Hűtővíz olajos-e (foszlányok nem baj. tejeskávé ne legyen). Motor torpan-e. Motor csillog-e (ha igen, akkor miért mosták le közvetlenül eladás előtt?). Ha alul olajos, azt nem kell véresen komolyan venni, olajdeknitömítés alól szinte mindig dől az olaj.
Próbáld meg a féltengelyeket, mert a gsiknek általában barom gazdáik vannak, nem ütötték-e szét a féltengelyt.
Első lökhárító hogy áll a kocsin - ez leírja, hogy tulajdonosa mennyire volt igényes. Van-e első-hátsó vonószemtakaró?
Elhasználtságot elég jól lehet mérni a vezetőülés állapotán, a bal oldali oldaltámasz állapotán, a váltószoknya kopásán/szakadásán.
Ne vedd a legolcsóbbat, vegyél normálisat.
+az összes többi tanács, ami autóvásárkor érvényes.
Örömmel és odaadással olvasom a fórumot, már a szemem kihullik tőle, de mindegy. Kérdés, amelyre már biztosan volt válasz, de ne haragudjatok meg nem találom :(
Arról szól a dolog, hogy most szeretnék GSI-t venni. És hát mit nézze ka motoron című dolog. Gondolom, ha mindenütt olajos, akkor valszeg folyik az oil belőle :)
Valami hibára utaló jel esetlegesen tiszta motornál?
Normál ülés, normál kormány, spoiler elől-hátul, tárcsfék elől dobfék hátul, 1.8-as ecotek motor és nincs kipörgésgátló.... Ez lehet GSI? Törzskönyv nincs hozzá. Forgalmiban: Astra F 1.8 i (ha jól emlékszem...)
Más kérdés, hogy a 205/50r15 méretet nem szokják megvenni az emberek, mert használtban nincs, újra meg nincs pénzük.... valahonnan elterjedt az a nézet, hogy a gsi méret a 195/55r15, és ezt mindnki állítja nagyon magabiztosan.
Ki kell nyitni a kocsi könyvét, azt a kis használati útmutatót, abban megnézni a kerékméreteket, a GSI austellung sorban. És jé! 205/50r15 van írva!
A látványkiegészítők nélküli, későbbi Sport verzióknak már lehet, hogy könyv szerint is 195/55r15 a kerékméretük, nekem GSI kivitel van, azt tudom.
A gsi alatt a motor és spoiler felszereltséget, sportülést, stb-t értik.
GSI az, amire a gyár ráírta. Sportülés, három küllős kormány, spoiler elöl-hátul, tárcsafék elöl-hátul, c20ne/c20xe motor, kapcsolható kipörgésgátló, 205/50r15 kerékméret, stb.
A külső látványkiegészítők (spoiler, légbeömlő a motortetőn, stb) asszem 94-ig tartottak. Onnantól nem is hívták gsinek, hanem sportnak. 94 után is szereltek egy-két darabot c20xe motorral, de normál astra kormánnyal és motortetővel, lökhárítóval, stbvel.
astra gsi 2.0 16V nekem akkor volt 15.5 L / 100km a fogyim ha végsebességen padlógázon mentem vele az autópályán. Érdekességként 5-ösben kb. 70-80 al közlekedve autóúton 5.5L / 100km is kihozható B.C.-szerint. :) :D
De aki így közlekedik 1 GSI-vel annak tök fölösleges egy ilyen kocsi :D
A gyári és a magyar igazán olcsó utángyártás közti nem létező különbségről:
Az előzményként hivatkozott hozzászólásban írtam, hogy 2004.07.04 napon vett filléres magyar vízcső máig, azaz majdnem két éve hiba nélkül teljesíti feladatát.
Annak a gyárinak a helyén, amit 4000Ft-ért kellett volna megvenni.