Senki sem használja a PTGUI HDR/Exposure Fusion funkcióját?
Én próbáltam, szerintem jó eredményt tudtam vele elérni, csak PS-ből nem vagyok elég okos, hogy a mozgó alakokból származó szellemképeket eltüntessem...
A fehérgyensúlyt a Nikon CapruteNX-ben állítom szemre, amikor a RAW-ból TIFF-et konvertálok. Az összerakott képet a végén ha kell(általában kell) még javítom. X-FACTOROS kérdésed: a mélységélesség 9.5-11-es blendénél már gyakorlatilag végtelen, ezzel nincs gond. Az obim: Sigma 10-20mm.... HDR: nem HDR, csak az expó sorozat van egymásra maszkolva
Köszi a válaszokat! Ha lehajtom a fejet (gondolom gömbfej), akkor az obi közelebb kerül a földhöz és nagyobb lesz a kép (magyarul a nodális pontot odébbrakom). Ez nem gond? Van olyan állvány aminek vízszintesbe lehet dönteni a középoszlopát? Tudsz esetleg ilyet ajánlani? Te milyet használsz?
Bringa Expo 2009: X-FACTOR-nál milyen obival, blendével és tárgytávolsággal dolgoztál, hogy a tök közeli TV is éles és a messze lévő plafon is? Vagy esetleg az AF be volt kapcsolva? Ez HDR? Bocs a sok kérdésért... :( De hát a kíváncsiság...
...nocsak: most jutottam ehhez, s bár jól feltelepült - a főoldalt nyitottam meg, onnan is jelzett ugyan az avast, de úgy mégis felment: no és valóban jobb, mint a QuickTime -, egy kis "ajándékkal" jól meg is lepett a link:
ez később érkezett, s lesz még több is, meg jobb is, remélem. Ugyanis ez nem adja teljesen azt vissza, ahogy az kinézett. Tágabb fölvételen jobban fog látszani, hogy hol is álltam...
Szépek lettek! Ha választanom kellene, akkor a baráti kör talán az emberek miatt itt most megkapóbb. (hibás a link, ezt adtad meg: http://http//panoramablog.eu/ )
ha van helyed akkor kicsit odébb teszed az állványt és vagy lehajtod a fejet vagy eldöntöd a középoszlopot ha nincs hely de van fény akkor csinálhatod kézből, ha nincs hely és nincs fény akkor szívás van, ha csak mondjuk fű/homok/beton van akkor nem is érdekes a külön fotó
"milyen progival és hogyan lehet befoltozni alul középen.."
pteditor vagy ps plugin (superrune) segítségével ki tudod venni a szükséges részt aztán ps/gimp vagy ami tetszik
Krpano -t folyamatosan frissítik, és van néhány olyan funkciója amit FPP -nek nincs. Pl Gigapixel megjelenítés, minibolygó nézet stb. FPP-hez 1 éve nem jött ki javítás. Alapjába véve nincs nagy baj az FPP-vel, de azért jó tudni hogy egy project él, fejlesztik, frissítik.
nem egészen, illetve is. A mov valóban ingyenes de telepíteni kell hozzá QT-t + nem működik linux alatt (deval -al ugyan ez a bajom, + az csak win alatt megy)
Szia!
Örülök, hogy tetszik. Az érdem nem teljesen az enyém, mert az interneten a pergamen szóra keresve találtam az alapját. (ha jól emlékszem)
Az alaprajzot beszkenneltem, majd a ColelDraw-ba illesztettem (lényeg, hogy vektor grafikusan) átrajzoltam. Majd a szkennelt képet kitöröltem, és a háttérbe illesztettem a pergamen tekercset.
A kész képet exportáltam jpg-be.
Majd az alsó kockalapra másoltam. A linkeket a pano2qtvr –ben készítettem el.
Amennyire emlékszem.
Hogyan lehet szépen megcsinálni, hogy ne látsszon az állvány? Annyit tudok, hogy kell egy kép lefelé is, de ha kézből csinálom, akkor nem merőlegesen néz lefelé és ha kevés a fény akkor meg be is mozdul... Van olyan állvány amivel esetleg ezt ki lehet küszöbölni? Ha esetleg a kép jó, akkor még mindig ott a kérdés, hogy milyen progival és hogyan lehet befoltozni alul középen... Gondolom PS-sel biztos, de az drága. Azon kívül tudtok mást ajánlani? Köszönöm.