Keresés

Részletes keresés

dogo32 Creative Commons License 2010.04.22 0 0 2817

Lehet,hogy Gömb megsértődött mert belebeszéltem élete főművébe?Pedig csak szerény tehetségemmel kiegészítettem cikkecskéjét.Utalások: az "ünnepi"sörivással a bunkóságra utaltam, az ír sőrrel a rongyrázásra, a "számlával" a potyára. A helyesírási hibára nincs mentség,csak ok.Én még mindig egy" visítós gépíró " vagyok.

De ilyen  témahiányosak vagytok,hogy nincs miről írni? Itt a tavasz,gyönyörűek az utcák ,kertek,vasánap megütjük a kétharmadot, és a szocik elmehetnek a sóhivatalba.Hát nem szép az élet?

rechnung Creative Commons License 2010.04.22 0 0 2816
Legalább akkora blődség mint amikor Bukottbéla a béke utcában felavatott egy hidacskát és azt találta mondani,hogy a hídnak két baloldala van...
native99 Creative Commons License 2010.04.22 0 0 2815

Az "öt gurítani" sem tartozik a helyesírás csúcsteljesítményei közé:-)

 

Milyen szoros a korreláció a hordó üressége és a király meztelensége között?

 

Hogyan viszonyul a felavatott hidak száma a gurított hordók számához? 

 

 

Előzmény: Törölt nick (2814)
Törölt nick Creative Commons License 2010.04.21 0 0 2814

1. Magyar ember nem iszik sört (pláne feketét).

 

2. A "könyebb" szót mifelénk két ennyel írgyák.

 

3. Ha tudod, hogy mit szolgáltak fel (föl?), akkor Te is ott voltál.

 

4. Remélem, nem sört ittál!

 

5. Miféle számla?

 

 

Előzmény: dogo32 (2811)
rechnung Creative Commons License 2010.04.21 0 0 2813
Biztos az is csak a véletlen műve,hogy sakk kaméleon sakk egyesülete minden féle kiemelkedő teljesítmény nélkül 1 millerrel több támogatást kapott mint eddig!!!És ezt természetesen Kudu elvtárs az egyházak rovására tette.Tanácselnök elvtársnak még tervei vannak vele...
rechnung Creative Commons License 2010.04.21 0 0 2812
Igen erre mondják,hogy potyolino!
Előzmény: dogo32 (2811)
dogo32 Creative Commons License 2010.04.21 0 0 2811
Gömb,az még kimaradt,hogy amikor az érdeklődők és  hajléktalanok simogatni kezdték a hordót, érdeklődtek  az esemény iránt,megsúgták nekik,hogy a HORDÓ üres,hogy könyebb legyen gurítani és a takarékosság jegyében többször is felhasználható legyen.A zártkörü rendezvényen - a kivitelező számlájára - pedig ír,fekete sört szolgáltak fel,ami a cikk szerzőjének nagyon izlett.
Előzmény: Törölt nick (2810)
Törölt nick Creative Commons License 2010.04.20 0 0 2810
Énszerintem igenis lehetne politikailag kiegyensúlyozott cikket írni, és az valahogy így nézne ki:

 

Ismét gurult a hordó

(kiküldött tudósítónk jelenti)

 

A Tornapéki utcában lakók izgatottan várták, hogy a kiváló minőségű munkát végző, teljesen szabályos közbeszerzési eljárásban kiválasztott vállalkozó munkatársai befejezzék végre gyors és precíz munkájukat, és a hézagmentesen lerakott térköveken a tavasz incselkedő napsugarainak táncát a kollektív tudattalanban együtt élvezve megkezdődhessék a hordó gurítása.

 

A környéken lakók képviseletében egy emeszpés, egy fideszes, és egy jobbik-elempés magyar szabaddemokrata képviselő nemzetiszínű, árpádsávos, hatágú vöröscsillagot kötött a polgármester, valamint az ellenzéki frakcióvezető homlokára, majd örömkönnyek és diadalkiáltások közepette megkezdődött az átadási ünnepség.

 

A Pincepárti Óvoda szavalókórusa Wass Albert, a Kevélyházi utcai Általános Iskola énekkara Lukács György műveiből adott elő vidám szemelvényeket.

 

Polgármesterünk hangoztatta, hogy az ellenzék nélkül ez a beruházás sem valósulhatott volna meg, az ellenzéki frakcióvezető pedig köszönetet mondott a polgármesternek azért, hogy lehet kit kritizálni.

 

A nap főszereplője, a hordó, szóvivője útján tolmácsolta megelégedettségét az ünneplő tömeg láttán, és azt kérte, hogy a következő négy évben is szíveskedjenek az emberek őt gurítgatni.

 

A hordó ezt követően kiemelkedő fontossága tudatában, mégis rendkívül szerényen beszállt elsötétített limuzinjába, amit nem az állam biztosít neki, hanem saját verejtékes munkája eredményeként, mintegy százhúsz évi avatási tapasztalattal a háta mögött, és eme fáradságos munka honoráriumaiból vásárolt magának a kiskunlacházi lomis piacon, és áthajtatatott Tapolcára, ahol szintén ma kellett öt gurítani.

rechnung Creative Commons License 2010.04.20 0 0 2809
Illetve az véletlenül mindig kimarad amit nem jól csináltak kuduék!Mert ugye azt nem hiszi senki,hogy 8 évig hibátlan és patyolat tiszta volt a város vezetése és polgármestere!!!
rechnung Creative Commons License 2010.04.20 0 0 2808
Az meg a főszerkié,hogy mást is leírjon ami nem mr kuduval történik.
lgyg Creative Commons License 2010.04.20 0 0 2807
Az az ő dolga. Az enyém meg, hogy ha a polgármester hordót gurít, akkor cikket közöljek róla. Ennyi előnye minden hivatalban lévő jelöltnek van. Mit gondolsz, ha rechnung gurigázna pm-ként a hordóval, azt nem írná meg a városi lap? És szerinted ő tiltakozna ellene?
Előzmény: futoz (2805)
rechnung Creative Commons License 2010.04.20 0 0 2806
Persze hogy nem lehet és nem is szándékozik szétválasztani!Ez megint csak magyarázkodás
futoz Creative Commons License 2010.04.20 0 0 2805
Ezt tudod, hogy nem lehet kettévállasztani.
Amikor képviselőként kampányolt akkor is azt emlegette, hogy mit csinált mint polgármester.
Előzmény: lgyg (2804)
lgyg Creative Commons License 2010.04.20 0 0 2804
Kedves evets!
A tegeződés a netikett szerint elfogadott, sőt kívánatos, ezért ne kérj elnézést.
Az újsággal kapcsolatos óhajaiddal pedig maximálisan egyetértek, ám pontosan azt igyexem elmagyarázni, hogy a hiba a rendszerben van.
Az egyszerűen nem igaz, hogy az Ajkai Szó nagyobb teret enged a baloldalnak (pláne nem "dicsőít" senkit!), de kéretik a VÁROS polgármesterét nem beszámítani a baloldalba! Az persze személyfüggő, hogy egy-egy pm mennyire használja ki a helyzetét, de egy városi újság sem hallgathat a polgármesteri szereplésekről, ha nem képviselőjelöltként kampányol, hanem városvezetőként felavat vagy megnyit valamit.
Előzmény: evets (2802)
lgyg Creative Commons License 2010.04.20 0 0 2803
A Peternics-ügy nem lerágott csont, hanem a legeklatánsabb példa arra, hogy mennyire nem a farok csóválja a kutyát. Ha valaki másként emlékezne, kérdezze meg Misit, hogy én a kirúgója vagy a védelmezője voltam-e! A nemzetközi médiakonszern pedig nem szocialista öntudatból veszi figyelembe a polgármesteri óhajokat (és persze nemcsak a szoci Ajkán, hanem a fideszes Veszprémben és másutt is), hanem azért, mert pontosan tudja, hol kinél van a kaszakulcs.
Előzmény: native99 (2791)
evets Creative Commons License 2010.04.19 0 0 2802
Kedves LGYG! Én a magam részéről úgy érzem, hogy az elmúlt másfél évben minden lapszám a polgármester dicsőítéséről szólt( voltak benne egyéb írások is, de ez volt többségben). Szerintem még az ajkai önkormányzat közpénzen fenntartott újságjának is kellene némi "görbe tükröt" tartania a városvezetés elé. Ha ez még sem lehetséges, akkor annak bizonyosan okai is vannak. Ha jól értelmezem magad is (elnézést a tegeződésért) a polgármester vezetői stílusát mondod a háttérnek. Mégis úgy gondolom, hogy meg kellene próbálni kiegyensúlyozottnak lenni. Értelmezésem szerint ebbe beleférne még egy 60-40%-os viszony is. A teljes kiegyensúlyozottság bármennyire is jól hangzó, biztosan nem megvalósítható. De törekedni azért lehet rá.
Úgy gondolom, a közpénzek minden különböző pártok szimpatizánsaitól folyik be az önkormányzat kasszájába, ezért nem csak a vezető párt oldalra kellene fordítani.
Természetesen nem akarok személyeskedni, és megértem a vélemény különbséget.
Előzmény: lgyg (2784)
Törölt nick Creative Commons License 2010.04.19 0 0 2801
Ez is a Karinthy Fricitől van.
Törölt nick Creative Commons License 2010.04.19 0 0 2800
Na azé'.
Törölt nick Creative Commons License 2010.04.19 0 0 2799

   A KÖNYVNYOMÓ, AZ KIRÁLY, A POÉTA,
VAGYIS UJSAGH-ÍRÓ
(Allegórikus történet a XV-ik századból)

 

I.

Vala penég akkor Frankfurtban, az Városban egy Furfangos, ki is praktikákkal egyben magát gyakorla s járkálván furfangos Masinát eszel vala ki fejével, mely is ördöngösen az Betűket enmaga sillabizálá 's azokat meg és többszörözé, olyképpen, hogy egyből több lenne.


II.

A neve penég vala Ennek Johannes Guttenbergus, ama Város szokásai szerént s az uccák Sorjába ül vala s nyomtatta vala az Masinériával egyben mindenek nagy álmélkodására. Kit is igen megcsodálának a város népe egyben.


III.

S jöve akkor egy az város Éhenkórászai közzöl, ki is magát Poeta-nak azaz Vers csinálmányok csinálójának nevezé nagy fenhangon - s mondá néki amaz nyilt szóval, mondván: Nyomassad te ki az én Versemet, azaz verscsinálmányomat, kit is mondanak kántának.


IV.

Gutenbergus penég hajlítván az ő szívét az beszedre s azt ki is nyomtatá bikkfa-betőkből.


V.

S jelene meg akkor egy is más is ama céh közzől kik is igen környülkiáltozák vala 's mindegyre mondván: Nyomtassad ezt és amazt - és igen szorongatják vala az ő szívét.


VI.

S jelene meg akkor az város Királlya, azaz Főembere, kit is nevezének Első vagy Uzsorás Kiadusznak s amaz kérdé, mit mívelne. S Gutenbergus annak mutatá az első kinyomtatott versezetet, azaz Cantato-t.


VII.

Aztat is az Királly elolvashván, igen felgerjede az ő szívében és az ő gyomrában éreze vala Szaggatásokat és Öklendezéseket, mivel hogy az vers vala ocsmány, valamint az vatrangyos Békának az ő nyálazata, kit is neveznek az Tudósok Crapus Execrumnak.


VIII.

S felháborogván s igen zayongván az ő. szívében, az Királly parancsolá erős hangon Gutenbergusnak, fogná elő s állítaná Elejbé az Poeta-t, azaz Verscsinálót, ki is megneszezve vala. Azt, akara oldalt elszunyogni, valamint az Róka, kit is neveznek Ravasznak. Ám heroldok futának utánna s azt a Korcsmában fenekedve találák s vivék őt az Királly elejbé.


IX.

Meglátván penég azt a Királly, parancsolá fejét az Nyomtató Masinába belédugni, azaz belegyemeszelni, s azt kipréselni. S az Masinában az Poeta feje szétnyomatván és az kipréseltetvén, abból származának vékony bugusok, azaz Lemezek, melyek valának telenyomtatva fele vastagh Betűkkel, kit is azon naptul Ujsagh-nak azaz Hirlaph-nak nevezék.

 

Az Úr áldása minden keresztyén lelken.

Törölt nick Creative Commons License 2010.04.19 0 0 2798

No, ez hosszú lett légyen

 

Törölt nick Creative Commons License 2010.04.19 0 0 2797

lgyg-nek bíztatásképpen:

 

 

Karinthy Frigyes:

 

 A KÖNYVNYOMÓ, AZ KIRÁLY, A POÉTA,
VAGYIS UJSAGH-ÍRÓ
(Allegórikus történet a XV-ik századból)

I. 
II. 
III. 
IV. 
V. 
VI. 
VII. 
VIII. 
IX.  </P>

Az Úr áldása minden keresztyén lelken.

Törölt nick Creative Commons License 2010.04.19 0 0 2796
Karinthy Frigyes "Történelmi lecke fiúknak, azaz":

 

A FORRADALMI MOZGALOM LÉLEKTANA
vagy
TŐKEMATERIALIZMUS ÉS PROLETÁRVÁLSÁG
vagy
A FELSŐ RÉTEGEK ÉS A TÖMEGLÉLEK
SURLÓDÁSÁNAK PSZICHOFIZIKÁJA

 

(Kimerítő elvi tanulmány a társadalmi küzdelmek okairól, Marx és Engels
alapvető műveinek történelmi materialisztikus alapon való felhasználásával,
szemléltető előadásban, két kötetben.)

 

Első kötet

 

Dr. Ugyanaz (kezével a villamoskocsi feljárójának fogantyújába, lábával abba a táblába kapaszkodva, melyen a «Megtelt» felírás jelzi, hogy még legfeljebb csak huszonöten szállhatnak fel, homlokát nekifeszítve a perron állásai előtt heverő összenyomott hullák ezreinek): Micsoda beszéd az, hogy már nincs hely? De mennyire van hely, csak tessék egy kicsit összébbszorulni! Disznóság, hogy az embert nem hagyják felszállni - nekem épp annyi jogom van felszállani, mint maguknak, akik már fent vannak! Nagyon sajnálom, hogy ráléptem a kezére az úrnak, háború van! Ha nem megy másképpen, majd erőszakkal szerezzük meg magunknak a jogainkat - ha a vezetőség eltűri, hogy egyik ember felszállhasson, másik meg nem - hát akkor majd csinálunk mi rendet! Mit gondol, nekem nincs éppen olyan sürgős dolgom, mint magának? Hogy maga még az előbbi állomáson szállt fel? Bánom is én! Éppen eleget utazott akkor! Lárifári! Szálljon le! Nekem dumálhat az úr - itt nem arról van szó, hogy ki áll ott régebben vagy nem régebben, nem tudni, kinek a korrupt protekciója révén - hanem arról, hogy kinek van tehetsége, meg ereje hozzá, hogy ott álljon! Félre az utamból! Le a kocsivezetővel! Le a hájasokkal! Éljen a forradalom! Utánam!... (Egy ellenállhatatlan rohammal felnyomakszik a perrónra. A kocsi megindul.)


Második kötet

 

Dr. Ugyanaz (a következő állomáson, kiállva a perrón lépcsője elé, szavait a feltolakodó tömeghez intézve): De uraim!!... Uraim!!... Az istenért, hát nem látják, hogy már nincsen hely?... Hiszen leszakad a perrón - hát ne tolakodjanak, mint az oktalan állat! Uraim - az emberi méltóság! Hiszen emberek vagyunk! Az oktalan állat se száll fel a villamosra, ha már nincs hely! Uraim, az istenért - tartsuk be a rendet, hiszen másképpen összeomlik minden, amit a bölcs kormányzat a jövő Magyarország és a törvényes kereteken belül feltételezett alkotmányos fejlődés érdekében megalkotott! Türelem, uraim, türelem - tessék várni a következő kocsira - a türelmes és szakszerű, rendszeresen elvégzett várakozás bizonyára megtermendi gyümölcsét - egy szebb jövőt - persze, csak a törvényes kereteken belül. Gondoljunk, uraim, a művelt nyugatra, - lebegjen szemünk előtt Németország nagy példája - a nemzeti parlament! Az alkotmányos nemzet nevében felszólítom az urakat, oszoljanak szét egymás hasából békésen és várják meg a következő villamost! Éljen a kalauz úr, éljen szeretett kocsivezetőnk, ki bölcs belátással vezeti kocsinkat e nehéz napokban - éljen a kormány!

Törölt nick Creative Commons License 2010.04.19 0 0 2795
Küzdenek, Ildikó monnyon le! :-)
Előzmény: rechnung (2794)
rechnung Creative Commons License 2010.04.19 0 0 2794
http://www.magyarhirlap.hu/belfold/a_szocialistak_aljas_kampanyfogasokkal_tamadjak_a_gyoztest.html
native99 Creative Commons License 2010.04.19 0 0 2793

Szocialista választási kampány...

 

"Nem igaz az, amit Hetyei állít" - mondta Molnár, aki szerint csak az áldozhat, aki gyónt is, Hetyei azonban ennek nem tett eleget. "A kollégáim közül csak a káplán volt a mise előtt a templomban, tehát Hetyei csak neki gyónhatott volna, viszont ezt nem tette meg" - állította a plébános. Hetyei kitért a válaszadás elöl, amikor a [origo] azt kérdezte, hogy gyónt-e a mise előtt. Csak annyit mondott, hogy korábban nem volt probléma az áldozásával.

"Semmi bajunk az MSZP-vel, Hajdu László szocialista polgármesterrel nagyon meg vagyunk elégedve, nem is értjük, miért nem őt indították" - mondta Molnár, aki szerint Hetyei a kampány miatt az ő templomukban is többször megfordult az utóbbi hetekben, holott egy hónapja még nem is ismerték. A plébános szerint Hetyei az összes környékbeli templomot meglátogatta a kampány miatt."

 

 

rechnung Creative Commons License 2010.04.19 0 0 2792
Az a baj,hogy néha még a látszatát sem akarják fenn tartani a balansznak!
native99 Creative Commons License 2010.04.19 0 0 2791

A valóság és az érzet azért nem áll olyan messze egymástól. Miért érzik az ajkaiak a Naplót balosnak? Egyszerű: Györffy Árpádot, aki a Napló ajkai tudósítója volt, "teljesen véletlenül" eltávolították erről a területről. Ő nem volt hajlandó kiszolgálni a helyi vezetés igényeit. Peternics Mihály példája meg lerágott csont. Ennyit a nemzetközi médiakonszern függetlenségéről.

Előzmény: lgyg (2784)
Törölt nick Creative Commons License 2010.04.19 0 0 2790

Ez szép volt. :-)

Előzmény: rechnung (2787)
rechnung Creative Commons License 2010.04.19 0 0 2789
Egyébként evets mondtam meg a tutit
lgyg Creative Commons License 2010.04.19 0 0 2788
A hiredtő természetesen hirdető akart lenni. Ezért jó, hogy az újságnál korrektor is dolgozik. :)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!