simán, fapofával hazudozol, mert nincsenek olyan hozzászólásaid, amelyekben kifejted és bizonyítod az ellentétes álláspontot...
felnőtt ember egy suhanc szintje alatt mozgó embernek nem kezd el cirka 3. alkalommal is ugyanarról magyarázni, hogy aztán ne fogja fel a suhanc, pont mint egy lyukas pohárba öntött sör , pocsékba menne . az érdemi vitáról pont a fentiek miatt ne te tartsál kiselőadást.
Nincs érdemi hozzászólásod, idegen nyelvek (ne znas govorit) nem mennek, nincs ezzel semmi baj, csak túlokoskának tartod magad, de attól curva messze vagy, most éppen "cigányozol".
Sajnos nem tudok cigányúl, pedig nem ártana, 1re többet hallani őket pl-ul boltokban....
Na, de rátérek a lényegre, valójában azért vagyunk itt, hogy a hozzá nem értőknek segítsünk, PL-úl neked! Tehát, csövek fontossági sorendben, csak neked ,csak most!
1,Szívó-cső.
2,Fújó-cső.
3,Puska-cső.
4,Céltáv-cső.
5,Keresőtáv-cső
Nem is folytatom, tudomtudom neked az 1es számú a mindened, sok sikert!
Azért nem vettem figyelembe az idegennyelv-használatra vonatkozó kérdésedet, mert az egy álkérdés volt, vagy trollkodás... Ugyanis nagyon jól tudtad/tudod, hogy a magyar nyelvről volt és van szó, hiszen ez is egy magyar nyelvű topik, ahol magyar emberek vannak jelen... Bár egyre inkább úgy tűnik, hogy tirpákok vagy cigókeverékek is előfordulnak, akikkel nehéz szót érteni, mert nem egészen értik a magyar szavakat, vagy mert a lelkiviláguk az előember szintjén mozog... Akinek nem inge, ne vegye magára, akinek inge, legyen "büszke" magára... Sajnos a magyar társadalom sem a régi már...
(A "találó" József Attila-idézet valós, nem én költöttem, leírt ő ennél sokkal durvább dolgokat is...)
Na ez egy óvodás hazugság, bárki visszanézheti, aki tud olvasni... És persze trollkodás... Nem vagy együttműködő, olyan vagy, mint egy rossz gyerek...
Ha felnőtt emberként válaszoltál volna, én is felelhettem volna rá, és folytatódhatott volna a remélhetőleg érdemi vita... Nagyon nem szokásom úgy fórumozni, hogy kitérek a párbeszéd elől, vagy elsunnyogom a dolgot... Mint pl. te...
Látod, Pajero, ez a trollkodás, bár engem trolloztál ostoba módon...
Nincsenek érdemi válaszaid, csak kamaszos csúfolódás, a téma bojkottálása, az értelmes párbeszéd megakasztása, rombolása... A tipikus troll iskolapéldája vagy...
Nem hazudok, csak hát, úgy tűnik, te se nagyon tudsz (magyar) szöveget értelmezni, legalábbis ingadozó a felfogásod, pedig ez harmadik osztályos szint, a 9 éves gyerekek már megértik...
Maga a hozzászólás, amiből idéztél, teljes mértékben magyarázza önmagát... Hogy ne bonyolítsam:
"Nem szoktam a fórumozók helyesírásával foglalkozni ... viszont most..."
Tegnap eszembe jutott egy (tananyagon kívüli) József Attila-sor, ami illik a te sorodhoz, kettősen is, de akkor nem írtam bele a válaszomba, így is nehezen emésztik (itt) a mondataimat. Most közlöm:
"Zoli, hozd ide a csövet, milyen csövet Árpi, hááát amivel kiszívod a pö.....met."
"Gyere, Pista, nyálazd meg a pöcsömet, hisz az Isten is stricinek teremtett."
Tévesen ítélsz, mint a vak ló, rossz párhuzammal jössz... Megint sok volt "Recska Endréből"...
Ez egy internetes fórum, éppen egy offoló, ahol felröppenő témák mentén folyik az eszmecsere, a beszélgetés... Erre találták ki.... Az eszmecsere szó talán túlzás, mert itt néhányan a kisegítő iskola után jöhettek ide, látván fogyatékos szövegeiket, fájó butaságukat... Ezért éreztem/érzem magam úgy, mint egy gyógypedagógus a szefósok között... Tisztelet a mindenkori kivételeknek, azért a légesek közt is akadnak intelligens emberek, pl. ama néhány lájkolónak, meg a be nem jelentkezett egyetértőknek...
Terelsz és hamiskodsz... A helyesírás csak egy rövid kitérő volt, a lényeg a többi, amire nem vagy hajlandó válaszolni, mert nem megy... Besültél, és csak füstölögsz, mellébeszélsz, de az értelmes válaszadást továbbra is kerülöd, mint macska a forró kását...
Tehát túllépve azon, hogy e legutóbbi hozzászólásodban is tucatnyi helyesírási hiba van, és a következőkben is lesz, most már koncentráljunk az eredeti témára, a női lélek, ill. az idegrendszerük sajátosságaira...
Nézzük ismét, mivel vagy adós:
"Én készséggel elismerném a vert helyzetemet, ha te bizonyítanád azt... De mint írtam:
'...nyugodtan idézheted [idézhetnéd] a szerinted nem helytálló megállapításaimat, és cáfolhatod azokat... Persze nem tudod, nem vagy rá képes ... ezért hárítasz...'
Zoltán, mutasd meg a párbeszédünket egy értelmiséginek, mondjuk egy magyartanárnak, és ő majd megmondja neked, hogy ki van vert helyzetben... (Megsúgom, nem én...)"
Amilyen igénytelen kupleráj volt abban a lakásban, lehet, én is rálőttem volna a sokktól. Bár az is elég lett volna, ha hozzávágok egy palack Domestost, és elfüstöl, mint ördög a szenteltvíztől...
Mondom én, hogy konty alá való! Ez csak a vércukrodat bassza fel, másra nem jó! Ha kapok ilyen szart, azt vagy tovább adom, vagy hozatok az asszonnyal fél liter 98-as alkoholt a patikából, és összeöntöm a kettőt, és pár hétig állni hagyom. Néha összerázom, hogy érezze a törődést a pia, de sokat nem szabad ilyenből inni, mert sugárban lehet tőle rókázni. Persze, ha valaki épp arra vadászik, lelke rajta! ;-) A dohányzás helyett, meg egy bölcs ember azt mondta, hogy: "Valami egészségesebbet szívjon kend!" Ezek az aromás dohányok nem tesznek jót, plusz a körúti levegő! ;-) Szerezz be eredeti kubai szivart. Attól még 100 évig is élhetsz! Az ilyen narancsos-fokhagymás darált dohányszártól, ......hát nem tudom meddig lehet élni.
Megint mellélőttél szokásod szerint "mindent tudókám".
A Jägermeister ( a nevét se tudod helyesen leírni😁)
gyömbérrel ízesített 33% alkohol tartalmú ital!.
Tehát ízesített, nem külön kell inni hozzá gyömbért!
A hideggel jó helyen kapizsgálsz, mert hűtőben kell tartani
fogyasztás előtt!
A pipadohánnyal kapcsolatban:.dilettáns vagy pipadohány ügyben is,mert a Melange 50 grammos kiszerelésben kapható légmentes csomagolásban! Nagyon finom aromás dohány!☝️
A Jägert többnyire vadászok isszák okoska,akik 95%-ban férfiak!
Gondolom nem voltàl szomjas megint,hogy ilyen júzer szinten próbálkoztál nálam!..😀☝️
"Nem szoktam a fórumozók helyesírásával foglalkozni",
Te hazudsz!
"felnőt korában tanult meg írni-olvasni, úgy-ahogy...:-))"
Melyik nyelvre gondolsz? Magyar,Szerb-Horváth,Orosz? (8-évig tanultam,(Szerb-Horváth,Oroszt) akkor még Szerb-Horváth volt, Jugoszlávia megszűnése óta Szerb,és Horváthnál más az ékezet, tudod 2 Országról van szó) Oroszt nem gyakoroltam, és elfelejtettem igen csak.
Mester, hány nyelven írsz-csevegsz???
Kérlek taníts még bennünket!:-DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD...
Szerintem te az a csávó vagy, aki egy buliban egyedül álldogál a sarokban (szandál/zokni kombóban) és feltartott ujjal magyaráz valami nyomasztó baromságot az arra járóknak, de mindenki kiröhögi és megy tovább, ő pedig a saját fölényes intellektuális győzelmeként éli ezt meg.
Már bebizonyosodott a vert helyzeted , de mint értelmetlen ember ezt te nem fogod fel.😆🙆
A vert helyzeted az is bizonyítja mint általában oly sokszor másoknál is , ha nincs más , nyelvtannáciskodsz,
Ki hosszabban, ki rövidebben , te előbbi vagy .
Jártasd a lepcsest akkor ha az a pár elütés gátol az értelmezésben,
Ámbár, akkor se szabadna nyekeregned , mert ha az a pár elütés gond akkor megint csak ott tartunk hogy az értelmi szinted az a béka segge alatt van kettővel.
Hát, az már jól látszik, hogy nem vagy egy korrekt figura... Simlis, így is szokták mondani...
Azér' neked is van egy "vitakultúrád", komám... Fej-fej mellett ZoliD65-tel... Ej, a mindenit neki (hova keveredtem)... :-D (Korpa közé, tisztelet a kivételeknek...)
Megin' nem láttál el a hozzászólásom végéig?... Egy jó közelpontú binokulár segít... Ott lenne egy kérdés... Ideje megválaszolnod...
Na ugye, hogy fontos volt tisztázni... (De ettől függetlenül nyugodtan maszturbálhatsz egész nap, ahogy ezt öniróniába csomagolva elárultad... Jogod van hozzá, emiatt én nem ítélhetlek el...)
Nem szoktam a fórumozók helyesírásával foglalkozni, csak magamban néha/gyakran nézek nagyokat, viszont most egy olyan ember kérdőjelezte meg az én értelmi szintemet, aki valószínűleg felnőtt korában tanult meg írni-olvasni, úgy-ahogy... :-))
Az, hogy egybeírtad, nem elírás... Ami "érdekesség", hogy hogy került bele az ott nem hiányzó 'n', ami lentebb és távolabb van az 'i'-től, és még távolabb az 's'-től... Közéjük raktad, de minek?... Hogy keveredett oda valamelyik ujjad idő előtt?... Odabötéztél?... Vagy netán a fark...?!... Vagy inkább csak valami rövidzárlat miatt megnyomtad azt a billentyűt, 'gombot', amit (még) nem kellett volna... Bidennel is könnyen történhetett volna ilyen, de szerencsére és egyelőre megúsztuk... Még jó, hogy nem te leszel a következő amerikai elnök, félrenyomsz, és viszlát, planéta...
Én készséggel elismerném a vert helyzetemet, ha te bizonyítanád azt... De mint írtam:
"...nyugodtan idézheted [idézhetnéd] a szerinted nem helytálló megállapításaimat, és cáfolhatod azokat... Persze nem tudod, nem vagy rá képes ... ezért hárítasz..."
Zoltán, mutasd meg a párbeszédünket egy értelmiséginek, mondjuk egy magyartanárnak, és ő majd megmondja neked, hogy ki van vert helyzetben... (Megsúgom, nem én...)
Ez itt a Légfegyveres OFFOLO, lőtéri kutyát nem érdekli a hibamentes helyesírás, lényeg olvasható legyen és elfogadható. Hibamentes írás kevés van, lehet a tiéd sem az.
Ha már cső, ez csak 1vic, és nem szol neked, és más fórumtársnak sem!
Zoli, hozd ide a csövet, milyen csövet Árpi, hááát amivel kiszívod a pö.....met :-DDD.
Nem számítottam arra, hogy egy felnőtt embernek el kell magyarázni, hogy mit jelent a recskázás, de mivel komolynak tűnik a kérdés, ezúttal komolyan fogok válaszolni is.
Természetesen Recska Endre munkáinak tanulmányozását jelenti.
:-)) Hogy mit?!... "Megvesztegetett" kutyát...?!... :-D Nincs ilyen kifejezés, te... "Megveszekedett kutya", na ilyen már van... (Legalább most is tanultál valamit...)
Folyamatosan mellélősz, és mindig ugyanoda... Én értem, mit jelent a 'cső' adott témákban, világosan leírtam, csak te nem értesz magyarul, nem tudsz értelmezni egy egyszerű szöveget sem, ezért értetlenkedsz...
Még egyszer: puskatémában a cső a puska csöve, irányzéktémában a cső (lehet) céltávcső... Ilyen egyszerű...
Egyébként az angolban (ahol talán a legtöbb a fegyverekkel kapcsolatos (szak)kifejezés) nem használják a 'tube' (cső) szót magára a céltávcsőre (röviden sight, scope), de használják a 'barrel' mellett a puskacsőre...
Közben elsunnyogtál egy kérdés mellett... Lássuk, te mennyire értesz a "csövekhez": tehát mit jelent a T-rétegzés vagy -bevonatolás?...
Zoltán... ha már annyira az értelmi szintet emlegeted, nem árt helyesen leírni ezt a szót. Különírjuk, amígó... Mikor anyám javítgatta az alsó tagozatos diákok dolgozatait, néha besegítettem, akkor láttam ilyen "értelminszintű" szövegezéseket...
Nem tartom magam zseninek, legföljebb meg nem értett vagy elveszett "zseninek"... :-D
Visszatérve: ráérsz, sokat fogsz még idejárni, többet, mint én, így hát nyugodtan idézheted a szerinted nem helytálló megállapításaimat, és cáfolhatod azokat... Persze nem tudod, nem vagy rá képes, ezért csak puffogsz és hárítasz... Szokás szerint...
Kevertél a dohányba hétféle macskaszőrt, meg a hónod alá vöröshagymát szorítottál. Attól vagy ilyen jól! A metaxához isznak hideg győmbért, nem a jégermájszterhez :-) Férfi ember nem iszik ilyen konty alá valót ;-)
Idézni nem fogom, semmi kedvem téged etetni , ha valóban az említett értelminszint felett vagy amit korább taglaltam, akkor kitalálod magad is mikor és hol kell keresned , igazi zseninek tartod magad , amennyire itt lejött az írásaidból.
Padzsi, te nem érteni magyar?... Éppen arra válaszoltam egy korábbi hozzászólásom részletével, hogy miért "trollkodtam"... Bár azt is neked írtam, joggal, hogy "a trollkodást mint vádat előszeretettel használják olyanok is, akik nem tudják, mit takar a fogalom, köztük te is"... Az akkori teljes hsz:
Tehát fölösleges egymás után ismételted önmagad, hiszen közvetlenül előtte ugyanerre (a csőtémára) utaltál, amire a fentiekkel már megválaszoltam... Mi nem világos számodra ezek után?... Lezárt ügynek tekinthető, ezzel előhozakodni már valódi trollkodás... (Legalább most már tudod, jó, sejted, mit jelent a kifejezés...)
Olcsó és nálam hatástalan trükk azt megpróbálni rámhúzni ami te vagy valójában. Nem kívánom részletetni 3x is ki hova tért vissza és mikor ami a nulla közeli értelmet jelenti.
"Pajero, azt már tisztáztuk, tisztáztam... Egy távcsöves vagy céltávcsöves topikban mehet a csövezés, orrba-szájba, de (nálam) egy légpuskásban a cső az a puska csöve, kivéve, ha a beszélgetés a megfelelőnek tartott optikákra terelődik egy darabon..."
Ha már (cél(táv)csövek, optikák: mit jelent a T-rétegzés vagy -bevonatolás?...
Hát végül csak hozzátennék még valamit, a tények kedvéért, bár első alkalommal elálltam tőle... Így is jó néhányan sértőnek találják ezt a fajta hasonlítgatást, hiszen JA az egyik legnagyobb költőnk, úgy ismerjük...
Szóval nemcsak az a két dolog volt közös, az alapvetőket leszámítva, hanem még az is, hogy sz'ptak és sz'p(t)attak is...
Igen, amely kutyafajtákat házi kedvencnek tenyésztik, annak úgy alakulnak a tulajdonságai... A piteket, ahogy a nevükben is benne van, bunyóra, ketrec-, eredetileg gödörharcra, kutyaviadalokra tenyésztették ki...
Kedves most..., a fonalat vagy a szálakat elvarrni szokták, nem lezárni, de ezt most csak mellékesen mondom, mert van ennél egy fontosabb kérdés is... A félreértések elkerülése végett nehogy belecsússzunk abba a hibába, ami Fricuval kapcsolatosan megesett... Kételkedés nélkül elfogadom, hogy mestere vagy az adott dolognak, de azért tisztázzuk a fogalmakat: mit értesz recskázás alatt?...
ZoliD, leírtam már korábban, hogy nem vagyok gyógypedagógus... Meg azt is jeleztem, hogy egyeseknél/többeknél baj van a szövegértelmezéssel és/vagy a magyar nyelvvel...
Bocs, de amiket közöltem a témában, azok megértéséhez nem kell egyetemi diploma nyelvész szakon...
Oké, lehet, nem vagy egy értelmiségi (végzettségű vagy vénájú illető), de ezzel sincs baj, senki sem lehet az, és nemi is kell, hogy mindenki az legyen, az sem vezetne jóra...
Az Ég áldjon meg, vészhelyzetben senki nem vár semmire és senkire tudat alatt, nem is morfondírozik, ahogy korábban írtad, hanem cselekszik, teszi a dolgát, vagy éppen nem... A várakozás egyébként is tudatos dolog... Ha pl. várod a buszt, arra összpontosítasz, nem pedig tudat alatt várod... Ha csak tudat alatt várakoznál, lekésnéd...
Még egy-két kapaszkodó, talán felfogod az értelmüket, ill. magát a valóságot ebben a kérdésben:
Azok a bizonyos gyengébb idegrendszerű nők tehát nem várják, hogy végre mikor sikoltozzanak, mint állat, nem morfondíroznak rajta, hanem ösztönösen kitör belőlük ez a hang...
Nézd meg pl. azt a videót, ahol Trumpot meglövik... És hallgasd meg azt a sikítókoncertet, amit néhány vagy több nő ott lenyom hirtelenjében, ugye az előállt veszélyhelyzetre való ösztönös reakcióként...
Nem, nem tértünk, mert az állat ösztönösen üzemel jobbára ... a nők abban a helyzetben nem!!! És abban a fokozott figyelmet igénylő tréner-kutya kapcsolatban a 0val egyenlő hogy tudat alatt a nők a hapsira várnak ha baj van. Te térsz vissza betegesen a tipikus hisztis ,gyenge csaj példához akit istápolni kell ... down-kórosak lennének tudat alatt ? istenem gyere le , söpörd el a fuck logic hegyeket.
Te jelen/pár napos példát nem fogtad fel és újra szádba kell rágni, az értelmi szintet nem karcolod .
Meddig kívánsz még itt vergődni a nagy semmin, bukj le a dunába és keresd a fejszéd , de vigyázz mert sok a foszfor benne , kutyák is bánták ezt ...
"Nem a Pitt kutyákkal van a baj, az emberekkel akik viadalra nevelik őket."
Igen, evvel sokan egyetértenek, és részben igaz is... De különbséget kell tenni a pitbull típusú és a többi fajta között...
Az ilyen-olyan irányú nevelés egy dolog, a genetika meg egy másik... Ezeket a kutyákat nem kell viadalra nevelni, ugyanis éppen erre lettek "létrehozva"... A genetikai tulajdonságokat és hajlamokat pedig semmiféle neveléssel nem lehet megváltoztatni, legföljebb kissé enyhíteni vagy elnyomni...
E harci kutyáknál négy dologra koncentráltak kiemelten a tenyésztők: családbarát/emberközpontú jellem, extrém erejű állkapocs, extrém mértékű kitartás, és a megadási ösztön kiiktatása...
Az elsővel nincs gond, a pitbull aludhat a gyerekágyban is... A többi elvileg a ringbéli ellenfeleknek szól...
A kutyaviadalokkal sincs gond, ha betartják a mértéket...
"A nők bátorságát növeli az, hogy a jelen lévő férfiak biztonságérzetet nyújtanak... Tudják, ha baj van, ők azonnal ugranak...' (WBA)
'Persze, mert ők aztán ilyenkor is csak ezen mofondíroznak.... LOL' (ZoliD)
'ZoliD, nem morfondíroznak rajta, ugyanis nem kell... Ösztönösen tudják, alap...' (WBA)
'Az állat ösztönösen működik, az ember [esetünkben ugye a nők] bizonyos értelmi szint felett logikus össszefüggésekben gondolkodik...' (ZoliD)
'Visszatérünk a kiinduláshoz, a gyengébb lábakon álló női idegrendszerhez: mikor egy fehérszemély ijedtében elsikítja magát, az nem a logikus összefüggésekben való gondolkodás eredménye, hanem egy törzsfejlődés során megmaradt ösztön kitörése..." (WBA)
Utcai fűnyírás miatt szabadultak el az indulatok csütörtökön Debrecenben a Tények riportja szerint. Az esti adásban elhangzott, egy idős férfi nyitott tüzet munkásokra gáz-riasztó fegyverrel, mert azok hajnalban az ablaka alatt vágták a füvet. A két férfi kora reggel kezdte a munkát a környéken, mire az egyik ház földszintjén lakó férfi dühös lett, agresszívan üvöltözött velük, majd előkapta a pisztolyt, és egyszer a dolgozók közé lőtt, idézte fel a Tények a történteket. Hozzátették, a golyó nem talált el senkit, de mindkét munkás sokkos állapotba került a lövés miatt. Egyiküket el is érték telefonon, ő a beszélgetés pillanatában még nem tudta megmondani, megy-e majd másnap dolgozni.
a haonnál is dúl a szakértelem....
ha eltalált volna, na az lenne a csoda. :-))))))))))
Én is csak azt tudnám javasolni, mint itt többen, keress egy nőt. Fontos, hogy ne verd meg és ne gúnyold ki, ha nem tud kézzel kiemelni egy motorblokkot, de amúgy nincs sok gond velük, bármit is hallottál róluk. Egy próbát megér. Addig is a legjobb tanács, amit adhatok, hogy recskázz sokat.
Arra keltem egykor, hogy részeg nyaralók kiborogatták az este kirakott kukát, és rúgdalják a söröskupákat.
Hát, tévedtem...
Ők voltak!
100m-es sáv erdő a tengerpartig, ott laknak. A tapasztaltabb nyaralók meg tulajok a zöld maradékot kiteszik egy félbevágott hordóba, hogy megússzák a takarítást éccaka...
Nem félnek, megvárták, míg félálomban visszabotorkáltam a telóért...
Csak akkor húzódtak vissza a sűrűbe, mikor jött egy kutya-sétáltató. De ő is helyi lehetett, mert pórázon hozta, szóval tudta, hogy összefuthat velük.
csak te tértél vissza , Én nem, olvass értelmezz , bár kétlem ezek után hogy menne , Te mindig visszakanyarodsz a tipikus gyengébb nem a nő vonalhoz, holott halomszám cáfolat volt már itt írva , de te még mindig .... mi bajod a nőkkel ? bántalmaztak mikor nem voltál erőd teljében ? klinikai eset amit itt mutatsz .
Bevonulás előtt (79) asszem 77-78 táján, voltam volt Jugoszláviában (Eszék) Puskát vásárolni, ismerősök/barátok rávettek kutyaviadalt nézni.( én elitélem) Ott harcedzett Pittek voltak, és mindenfajta nagy testű kutyával vívtak, Pittek nyakra mentek villám gyorsan, minden ellenfelet leterítettek. (nem halálig ment a viadal) Nekem is volt Stafim, gyerekekkel nőt föl, soha 1morgás nem volt, kezükből ette a szendvicset, házikedvenc volt. Volt Tacsi keverék, Roti, Német juhász, most 4-éve Jagi van, mindegyik kenelben tartva, szabadidőnkben jöhetnek/jöhettek ki. Nem a Pitt kutyákkal van a baj, az emberekkel akik viadalra nevelik őket.
Visszatérünk a kiinduláshoz, a gyengébb lábakon álló női idegrendszerhez: mikor egy fehérszemély ijedtében elsikítja magát, az nem a logikus összefüggésekben való gondolkodás eredménye, hanem egy törzsfejlődés során megmaradt ösztön kitörése...
Általában nem, de akadnak kivételek... Pl. olyan vadászkutyák, mint az argentin dog...
A game pitek ugyebár sosem adják fel, utolsó leheletükig is harcolnak... Itt jön képbe egy aktív, vadászatokon részt vevő dogo argentino... Hamar felismeri, hogy a pit a nem harci ebektől eltérően vadállatként, vérre menően küzd, azaz nem adja meg magát, mindenáron győzni, sőt, "megsemmisíteni" akar... Ekkor egy, magát "szolgálatba helyező" argentin dog teszi a dolgát, azt, amire kitenyésztették...
A kutyaviadalokat is lehetne Homo sapienshez méltóbban művelni, sok mást is, de van egy olyan "divatos" vonal, ahol mindig túltolják...
Mi abban a "sztárság" vagy tiszteletreméltóság, hogy szétmarcangoltatják egymással a kutyáikat?... Meg hát ezek csak akkor állnak le, ha az egyik vérben úszó eb már nem mozog...
Ilyenkor hiányolom a puskatussal közbelépő különítményeket... Az is utolérhetetlen móka lenne, nem?... :-))
A gyakorló farkasölő pásztorok ellen nem lenne esélyük, mint ahogy a gyakorló pumaölő argentinokkal szemben sem...
Sajnos a pitbullok/staffordok torzult jellemű ebek... Ez a degeneráció legtöbbször a más kutyákkal való harc közben mutatkozik meg...
A rotid legyőzte, tusra tette a haverod staffját, de az nem ismerte el a vereséget, ami természet szerinti magatartás lenne, hanem "szabályt szegve" visszafogott...
Képzeljük el, birkózás, tus... A legyőzött hirtelen rámarkol a legyőző torkára, bőrét húzva, belemélyesztve abba a hüvelykujját...
A pitbullok/staffordok gyári hibás fajták, mert természetellenesen verekszenek, vagy úgy is mondhatnánk, szabálytalanul... Olyan, mint mikor a küzdősportokban, pl. az ökölvívásban övön alul ütnek...
A tied (is) iskolapéldája ennek: a leírásod szerint úgy "játszik" más kutyákkal, hogy a hátsó lábukat elkapva és megroppantva mozgásképtelenné teszi őket... Gratula...
Persze a viadalokon is roncsolják egymás lábát, durván, meg persze egymás pofáját, akár maradandó sérüléseket vagy halált okozva, de az akasztófáravaló, állatkínzó, előember gazdáik még biztatják is őket...
Az állat ösztönösen működik, az ember bizonyos értelmi szint felett logikus össszefüggésekben gondolkodik,már akinek megy, amibe nem fér bele tréning alatt(semilyen tréning közbe-motoros-lövész-kutyás stb...) hogy a feladaton és az instruktoron kívül más járjon a fejében embernek, állatnak meg a feladat utáni jutalom , de szerintem ők is összetettebben gondolkodnak mint mi azt valaha hinnénk...
Az elejét még elolvastam és abból azt szűrtem le, hogy neked a szmájlit is hozzá kéne tenni a szöveghez, hogy megértsd az iróniát, ott ment el a kedvem attól, hogy végigolvassam.
Gyuri, Pittek kutyaviadalra tenyésztett kutyák, azok a Pittek (nem házi kedvenc) amelyeket viadalra képeztek ki, és több viadalon részt vettek másfajta kutya nem ellenfél.
Röpke hasonlat, van D-75, Bau 300s, stb légesed, és van D-56, HW-77, stb, mindegyik jó és pontos, DE ,a versenyfegyverek versenyre lettek tervezve ,ezért pontosabbak, írom neked mid versenyzőnek...))).
Igen igazad van,- és érdekes,-ha ráfeküdt a kutyákra, akkor nem harapta meg őket, hanem vicsorgott ràjuk igen mély torok hangon...Nem engedte fel őket csak tartotta a pozicióját..akkor levettem róluk, de érdekes módon nem támadtak már vissza egyszer sem!!!.
Pittel még nem verekedett.mindig nagytestű kutyák mentek neki, azokat hamar földre tette, persze az igazi harc az, amikor felágaskodnak és próbálják egymást hanyatt dönteni mert akkor a gyengébb hàtsó lábú kutyára rá tud mászni és elérheti a torkát..
Sok ilyen verekedést láttam életem soràn,amikor aktívan kutyáztam.
Viszont előtte volt egy 50 kilós rotim,nagyon erős sűrű nagy fejű kutya volt..
Egyszer egy haver 35 kilós nagyon izmolt barna staffordshire terrierjével összevesztek egy teniszlabdán!
A staff ment neki Nesztornak, de ött másodperc alatt maga alá gyűrte és ott ràngatta a halál nyolcassal!(aki kutyás tudja mi az!)
Végig a hátán volt a staff, de érezte hogy dominálja a kutyám, ezért alulról elkapta a torkán a bőrt és azt tartotta percekig!..
Nagyon nehezen választottuk szét őket, feszítő fa volt a havernál azzal feszítette szét a kutyája állkapcsát!.
A Nesztor nyakán az írhát átlyukasztotta két helyen a szemfoga, ezért három nap múlva egy nagy két teniszlabda nagyságú duzzanat lett a nyakán tele gennyel!.
Az orvos hidrogénperoxidot injektált bele egy hatalmas fecskendővel és pezsegve habzón folyt ki a váladék.
Nem sok olyan kutyafajta van, amelyik képes lenyomni a kutya--kutya küzdelmekre kitenyésztett piteket, staffordokat, de az argentin dog és az amerikai bulldogok köztük vannak... A tied, úgy látom, bully típusú (volt), nekem jobban bejött a standard, ami a karcsúbb és harmonikusabb felépítésű változat...
Első osztályú küzdők, egyik kedvenceim voltak amiatt, hogy általában játéknak tekintik a harcot, nem dühből verekszenek más kutyákkal, ha úgy adódik, vagy ha "muszáj"...
Annak idején a moszkvai dogunkkal (72/45) volt egy szügyelős jelenet... Süldőforma doberman rontott rá, miközben sétáltunk az utcán... Mellkassal távtartotta, nem harapott, csak a megfelelő irányokba és távolságokba kapva mímelt, a dobi pedig nem tudta megharapni, bármennyire igyekezett...
"Az értelmiségi vitafórumokon szerintem mindenképpen kerüld az 'emberke' szó használatát, én egyszer véletlenül odatévedtem egy ilyenre és valakit épp majdnem meglincseltek érte."
Hmm... Most_nem, úgy érzem, hogy most nem (most sem) mondtál igazat... Az 'emberke' szó miatt virtuálisan lincselni akarnának általad értelmiséginek tartott fórumozók?... Vagy lehet, hogy innen ment át néhány "nick", köztük te is?... Erőltetett, nem életszerű a példád... Mi volt az indokuk?...
Amúgy, bár ez neked nem ment át, de az 'emberkét' magamra értettem, éppen azért, hogy "kisebbítsem" magamat, ne fölétek nagyítsam...
Én elismerem, tisztelem, sőt, időnként csodálom a kétkezi munkát végző emberek szakértelmét, ügyességét, kitartását... Utak, vasutak építése, villany- vagy csővezetékek, kábelek telepítése, akár a tengerek alatt is... Hidak, gátak, felhőkarcolók stb, nemcsak megtervezése, hanem kivitelezése, megalkotása is... Mindezek fantasztikus, elképesztő emberi teljesítmények...
De kicsiben is... Pl. fű kaszálása hagyományos kaszával... Vagy bármely javítási/szerelési munkák... Vagy mondjuk egy Weihrauch-dugattyú átalakítása, nemrég itt (a légesben) felraktak egyet hirdetésben: gyönyörű kis darab, a cég illetékesei is elismerően nyilatkoznának, ha látnák... "Sehr schön, mmm..."
Pistidiana, ahogy utaltam rá, csimpánzok vagy előemberek nyilván hergelnék magukat, de Homo sapiensek nem...
Nem egy szempontból nem gondolom magam "felsőbbrendűnek"...
Pl. nincsenek komolyabb (el)ismert eredményeim semmilyen területen... Lehettem volna pl. (kiemelkedően) jó lövész, sprinter, vagy akár teniszező, nem csak "író" ;-)), de másként alakult az életem, bizonyos részben az én hibáimból is...
Pajero, azt már tisztáztuk, tisztáztam... Egy távcsöves vagy céltávcsöves topikban mehet a csövezés, orrba-szájba, de (nálam) egy légpuskásban a cső az a puska csöve, kivéve, ha a beszélgetés a megfelelőnek tartott optikákra terelődik egy darabon...
Nincs vergődés, lazán írok...
A trollkodást mint vádat előszeretettel használjál olyanok is, akik nem tudják, mit takar a fogalom, köztük te is...
(A csajozás lehet, nem lenne rossz ötlet, de jelenleg akadályokba ütközik...)
Nekem pitbullom van. Kicsi, mozgékony, villám gyors. Házi kedvenc, csibészeltetve sem volt soha, a gyerekekkel játszik, és hasonlók. Más kutyákkal futtatókban, hármashatárhegyi reptéren, itt-ott rengeteget volt összeengedve futni, játszani. Soha egynek sem ment neki, ha nekimennek, nem áll bele. Viszont játékból gyűrni szokták egymást más kutyákkal. Alapvető taktikája, hogy ha szemből egymásnak ugrás van, nem megy torokra, nem ütközik meg ágaskodik, hanem kitér, és a másik hátsó lábát kapja el, hogy mozgásképtelenné tegye egy roppantással. Ezt szokta úgy kombinálni, hogy kitér mondjuk balra, átnyúl a másik kutya hasa alatt a bal hátsó lábért, átrántja a kutya hasa alatt és az már a hátán is van, és úgy ugrik torokra. Nem tudom elképzelni, hogy egy ilyen mellezés működne ellene.
Érdekes ez az index! :-( Ma kb. 100x kellett kinyomnom a sütikezelő szarukat. Gyerekek! Ha az adataim biztonsága nagyon fontosak nektek, akkor ne baszogassatok, hogy mindenféle adathalász sütit telepítsek a gépemre!!! Hagy tartsam meg magamnak az adataimat! Köszi! ;-D
Felnőtt embernek, ha nincs felesége/élettársa/barátnője/szeretője stb, csapkod, vitázik, felsőbb rendűnek állítja be magát társaival szemben, maga ellen hergeli a fél fórumot, ott van baj ,nem kicsi!
Igen, én is úgy látom, hogy szellemi világítótoronyként töröd át a sötétséget az itteni kétkezi cro-magnoniak fejében.
Az értelmiségi vitafórumokon szerintem mindenképpen kerüld az 'emberke' szó használatát, én egyszer véletlenül odatévedtem egy ilyenre és valakit épp majdnem meglincseltek érte.
"Sajnálom" a rottweilereket... Más molosszerekhez hasonlóan fáradóban a fajta, egyre kevesebb az igazán típusos példány... Bár pl. a fiatalabb fajta argentin dogok között is sok már a vizslaszerű 'korcsagén'...
A németjuhászok kora is leáldozóban, jönnek a belgák... És valóban lenyűgöző az intelligenciájuk és a mozgáskészségük...
A nők bátorságát növeli az, hogy a jelen lévő férfiak biztonságérzetet nyújtanak... Tudják, ha baj van, ők azonnal ugranak...
Vannak olyan "macsó" kutyások, akik úgy szeretgetik a fogós fajtájú ebüket is, hogy a szájukba nyúlkálnak... :-))
"Jól van, Zénó, ügyes vagy... Micsoda pofa ez, kérem... Ezek a nagy fogak... Te nagy mafla, te... A hosszú nyelved, lihegjél... Pofa, pofa, micsoda állkapocs, a fene a fajtáját neki... (A szájzugnál a keze, kutyapofa hirtelen becsuk...) Á... Ááá!... Áááá!... Leharapta két ujjam!... A krva anyád, Zénó!... Bzd meg, mit csináltál?!... Hívjatok már mentőt, geczi!..." :-Đ
Valós történet, egy argentin dog volt a nem felelős, mert lihegés közben becsukta a száját egy másodpercre, ahogy a kutyák ilyenkor szokták... Ekkor általában csak nyelnek egyet, aztán tovább folytatják a lihegést...
Az argentin dogoknak van összvissz a legerősebb állkapcsuk, dobogósak, köszönhető a bordeaux-i és a pitbull felmenőknek...
Hát, Dínókám, ez ismét egy gyenge eresztés volt... Hárítasz rendesen, no meg tovább hamiskodsz, ami nem szép dolog...
Büszke (kissé gőgös) ember, bocsánat, nick vagy, azt már látom...
A hosszabbra nyúlt válaszom kb. 10 százaléka "személyeskedés és provokáció"... Persze nem az, csak te a nagy önérzetedben annak veszed, ill. így farolsz ki abból, hogy érdemi választ adj a fennmaradó 90 százalékra... Szemforgató módon úgy teszel, mintha a tartalmi rész nem is lenne ott, pedig azért (el)olvasható az (még ha a végét tömörítette is a program)...
Aki nem értené, a calgonos reklámot, amiben idegbe jön a nő, azért raktam be, mert exDínó fórumtársunk másik "kedvenc" topikja a "Mosógép" (volt)... :-))
Tény, hogy ez nem egy értelmiségi fórum, és ennek köszönhető, hogy sokan/többen "vegytiszta suttyóságnak" és "ideologizálásnak" nézik azt a próbálkozást, tisztelet a kivételeknek, mikor egy 'vitafórumokban' járatosabb emberke világos magyar nyelven megindokol valamit, illetve megértésre igyekszik sarkallni olyan embereket, akik, hát ugye... nem akarok megsérteni senkit... tehát jobban értenek a kétkezi dolgokhoz, mint a betűvetéshez...
:-)) Hát, lehet, hogy felétek, és a veled egyetértőknél olyan szokások uralkodnak, mint a csimpánzkolóniákban vagy az előembereknél, de esetemben biztosan nem így lenne, pistidiana...
Nincs feleségem vagy élettársam, de ha volna, kellően értelmes és tájékozott lenne ahhoz, hogy kinevesse pl. az itteni (e vitában mínuszolgató, és/vagy szánalmas vitakészségről tanúbizonyságot tevő) "fényes elméket", mondván: drágám, félelmetesen buták tudnak lenni az emberek...
Ismertem olyan intelligens lányokat, nőket, akik nem ültek fel sem a régebbi típusú, sem az újabb keletű 'feminista ideológiának', és mélyen megvetik az őket sokszor indokolatlanul "védeni akaró" kreténeket, akik korlátolt módon azt gondolják, ettől lesznek "Férfiak"...
Tegnap - szerencsére - nem forogtam ilyen veszélyben. Reggeltől estig futóvad, HFT, airsoft IPSC, meg némi íjászat. A tűző napon. Nem igazán stresszeltem azon, görcsöt kap e a lábam a hideg (víz)ben.;-)
Ilyen hosszú posztot amúgy szinte senki sem olvas el az interneten, még akkor sem, ha érdekes a téma, nemhogy akkor, ha a vegytiszta suttyóságot próbálja ideologizálni a szerző.
Én jópár nagytestű kutyát választottam szét verekedés közben
és volt hogy visszafordult az egyik, és majdnem leharapta a jobb kezem kisujját.
Legtöbbször a kutyáimat választottam szét olyan kutyákkal szemben,-akik rátámadtak a városligeti sétàk közben.Nekem akkor Rottweiler kutyáim voltak.Mindig a tàmadó kutya mögé kerültem,és kereszt fogással a hátsó lábait a levegőbe emelve addig csavartam a testét hogy,a mellső lábai már nem érték a földet,és a kutya hasa az ég felé nézett..Akkor legtöbbször elengedték egymást, mert a támadó kutya mellső lábai is a levegőben voltak,és ez bizonytalanná tette őket!
Volt,hogy a másik 35-40 kilós kutyát úgy vittem oda a gazdájának, ahogy kapálódzó nyulat a hátsó lábainál fogva átnyújtanám neki..
Volt hogy kikerekedett a szemük..:)))
Sok kutyás női versenyzőt ismertem régen,- és semmivel sem voltak bátortalanok mit a férfiak àltalában...
Persze ez a nagytestű őrző-védő kutyás nőkre vonatkozott,
nem a kistestű 5 kilós ebeket sétáltató női gazdikra!
Igen, mindenben (is) igazad van, De, figyeld hogy a feleséged/élettársad(ha van) ne olvasson bele amit itt össze hordtál, mert lehet kitépi a füleidet és kinyomkodja a szemeidet!-DDD.
Tegnap mondta be a híradó, hogy nem szabad egyedül, felhevült testtel a vízbe menni. Mindig legyen egy-két ismerős a közeledben, aki figyel rád, és tud segíteni, ha baj van. ;-)
Azért írtam, hogy az akarás nem azonos a tudással, mert te úgy írtad le, mintha esetünkben az lenne, egybemosva a két fogalmat:
"Azért az arra vagyunk kitalálva , az nem jelenti azt hogy ne tudnák(akarnák magukat megvédeni )," (ZoliD65)
Ha megtudnák védeni magukat, a férfiak emiatt nem kellenének... De többnyire nem tudják, hiába akarnák... Mert ugye a férfiak vannak arra kitalálva... Hogy megvédjék őket...
Az állítólagos beskatulyázáshoz, egy másik Értetlenkének válaszoltam, de neked is szólhat
,,A következő (számodra, úgy tűnik, felfoghatatlan) mondatomban pedig benne vagyon a lényeg; olvasd újra lassan, tagoltan, hogy eljusson a megfelelő agyi területhez, ami a megértést szolgálja:
'Fontos ismét jeleznem, és kiemelnem, hogy ezek a gyengeségek vagy erősségek jellemző, és nem kizárólagos tulajdonságok, tehát az általános tapasztalatok alapján felismerhető tényekről van szó...'
Tehát még egyszer: nem en bloc a női nem kizárólagos, zárt halmazú [beskatulyázott] hisztérikusságáról és idegrendszeri labilitásáról van szó, hanem a nőkre inkább jellemző tulajdonságokról, amiknek köze van a férfiakétól valamelyest eltérő agyi/idegrendszeri felépítéshez..."
Igen, persze, ezért hangsúlyoztam, hogy "általában"...
De nem árt tenni egy fontos kiegészítést a verekedő nagytestű kutyákat szétrugdaló nőkhöz...
Azok az ebek egymással vannak elfoglalva, fókuszálnak, a külvilág alig létezik számukra a küzdelem hevében... Egymást akarják mindenáron "tusra vinni", és nem a gazdit... Ha viszont a gazdasszonyt akarnák, megkérdőjelezve, ill. próbára téve a fennálló rangsort... lenne ott ám fülsüketítő sikítás, 'segítséég!', meg cafatokban lógó, véres ruhadarabok, remegő végtagok, halálra vált tekintet, bepisi-bekaki... :-))
Ajaj, tanár uram, baj van a szövegértéssel, ha már edukálásról beszélsz...
Dehogy tekergek, megint, legföljebb a másfél méteres farkad, ha a Dínó a dinoszaurusz rövidítése... (Na meg ne sértődj, mint egy 'labilis idegrendszerű, hisztérikus' nő! ;-))
Akik pl. pozitívnak jelölték a válaszaimat, és rajtuk kívül bizonyára akadnak még, értik, miről beszélek... Vannak ám értelmes emberek is a lövészek között, akiknek van lövésük más dolgokhoz is, míg másoknak lövésük sincs hozzá, csak a lövészethez, (val)amennyire...
Egy oktatónak, netán tanárnak érzékelni, értenie kell a mondatokban, megfogalmazásokban fellelhető árnyalatokat is... Tehát a diszlexia kizárandó.... Nálad ez szemlátomást nem akar sikeredni...
Ha már fogalmazás... A fő kritikai megállapításodból kimaradt egy fontos szavacska:
"Az általad idézetteket senki sem vitatta, ellenben természetesen egy szót hoztál a nők állítólagos labilis idegrendszeréről és hisztérikusságukról." (exDínó)
És ahogy írni akartad volna:
"Az általad idézetteket senki sem vitatta, ellenben természetesen egy szót sem hoztál a nők állítólagos labilis idegrendszeréről és hisztérikusságukról."
A következő (számodra, úgy tűnik, felfoghatatlan) mondatomban pedig benne vagy a lényeg; olvasd újra lassan, tagoltan, hogy eljusson a megfelelő agyi területhez, ami a megértést szolgálja:
"Fontos ismét jeleznem, és kiemelnem, hogy ezek a gyengeségek vagy erősségek jellemző, és nem kizárólagos tulajdonságok, tehát az általános tapasztalatok alapján felismerhető tényekről van szó..."
Tehát még egyszer: nem en bloc a női nem kizárólagos, zárt halmazú hisztérikusságáról és idegrendszeri labilitásáról van szó, hanem a nőkre inkább jellemző tulajdonságokról, amiknek köze van a férfiakétól valamelyest eltérő agyi/idegrendszeri felépítéshez... Ezt a hisztit és/vagy túlérzékenységet még megdobhatja a havibaj, a menstruációs időszak is, ha még nem hallottál vagy tudtál róla... Bizony, ez is "tapasztalati és tudományos tény"... "Küzdj(!)"...
Ezután ismételten hamiskodsz, meg butáskodsz:
"Ja látom, a többi hozzászólásodnál mégis maradtál az ezt_nagyjából_mindenki_tudja "érvnél", bár már legalább nem hisztérikusságról írsz hanem érzelmi döntésekről :) ." (exDínó)
A tömör érveléseket egészben illik idézni, nem kiragadva fülét-farkát, mert ezek összetartoznak, így logikusak... Tehát a "tapasztalati és tudományos tény" mint érv alapvető fontosságú, ösztönző megállapítás, a saját edukálásodhoz is, Dínó... Tudod, "küzdj(!)"... A másiknál pedig: a hisztéria, ha előáll, érzelmi kilengés, érzelmi reakció, az Ég áldjon meg... Meglepő számodra, mi?... Dínó, Dínó...
"Tapasztalati és tudományos tény, hogy a nők, általában, érzelmi alapon reagálnak vagy döntenek... Ezt nagyjából mindenki tudja, néhányotokat leszámítva..."
"De legalább eljutottál innen:"a férfiak minden sportágban, a sakktól a súlyemelésig sokkal jobbak, mint a nők"
idáig: "a férfiak néhány sportágat vagy versenyszámot leszámítva gyakorlatilag majd minden megmérettetésben jobbak" (exDínó)
Dönci... Bocsánat, exDínó... Megint az árnyalatok észrevételének képtelensége... A második idézetben áárnyaltam a képet, amígó... Ha a (sport)lövészetet mint egészet, mint összefoglaló sportágat nézzük, mert az is, akkor megáll az első mondat (is)... Ha pedig bontjuk, második mondás, akkor az alágak és versenyszámok sűrűjében megtalálhatjuk "ama dicsért nőket"...
Ne szűkülj be, Dínó... A sportlövészet, amit cáfolatként felhoztál, nemcsak a 10 méteres légpuska meg még egynéhány másik kategória, ami itt (e topikban is) említésre került, hanem egy nagyon sokrétű sportág... Ezt is felhoztam érvként, de (te is) átléptél rajta... Tájékozódj, tanulj meg szöveget értelmezni, utána vitázz...
Épp félretettem az ellentéteket a téma miatt, bezzeg te , a pokolban is kamu úr, A Kisgyerek, az ilyet nem tud , igazán érett gondolkodás, ahogy a kontextusok nem keresése,vagy meg se talalálása a hozzászólásban ,
Tartalmilag több íródott neki,ezért neki címeztem ,
Na erről beszéltem, az akarás és a tudás nem mindig párosul , de a tesómnál pl párosult a nem tipik pánikolás stresszben, a zsebes megfogta a haját és el akarta venni a táskáját , önvédelmi reflex beindult , kivágta magát a "fogásból" magához rántotta a tasit a rabló meg bepánikolt elfutott 55 kilós nőről beszélünk , nem birodalmi lépegetőről .
szóval WBA , genetikailag kódolt a "jobbakban" a nők védelme , segítése , de vannak nők akik nem így "gyártódtak" úgymond , mint amilyen típusokat te leírtál , erre próbáltam kilyukadni , amire te csak annyit írtál hogy az akarás meg a tudás ....
És a korábbiakhoz +1 - kár vergődnöd, beskatujáztad a nőket 1 halmazba holott az összetettebb mint ahogy lefestetted első nekifutásból.
Tekeregsz, ami egy ideig szórakoztató volt de most már inkább fárasztó. Ez a "megvádolom a másik oldalt azzal amit én csinálok" rendkívül átlátszó, ennél azért többet vártam volna.
Az általad idézetteket senki sem vitatta, ellenben természetesen egy szót hoztál a nők állítólagos labilis idegrendszeréről és hisztérikusságukról.
Ja látom, a többi hozzászólásodnál mégis maradtál az ezt_nagyjából_mindenki_tudja "érvnél", bár már legalább nem hisztérikusságról írsz hanem érzelmi döntésekről :) . De tudod mit? Tegyük fel, hogy a saját szűk ismerősi halmazodban ez így is van (modjuk ekkor őszintén sajnállak), szerinted ilyen kicsi és nem reprezentatív mintából messzemenő következtetéseket levonni nem önbecsapás?
De legalább eljutottál innen:"a férfiak minden sportágban, a sakktól a súlyemelésig sokkal jobbak, mint a nők"
idáig: "a férfiak néhány sportágat vagy versenyszámot leszámítva gyakorlatilag majd minden megmérettetésben jobbak"
Mivel én csak a sportlövészetet hoztam fel cáfolatnak az első mondatodra így a magam részéről bejezettnek tekintem az edukálásodat ;)
Tapasztalati és tudományos tény, hogy a nők, általában, érzelmi alapon reagálnak vagy döntenek... Ezt nagyjából mindenki tudja, néhányotokat leszámítva...
Nem állítottam (ki) magamról semmiféle macsóságot, ellenben ti macsónak gondoljátok magatokat, mert itt úm. megvéditek a nők becsületét... Tipikus (sznob) álmacsóság ez...
Minden említett női teljesítményt elismerek, hiszen ezek tények, mint ahogy azok is tények, hogy a férfiak néhány sportágat vagy versenyszámot leszámítva gyakorlatilag majd minden megmérettetésben jobbak...
Fontos ismét jeleznem, és kiemelnem, hogy ezek a gyengeségek vagy erősségek jellemző, és nem kizárólagos tulajdonságok, tehát az általános tapasztalatok alapján felismerhető tényekről van szó, amit az álmacsók vagy a papucsok nem hajlandóak tudomásul venni, mert nem látnak a ceruzájuk hegyénél tovább...
Hogy szakavatottabbak is szóhoz jussanak, pár tudományos igényű megállapítás a témához kapcsolódóan:
,,A serdülőkor utáni férfiak számos fizikai jellemzője hajlamosítja őket arra, hogy erőt, teljesítményt és gyorsaságot igénylő sportágakban felülmúlják a nőket ... A felnőtt férfiak összességében nagyobb izomtömeggel és kevesebb testzsírral rendelkeznek, mint a nők, még az edzett populációban is ... A férfiaknál nagyobb vázizomzat, valamint nagyobb szív és tüdő fejlődik ki, és több vörösvérsejtjük van (ami az oxigén felvételnél előny). Kétségtelen, hogy a férfiak és a nők számos olyan fizikai jellemzőben különböznek egymástól, amelyek befolyásolják a sportteljesítményt.
A fiúk átlagosan jobbak a lányoknál a legtöbb alapvető motoros készségben, különösen a tárgykontroll (dobás, elkapás, rúgás) és a testkontroll (mozgékonyság) készségekben.
Elég néhány egyszerű megfigyelést végezni a helyi uszodában, parkban vagy játszótéren ... ahogy a gyerekek játszanak és alapvető motoros készségeket gyakorolnak. A fiúk játéka általában aktívabb és sportosabb, míg a lányok játéka gyakran passzívabb, fizikailag korlátozottabb és csendesebb."
,,Tudományos kutatások sora bizonyítja évtizedek óta, hogy a két nem képviselői között fizikai és kognitív különbségek vannak...
Amikor a két nem közötti különbségekről beszélünk, sok-sok tanulmány metaanalízissel nyert megállapításaira alapozunk. A képalkotó eljárások, például a mágnesesrezonancia-vizsgálatok ugyanis hatalmas távlatot nyitottak. Ma már nemcsak a boncteremben vagy a műtőben lehet vizsgálni az emberi agyat, idegrendszert, hanem bármikor, működése közben.
Pszichológiai vizsgálatok sora és a mindennapi tapasztalat is megerősíti, hogy a férfiaknak átlagosan jobb a térlátása, a mélységérzékelése, az ezekkel is összefüggő mozgáskoordinációja, míg a nőknek a finommotorikus és bizonyos verbális készségei jobbak, valamint az arcok megjegyzésének és felismerésének képessége. Azok a kérgi területek vastagabbak a nőknél a frontális lebeny részei, a parietális (falcsonti) lebeny egyes területei , amelyekhez ezek a tulajdonságok kapcsolódnak. A férfiaknál a nőkéhez képest vastagabb kéregrésszel rendelkező terület az occibitális (nyakszirti) lebeny, amely a látásért felelős agyi részt is tartalmazza. A nők és férfiak tulajdonságbeli eltéréseinek tehát a hardverben, a humán agyban is megvannak a különbségei.
A szexkromoszómák nőkben az XX, férfiakban az XY aktivitása ugyanolyan mintázat szerint alakul, mint a kéregvastagságok különbségei, nyilvánvaló összefüggés van tehát a két folyamat között. A biológiai meghatározottság egyértelmű, az említett különbségek nem nevelési folyamat eredményei. Az evolúció során hosszan kialakuló rendszerek működnek bennünk, amelyek a két nem fő csoportját eltérővé tették."
Elnézést, ez kicsit hülyén hangzik: "És ő sem "egyes nők", csak a magyarok között is van legalább még két ilyen kvalitású ifjú hölgy."
Nem kicsinyíteni akarttam B Gitta eredményeit és tehetségét mivel az egész kivételes, mindössze arra akartam kilyukadni, hogy nem egyedi eset egy világszínvonalon lövő nő. Szerintem a mai magyar ISSF/MSSZ mezőnyben jelenleg kb. 6-7 nő tud ilyet (puskás és pisztolyos összesen), férfiből pedig talán 3-4 (bár igazából stabilan kettő).
Hunter Field Target-ben N. Kata, a 3 gyermekes anyuka megnyerte a Magyar Kupa versenysorozatot, végigverte az összes hazai férfiembert, 2 világbajnokot meg a többieket. V. Lara 17 évesen szintén dobogós helyeket lő a férfiak között HFT-ben meg sziluettben is.
Segítek, itt a hozzászólásod :) Ugyanő 630.0-al tartja az 50m fekvő országos csúcsot. 17 évesen lőtte és jobb mint az aktuális junior férfi és női világcsúcs. Nagyon ügyes az a lány...
És ő sem "egyes nők", csak a magyarok között is van legalább még két ilyen kvalitású ifjú hölgy. A kekeckedők kedvéért: férfiből sincs több ilyen itthon...
Nem találom azt a képet, amit B. Gitta édesapja küldött át nekem a lánya Meyton gépre leadott 60 lövéses edzéséről. 637 kört lőtt - az akkor még durván kamasz - kislány.
10-es körnél rosszabb nem volt benne! Aki vizuális típus, öszerakhatja fejben, ez hány mm-es szórásnak felel meg.;-)
Ezt csak úgy iderakom a levegőbe, mivel nem nemzetközi versenyen született az eredmény, és ugye... képi bizonyíték híján.:-(
Ha valaki Komáromban jár, rákérdezhet személyesen az érintettre. Vagy versenyen...
Tehát érveid nincsenek ezért marad a személyeskedés, tekeregsz, hogy áthárítsd a bizonyítási kényszert. Kafferbivaly meg véres harcmező és a légfegyveres sportlövőszámok... peeersze. :D
A többiek már leírták amire nem akarsz emlékezni, de gondolom úgysem fogsz bizonyítékot hozni a nők labilisabb idegrendszeréből adódó hisztérikus hajlamról, se a férfiak vészhelyzetbeli hideg fejéről és tettre készségéről. Nem, a "de hiszen ezek köztudott tények" az nem bizonyíték... :D
"egyes nők férfiakhoz hasonló eredményeket érnek el" - látod már megint a lenézés, "egyes" nők vs. a férfiak komplett halmaza. Csak egy példa az "egyes" nőkre: idén a kairói világkupán légpuskában (azért se írom ki a pontos nevét, küzdj) 9 férfi tudott 630 felett lőni, ugyanez a női mezőnyben 22 főnek sikerült. Náluk a döntő alja 632 felett volt. Ha van némi fogalmad erről a versenyszámról akkor talán érteni fogod miért ezt a küszöbértéket hoztam fel.
Továbbra is előtted a lehetőség, nézd meg az ISSF vagy akár a magyar rekordok listáját és elemezd, kíváncsi vagyok mire jutsz. Ott látsz majd 25-50 méteres (ahol van huzat és legyek is stresszhelyzetnek) eredményeket is. A magyaroknál ne felejtsd el a versenyzők nemek szerinti számosságát is figyelembe venni, ugyanennek a világcsúcsoknál nyilván már nincs jelentősége.
Ahhoz pedig kell némi perverzió, hogy valaki egy nicket kezdjen el becézgetni (nem rövidítésről beszélek)... gyanús nekem ez a nagy macsóság :D
A nők, mivel labilisabb az idegrendszerük, és inkább érzelmi alapon működnek, ezért hajlamosabbak a hisztérikus viselkedésre... Erről írtam világos magyar nyelven, nem pedig a női versenyzők teljesítményéről...
Fricu1, először is tudtam, hogy kandúr vagy (már csak a nickem korából adódóan is sejthetted volna)...
Másodszor: hol beszéltem (írtam) "a női sportolók alacsonyabb értékéről"? Idézd...
És harmadszor: hol tértem át "a nők általános becsmérlésére", miszerint ők "hisztis, raplis, ideggyenge picsák, akik bepánikolnak, ha egy hozzád [hozzám] hasonló macsó megjelenik"?... Bizonyítsd, szintén tőlem idézve a "bűnös" mondatokat...
Ha tehát nem tudod igazolni az állításaidat, hazugságban maradtál...
A záró, imádattól csöpögő dicshimnuszt pedig, amit a nőkről oly áhítattal bepötyögtél, bármelyik feminista vagy nősoviniszta leírhatta volna, és írtak is hasonlókat ezerszám... Ámde a kezdő mondatod mégis egybevág avval, amiket a szememre vetettél, így viszont képmutató lettél:
"Te, én, meg az összes férfi vagyunk arra kitalálva, hogy megvédjük őket, biztosítsuk azt a hátországot, ami nélkül nincs élet."
Ha arra vagyunk kitalálva, hogy megvédjük őket, akkor ők nem tudják megvédeni magukat... Ez tiszta sor...
ExDínó kartársadnak is volt egy hasonló önellentmondása...
Aha, érvelési hibák... :-] Bagoly mondja verébnek...
Hol pörögtem "férfi felsőbbrendűségről"? Idézd, konkrétan...
Ami a nem bizonyított "mindenféle érdekességet" illeti, te magad adod meg rá a részbeni választ egy sorral lejjebb, most mégis értetlenkedsz:
"Nyilván nem viselkedik egyformán férfi-nő már csak a hormonok miatt sem..." (ExDínó) Ez így van... de ugye én némileg átestem a ló túloldalára, folytatod, ezért ismét várnám, hogy idézd azokat a sorokat, ahol átestem...
Bár nem vagyok gyógypedagógus, de segítek megérteni, ami eddig nem jutott el a tudatodig... Te konkrétan csak légpuskáról beszéltél, írtál (azaz "légpuskában"), és nem a 10 méteres (olimpiai) számról... Ha ezt így leírod, az a konkrétum, de ha nem jelzed, akkor az állításod általánosságban értendő nagyjából minden légpuskás versenyszámra... Te nem jelezted...
Persze sejtettem, hogy arra gondolsz, de a leegyszerűsítésed félrevezető, ezért is egészítettem ki olyan tényekkel, amiken átsiklottál:
"Mondjuk légpuskában már egy ideje erősebb a női mezőny a férfiaknál." (exDínó)
"Az, hogy a 10 méteres (zárt) légpuská(s)ban, vagy néhány más léges számban voltak-vannak-lesznek (adott esetekben) jobb női eredmények is, csak egy kisebb szelete ennek a sokrétű sportágnak", mivelhogy "van egy nagy rakás légfegyveres versenyszám", ilyen-olyan "nyílt/zárt irányzékos, sziluett-, terep-, precíziós, TS, minden"...
Amúgy nincs abban semmi meglepő, hogy egyes nők férfiakhoz hasonló eredményeket érnek el bizonyos olyan steril lövész-számokban, ahol légy se zümmög, huzat sem jár, ill. biztosítottak a zavartalan körülmények... Ez nem kafferbivaly-vadászat Dél-Afrikában, vagy nem fülsüketítő, földet remegtető, végtagszaggató, véres harcmező Kelet-Ukrajnában, ahol a darálóba kihajtott gépkarabélyos legények átlagos élettartama 3 óra...
Ne feledkezz meg az állításaidat igazoló szavaimat felidézni...
(A Dini értelemszerűen a Dínó becézése... A Dénesé elsődlegesen Déni volna...)
Senki nem beszélt itt a nők teljesítőképességéről, a női sportolók alacsonyabb értékről - rajtad kívül, persze.
Onnan indultál (tehát te!!!), hogy azt feltételezted, hogy egy hülye picsa vagyok, aki természetszerűen nem ért a fegyverekhez, ezért ír baromságokat egy fegyvercső nélküli fegyver témájában...
Most azt hagyjuk, hogy ezt milyen hangnemben merészelted tenni - ezért kaptad az első rendreutasítást.
A helyzet ezzel szemben az, hogy ugyan nem ismerlek személyesen (remélem), de jó eséllyel már akkor fegyver volt a kezemben, amikor te még nem is léteztél. Ez persze nem érdem, csak rögzítem a tényt.
Ezután tértél át a nők általános becsmérlésére. Tudod: hisztis, raplis, ideggyenge picsák, akik bepánikolnak, ha egy hozzád hasonló macsó megjelenik.
A javaslatom tartom: beszélj erről édesanyáddal és/vagy ha van a barátnőddel, feleségeddel.
Lássuk náluk mekkora lesz a sikered ezzel az álláspontoddal...
Ezzel szemben had' emlékeztesselek:
Te, én, meg az összes férfi vagyunk arra kitalálva, hogy megvédjük őket, biztosítsuk azt a hátországot, ami nélkül nincs élet.
ŐK, a nők tehát a főszereplők, mi lecserélhetők, helyettesíthetők vagyunk. Mindannyian.
Nekünk jutott a segéderő szerepe.
A fő teljesítmény az élet szolgálata, az életadás, a teremtés.
Ebben az általad lenézett NŐK-é a főszerep.
Neked ugyan lehet "jogod" (Brian élete) nőként hívatni magadat, "jogod" lehet szülni - csak nem fogsz.
A lényeg a lényeg: légy hálás édesanyádnak az életért amit tőle kaptál, légy végtelenül hálás a feleségednek, ha gyereket szült neked.
Hagyd ezt a süket macsó dumát, nem vagyunk rá vevők.
Mi - sportolóként meg pláne - tiszteljük és szeretjük a nőket!
Azt hiszem kissé túlértékeled magad, nem értem mitől kellene vörösödnie a fejemnek. :) Te pörögsz nagyon ezen a ferfi felsőbbrendűségen... szerintem vigyázz ezzel mert még a végén arra gondolnak az emberek, hogy ezzel kompenzálsz valamit ;)
Én konkrétan a 10m légpuskáról beszéltem (amit elég sokan űznek az olimpiai jellege miatt) és nem fogalmaztam meg olyan "általános nagy igazságokat" amilyeneket te próbálsz. Egyébként az MSSZ országos csúcs táblázat elég könnyen elérhető és ott szerintem nemigen van szignifikáns különbség a két nem között, pláne ha a versenyők nemek szerinti számát is figyelembe vesszük. Azokban a dolgokban ahol a fizikai erő számít ott nyilván a férfiaknak genetikai előnyeik vannak, ezzel szerintem senki sem vitatkozik. A sportlövészetben viszont ennek nincs akkora jelentősége (pláne amióta 50 méteren mindenki 3x20-at lő, ha maradunk az olimpiai számoknál)
A férfi-női lélek rejtelmeiről pedig egyelőre még mindig csak te állítasz mindenféle érdekességeket amiket talán először illene bizonyítani, nem pedig másoktól várni ennek a cáfolatát. Tudod, egy állítás bizonyítás nélkül legfeljebb csak sejtés... Nyilván nem viselkedik egyformán férfi-nő már csak a hormonok miatt sem, de szerintem te nemileg némileg átestél a ló túloldalára. ;)
Segítségül: van egy jópofa oldal ahol az érvelési hibákat fejtik ki. Egyelőre a hozzászólásaid remek illusztrációk lennének ott :D
Ja, és ne Dinizz kérlek, nem vagyok Dénes így először nem is értettem kit szólítottál meg.
Az Ég áldjon meg, Dini, van egy nagy rakás légfegyveres versenyszám... Az, hogy a 10 méteres (zárt) légpuská(s)ban, vagy néhány más léges számban voltak-vannak-lesznek (adott esetekben) jobb női eredmények is, csak egy kisebb szelete ennek a sokrétű sportágnak...
"Az meg, hogy a férfiak stresszhelyzetben nyugodtak, tettrekészek és megóvják a hisztérikus nőket..."
Ne ferdíts, ne hamiskodj... Azt írtam, "általában", tehát jellemzően, egyébként természettől fogva... És nem volt szó sem megóvásról, sem hisztérikus nőkről...
De akkor kapcsoljuk össze... Vészhelyzet: a nő (fel)sikolt, a férfi pedig hidegebb fejjel megpróbálja elhárítani a veszélyt... Kivételek persze mindig akadnak, de a történés rendszerint így zajlik, mióta világ a világ...
Nem a 80-as években, hanem a filmkészítés kezdeteitől fogva, nagyjából a 90-es évekig volt szokásos a tényekhez közelebb álló ábrázolás... Utána igencsak átestek a ló túloldalára... Azóta a filmbéli harci nők szétütnek, -rúgnak, -lőnek minden útjukba kerülő (gonosz) férfit... Ami persze a valóságtól elrugaszkodott femináci baromság...
Mondjuk légpuskában már egy ideje erősebb a női mezőny a férfiaknál. Jelen pillanatban pont az a meglepő, hogy a férfi világcsúcs jobb a nőinél. Az meg, hogy a férfiak stresszhelyzetben nyugodtak, tettrekészek és megóvják a hisztérikus nőket... igen, ez tényleg így van a filmekben, mármint a 80-as években készültekben. :)
Csatlakozom a Robihoz! A hálám, és a köszönetem, aki segített nekem. Igaz én egy kicsit szerényebben éltem vissza a lehetőséggel :-) Nagyon jól éreztük magunkat. Köszönjük szépen a lehetőséget!
Igen, bár a cikk eléggé erőltetett, ill. a cím is hamis... (Ugye, Telex...)
Rendhagyó esetek mindig is voltak, ill. a közelmúlt óta van egy bizonyos elmozdulás vagy közelítés a férfiak teljesítménye felé, de érthetően csak a transz-kategóriás, csíra jellegű női sportolók esetében... Minél férfiasabb testfelépítésű az illető, minél magasabb a tesztoszteron-szintje, annál gyorsabb, erősebb... Nézd csak meg, a legtöbb női sportoló egyáltalán nem nőies alkatú... Az hátrány volna pl. futás, úszás közben, de a pl. a teniszben vagy kajakban is...
Mit tesznek a nők, általában, ha hirtelen stresszhelyzet alakul ki, támadás éri őket, váratlanul ijesztő vagy megrázó eseménnyel szembesülnek?
A férfiak, általában, viszonylag nyugodtak maradnak, és azonnal tettre kész tudatállapotba kerülnek... És a nők...?... Mit vált ki belőlük, azonnal, az idegrendszerüket ért sokk?...
A nők, mivel labilisabb az idegrendszerük, és inkább érzelmi alapon működnek, ezért hajlamosabbak a hisztérikus viselkedésre... Erről írtam világos magyar nyelven, nem pedig a női versenyzők teljesítményéről...
Én nem mínuszolgatok, de felteszem ez verte ki sokakban a biztit.
Fricu! Pontosan mivel nem értesz egyet nőügyben? Ha tényekkel cáfolod azt, amit a női sportolók férfiakhoz viszonyított teljesítményéről írtam, teljesítem három kívánságodat... Ez vonatkozik a többi mínuszolgató, momentumos, dékás, kétfarkú feministára is...
"Az urán-hexafluorid (UF6) az urán és fluor egyik vegyülete. Nagyon erősen mérgező és maró anyag. 50-60 °C körül olvad és szublimál. Urán-235 dúsítására használják. A dúsított uránt tartalmazó vegyületet UO2-dá alakítják, majd pasztillázzák. Az alumínium felületén védő fluoridréteg alakul ki, így alumíniumtartályban tartható, akárcsak rokon vegyülete, az urán-tetrafluorid (UF4)."
" Atomkocsi: titkos szovjet projekt1965-ben a szovjet tudósok egy 320 lóerős (akkoriban sok) atommotorral szerelt Volga Atom autót bocsátottak ki tesztelésre. A motor 500 kilogrammot nyomott, így nem 2 kerék volt elöl, hanem 4. Egy ilyen autót nagyon sokáig nem kellett tankolni. A tesztek kimutatták, hogy a Volga Atom 60 000 kilométert tesz meg tankolás nélkül. Kiderült, hogy ezután a motort viszont újra kellett cserélni. A szovjet tudósok azonban kijavították ezt a problémát, szilárd urán helyett urán-hexafluorid formájában gáz-halmazállapotú üzemanyaggal működő motort készítettek, és az autó új verziója 40 000 kilométert vezetett tankolás nélkül. A tankoláshoz elég volt új urán-hexafluoridot pumpálni a hengerekbe, és az autó továbbment. Amikor Hruscsov nyugdíjba vonult, a gépeket leszerelték, és a kutatás ezen a területen leállt."
Negyven-hatvanezrenként én is bÍrnék tankúni! És ki nem?
A héten sűrűn gondoltam rátok! (mint a függvény két szélső értékére! ;-) ) Egy hosszabb Hargitai utazásról hazaérve sok
pro és kontra érvvel találkoztam a polimocsi topikban leművelt releváns témátokkal kapcsolatban. Nem mondom, hogy mindent is tisztán látok, de egy
négy generációs, együtt élő, és gazdálkodó családnál hédereltünk végig. Az út során tapasztalt helyi gazdasági viszonyok meg egy másik fejezet, ami külön megér egy misét...
Komolyan: a határnál többen elgondolkodtunk azon, hogy ne kérjünk-e esetleg menedékjogot a románoktól???
Egyik következménye a hosszúság-kontrakció, melynek értelmében egy nyugvó rendszerben l hosszúságú test egy mozgó koordináta-rendszerben megrövidül, hosszúsága az eredeti hosszúság 1−𝑣2𝑐2-szorosa lesz. Ez a jelenség hosszúságmérő eszközökkel nem bizonyítható, mivel azok is hosszúság-kontrakciót szenvednek.
Nincs titok! Kesztyűben lősz. Ha kopik, cseréled. Olyanra, amit kapsz. Nem biztos, hogy olyan lesz, mint a régi.
Univerzálisnak kell lennie, az adott "hangulatodhoz" kell tudnia igazodni. Nincs két azonos befekvés, két tökéletesen azonos lőtér. Állítani kell, amit kell, ha szükség van rá.
Ez nem egy egykezes sportmarkolat, mint pl. a TOZ 35 szabadpisztolyomon.
Szombaton vért izzadtam, amíg a versenyen végig lőttem vele a 20 lövést, annyira tört. Évek óta nem volt rajtam. Változott a kezem.
Meg is látszott az eredményemen...
A kispuskámon nincs ilyen sínen állítható ketyere. Fix a szíjkengyel. Közvetlenül a szíjon fekszik fel a kezed. Ott szimplán csak elzsibbad a 20. lövés után, és kész! ;-)
Én legömbölyíteném az alját. Azt az éles peremet fogni szerintem nem jó. De lehet, hogy inkább egy lufiba töltött gipszre markolnék rá. Az a legautentikusabb minta a kezedről! Neked magyarázzam? Mintakészítő Úr! ;-)
Én egy hüvelyt tennék a bordázott csavarra. Abban lenne egy esztergált furat. Olyan mély, minta csavarod.
Tehát kell a külső átmérője, a magassága - figyelembe véve, hogy ezzel rögzíted a T-sínbe, tehát elforgathatónak kell lennie, maradnia. Nem érhet bele a vasba.
Amikor Exhi elindította a polis fórumát, csináltam neki egy kis házi oltárt a nagyszoba sarkában. Rendszeresen füstölőt gyújtok benne ezért az ötletért.
Mára már olyan szinten szoktam le az ottani olvasgatásról, hogy kizárólag ingerszegény éjszakás szolgálatokban kukkantok be néha, nehogy bealudjak.
Ha visszatér ide megint az a moslék stílus, ami - eddig - átköltözött a polisba, akkor ezt a topikot is csak február 31.-én fogom látogatni.
Felnőttek vagytok mindannyian, tudtommal! Akkor miért kell óvodás szintet hozni? Mutogattok egymásra ezerrel, kinek mit kéne nem lereagálni!
Én már sok-sok éve megjegyzés nélkül ignorálok minden idiótát, akárhogy próbálkozik. Higgyétek el, nem kibírhatatlan dolog!
Pontosan olyan, mint a gyógyuló var piszkálása: lehet, hogy viszket egy kicsit, de akkor sem szabad levakarni, mert vérezni fog...
Én levágtam hogy nem választottál térfelet, de gondoltam még ha sebtében is lereagállak . kicsit vázolva a felállást , sosem voltam az a feltett kézzel dolgokba menős , blődségnek teret hagyó ember , tán a kettő nagyon együtt is jár néha..
Egy névtelen "rajongóm"(lsd:Modis topik történet) aki sokszor úgy írt rólam mintha ismerne, kitettem ide egy "keringőre" felhívást vagy 2 éve , nevemmel mail címmel, hogy ha nem is meri ide kiírni ki ő hogy ennyire "képbe" képzeli magát pm megírhatja és folytathatjuk úgy hogy valóban képben van mindenki , Gondolod jött mail ? ....
"""Várom a linket ide!!"""" Miiiiii van? Rosszul látok? Ki vagy te?Mi vagy te? Rendőr? BÍró? RendőrbÍró? Netán csendőr? Vagy csak eltévesztetted a házszámot? ;-)))
mert mikor áttételesen se emlegettem őket mással beszélgetve , akkor is így vagy úgy szoba hoztak, vagy amikor kiültem a büntit de ők még az alatt is velem foglalkoztak, a rajongók......
Mostanság már nem ülöm ki , pont a fentebbi miatt,
De nézd csak vissza ezt a friss hiányos eseménysort ,
A dolog ott kezdődött hogy valakivel egyet bírtam érteni akit amúgy nem csipázok, ő se engem ,letojom a dolgot,
Aztán jött a harmadik fél a mindent is tudokjával meg a 4. Is jött piócázni és az első szólîtott? Asszem, ezek után görcsösen Ki akart tiltani a semmiért . Utána a vízözön ,
És még én vagyok az ilyen meg olyan a fórumon , ezután az eseménysorozat után , itt tartottam az időrendet....
A kedvedért egyet értek,de minek? ;-) Ha mondjuk(nem bÍrja ki,de mondjuk) Zoli egy hétig nem is válaszolna a "bandának",ezek a vén agyalágyultak abbahagynák a műsorozást? Olyannak ismerted meg őket az itteni alakÍtásaik alapján?
ugye,hogy ugye?!!Látod Te is,hogy csak borsót okádsz a falra!Eredménye sosem lesz.
De!Ha már bolondok,legalább lehet rajtuk röhögni! Szórakoztatóak! Rájadásul INGYEN röhögtetik ki magukat! Én a helyükben már valami befizetős oldalt keresnék a bohócparádéjukhoz!
Khhhkhhhh!Hagy kérdezzelek!Fricu! Te hagytál már ebben a büdös életben abba vitát,akár azért is mert"okos enged......."? Pont ti ketten gyaláztátok a topikot vagy fél évig,mert mindketten küzdöttetek az utolsó szóért.
Panaszkodj zsoltinál ,az újpestinél, csak mert van 2 is....,
Utána jött át piócázni pitonka , őt követte bobcat kétségbeesetten,
Én meg tegyem tarkóra a kezem, térdeljek le mert a "profik" nem ismerik el tévedésüket ,max kamuból , hangnemet váltanak, amire én is , ésatöbbi .... nem feltétlenül ebben a sorrendben .
Bújj el, de ne az én helyemben , leírtam múltkor mik az okok, fel nem fogtad , nem is akartad, de azèrt engem ekézel , ami sokszor visszás ,mint most is .
Mi lenne ha nem nyelvtannáciznál és én se csapom le A magas labdáid ? Majd ha érdemben megszólalsz ezen témán felül akkor lesz miről dumálnod.
Bobcat ! A modikat azzal ekézni hogy támogatva vagyok az nem jó dolog ám 😅 csupán az ész érvek okos embereknél célba értek , a kínos mószerolásod ellenében , semmiféle támogatásom nincs ....
Ahogy már írtam, ez egy más szerkezet, nem a tiéd variálása.
Külön rögzítési pont van a kéztámasznak, saját csavarral, elforgatható, eltolható oldal irányba is.
(Anschütz...)
A tiédre én egy nyomtatott, vagy esztergált henger alakú magasító-támasztót tudnék elképzelni (az oldalán negatív kikönnyítéssel), amit a mostani bordázott hengerre lehetne felragasztani.
Olyan is létezik gyáriban. Ha találok képet, majd felteszem neked.
Nincs olyan szerencsénk!Főleg amíg támogatva van!Csak azt nem értem miért nem nyílvánvaló,hogy nincs szükség ilyen feszültség gerjesztő kreténekre a fórumon!Amíg nem fogunk össze ellene addig itt lesz!
Én szégyellem magam, hogy nem tudsz egy ilyet faragni magadnak! :-) Lehet, hogy a TAU7-es markolatát, mégis megigazítom a lapát kezemre, aztán jövök vele párat. Hátha megtartom mégis :-)
Hát' látszik, hogy nem voltál katona :-) Nálunk a seregben ez volt a szállóige. Persze nálunk az AMD-re gondoltunk a "rárántáskor" illetve, hogy ne rántsunk rá az AMD-re. (ne húzzuk fel a karabélyt) ;-D
Persze ez is ízlés dolga, hogy másra gondoltál :-)))
Ha befekszel lasszóval lőni, az a vas bumszli nem nyomorítja szét a kezedet 40 percen keresztül, hanem egy műanyagból készült ívvel lelágyítva kényelmesen befekszik
a hüvelyk-és mutatóujjad ívébe...
A vas részt "leloptuk" annó egy profi cuccról, de azon nem volt az általam hiányolt műanyag pótlás - így méretet sem tudtunk róla venni.:-(
Gratula a mai eredményedhez! Őszintén bevallom, abban reménykedtem, hogy a tegnapi kőkemény 5 lövés edzésem feljogosít arra a reményre,
hogy a múltkoritól kicsit jobban sikerül megszorítanom téged! Nos, hiába lőttem az egyéni csúcsomtól nem sokkal lemaradva, ha te meg rápakoltál még vagy 10 kört a
múltkori eredményedre.;-)
Viszont most kilestem a titkod, mitől tudsz ilyen jól lőni! ( ez nyilván poén, de a folyt. köv. már nem az!)
Ha letudnád nekem méretezni a kéz élvédődet - ami az enyémről hiányzik - azt megköszönném!
Valamelyik ügyes 3D-s szaki a fórumról biztosan legyártaná nekem jópénzért...
A legvadabb lázálmomban sem tudnám a középszerű eredményemet ennek a hiányára fogni, de az is tény, hogy nem vágná úgy a kezemet a szerelék a verseny alatt...
Egészen beleszerettem a standard puskába! Cserélnem kell rajta a tunnelházat, mert az a rákfenéje (rájöttem!), és gyakorlok vagy 5-10 évet - de aztán reszkess, mert jövök mögötted! :-)))
Okoska. győrben voltam katona, h használnák arra felé ezt a nemlétező szót, ismerném, volt elég helyi és környékbeli surranótársam + a háték.
Szal értem én h zsenér :-) neked bizonyítani a nem létező igazad! de egy jó tanács, legközelebb használd inkább a derogál szót ha okosnak akarsz tünni.
És az ilyen pattanj palkókkal meg csak óvatosan...
A zsanér az nem= a zsenérrel , az egyik egy tárgy a másik azt fejezi ki hogy luxus megcsinálni , elvégezni valamit . Zsenér beismerni mr tökéletes a hibáidat , remélem így már érted zsenikém.
nem tehetek arról hogy az emberek a nagyfaluba , főleg újpöstön főleg lilába öltözve nem hallottak erről ,
de azért te még mindig azt hiszed a javadra van különbség kettőnk közt mi ? hát , ez nem úgy fest.
1 téma amiben vastagon egyet tudok veled érteni , 32 múltam, egész idei év tavaszig nem lehetett megszakítani , fűkasza , fűrész, fa hasogatás , bozótvágás , (de tavasszal az első 27 fokos meleg meg a nagy iram bozótvágóval le%olt kicsit , fekete fehér látás befigyelt... ültem egy darabot mire rendbe jöttem.) na mindegy azóta se lassítottam,
Már az én osztályomba is olyanok voltak a többiek hogy informatikus,könyvelő meg miegymás akar lenni, dagobertet játszottak dollár jelekkel a szemük előtt, a 2kezi meló meg zsenér volt , A tesi órákon betyár lusták voltak a sulikban a diákok... ez azóta csak romlott.
senki nem lett belőle gazdag. mindenkinek volt 1 állása.
de
azért pl. járt munkaidő kedvezmény meg miegymás. ezzel nem azt akarom mondani h nem voltak "szentőrültek" mint mai napság is akik ingyen v szinte ingyen tették a nem elvárhatót. pl Robiék is ilyenek ma.
de a rendszer az volt amit leírtam.
az mhsz megszűnése utáni dolgokat meg ugye nem kell ragozni? a szét "privatizált" eszközök meg miegymás. én ismertem egy ilyen utód brigádot, ugyan nem gazdagodtak meg, de 94-95ben sem nagyon kellett dolgozniuk munkahelyen csak a helyi utód szervezetnél, és tették ezt a megszűnésükig.
Nem tudom, talán a még nálunk is nagyobb, nevesebb kluboknál - bár a FÉG nem éppen rosszul volt eleresztve, tekintettel, hogy az MHSZ-től is csordogáltak a pénzek, de a gyártól is, ha nem is pénzek, akkor ez még nem volt divat, de lőszer és fegyver jött onnan - szóval náluk lehetett fizetett segéderő, edző - de nálunk mindenki szívjóságból tette amit.
Volt minden év végén egy kis pénz-jutalom nekik, de messze nem érte el egy fizetés szintjét.
Nem véletlen, hogy az élet csak a munkaidő vége körül indult be - amikorra a FÉG-ből a munka után odaértek az edzők, vagy épp Gajzágó Imre...
De kérdezd őt, egyrészt ő még él és aktív, másrészt vezette-vezeti a FÉG-et a mai napig. Kizárt, hogy fizetett alkalmazottjuk lenne, akár csak egy is, és nem is volt soha.
Bár most lehet, hogy hazudok.
A lőtér az MHSZ-é volt, az utóbbi években ott lakott Laci haláláig a szolgálati lakásban - talán ő kapott némi pénzt is, ezt nem zárom ki. De gazdag nem lett belőle...
Hány lőtérnek van fizetett ember? Mert én a Fehér útin kívül még nem láttam.
Robiéknak pl. biztosan nincs egy se.
Ott bizony csak annyi készül, amit megcsinálunk.
Pl. még a szponzori támogatást is én magam hurcikálom évek óta nekik 200 nál több kilóméterre, hogy még arra se kelljen költeni. Most volt nálunk segítős, karbantartós hétvége, zömében szülőkkel.
Ezen most nem tudtam jelen lenni, de én is furkáltam már versenyek előtt a lőkereteket, hogy a versenyre legyen.
Nem fontossági sorrendben a bevételeik. De ez minden egyesületre nem csak a sportra vonatkozik.
tagdíj
Tartományi és állami pályázatok, támogatások
Helyi önkori támogatások
Sport szövetségi támogatások.
Szponzor, valami helyi cég v gazdaság,szövetkezet.
A vagyonnal gazdálkodás, pl Nedo haverjáék bérleti díja
Társadalmi munka ezerrel.
És elszámolás a gazdálkodással. A tagok, a hatóságok felé. És a szponzor felé is h mire ment pl. az ö zséje.
Szal sok sok meló és nem automatizmusok, h hullik a manna.
Ezért meg is becsülte mindenki.
Nálunk, mindent az állam, a közös, a nagy megfoghatatlan.ezért nem is volt értéke, hisz mindig van és szinte ingyen. Nagyon még társadalmi meló se kell bele a tagoktól, hisz alkalmazottak vannak.
Persze, ha tuskó az M1-en a leállóban előre suhan , vagy netán visszatolat a nem messzi lehajtóig akkor azt mindekinek szabad.... Miért nem lep meg ez a felfogás...
1 téma amiben vastagon egyet tudok veled érteni , 32 múltam, egész idei év tavaszig nem lehetett megszakítani , fűkasza , fűrész, fa hasogatás , bozótvágás , (de tavasszal az első 27 fokos meleg meg a nagy iram bozótvágóval le%olt kicsit , fekete fehér látás befigyelt... ültem egy darabot mire rendbe jöttem.) na mindegy azóta se lassítottam,
Már az én osztályomba is olyanok voltak a többiek hogy informatikus,könyvelő meg miegymás akar lenni, dagobertet játszottak dollár jelekkel a szemük előtt, a 2kezi meló meg zsenér volt , A tesi órákon betyár lusták voltak a sulikban a diákok... ez azóta csak romlott.
Nemtom,ez segÍt-e behatárolni a "kifizeti a révészt" értelmezését,de elmondanám,hogy Barátaim Bajorban családi vállalkozás ként vitték egy falusi lőtér melegkonyhás büféjét. Megéltek belőle,hétközben éppenhogy,hétvégén vastagon!Ünnepélyeknél a clubnak számláztak részletletagadásra. ;-) (A Club adta nekik bérbe a büfét)
Az NDK-t hagyjuk, az olyan volt, mint itt, sőt még olyanabb. Hiúsági kérdést csináltak belőle, hogy lenyomják a határon túli németeket. Ott dübörgött az ingyen-sport, minden szakágban.
Még itt is vetítették a vasárnapi "Gyere velünk, Csináld velünk, Csináld jobban" családi-iskolai versenyeket, ahol két város vagy iskola csapatai - gyerekek, szülők - mérkőztek meg. Nem is volt olyan gáz...
Érdemi információm nincs az NSZK tömegsportjának finanszírozási hátteréről.
Nem tudom, hogy mennyit fizettek saját zsebből, és mennyit támogatásokból?
De azt tudom, hogy mindenki sportolt valamit. Bármit, amit csak akart.
Saját szememmel láttam, ahogy a vasárnapi mise után a nagymamát betolták a tolószékével a lőállásba, ahol feltámasztva ugyan, de a saját erejéből lőtt pár sorozatot. Aztán kitolták a közös klub-helyiségbe, ahol sörözgetett, beszélgetett, míg a család is lelőtte az adagját, és hazavitték.
Engem oda meghívtak, hogy részt vegyek egy versenyükön - emelve a színvonalat (ők mondták így).
Kölcsön fegyverrel, felszereléssel. Nem fizettem semmit, de lehet, hogy a meghívóim állták a cehhet - udvariatlanság lett volna rákérdezni.
Viszont az biztos, hogyha saját zsebből fizették - fizetik - akkor telik rá nekik! Olyat nem láttam, nem hallottam, hogy valaki azért ne tudott volna egy versenyen elindulni, mert nem telik rá neki.
De most jut eszembe:
A forrását nem tudom, de szinte minden kinti klubnak jelentős közös fegyver-arzenálja van. Van persze saját tulajdonú is, de komoly egyesületi készlettel is rendelkeznek a mai napig. Kb. úgy mint nálunk. A kezdők, az időnként betévedők azokat használják.
A fegyvermester barátom sok ilyen klubnak javít, tart karban fegyvereket, és rendesen ki is számlázza nekik.
A pénz forrását nem tudom. A tagdíj erre biztosan nem elegendő, az csak jelképes.
Éppen befejeződik a jelzőállások átállítása elektronikusra, azok pedig nagyon drágák. Gondolom vannak pályázható pénzek erre, mert a klub saját költségvetésből nemigen tudná kifizetni.
Ja és minden második kis falunak van focipályája (nem stadion :) ), lőtere, sport-vendéglője, tekepályája.
Az iskolákban tenisz, röplabda, kosár.
Uszoda van, de strand alig.
A lényeg a lényeg: A jó pár év alatt, amit kint töltöttem nem hallottam olyat, hogy valaki azon agyalt volna, hogy a gyerek sportolna, de nincs lehetőség rá, vagy pénz.
Én nem sajnálom őket, pedig van 2. Abból indulok ki, hogy nekik más gondokkal kell megküzdeni, egy teljesen más világban, mint pl. az én időmben(pedig csak 41vagyok), és köszönő viszonyban sincs az édesapámék korosztályának (71) korával. Vannak a maiak között is akik komoly munkateljesítményre, és jó megoldókészségre képesek, csak ma már nem ez az általános, mint mondjuk a ti korosztályotoknál...
A Vater most ment el tőlem, betonoztunk, vasat szereltünk, keményen nyomja 71 évesen is. Holnap folyt. köv, ha nem esik. :-) Más módon szocializálódtatok, mint a maiak. És az a baj, hogy hiába próbálja a szülő (amelyik próbálja), nevelni a munkára, ha a világ teljesen mást hitet el vele.
Én arról beszéltem, beszélek, hogy a a sport-támogatás volt sokkal, de sokkal "demokratikusabb", mint ma.
Tovább ragozni már csak a politikusban tudnám - itt nem.
A rendelkezésre álló erőforrások elosztása volt sokkal jobb. Az egész ország szegény volt, nagyságrendekkel szegényebb, mint ma (az ország is, az egyének is), MÉGIS mindenki, lakóhelytől, származástól, beosztástól teljesen függetlenül sportoltathatta a gyerekét.
A sógorom kölyökként Hajdúdorogon birkózhatott, focizhatott, kézilabda, röplabda, atlétika - csak amiről tudok.
Az én fiamnak ugyanott már csak a foci maradt, meg a karate - egy megszállott edzőnek köszönhetően -, de ma már az sincs.
Semmi, csak a foci.
Pesten van minden, de csak ha ki is tudod fizetni. Nem attól függ, hogy mit akar a gyerek vagy a szülő, miben tehetséges, hanem attól, hogy mit tud kifizetni.
Lehet erre vállat vonni, de attól még nincs rendben. A hülyegyerek otthon nyomogatja a telefonját, bambulja a shortsokat, elhízott, és az életképtelenség határán van.
Fenntartom, a fociba tolt eszméletlen pénz megtérülése túlságosan alacsony. Se az eredmények, se az állítólagos népszerűsége nem indokolja.
Ennyi pénzből, ha okosan használnánk fel - a gyerekek többszörösét lehetne és KELLENE mozgásra, sportra csábítani.
Hol vannak a beígért lőterek, például?
Robiék zseniálisan egyensúlyoznak a sport-tömegsport határmezsgyéjén, remek gyerekek jelentkeznek náluk, az eredményeik kimagaslók - erre miért van csak ilyen kevés forrás?
Miért mindig csak stadionok átadásáról lehet olvasni, hallani? IDE ömlenek a csilliárdok - miközben Robiéknak milliók is nagy segítséget jelentenének.
(Bocsi Robi úr, csak pozitív példaként hivatkozok rátok)
Szaros 10 millióból megújulhatna a miskolci lőtér, vagy mondjuk a tatabányai.
De nem, arra nem jut. Mint a cigány zenésznek: Járni jár, csak nem jut...
Nem tudom eldönteni, hogy tényleg nem érted-e, vagy csak a kötelező megfelelni akarás mondatja veled, amit.
Tőlünk fejlettebb országokban - tehát gyakorlatilag Angliától Zimbabwéig mindenhol - komolyan szabályozzák a klubok finanszírozási
rendszerét. Százalékosan előírják, mennyi lehet a külsőleg betolt pénz, ehhez mennyi jegybevételt kellene előteremteni a saját stadionban,
és ugye a reklám és TV közvetítési díjak aránya hozzá. Ott is trükköznek azért, főleg a játékos adok-veszekkel.
De amíg szűkebb pátriámban egy Fradi - Diósgyőr rangadó se tud egy 15 ezres stadionban teltház közeli nézőszámot generálni, addig
németben, franciában - ahol tényleg van foci - ez nem okoz gondot háromszor akkora stadionban sem.
Nálunk meg: TAO rendszer, hogy kötelezően erre add a pénzedet, mert ha nem, le leszel fenyítve!
És: hozzunk új adószabályokat, hogy félmilliárd éves apanázsig ne adózzanak már falábú büszkeségeink...:-(
A városunk gyönyörűségének rezsije kisebb horror havonta. A mi zsebünkből fizetve. És még valaki régebben le merte írni - vissza nem keresem, ki, és mikor, mert nem lényeg -
hogy "azt a Miskolc Holding fizeti" , nem mi, adófizető polgárok:-(
Persze megértem én, hogy a tisztánlátást erősen el tudja homályosítani a szájzugból indulat miatt előtörő hab, és a feltétlen vakhit erőltetésére beinduló könnytermelés...
...de azért kellene, hogy maradjon némi józan ész maradék az emberek fejében....
Az új törvénymódosítások tükrében az már biztosan látszik, hogy a "tömegsport", mint olyan, nem szerepel a nemzetstratégiai feladatok között...
Azt írtam, aki ( a don) a focit támogatja az támogatja pl a kézit is.
Csiliárdokkal.
Stadionokkal.
Népszerűsége?
A finalfort ( bl döntő) az mvm dómban ( pedig 4 ország kézis topcsapat szurkolói voltak) hasonlísd össze pl a Puskásban egy a Magyar válogatott szaros felkészülési meccsévell ahol 7ekkel előtte már teltház van.
Én még láttam, hogy ezt lehet jól, tisztességesen is csinálni.
Félre ne értsd, a foci akkor is libling volt - igaz akkor még VOLT foci, de jutott másnak is.
Hozzánk pl. az általánosban évente kétszer (!!!) jöttek a környékbeli sport-egyesületek, szakágak, hogy magukhoz csábítsanak.
Jöttek a Honvédtól (Kispest, a stadion 500 m-re van a sulitól) a focisok, az atléták, a birkózók, a kézisek - mindenki.
Ok, lementünk atlétizálni. Ott volt minden, a futástól a dobásig, az ugrószámok - szóval nem volt unalom.
Egyesületi mackónadrág, futócipő, gatya.
Igen, használt, az előző generáció kinőtt cuccai. De el se hiszik ma, hogy milyen büszkén hordtuk, mert "HONVÉD" volt a hátán (akkor még ott védett a "párduc", a Grosics!).
Aztán aki maradt pár hónapig, az kapott, tehát kapott! nem vette magának új szerelést.
Csak aztán 13 évesen apám levitt a lőtérre (ahol szintén ingyen kaptunk MINDENT, egy jelképes évi tagdíjért cserébe) és ott ragadtam.
Aztán erősíteni kellett, hát elmentem párhuzamosan a szigetre (Margit) kajakozni a Madarasi Gyuláékhoz.
Ingyen, természetesen...
És volt verseny-kajak, profi lapátok a kezdőknek is.
Olyan élet volt, olyan nyüzsgés, hogy eszméletlen.
40-50 gyerek (fiatal) naponta? Simán. És egyik csónakház a másik mellett, végig a sziget hosszában.
Jól értem, hogy a foci saját bevételeiből támogatják a többi csapat-sportot, pl. a kézit?
Akkor tényleg el vagyok tájolva.
Én eddig azt hittem, úgy tudtam, hogy a TAO-s milliárdok vándorolnak (a mi adóforintjaink) a fociBA! (és részlegesen a többi látvány-csapat-sportba)
Noname, soha, sehol nem jegyzett csapatok stadionjaiba, fenntartásuk költségeinek a fedezésére, "utánpótlás" nevelésére (Ugyan hány nemzetközi szinten jegyzett fiatalt nevelt az összes "akadémia" a 13 év alatt? Neveket kérek, tucatjával, ha lehet)
Szerintem ebben az egész foci vicsaftban eddÍg egy dolog volt,ami hasznot hozott: Tompika beléptető rendszere !!!! Csak arról a "haszonról " meg nagy a csend!!
Agyam eldobom! A győri kézis lányok éppen BL-t nyertek! A közvetÍtés alatt ÁRAMSZÜNET okán elfogyott a rádió és Tv kommentátorok hangja. ;-( Hol? Naná,hogy az MVM arénában!!!! ;-(
Biztos, hogy én nem értem a körülöttünk lévő világot?
Van gyereked, unokád, akit sportoltatni szeretnétek?
Ha van, számolj már be légyszi, hogy mibe fáj?
A két nagyobbik unoka teniszezni jár, sőt versenyezni is (abszolút amatőrök, nem élsportolók), csillagászati összeg a pályabérlés - különösen télen. Ehhez jön az edző díja.
A kisebbik unoka úszni tanul. 3000 csak a belépő naponta az usziba (ez van elérhető közelségben) és ehhez jön az oktató hölgy díja. 2000 per alkalom. És ez nem számít soknak (csak annak aki ki kell, hogy fizesse).
Egy gyereket eljuttatni mondjuk lövészetben egy OB-ig (nem az élre, csak a futottak még közé) tudod mi pénz?
Hát hogy a pékbe ne bosszantana, hogy a focista kölköket meg a város busza viszi a mérkőzésekre, a kupákon meg pénzjutalom várja őket, a fociakadémiák gyerekeinek még személyi edzője is van, meg motivációs trénere! Személyenkénti felkészülési tervekkel, programokkal. Gyógytornász, ha lesérül.
Nem tőlük sajnálom, de nem lehetne, hogy jusson pár morzsa más sportágaknak is, más sportolóknak is?
Attól essünk hanyatt, hogy a már 24 csapatra emelt EB-re kijutottunk?
Végül is, ha azt nézem, hogy összesen 4-en voltunk eddig a 16-ból - akkor...
Az eredményeket meg ne is emlegessük. Talán egy negyedik hely volt a csúcs?
De nem bántom én a magyar focit, van elég baja nélkülem is.
Csak az ordító aránytalanság okán emeltem szót. Hogy nem jut másra lényegében.
Ha arányba állítanánk az EB, VB, Olimpiai eredményeket és a sportágakat és a rájuk költött pénzt - vajon hol szerepelnének a focisták, és hol a vízilabdásaink, kézi, röplabda - csak hogy a csapatsportokat nézzük?
De nyugodtan belevehetjük a képbe az egyéni sportokat is.
Vajon van olyan sportág, amelynél egy-egy érem drágábbra jön ki?
Csaxolok h sehol a világon nem élnek meg csak a jegy eladásokból....
Értem én h a lövészet az életed,életünk de sajna manapság ebben a piszi világban nem " divatos".
A lőterekről meg csak annyit, amior a stadionosok kitalálták h legyen mindenhol lőtér meg a sulikban oktatás, emléxel te is h mi volt még itt is a lövészek közt.
Hogy mi célja volt ezzel a Megváltónak, nem sejthetem, ahhoz csak porszem vagyok.
Mindenesetre az történt, hogy a bajnokságot úgy nyerte az addig második helyen álló csapat (hát persze, hogy foci), hogy 43:1-re nyerte a sorsdöntő mérkőzést! A győzelemhez 42 gól kellett nekik, akkora volt az élen álló előnye.
Gyerekek, tehát még csak nem is 90+ perces meccs alatt, nekik elég volt ehhez 80 perc is.
Bajnokság, tehát akkreditált MLSZ bíró, partjelző meg minden.
Én értem, de más lehet, hogy nem.;-) Lőszer töltésnél a hibás csappantyús hüvelyt hivatalosan
az adott fegyverben kellene elsütni. Ha van 8 különböző kalibered, akkor annyiban.
Ha a szomszédok nem toletálják, hogy a vékony falú garázsodban csattogtatsz, és télen
külön macera a meleg lakásból a fél méteres hóban egy kazal fegyverrel kimászkálni, akkor marad a gondolkodás. Ez nem csak csendesít, de univerzálisan, és gyorsan központodítja is a rezet az "ütőszeg"
alatt. Kapott egy réteg kalapácslakkot. Most már szép is.:-D
Megszárad, csomagolom, kötök rá egy szép kék masnit, és használhatja egészségben, boldogságban. ;-)
Nem rólad szól. Nem is a témáról. Van másfél rajongóm. És ezt nem sértésnek szánom. Sajnálom, hova tud az ember pár év alatt "lejutni". Ha azt írom, hogy a Nap süt, a fű meg zöld, arra is jönne a mínusz.
Mindenkinek mindenhez is joga van. Engedd el ezt a mínuszolós marhaságot.
Hogy két öreg lövész "méltatása" kit irritálhatott?
De inkább nem kommentálom - meg tette ő maga...
Az örömöm korántsem felhőtlen.
Ahogy korábban már fejtegettem a lövész első és legfontosabb ellenfele (és nem ellensége, ahogy sokan megélik sajnos) soha nem egy másik lövész - hanem saját maga.
Szóval elégedetlen vagyok az eredménnyel, mert elmaradt a várakozásaimtól.
Főként mert ez volt az idei első verseny, és edzeni se voltam még - így alakult.
Az Anschütz sütése is szétesett, talán hanyagul raktam össze, és egy kis rugó megtört, és akadt a billentyű.
De ez nem mentegetőzés, az én hibám, verseny előtt többet kellett volna foglalkozni a cuccal - mégiscsak technikai sport...
De talán legközelebbre összeáll, és jobb pontok születnek - de rosszabb helyezés
Fricu Bácsi! Gratula a tegnapi eredményeidhez! ismét bebizonyosodott, hogy vén lövész nem öreg lövész! :-)
Azon fanyalgóknak pedig - akik azért panaszkodnak folyvást, milyen nehéz az élete annak, aki erős légpuskát/tűzfegyvert/vizibiciklit szeretne tartani -
itt egy kép a tegnapi versenyünk abszolút doyen versenyzőjéről, és pisztolyos lőlapjáról. Saját lőfegyverrel, tartásival, stb. amit k. 5 évvel ezelőtt szerzett meg....
15 lövés, a 10 legjobb kör számított a versenyben. Bőven 80 kör fölött.
Béla Bátyánk pedig 1933-ban ébredt e világra. Lehet számolgatni...
Miki! Nem tehetek róla, de kijött belőlem a türelmetlen állat! Nem bírtam várni vele holnapig, pár perccel ezelőtt kipróbáltuk a csendesítődet egy parával - a kisszobám közepén!
Semmi nem tiltja az éjszakai csónakázást ha annak megfelelő felszerelésű a jármű . Ahhoz viszont nagyon jól kell ismerni azt a vízterületet , hogy valaki éjszaka közlekedjen és jó nagy bátorság is kell hozzá . Egy ilyen műanyag hajóban csúnya pusztítást tud csinálni egy sodródó farönk vagy egyéb .
A Tisza meg még nappal is veszélyes annak aki nem ismeri . Ott vannak dárdafás szakaszok a part közelében amik magasabb vízállásnál nem látszanak ki a vízből éjszaka meg egyáltalán nem .
Egy alkalommal Tiszasüly felett le kellett húzódnom egy hajó elől és egy dárdafa elkapta a motor csizmát és felcsapta de fel is hasíthatja egy műanyag csónak hasát .
Én is beszereztem egy erollert, pusztán szükségből...
Nem megyek vele a nagyvárosban, csak itt Solymáron, meg lent Jászladányon. Ladányon nem, de solymáron már 2 autós, és 1 futó is beugatott, mert mertem menni előtte-utána... Összesen 10km alatt!
Na ne aggódj, amikor a futó volt porondon megálltam, letámasztottam a rollert, megkérdeztem mi a baja, akkor csak lehajtott fejjel elcsámpázott szó nélkül az annyába.
A gyalogos , biciklis , rolleros téma az utakon ki lett tárgyalva !
Itt van a sajnálatos vízi baleset Verőce környékén a Dunán ! Most is keresnek 5 magyar személyt 3 férfi 2 lány akik eltűntek .
Itt is az emberi felelőtlenség miatt lett baleset 7 halottal ! Egy a sajtó szerint kisgéphajó valójában egy Bayliner motorcsónak az éjszakai sötétben keresztezte a nagy hajóknak kijelölt sávban egy szállodahajó útját ami derékba törte .
Itt is az a kérdés mit keresett éjszaka a motorcsónak a Dunán , miért nem vette észre a vezetője a jelzőfényekkel közeledő nagy hajót és miért keresztezte az útját ?
Valószínű a verőcei yacht kikötőbe akart befordulni a jobb part felől csak nem figyelt a középen hegymenetben haladó nagy hajóra .
A hajó szlovákiai magyar kapitánya nem is hallhatta az ütközés zaját mert a 110 méteres hajó kormányállása 50 méterre van a hajó orrától a felső fedélzeten és a Bayliner meg üvegszálas műanyag testű motorcsónak .
"majdnem*: a fegyveres topikokban továbbra sem javasolt (értsd: engedett) a politikai eszmék futtatása, agitálás, győzködés! Ilyenekre ott van a politika fórumcsoport. Köszönjük megértésed!" ez a topikleírás bocat , Mr arctalan. ezzek közül hol sértettem bármit is te ász ?... szánalmas életed lehet ha ez a legnagyobb örömöd.
Ó!Mostanság külön élvezem a rolleres villanyfiókat! Egyszercsak!tűnik fel az Istenadta!!!Soxor nem is tudom hpnnan! A tükörből nem látom a velem párhuzamos járdát és a "nagyfiúk"hopppp mögülem,elém borÍtanak! Tudnék "visÍtani"! Néha lenne abbabazdis!! ,-)
Zebrán a gyalogos a király, a te dolgod meg az autósként hogy szemmel tartsd a járdát is (a zebra közelében)
és ha gyalogost látsz a z. felé haladni,annyira lelassítani hogy aztán megálhass ha az úttestre lép.
Fölösleges féktávra hivatkozni, nem haladhatsz 50-nel ha a z. -tól pár méterre embert látsz.
Ez a kultúrnépeknél így működik, máshol meg még gázt is ad a paraszt ha embert lát a zebránál.
A parasztnak az sem fér a 2 agysejtje mellé hogy többsávos úton, ha szomszéd sávban megáll az autós a csíkosnál(ami kötelessége ugye) hogy átengedje a gyalogost, neki ugyanúgy kötelessége megállnia, akkor is ha még
átsuhanhatna 5cm-el a gyalogos orra előtt.
( mielőtt megkérdeznéd: igen, minden hétköznap vezetek néha hétvégén is, gyalogos is szoktam lenni, ilyenkor elvárom hogy ne nekem kelljen várakozni amíg az autóoszlop méltóztatik elvonulni)
Kezdeném az elején . Venni szeretnék egy Gamo Hunter 1250 légpuskát .Fel is tettem egy posztot a megfelelő helyre .Jöttek is szép számmal az ajánlatok ,egyszer csak ma reggel beesett egy számomra kicsit ,vagy talán nagyon túlárazott légpisztoly. Mutatom a szóban forgó üzenetet.
"Van 4.5 es és van 5.5 is mind kettő a gyári rugos tehát erős tökéletes gyári gyüjtői állapotban nincs felújitva mert 10 lövés sincs bennük csak kiprobálva voltak az ára 260000 ft /db alku nélkül székesfehérvár vonzás körzetében van ha érdekes így is akkor hivj fel és ha beszéltünk küldök képet is,,
Igazándiból az érdekelne hogy egy olyan légpuska ami új korában sem került 200 ezer forintba ,most hogyan vagy mitől is ér ennyit? Ez a szóban forgó fegyver nem egy Mustang a légpuskák világában .Ennyi pénzért fényévekkel jobbat lehet venni a használt piacon.Kiváncsi lennék a ti véleményetekre ,hogy ez valóban ennyit ér mert akkor meg veszem mind kettőt,vagy csak egyszerűen bepróbálkozik az eladó.