Keresés

Részletes keresés

bassoon Creative Commons License 2010.04.03 0 0 898
Amikor a Psycho-t megnéztem, és utánanéztem pár infónak róla, akkor találkoztam a Peeping Tom címmel. Egy hete megvettem a Tecsóban kemény 500 forintért, ma pedig megnéztem. Arra már nem is emlékeztem, hogy ez is 1960-as film. Egy biztos: ez is egy mestermű, de azért kicsit más, mint a Psycho. Nekem személy szerint jobban tetszett, mint a Psycho, szerintem ez félelmetesebb film, viszont maga a főszereplő karaktere nem olyan durva (persze ezen lehet vitatkozni, de nekem Norman Bates egy fokkal még betegebb, mint Mark). Itt inkább az volt az igazán hátborzongató, hogy Mark apja mit művelt vele kiskorában, és hogy ettől lett végül elmebeteg. Nagyon tetszett az is, amikor Mark kamerája szemszögéből láthattuk az eseményeket (amúgy szerintem a film legelején van egy kis hiba: mutatják, hogy a kamerát a kabátjába rejti, ehhez képest a felvételt végig kb. fejmagasságból látjuk; nem mintha számítana egyébként). Szóval nagyon ajánlom, de gondolom már úgyis láttátok :) .
bassoon Creative Commons License 2010.03.21 0 0 897
Valamikor mindenképp megnézem újra, de nem azért, hogy újabb esélyt adjak neki, hanem csak úgy. De kb. 5 év múlva elég lesz :) .
Előzmény: stavros milos (896)
stavros milos Creative Commons License 2010.03.19 0 0 896
Ma este, AXN, 21:00 A Mars szelleme.
Ha valamelyikőtök akar adni neki még egy esélyt. :)
Én megpróbálom...
dargay Creative Commons License 2010.03.18 0 0 895
Az 1979-es Elvis film extra hosszú, 170 perces verziója 17 darabra vágva:

http://www.youtube.com/watch?v=tZSkVItD-Yg
basic_channel Creative Commons License 2010.02.18 0 0 894
megvettem én is! The ward premier október 28 Argentínában, egyelőre csak ennyi van imdb-n..
Előzmény: dargay (893)
dargay Creative Commons License 2010.02.18 0 0 893
Nekem már meg is van...
És bocs még1x az eltűnésért...
Előzmény: basic_channel (892)
basic_channel Creative Commons License 2010.02.04 0 0 892
Megjelent magyar szinkronnal Cronenberg mesterműve, a Videodrome DVD-n.
basic_channel Creative Commons License 2010.02.04 0 0 891
The ward premier okt. 28 Argentínában.
bassoon Creative Commons License 2010.02.01 0 0 890
El is feletettem írni, hogy befejeztem a Maters of Horrort. Összességében a 2. évadot erősebbnek éreztem, biztos azért, mert az utolsó 5 rész mind tetszett. A két horrorvígjáték, a Family és a The Washingtonians pedig brutálisan jók! A Right to die, Sounds like, Dream cruise, The black cat, We all scream for ice cream mind jól sikerült részek. Ha mindent egybevetünk, nekem a Dance of the dead és a Homecoming tetszett legkevésbé a sorozatban, a Fair haired child, Family, The Washingtonians, Cigarette burns, Dreams in the witch-house pedig kiválóak. De összességében szerencsére a jó részekből volt több.
basic_channel Creative Commons License 2010.02.01 0 0 889
marci hová tűntél? a wiwen sem válaszoltál semmit, meg korábbi meélekre sem.
bassoon Creative Commons License 2010.02.01 0 0 888
Üdv itt :) !
Az Elvist ki ne hagyd, szerintem az egyik legjobb filmje.
Előzmény: wayage (887)
wayage Creative Commons License 2010.02.01 0 0 887
Üdvözlet!

Most olvastam végig az egész fórumot, gondoltam hozzászólók:) John Carpenter az egyik kedvenc rendezőm. Gyerekkorom óta rajongok érte. 1994-ben 10 évesen már nagyjából tisztában voltam pár akcióhős nevével:), így ismertem Kurt Russell nevét is. Szinte egy időben volt szerencsém a Nagy zűr Kis-Kínában és A dolog filmekhez (melyet Valami címmel adott le a Magyar televízió s örök hatást gyakorolt rám gyerek fejjel, több napig nem aludtam utána rendesen:) Ekkor tűnt fel, hogy mindkét filmet ugyanaz a személy rendezett. Vagyis az ő nevét tanultam meg először, a rendezők közül és A dologtól indult az igazi filmrajongásom. Azóta szép lassan bepótoltam szinte az összes filmjét, már csak pár filmje hiányzik (Dark Star, Someone's Watching Me!, Elvis, Pro-Life).

Sokan a "horror pápája" meg "rémület mestere" stb. névvel illetik, ami részben igaz is csak rendezett ugye több más műfajú filmet is. Pl. akciófilmet, sci-fit, fantasyt, romantikust, vígjátékot vagy életrajzi filmet. Meg nagyon jellemző rá western filmek hatása. Észrevettétek már, hogy A dologban MacReady karaktere olyan, mint egy modern cowboy, aki ló helyett helikopterrel közlekedik? Vagy ilyen Jack Burton (Nagy zűr...) is a kamionjával, valamint nagyon bírom a Cool (szintén magányos westernős típusú) karaktereit (pl. Napoleon Wilson, Snake Plissken vagy a Vámpírölők csapata). Na a látottak alapján így értékeltem a filmjeit.

Zseniálisak (5-s): A dolog, Csillagember, Halloween, A köd, Nagy zűr Kis-Kínában, A 13. rendőrőrs ostroma, Elpusztíthatatlanok, Az őrület torkában, Menekülés New Yorkból, A sötétség fejedelme és az Izzó cigaretta-

Jó (4-s): Vámpírok

Közepes (3-s): Menekülés Los Angelesből, Christine, Elátkozottak faluja, Semmit a szemnek és a Body Bags-Hullazsákok (melyet tegnap volt szerencsém látni s még lehet belőle 4-s is, a Carpenter részek jók, de Tobe Hooperé nem tetszett igazán)

Rossz vagyis majdnem nézhetetlen (2-s): A Mars szelleme

Megjegyezném még a 84-es Az idő pallosát (The The Philadelphia Experiment), melyet eredetileg ő rendezett volna (végül csak executive producere volt). Így is aranyos 80-as évek hangulatú sci-fi filmecske, melyet ha tényleg megrendezett volna, akár igazán remek film lehetne.
bassoon Creative Commons License 2010.01.12 0 0 886
Megnéztem a Masters of Horror 1. évadát. Voltak benne gyenge és jó részek is, a Chocolate vagy pl. a The Fair Haired Child különösen tetszett (meg hát ugye a Cigarette Burns). De nem is ezért írok, hanem az utolsó rész, az Imprint miatt, amit Takashi Miike rendezett. Asszem basic ajánlott itt valamit Miike-től - de nem tudom eldönteni, érdekeljen-e más filmje vagy ne. Mert biztos a többi filmje is nagyon jó (akárcsak ez), de ha hasonlóan durvák, hát... akkor nem biztos, hogy kérek belőle. Szóval röviden: ez volt a legdurvább film, amit valaha láttam. Mick Garris is azt mondta róla, hogy "most disturbing film iv ever seen". És nem is az volt vele a bajom, hogy sokkoló, undorító stb. volt, hanem hogy hogy volt az!. Lehet hogy most SPOILER jön: egész konkrétan a csaj kínzására gondolok (meg egy kicsit az abortuszos részekre is). SPOILER vége. Mert egy véresebb horroron is az ember alapvetően szórakozni akar (legalábbis egy bizonyos szintig), legyen az olasz belezős zombifilm, seriel killeres vagy esetleg valami vérnélküli pszichohorror, de lényeg, hogy azért ez is egy módja a kikapcsolódásnak. Na most Miike ezt az egészet úgy tette, hogy én már nem tudtam rajta szórakozni. Az eleje még olyan hangulatot árasztott, hogy "na, ez egy hangulatos kis horror lesz", de aztán ez a visszájára fordult. Meg ugye nem is számítottam az előző részek után egy ennyire durva filmre. Jó film és tetszett is, csak utána egy ideig nem tértem magamhoz. Majd hamarosan elkezdem a 2. évadot is, abban Miike legalább nem rendezett egy részt sem...
basic_channel Creative Commons License 2009.12.22 0 0 885
Varró Attila David Cronenbergről: http://www.youtube.com/watch?v=rOWaY2_UEWA
basic_channel Creative Commons License 2009.12.22 0 0 884
az se rossz, de az ördögűző lenyomja:)
Előzmény: stavros milos (883)
stavros milos Creative Commons License 2009.12.22 0 0 883
Ha már őshorror, szerintem inkább az Omen.
Előzmény: basic_channel (880)
basic_channel Creative Commons License 2009.12.13 0 0 882
+ egyebek...
Előzmény: bassoon (881)
bassoon Creative Commons License 2009.12.13 0 0 881
Kimaradt A dolog :) .
basic_channel Creative Commons License 2009.12.12 0 0 880
a madarak jó, de valóban túlzás top10-be, az ördögűzőnek viszont ott a helye.
Előzmény: stavros milos (879)
stavros milos Creative Commons License 2009.12.12 0 0 879
http://index.hu/kultur/cinematrix/ccikkek/2009/12/11/13horror/?rand=999

Madarak a top10-ben? Ördögűző? Ez egy vicc.
stavros milos Creative Commons License 2009.11.27 0 0 878
edit: Emo horror! Nagyon jó. Ezt kerestem. :)
stavros milos Creative Commons License 2009.11.23 0 0 877
Az, köszi.
http://www.imdb.com/title/tt0780653/
Előzmény: bassoon (876)
bassoon Creative Commons License 2009.11.23 0 0 876
Arra gondolsz, amelyikben Anthony Hopkins játszik? Ha igen, akkor az a Wolf man remake lesz. Annak láttam az előzetesét, nagyon tetszett. Csak hát előbb az eredetit sem ártana megnéznem...
Az Alkonyathoz meg csak annyit, hogy csak egy kis részletet láttam belőle, de plakátot, amin a főszereplő srác van, már vagy milliót. Barátnőmmel csak drogosfejnek hívjuk :D . És igen, engem az ilyen nagy embertömeget vonzó alkotások mindig is taszítottak valamiért, úgyhogy ettől is tartózkodom :) . Annak idején a Gyűrűk Uránál is ezt éreztem, és bár még a 3. részt nem láttam, azért ez a film más kategória. Itt a tömeghisztériával együtt értékes filmekről beszélhetünk, úgyhogy a két dolog nem mindig jár együtt. Csak gyanús, amikor ilyen van :) .
Előzmény: stavros milos (874)
basic_channel Creative Commons License 2009.11.23 0 0 875
Pontosan annak a célcsoportnak szánták, amelyet említetted. Emós-tini vámpírfos.Ajánlom helyette a koreai "Szomjúságot", az egészen zseniális.
Előzmény: stavros milos (874)
stavros milos Creative Commons License 2009.11.23 0 0 874
Szóval, első sokkból felocsúdva, utánanéztem.

Először is ez az Alkonyat - Új Hold c. film megint valami értékelhetetlen, amerikai középiskolásoknak szánt fosnak ígérkezik. Komolyan nem értem rajtuk kívül ki bírja ezeket megnézni?

Viszont a minap láttam egy előzetest a moziban, farkasember film, de kösztümös. Egész érdekesnek tűnt. valamikor jövőre lesz a premier. Nem emlékszem a címre, vki tudja?
stavros milos Creative Commons License 2009.11.23 0 0 873
Péntek 13, Elm utca: ezek voltak kb. az első tinihorrorok, de javítsatok ha tévednék.

Mortal Kombat: GÓRÓ!!! :)

Na, valamivel komolyabb téma:
Mondhatnám: baj van, vagy még inkább: HÁNEEEEE...

"Az Újholddal elindított farkasember-őrület feltámaszthatja a 80-as évek legendás vérfarkas szériáját, az Üvöltést is. Joel Kastelberg, Etchie Stroh, és a Moonstone Entertainment The Howling: Reborn címmel forgatja le februárban a nyolcadik részt, a premiert Halloweenre időzítenék. A kultikus, 1981-es Üvöltést a Szörnyecskék rendezője, Joe Dante forgatta, de az egyre rosszabb folytatásokban már nem vett részt. (via Variety)"

Ezt nagyon nem kellene.
Előzmény: bassoon (870)
basic_channel Creative Commons License 2009.11.15 0 0 872
Én a 'Mennyei teremtményeket' szeretem nagyon, hullajó mellett a másik kedvencem tőle, bár ez azért eléggé más jellegű, félig fantasy vonal, félig romantikus, de nagyon nagyon jó.
Előzmény: bassoon (871)
bassoon Creative Commons License 2009.11.15 0 0 871
Közben eszembe jutott, hogy láttam én más Peter Jackson filmet is (a GYU-n kívül, bár azokból is csak az 1. és 2. részt), a Törjön ki a frászt. És az jó kis film, nagyon szeretem :) . Ráadásul megkapom majd a Bad taste-t is, amiről ugyancsak jókat hallottam. Amúgy van még a Hullajóhoz hasonló film úgy egyáltalán (és nem csak Peter Jacksontól), illetve Peter Jacksonnak van még hasonlóan őrült filmje?
bassoon Creative Commons License 2009.11.14 0 0 870
Hatttalmas lemaradást pótoltam ma: megnéztem a Rémálom az Elm utcábant.
Egész jól szórakoztam, sőt, voltak tényleg izgalmas, félelmetes, sőt, még gusztustalan részek is. A fiatalabb színészek mondjuk nem voltak túl jók (Johnny Deppet speciel én szeretem, de itt ő se volt nagy szám), de elmentek. Alapból nem volt nagy elvárásom, főleg a Péntek 13 miatt, amiben csalódtam. Úgyhogy ez is közrejátszhatott abban, hogy tetszett a film, de ennél sokkal jobb horrorfilmek is vannak. És itt jönne egy kérdés hozzátok: a Péntek 13 és a Rémálom mitől lettek klasszikusok? Mi volt bennük korszakalkotó, jelentős, stb. Ugyanis én max. a Rémálomnál érzem, hogy alapfilm, de még ott se kimondottan.
(OFF: MORTAL KOMBAAAAAAAAAAAAAT dvd-n végre nálunk is!!!!! Mióta várom már! Csak szerintem pofátlanul drága, de azt hiszem, ez sem fog eltántorítani attól, hogy megvegyem, de jó eséllyel csak az 1. részt, a 2. sajna nagyon gyenge film).
dargay Creative Commons License 2009.11.13 0 0 869
Igen, azt már tényleg nem láttam...
Előzmény: bassoon (868)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!