Keresés

Részletes keresés

Növényexotics007 Creative Commons License 2012.05.23 0 0 207

Mondjuk a hauser fd-20 nál a 165w-os teljesítmény nemtudom elég-e?

Előzmény: Növényexotics007 (206)
Növényexotics007 Creative Commons License 2012.05.23 0 0 206

Akkor a Hauser fd-520, és a SCARLET SC420 maradt a választékban Nem tudom melyik legyen, a Hauser mellett szól, hogy sokan dícsérik, a Scarlet-sc420 mellett meg az ára(kicsit olcsóbb), no meg a hőszabályzó szólna. ???? Gondolom Te akkor Hauser párti vagy.

Előzmény: Törölt nick (205)
Törölt nick Creative Commons License 2012.05.23 0 0 205

Persze, hogy jó. Csak nem tud mindent. És nem szabad a tálcákat napon szárításra használni, mert nem uv álló, törik. De ez valszeg az összesre igaz, nem erre való. Én ki akartam használni a napot, de lusta voltam átpakolni, megjértam.

 

Akkor 5 tálcával számolva az msg nagyjából 3000 négyzetcentiméter, a hauserem (32 cm átmérő) 4000.

Előzmény: Növényexotics007 (204)
Növényexotics007 Creative Commons License 2012.05.23 0 0 204

Közben sikerült adatokat szerezni az mpm msg-01-ről. Csak 28 cm a tálcaátmérő! Szerintem kicsi.

Előzmény: Törölt nick (199)
Növényexotics007 Creative Commons License 2012.05.23 0 0 203

Akkor szerinted jó a Hauser?

Előzmény: Törölt nick (202)
Törölt nick Creative Commons License 2012.05.22 0 0 202

Az én öreg hauserem sem átlátszó, ha meg akarom nézni, kihúzom a tálcát.

Előzmény: Növényexotics007 (201)
Növényexotics007 Creative Commons License 2012.05.22 0 0 201

Közben tudtosult, hogy miért tünt gyanusnak a MPM MSG-01. Merthogy a többi aszaló átlátszó, hogy lehessen látni a gyümölcsöket, mennyire járnak az aszalás folyamatában. Nomármost ez a MPM MSG-01 telsesen beláthatatlan, vagyis átláthatatlan. Valahogy gyanussá teszi nekem a többi tulajdonságát is, hogy ha erre nem figyeltek, vajon mennyire lehet megbízható a többi tulajdonságában, vagy a kivitelezésében. Egyébként volt a helyi EURONICS-ban, de pont le késtem, az eladó azt mondta, hogy már nem is tudnak rendelni többet. Megszünt a forgalmazó, vagy valami iélyesmi.

Előzmény: Törölt nick (199)
Növényexotics007 Creative Commons License 2012.05.22 0 0 200

Találtam egy ilyet:

SCARLET SC420 

Ebban van hőfokszabályozás is.

Törölt nick Creative Commons License 2012.05.21 0 0 199

Ventillátor mindegyikben van. Hőfokszabályozás, állítható tálcamagasság nincs. Szerintem érdemes megkockáztatni ezt az tipust, lehet, hogy csak bevezető ár, egyéb baja nincs. De alapjában véve olyan egyszerű szerkezetek, hogy nem sok lehetősége van elromlani(legfeljebb mégse szabályozza a hőt, de akkor ugyanott vagy, mint az olcsóbb többiekkel).

Előzmény: Növényexotics007 (198)
Növényexotics007 Creative Commons License 2012.05.21 0 0 198

De gondolom az javára válik, hogy van benne beépített ventillátor?

Előzmény: Törölt nick (195)
Növényexotics007 Creative Commons License 2012.05.21 0 0 197

Ó, hát ez tényleg drága. De tudnál valamit ajánlani, a 10.000.-es kategóriában?

De lehet megkozkáztatom ezt a msg-01-et, bár ha nem jön be akkor már csak jövőre tudok nézni helyette valamit.

Előzmény: Törölt nick (196)
Törölt nick Creative Commons License 2012.05.20 0 0 196

Csak hogy lásd, mire gondoltam (nekem biztosan nem lesz, az ára nem nekem van kitalálva... http://bioverzum.hu/index.php?option=com_content&view=article&id=94&Itemid=49

Előzmény: Törölt nick (195)
Törölt nick Creative Commons License 2012.05.20 0 0 195

Tényleg túl olcsónak tűnik, ha mindazt tudja, amit odaírtak. A Hauser nél nem állítható a tálcamagasság, és hajlamos túlmelegedni. Oda kell figyelni, és ki-be kapcsolgatni.

Pár éve láttam a neten hiper-szuper automata aszalót, de az nagyságrendekkel többe került.

Előzmény: Növényexotics007 (194)
Növényexotics007 Creative Commons License 2012.05.20 0 0 194

JAVÍTÁS: MPM Product MSG-01 (Ez jobbnak tünik, de gyanúsan olcsó az árához képest) helyett

              MPM Product MSG-01 (Ez jobbnak tünik, de gyanúsan olcsó az tudásához képest)

Előzmény: Növényexotics007 (193)
Növényexotics007 Creative Commons License 2012.05.20 0 0 193

E között a két aszaló között ingadozom: Hauser FD - 510 vagy 520 aszaló

                                                                 MPM Product MSG-01 (Ez jobbnak tünik, de gyanúsan olcsó az árához képest)

Szerintetel melyik a jobb választás?

Növényexotics007 Creative Commons License 2012.05.16 0 0 192

Egyébként valaki próbálta már a tartósítást háztartási vákumfóliázóval?

Létezik olyan, ami nem csak tekecsfóliával működik?

Növényexotics007 Creative Commons License 2012.05.15 0 0 191

Mi is hideg helyen lakunk, de viszonylag védett helyen vannak.

Előzmény: Törölt nick (190)
Törölt nick Creative Commons License 2012.05.15 0 0 190

Mi nem szeretjük beáztatva. Azért jól rágható, ha van valakinek foga (akár mű is:))

Fügefám csak egy 18 éves van, de hideg helyen lakunk, idén is teljesen visszafagyott. A fügelekvár nem lett kedvenc, így leginkább aszalom a termést (és nem győzök lépést tartani a késztermék fogyásával:))

Előzmény: Növényexotics007 (189)
Növényexotics007 Creative Commons License 2012.05.15 0 0 189

Ha keményre aszalódik, mennyire élvezhető? Vagy fogyasztás előtt valahogy hidratálni kell, hogy ehető lehessen?

Előzmény: Törölt nick (186)
Növényexotics007 Creative Commons License 2012.05.15 0 0 188

Ááá. neked is van fügefád? Nekiem is van vagy 6 bokor. Olyan két évesek.

Előzmény: Törölt nick (186)
Törölt nick Creative Commons License 2012.05.15 0 0 187

a zellerzöldet kifelejtettem... pedig még nyáron is teszek szárítottat a levesbe, a friss mellett.

Előzmény: Törölt nick (186)
Törölt nick Creative Commons License 2012.05.15 0 0 186

Igen, keményre kell aszalni. Sajnos én saját káromon tanultam meg, jópár üveg szilvát kellett kidobnom, mert megpenészedett, pedig elrakáskor tökéletesen száraznak tűnt.

a bolti aszalt gyümölcs nagyon csalóka, a saját nem is hasonlít hozzá. azzal nem tudom, mit csinálnak.

 

A szárított zöldfűszereket, gyógynövényeket, teákat (rengetegfélét szárítok én is, de sose jut eszembe, amikor aszalásról van szó, az nekem csak a gyümölcs...) ha van, akkor sötét üvegben tárolom. Ha kerül ilyen a családba, akkor begyűjtöm. A zöld levelek a fénytől valóban elveszítik a szinüket.

Most hirtelen ezek vannak a polcokon, mind saját szárítás: csalán, citromfű, menta, áfonyalevél, cickafark, orbáncfű, körömvirág, zsálya, hársfavirág, korpafű

tárkony, kapor, medvehagyma, szurokfű, kakukkfű, petrezselyem, póréhagyma, rozmaring, csombor, lestyán

Gombák minden mennyiségben.

A gyümölcsök viszont elfogytak. Leginkább szilvát, sárgabarackot, fügét szoktam aszalni. Ami van itthon. Az őszibarack nekem nem vált be, és általában a finom gyümölcsök elfogynak frissen, nem jut aszalásra.

Nálunk nem aratott sikert az aszalt paradicsom, más zöldséggel nem kísérleteztem.

Előzmény: Növényexotics007 (185)
Növényexotics007 Creative Commons License 2012.05.15 0 0 185

A boltban kapható aszalványoktól jól gondolom, hogy sokkal jobban meg kell aszalni? Mennyire? Szinte csontszárazra?

N!EBULO Creative Commons License 2012.05.15 0 0 184

Szia!

Én fém tetővel záródó, külünböző méretű befőttes üvegekben tárolom szárítmányaimat.

Évekig elállnak, ha nem kapnak levegőt és azzal párát.

Többfélét készítek rendszeresen:

- kb. 10 féle gomba,

- sárgarépa, zeller, petrezyelyem, lestyángumó,

- zellerzöld, petrezselyemzöld, lestyán-levél

- tárkony, kapor, menta, oregánó, citromfű,

- fokhagyma, vöröshagyma, póréhagyma,  medvehagyma,

- paradicsom, paprika,

- gyümölcsök - szilva, körte, alma, meggy, cseresznye, ribizli, birs, sárgabarack, (lásd. ágyaspálinkák)

 

Mindig éppen azt aszalom ami nagyon szezonális, vagy épp túltermelési válság van nálunk.

 

A legújabb kisérletem a szárított torma volt húsvét után. Gyorsan és szépen száradt, de még nem próbáltam ki. Darálni is akarok belőle a házimustár ízesítéséhez. Azt ugyanis már erősíteni nem kell, de washabisabb lehet.

 

Vissaztérve a kérdésedhez: zárt üvegben, viszonylag alacsony hőfokon, lehetőleg kevés fény mellett tároljál!

(Vannak olyan 4 literes üvegeim is amelyek kívülről maradék tapétával, vagy alufóliával vannak burkolva a fényvédelem miatt.)

 

Üdv: NEBULO

Előzmény: Növényexotics007 (181)
Törölt nick Creative Commons License 2012.05.14 0 0 183

Jól záródó befőttesüvegben, .

Nem veszíti el a nedvfelszívó képességét szerintem. De ha nincs jól megszárítva, akkor jobb nem bezárni egy üvegbe, hanem valami szellőző tárolási módot választani, pl celofánzacskó. Én azzal zárom le a sűrűre főzött szilvalekvárt, ott tovább szárad. Abba csomagolom a birsalmasajtot, ugyanezen okból.

Előzmény: Növényexotics007 (182)
Növényexotics007 Creative Commons License 2012.05.14 0 0 182

Az igaz, hogy ha eléggé megaszalom a dolgokat, akkor nem romlik meg, mert elveszti a nedvfelszívó képességét?

Növényexotics007 Creative Commons License 2012.05.14 0 0 181

Sziasztok!

Mit ajánlotok, mi a legjobb módja az azalványok eltartásának?

Iszka Creative Commons License 2012.03.12 0 0 180

Most igazán jó enni a nyári saját paradicsomom, aszalva nyersen, de vajas kenyéren is jó!

 

 

petike23 Creative Commons License 2012.03.02 0 0 179

Szervusztok !

 

Aszalt birset (birsalmát) hol lehet venni ?

(Esetleg lenne valakinek eladó?)

 

Köszönöm, üdv; Péter

Retro_Elizé Creative Commons License 2011.07.31 0 0 178

hozzá tartozó időjárás meg pláne:(

Előzmény: kétkezi GAZ-da (175)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!