Keresés

Részletes keresés

Szőrös Creative Commons License 2003.03.16 0 0 32
azért ne essünk túlzásokba, egy ilyen eseményre még ha fizetnek se mennék el
Előzmény: Törölt nick (28)
Szőrös Creative Commons License 2003.03.16 0 0 31
ezt csak a magyar-japán barátság jegyében mondhatod
Lush egy nagyon jó kislemez zenekar volt, de album szintem legfeljebb közepes
Előzmény: Törölt nick (29)
Törölt nick Creative Commons License 2003.03.16 0 0 30
végre valaki aki ért a zenéhez
Előzmény: Törölt nick (28)
Törölt nick Creative Commons License 2003.03.16 0 0 29
héló, a lushnak csak jó pillanatai vannak
Előzmény: Szőrös (21)
Törölt nick Creative Commons License 2003.03.15 0 0 28
boo radleys szeretem, nem bántottamhé, csak a shoegazing-ségét kérdőjeleztem meg - felteszem, hogy az a két lemez ami nekem van, pont kiesik a pixisből..

Ride-ot sem bántani, a Smile meg a Nowhere meg a Going Blank is nagyon kiváló.

nem is tudtam, hogy jelent meg pixies b-side kollekció, nekem még régen unokatesóm küldött párizsból vagy 6 pixies kazettát és közte volt egy ömlesztett 90 percnyi b-oldal...akkor is nagyon büszke voltam rá, mert Gyöngyösön a kutya se ismerte a pixies-t.
fú, volt akkoriban 94-95-ben egy nagyon borzasztó gimis zenekarunk és a közönséget pixies-ekkel riogattuk és az akkoriban 'ugly kid joe'-ra meg 'nirvanára' vágyó kisvárosi kölkök nem tudtak vele mit kezdeni. emlékszem, összeölelkezve ugráltak a monkey-ra, mint valami ossian-számra...szédületes volt...böe. a bailey's walk-on meg elrohantak haza..:) hát bátrak voltunk, az biztos...

OFF

kedden Süss Fel Nap-ban
Pornography - THE CURE LIVE! - koncert...

ON

Előzmény: Szőrös (26)
Szőrös Creative Commons License 2003.03.15 0 0 27
de tőled nem is vártunk mást
Előzmény: break2 (24)
Szőrös Creative Commons License 2003.03.15 0 0 26
Boo Radleys-t nem szidni! Az egyik legsokoldalúbb brit zenekar volt, még a shoegazer korszakuk is megbocsájtható, bár azt nem szívesen hallgatom

Manta Ray a Monkey Gone to Heaven-en van. A Complete B-sides album is van olyan jó, mint az albumok, a bbc session is zseniális. A tavaly kiadott Purple Tape viszont átverés, 20perc sincs az egész, a Rock A My Soul és a Here Come Your Man kivételével semmi különös

Előzmény: Törölt nick (22)
break2 Creative Commons License 2003.03.15 0 0 25
>mi az a shoegazing?!

Hat azert a Ride elott volt mar egy kis Cocteau Twins, meg tan meg My Bloody Valentine is. Ezek se sokat neztek fel a cipojukrol szvsz, bar az elobbi banda sok minden mast is csinalt.

Előzmény: Törölt nick (22)
break2 Creative Commons License 2003.03.15 0 0 24
Csak, hogy kotozkodjek: Miranda Sex Garden

Amugy en is iszonyuan es helytelenul irok, de a nevekre vigyazni kell. Es igenis vedeni szeretnem oket. Madra/Iris/Suspiria rulez.

Előzmény: Szőrös (21)
Törölt nick Creative Commons License 2003.03.15 0 0 23
ó. félreértések elkerülése végett, én egyátalán nem szeretem kevésbé a surfer rosa-t mint a többi lemezt, a 'gimis nyers hangzás' teljesen pozitív, annyi, hogy érezni rajta, hogy fiatalok, néha a dob hangosabb, mint az ének (cactus), de ez tök jó, ettől olyan közvetlen szobás hangzás, nem..?

amúgy a pixiesnek minden lemeze másért jó, nem is
lehet sorrendbe állítani igazából, én legalábbis hangulattól függően tök randomba választom ki őket.

tényleg, egy kérdés, a 'manta ray' mikor készült..? vagy minek a b-oldala (ha b-oldal)?
az egy nagyon mókás kis dal.

ja még eszembejutott a b-oldalakról, volt a pixiesnek egy 'velvety' című instrum. száma is. ezt most a dagi 'feldolgozta' immáron énekkel a 'devil's workshop' albumon. hááát...fölösleges volt.

Törölt nick Creative Commons License 2003.03.15 0 0 22
oké. akkor végre most megtudom, hogy mi a lóf*sz is az a shoegazing, ha már ennek is merészelem magam hívni.
én a shoegazing kifejezést először akkor láttam, mikor infot kerestem az ubl.com-on a Ride-ról. Ha a Ride nem shoegazing, akkor ne engem alázzál le, hanem azokat a barmokat, akik engem félrevezetnek, mondjuk van esélye, hogy neked van igazad, mert a shoegazing linken simán ott volt, hogy 'lásd még Boo Radleys' és bizony a Boo Radleys-ben nemigen éreztem azt, ami alapján azt hittem, hogy a Ride shoegazing zene.
naviszont abban az esetben, ha a Ride shoegazing (max. a Carnival of Light-ig számítom a Ride-ot, utána megbolondultak és Amerikai Rockzenét kezdtek játszani, meg ugyebár a basszeros kölök most az Oasisban mozog), akkor azért csak hallgasd meg a Kaleidoscope-ot, vagy a Vapour Trail-t, vagy Here & Now-t, perszehogy nem pont olyan zene, ugye kapásból brit, de most már akkor - annak ellenére, hogy abszolút rühellem a kategorizálást, ráadásul egyebet sem teszek itt, hogy a jóisten hova tegyen már fenébe is - ..mi az a shoegazing?!

á. szőrös te meg ne duzzogjál, nem (én) sértődtem meg, veszem a humort is ha az, nyugibele.

és bocs, ez már off kategória volt.

Előzmény: Törölt nick (19)
Szőrös Creative Commons License 2003.03.14 0 0 21
no way! Nem közösködünk azokkal a köldöknézőkkel! Tisztelet a kevés kivételnek persze. Album szinten a 4AD gitárzenei kiadványainak jelentős részét áthatja a magamba roskadok és nagyon nagy alternatív művész vagyok életérzés (ami egyben a hazai bölcsészek életérzése is). A Pixies, Breeders, talán még a Lush jobb pillanatai nem tartoznak ebbe a kategóriába.
Ne merjétek védeni a Pastels-t meg a Mirana Sex Gardent. A borítótervezőn kivül nincs semmi közös a fentebb említett istenekkel. A Pastels 4AD-s volt egyáltalán? Ha nem, akkor tiszteletbeli 4AD-s lehetne. A Pastels-esektől ki fogok kapni, de csakazértis
Előzmény: Törölt nick (19)
Szőrös Creative Commons License 2003.03.14 0 0 20
bocsáás meg, feltételeztem, hogy aki a pixiest szereti, annak van humorérzéke. lehet hogy hiba volt
Előzmény: Törölt nick (17)
Törölt nick Creative Commons License 2003.03.14 0 0 19
Mi a baj a Surfer Rosa-val?
Vamos, Gigantic, Where's my mind, és a kedvenceim a River Euphrates és a Broken Face nélkül talán nem is lett volna Nirvana. Vagy nem olyan.

A Pixies-ben pedig 1 csepp shoegazing hangzás sincsen, ezt el lehet felejteni.
Egyébként mért nem egyesülünk a 4AD topiccal?

Törölt nick Creative Commons License 2003.03.14 0 0 18
POLARIS ISTEN, PETE & PETE ISTEN, haver vagy, minden el van felejtve

hey sandy!!!!!!!

Előzmény: Törölt nick (16)
Törölt nick Creative Commons License 2003.03.14 0 0 17
hej szőrös tudodmit, letöltöm az új breederst, ha csakugyan olyan jó, végülis igazatok van, nem is olyan rossz az a banda, meg ki tudja mi történt majd 10 év qss után...

aztán ha bejön, akkor meg leszel követve, akkor majd lefikázom azt a catholics számot, amiben frank black-nak a 'resurrection' szónál végleg elmegy a hangja..:)

igen és vele alszom és iszonyatosakat phingik.

apropó hangelmenés...ezt innen töltsétek le buzgón (ha nem ismeritek), az utolsó refrénnél már bizony nektek is hedéketek lesz...:))

www.peter.agai.hu/headachelive.mp3

Törölt nick Creative Commons License 2003.03.14 0 0 16

nahát jól lebasztatok, gratulálok, ilyen, mikor az ember véletlenül ért valamihez, egyből leújságírózzák meg vatevör.

breeders akkor is közepes, mellesleg miszter szőrös, olyan hogy 'baromság' zenében nincsen ugyebár, ádkettő amit frank blackről írtam, azt bizony nembaszlakát a róla szóló website-okon olvasgattam, másrészről meg zenész vagyok és hangyányit értek hozzá és ráadásul ahhoz meg nem kell újságírónak lenni, hogy surf meg pank meg shoegazing, merhát basszus pankos volt, óbégatott és sikált, frankblack bevallottan beachboys-buzi, a kilencvenes évek nagyoneleje meg shoegazing volt, most micsináljak?!

másrészt, ha beszélitek az angolt, márpedig igen, akárcsak minden második ember manapság, akkor itt is frank black felé húzok igenis, azért a basszeros kislány nem egy poéta, fb-nek meg a mai napig vannak, hátigen csak VANNAK jó szövegei, beismerem a catholics és a cowboy-osodás mellékterméke volt néhány kapitális baromság is szövegileg, de összességében azért..nameg csárli, hátja, fb sem lesz már fiatalabb, neki az a nosztalgia, mint minden nagypofájú amerikainak kitudjatán, lovacska, kavbojkalap, tudod, mint annak idején, mikor markos rájött, hogy ő tulajdonképp egy zseniális énekes és klipje is volt, a tűz mellett kavbojkalapban énekelte a helómérilút, aztán egyszer tán le is adták a szeszélyes évszakokban......

ja és szőrös, má bocs, de jó felb*tál agyilag (na ez INKÁBB újságíró mentalitás, he?), mi az, hogy elveim vannak?! leírtam a véleményem, mint tibazze, meg leírtam egy-két érdekességet azoknak, akik mondjuk értenek a zenéhez.

na egyébként az új dupla lemezen visszajött az eric drew feldman, aki az első lemezeken volt a billentyűs és hát ki tudja, egyszer talán megint a régi lesz fb és nem fog magasról szarni az olyanokra pont, akik csárlit vélik benne felfedezni..:) (ééégen újabb érdekesség, újságíró, takaroggyá, tuudooom)

fú és azt tudtátok, hogy a catholics dobosa és basszerosa alkotta anno a Polaris zenekart? A Polaris volt az a banda, ami a nickelodeon Pít és kis Pít című orbitális ökörség (egyébként imádom) főcímében rendszeresen ripacskodott...

Szőrös Creative Commons License 2003.03.11 0 0 15
halllóóó, a Catholics-es kiadványokról van szó, nem az első három szóló albumról, mert azok barók
Előzmény: dokuman (13)
Classic Girl Creative Commons License 2003.03.10 0 0 14
Charilie? Frank Black? Mi van? :)

A Breeders lanyok meg jol meghiztak.

dokuman Creative Commons License 2003.03.10 0 0 13
hé-hé-hé
frank black szolóban nagyon jó!
charlihoz nem ér fel az igaz.
Előzmény: Szőrös (12)
Szőrös Creative Commons License 2003.03.10 0 0 12
lehet, mert elvei vannak, ennyi baromságot régen olvastam a pixiesről, elmehetne a wan2-ba

Frank Black Catholics-es szóló munkássága megközelíti Horváth Charlie-ét. A Breeders meg egy kib.jó zenekar, a mai napig izgalmas.

Előzmény: Törölt nick (9)
kíber Creative Commons License 2003.03.10 0 0 11
Te a Frank Black haverja vagy?

Esetleg egy ágyban is alszotok?

Előzmény: Törölt nick (7)
kíber Creative Commons License 2003.03.10 0 0 10
A Doolittle a legjobb. Egyértelműen, kimagaslóan.
Törölt nick Creative Commons License 2003.03.10 0 0 9
"de a surf és punk és shogazing ilyen keveréke azóta sem volt", tök jó, te újságíró vagy?
Előzmény: Törölt nick (7)
zeuszka Creative Commons License 2003.03.10 0 0 8
hmm... a last splash, mint erősen közepes? ez azért bátor kijelentés. meg szerintem nem is igaz, jó kis lemez az.
Előzmény: Törölt nick (7)
Törölt nick Creative Commons License 2003.03.10 0 0 7
nahát, egy éve nem írt ebbe senki és én is most szúrom ki... leszarom, ide kell írnom, mert így illik.

a pixies valóban az egyik legnagyobb alakulat volt, azóta sem volt ilyen, utánzások voltak, de a surf és punk és shogazing ilyen keveréke azóta sem volt, valószínűleg azért, mert az utánzók kihagyták, hogy a pixies-nek a fő erőssége az volt, hogy ...hogy egy VICCES zenekar volt, de nem, mulatságos és iszonyat egyszerű, egy ordító csecsemővel az élén.

minden lemez jó, bár az erős túlzás, hogy a surfer mindent visz, a surfer egy gimis hangzású tipikus elsőlemez, bár a keverés ott is egyedülálló, nagyonis van jelentősége a Gil Norton féle engineer-ingnek, hallgassátok meg a pale saints comforts of madness albumát, egy az egyben az a dobhangzás és kései 80-as éveki hangzás, egyedülálló!

szerintem a bossanova a legjobb, legkiforrottabb, legufósabb, a tromple monde pedig szintén fasza, csaképpen nem pixies-lemez, inkább az első frank black szóló...

frank black szóló. nem kell fikázni, frank black zenéje zseniális, csak el kell vonatkoztatni a pixies-től. frank mániája, hogy 50-es éveki hangzású albumot csinál, teljesen country-buzi lett és johnny cash-hez hasonlítják, de ez egyátalán nem baj, nagyon is erős cucc, az első catholics óta élőben játsszák fel a cuccot, semmi sávozgatás, baszkurálás, 2-track-live oszt szevasz, a pistolero óta pedig vágás nélkül veszik fel a cuccot. a pistolero valamilyen szinten visszaesés, elvégre a beck gitárosát felváltotta egy másik srác, aki viszont nagyon aranyosan kapkod és bénézik, de nem ügyetlen, ráadásul a dog in the sand-re rájött, hogy tud pedal steel guitar-on játszani, azóta még kantrisabb az egész, de még mindig nem olyan, mert frank black akkor is frank black, megvan a legújabb lemez is, illetve kettő, mert egyszerre 2 jött ki, azokkal sincs semmi baj, száraz texasi western lemez. vicces, szellemes, jó.

egyébként nem hiszem, hogy a három ember személye volt a lényeg, hanem az idő: jókor, jó helyen, jót. mert ha belegondoltok, kim deal szólókarrierje rakás szar, a last splash erősen közepes, a lovering gyereket elnyelte a föld, santiago pedig a martinis-ben szintén nem alkotott pixies-est, viszont több lemezen beugrott frank-hez, tehát annyi az egész, hogy az az ufo-surf zene, ami 88-91-ben hatalmas ugrás volt, már rég aktualitását vesztette, pont jókor oszlottak fel, unalmas beszáradt szar lenne mára a pixies...

ennyi.

zeuszka Creative Commons License 2002.02.01 0 0 6
ugyan már, dzsoni, "surfer rosa" nagyon is rendben van, talán csak a "doolittle" előzi meg.

best pixies tracks ever:

levitate (come on pilgrim)
something against you (surfer rosa)
dead (doolittle)
is she weird (bossanova)
alec eiffel (trompe le monde)

esetleg folyt. köv.

Előzmény: szőrös állat (3)
copyman Creative Commons License 2002.02.01 0 0 5
monkey gone to heaven....
ma veszek egy Frank Black and the Catholics
lemezt/ok nem veszek, toltok le/
furdal a kivancsisag..
dokuman Creative Commons License 2002.01.31 0 0 4
minden lemezük mega
Előzmény: szőrös állat (3)
szőrös állat Creative Commons License 2002.01.31 0 0 3
Pixies, legjobb popzenekar, evaaaaaaah
épp ma hallgattam
csak azt nem értem, miért mindenki az elsö lemezüket isteníti, amikor talán az a leggyengébb
sajnos miután Frank 100 kilo fölé került, már nem írt tömegesen slágereket
Furcsa, hogy ő írta a dalok 99%-át, mégis szólóban közel sem volt annyira izgalmas. Kellett az a másik három tag.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!