Keresés

Részletes keresés

.ETNA. Creative Commons License 2015.02.04 0 0 41198

Szia!

Még sosem próbáltam, de E.Margit oldalán sok-sok recept van:

 

http://emargit.gportal.hu/gindex.php?pg=5415270&nid=1050758

 

Esetleg ezt is ki lehet próbálni:

http://nyiregyhaza.kerak.hu/receptek/reckat.php?rec=269&kat=kenyer

 

Előzmény: Tizzyke (41197)
Tizzyke Creative Commons License 2015.02.03 0 0 41197

Sziasztok!

 

Tudnátok segíteni? Találtam ezt a receptet, de ez sütőre van én meg gépben szeretném megcsinálni. Tudtok tanácsot adni hogy csináljam, milyen sorrendbe, hogy változtassak valamit a hozzávalók mennyiségén.

 

BURGONYÁS KUKORICAKENYÉR (lisztérzékenyeknek)
Hozzávalók kb. 1 kg-os térfogatú kenyérhez: 60 dkg kukoricaliszt, 20 dkg tisztán mért, héjában főtt burgonya, 4 evőkanál tej, 4 dkg élesztő, 2 csapott teáskanál só, 2 csapott teáskanál cukor. 

 

Köszönöm.

.ETNA. Creative Commons License 2015.01.24 0 0 41196

Na ja, gondolom, hogy az árban csak a tizedesvessző vándorolt máshová ... :-))

Előzmény: Csucsu.007 (41194)
vidékipupák Creative Commons License 2015.01.24 0 0 41195

A 3,60 euróban, dollárban, vagy 100 Ft-ban értendő? i

Előzmény: Csucsu.007 (41194)
Csucsu.007 Creative Commons License 2015.01.24 0 0 41194

a kenyéráremeléshez csak annyit,

hogy én évek óta 3,60 -ért veszem kedvenc kenyerem

 Ők nem emeltek

 

"hiába a szokás hatalma, a múlt században is sokáig ennyi volt."

 

 

Előzmény: vidékipupák (41192)
Csucsu.007 Creative Commons License 2015.01.23 0 0 41193

 

ez a ciabatta kenyér az amit te keresel,   :)

libazsirhoz kitűnő

 

:)

 

 

 

http://forum.index.hu/Article/viewArticle?a=44116288&t=1001728

 

 

http://forum.index.hu/Article/viewArticle?a=73582134&t=1001728

 

 

 

 

 

Előzmény: vidékipupák (41192)
vidékipupák Creative Commons License 2015.01.23 0 0 41192

De ha én rákenni szeretném! :-)

De a viccet félretéve: Akárhányszor vettem kenyeret, morzsálódott, még vajat sem tudtam rákenni, mert kifordult a közepe. Persze töpörtyűhöz (tepertőhöz, kinek mi tetszik, nehogy még ebből is vita legyen).

Tulajdonképpen még lekváros kenyérnek sem volt jó, mert a lágyabb lekvár ugyanúgy átfolyt rajta.

Évek óta sütök kenyeret, erről már nem fogok leszokni.

Egyébként is, már tavasszal arra való hivatkozással emelték a pékek a kenyér árát, hogy rossz lesz a termés, ezért meg kell emelni. Végül bőven termett búza, de arról már hallgattak.

amikor felment a benzin ára, a pékek arra hivatkozva emelték a kenyér árát, mondván, hogy sokba kerül a szállítás, a kenyér árának 10-15%-a. Most, hogy lement a benzin ára, azt hallom, hogy a szállítási költség a kenyér árának kb. 1%-a, ezért nem tudják csökkenteni.

Majd hogy a CHF árfolyama megugrott, az a hivatkozás, hogy rengeteg import anyag van a kenyérben, ezért nem tudják csökkenteni az árat. Előfordulhat, hogy a kenyérbe lisztet is tesznek, ami nálunk terem és még exportra is viszik? Például az EU-ba, hogy feljavítsák az ottani búza minőségét.

Nekem nagyon megfelel a boltban kapható 95-105 Ft-os liszt.

Megkerestem egy malmot, ahol a BL 55 lisztet közel 200Ft-ért adták, a BL80-ast, amit kenyérnek javasolnak, valamivel olcsóbban, de még az 50kg-os kiszerelésben sem volt olcsóbb, közel 190%-a volt a bolti liszt árának. Kíváncsi lennék, hogy az olcsó liszt honnan származik, lehet hogy a magyar lisztért kapott import, gyengébb minőségűnek ilyen alacsony az ára? Lehet, hogy én is azt veszem 95Ft-ért. Mert a zacskóra van az van írva, hogy "származási hely: EU", vagy egy malom név, ahol ugye nem termelnek lisztet.

Előzmény: Pitbull_vagyok (41191)
Pitbull_vagyok Creative Commons License 2015.01.22 0 0 41191

azt a zsírt lehet tunkolni is, nem is kell rákenni

 

 

 

 

Előzmény: vidékipupák (41185)
beetee Creative Commons License 2015.01.22 0 0 41190

Nem akarok belemenni a ki tud nagyobbat mondani játékba, de a Lipóti cipója normálisan tárolva akár egy hétig is ehető (értsd: frissen, fagyasztás nélkül). Sosem morzsálódik. Nálam soha nem savanyodott meg.

Előzmény: vidékipupák (41188)
beetee Creative Commons License 2015.01.22 0 0 41189

A'sszem félreértettél. A fagyasztást azért mertem javasolni, mert különösebb minőségromlás nélkül eltárolható hosszabb távra a kenyér, nem kell újból boltba menni (ha ennek költsége van - benzin, buszjegy, stb.- azt nem kell kifizetni). Ha fogyóban van az épp aktuális adag, akkor csak kiveszek egy másikat, és folyamatosan van jó kenyerem. Ezért szerzek be egyszerre nagyobb adagot, ami ebből a cipóból az egy darab 3 kg-os.

Annyi kenyeret meg nem fogyasztunk, hogy megérje negyed-fél kilónként sütni.

Kifli-zsemle-pita, stb is van a világon.

A saját sütéshez is használom a fagyasztást, mert jó dolog.

Ráadásul kenyeret inkább a kemencémben sütök, azt meg nem nem minden nap fűtöm fel. :D

Előzmény: vidékipupák (41188)
vidékipupák Creative Commons License 2015.01.22 0 0 41188

Köszönöm a választ.

Hát én ezért sütök kenyeret. Az 3-4 napig friss fagyasztás nélkül, a libazsír nem folyik át rajta, nem morzsálódik és nem savanyodik, az ára meg a harmada. Mindezt fagyasztás nélkül.

Előzmény: beetee (41187)
beetee Creative Commons License 2015.01.22 0 0 41187

Én szeretem. Általában egy egész cipónyit veszek, otthon elszeletelem (sajnos a Lipóti pékségekben ezeket nem szeletelik el géppel.... ez nagy hiányosságuk.), ami a nagy átmérő miatt elég macerás, hogy szép, egyenletes karéjok legyenek. 4-5 felé osztom, zacskózom és egy kivételével megy a hűtőládába.

Szobahőmérsékleten kiolvasztva simán hozza a bolti, friss szintet hetek múlva is.

 

Ízre, állagra nekem bejön. Savanyodást soha nem tapasztaltam. Elég sokáig friss marad, de ez ugye tárolás, páratartalom, stb függő. Leginkább úgy jellemezném, hogy nem nagyon találtam másik gyári kenyeret, ami ennyi ideig nem veszít a minőségéből.

 

A libazsíros tesztről :) : ha nagyon folyós a zsír, azt nem csak megmutatod a kenyérnek, és pont olyan részét találtad meg a cipónak, ahol nagyobbak a légbuborékok, akkor bizony átfolyhat...

Erre két megoldást tudok: 1., gyorsan megeszed; 2., tányér felett teszed ezt.... ;)

Előzmény: vidékipupák (41185)
beetee Creative Commons License 2015.01.22 0 0 41186

Sőt.. negyedbe is. :D

Előzmény: Csucsu.007 (41184)
vidékipupák Creative Commons License 2015.01.22 0 0 41185

Kinek milyen tapasztalata van a 3 kg.-os Lipóti kenyérről? Én is ettem már, jóízű, csak az a kérdésem, hogy hány napig marad friss, nem savanyodik-e,  megkenhető-e libazsírral, azaz nem folyik-e át a tenyerembe a libazsír, morzsálódik-e?

Csucsu.007 Creative Commons License 2015.01.22 0 0 41184

félbe is vágják, ha neked 3 kg sok...

 

:)

Előzmény: Pirandus (41181)
Pirandus Creative Commons License 2015.01.21 0 0 41183

Ott van az alanti linken. Neve: "Lipóti paraszt házikenyér, 3 kg."

Előzmény: monyesz (41182)
monyesz Creative Commons License 2015.01.21 0 0 41182

Nem a 2 kilós rozsos-kovászosra gondolsz? Én 3 kilósról nem tudok.

Ez a 2 kilós viszont talán a legjobb a piacon manapság. Valódi kovászos íze van!

Előzmény: Csucsu.007 (41180)
Pirandus Creative Commons License 2015.01.21 0 0 41181

Valóban a 3kg-os Lipóti a legjobb. Sajnos, nekem 1személyre kell. A kisebbek ott sem a legjobbak.

Előzmény: Csucsu.007 (41180)
Csucsu.007 Creative Commons License 2015.01.21 0 0 41180

a Lipótit próbáltad?

 

amióta van a 3 kg-os kenyerük, azóta nem sütők itthon kenyeret

 

http://lipotipekseg.hu/termekek/

 

 

 

Előzmény: Pirandus (41178)
Pirandus Creative Commons License 2015.01.21 0 0 41179

A legdrágább (Pur-pur) kenyér minőségét is romlani érzem.

Előzmény: Pirandus (41178)
Pirandus Creative Commons License 2015.01.21 0 0 41178

Üdv a topiknak. Sajnos egyre többször kapok rossz, nem jó ízű, gumis állagú, hamar porladó rozs ill. barna kenyeret jóhírű helyeken (kis boltlánc). Köszönöm, ha Bel-Budán ill. a 6-os vill. vonalán nagyon jó kenyérhelyeket ajánlotok. Kösz. 

.ETNA. Creative Commons License 2015.01.19 0 0 41177

(sajnos) ... mármint úgy értem, hogy nincs időm kimenni mindig a piacra, hogy házitejet vegyek így sajnos megelégszünk a boltival, a minőségre ugyan általában ma már figyelünk, de hát ez mégis csak "bolti" :-)

Előzmény: .ETNA. (41176)
.ETNA. Creative Commons License 2015.01.19 0 0 41176

Nem azon csodálkoztunk, hogy nulla, mínusz egy fok körül a Tatra miért nem fagyott be, hanem, hogy ilyen hőmérsékleten miért fagyott jéggé a magyar tej, mert szerintem, nem lett volna szabad jéggé fagynia ... ha nincs .. mit tudom én, pl. felvizezve .... Persze én sem értek hozzá de az tény, hogy a felforralt Tatranak volt "pilléje" a magyarnak semmi ... és ízre is finomabb volt a Tatra :-) Persze az "igazi" tejnél nincs jobb, de a boltihoz hozzájutni egyszerűbb (sajnos) , egyébként mostanában már csak ritkán veszünk tartós tejet, szóval nem tudom, hogy a manapság árult szlovák és magyar tejek minősége között van-e különbség.

Előzmény: vidékipupák (41175)
vidékipupák Creative Commons License 2015.01.19 0 0 41175

Van egy tejre vonatkozó szabvány, ott az van leírva, hogy a nyers tej fagyáspontja -0,52, -0,54Co között van. Hogy a Tatra tej miért nem fagyott meg, az nem tudom, ebben nem vagyok szakember, de lehet az is, hogy adalékanyag volt benne.

itt:

http://www.google.hu/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&source=web&cd=7&ved=0CEMQFjAG&url=http%3A%2F%2Fwww.alfolditej.hu%2Fdownload%2F52&ei=dq-8VNbJL4b6UomChJAF&usg=AFQjCNFd-QpcK_Iz_w9aFPRwcKXwU0ff1Q&sig2=xa8WofvlTzU_9c1IgR61MQ

 

 

Én viszont a múlt héten láttam 152Ftért 0,1% zsírtartalmú tejet!!!!

Szerintem víz, fehér festék és 1gramm libazsírból volt összeállítva. :-)

Előzmény: .ETNA. (41174)
.ETNA. Creative Commons License 2015.01.18 0 0 41174

A tejjel jártam érdekesen néhány éve, akkor volt még Cora, ott vettem egy rekeszt Tatra tejet és kitettük a teraszra, volt kint néhány doboz magyar tej ... hirtelen fagyott az egyik éjszaka, a magyar tej kb. jégtömbre fagyott, az agyon szidott Tatra tej viszont még csak jégkásás sem lett :-)

Előzmény: vidékipupák (41167)
Skytten Creative Commons License 2015.01.17 0 0 41173

 

 

Köszönöm a választ,legközelebb kifogóm próbálni majd igy is.

Előzmény: vidékipupák (41172)
vidékipupák Creative Commons License 2015.01.16 0 0 41172

Amikor jénaiba teszem a tetejét elsimítom vizes fakanállal, egy kicsit domborúra, de úgy, hogy azért sima legyen.

Az étolajat azért teszem bele, mert attól lágyabb lesz. Mielőtt kiveszem a sütőből, a tetejét átkenem tiszta vízzel, - ettől szép fényes lesz és a hja is lágyabb - viszont sütés után azonnal becsomagolom több réteg konyharuhába, és csak kihűlés után szeletelem. Nem szeretem, ha ropogós a héja. kihűlés után viszont nagyon jól lehet szeletelni, nem törik a héja.

A legolcsóbb BL55 lisztből sütöm.  Nem szabad hagyni nagyon megkelni, mert sütéskor is még sokat emelkedik. Én évek óta sütöm így a kenyeret, sőt még prézlinek (zsemlemorzsa) is sütök, mert még mindig olcsóbb, mint a bolti zsemlemorzsa és biztos vagyok benne, hogy ezt nem mászták meg az egerek. :-)

Előzmény: Skytten (41171)
Skytten Creative Commons License 2015.01.15 0 0 41171

Szép estét!Lenne egy kérdésem hozzád,én is hasonlóképpen sütöttem már kenyeret de nekem a belseje tökéletes lett de a héja nagyon morzsálodott nehéz is volt szeletelni de igazából a morzsálódás volt nagyon zavaró.Szerinted ez mitöl lehet?Nagyon megköszönném ha ebben tudnál segiteni mi lehet a próbléma.Elöre is köszönöm a válaszódat.Üdv

Előzmény: vidékipupák (41139)
vidékipupák Creative Commons License 2015.01.12 0 0 41170

Meg olyat, amelyik rovarokat, gilisztát is eszik, mint például a tanyasi csirke. :-)

Előzmény: Csucsu.007 (41168)
Csucsu.007 Creative Commons License 2015.01.12 0 0 41169

jó étvágyat!

 

 

 

 

 

kenyér nélkül, ne hogy megfeküdje a gyomrát...

 

:)

 

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!