Keresés

Részletes keresés

btk53 Creative Commons License 2016.11.21 0 0 15636

ez kb pontosan igy van!!! )))

 

Ennyire hiszékenyek vagyunk?

A Greater Idaho Falls Science Fair versenyén tavasszal elsô díjat nyert egy egyetemi hallgató, aki megpróbálta megmutatni, milyen könnyen bedôlünk a tudományos köntösbe burkolt, környezeti ártalmakkal fenyegetô szövegeknek. A fiatalember egy petícióhoz gyûjtött aláírásokat, amelyben a "dihidrogén-monoxid" nevû vegyszer szigorú ellenôrzését vagy teljes betiltását követelte. Hiszen az anyag - többek között - túlzott izzadást, hányást okozhat, a savas esô fô komponense, gáz állapotban súlyos égést idézhet elô, hozzájárul az erózióhoz.

A pályázó ötven embert kérdezett meg, hogy támogatná-e a vegyszer betiltását. Negyvenhárom igennel válaszolt, hat nem tudott dönteni, és csak egy jött rá, hogy miröl is van szó...

 

 

TILTSÁK BE A DIHIDROGÉN-MONOXIDOT!

A LÁTHATATLAN GYILKOS

A dihidrogén-monoxid színtelen, szagtalan, íztelen, és ezreket pusztít el minden évben! A halált legtöbbször az okozza, hogy a DHMO véletlenül a tüdôbe kerül, de ezzel a dihidrogén-monoxid ártalmai korántsem merültek ki. Abban a testrészben, amelyik hosszan érintkezik a szilárd DHMO-val, súlyos szövetkárosodás jöhet létre. Ha a DHMO az emésztôrendszerbe jut, túlzott izzadás és vizeletkiválasztás következhet be, de felfúvódás, hányinger, hányás is elôfordulhat. A DHMO-dependencia kialakulása után a szer megvonása biztos halált jelent.

A dihidrogén-monoxid

  • savként is ismert, és a savas esô fô komponense,
  • hozzájárul az üvegházhatáshoz,
  • súlyos égést okozhat,
  • hozzájárul természeti környezetünk eróziójához,
  • számos fém korrózióját, rozsdásodását sietteti,
  • hibát okozhat az áramszolgáltatásban, rontja az autók fékhatását,
  • rákos daganatokban is kimutatható.

A SZENNYEZÉS JÁRVÁNYSZERÛ MÉRETEKET ÖLT!

Amerika szinte minden folyójában, tavában, medencéjében megtalálható ma a dihidrogén-monoxid. De a szennyezés az egész Földre kiterjed, és az antarktiszi jégtakarót is elérte. A DHMO több millió dolláros kárt okozott a Közép-Nyugaton és nemrég Kaliforniában is!

A veszély ellenére a dihidrogén-monoxidot felhasználják

  • ipari oldószerként és hûtôanyagként,
  • atomerômûvekben,
  • poliuretán hab gyártásához,
  • tûzoltáshoz,
  • különbözô kegyetlen állatkísérletekben,
  • a rovarirtók permetezéséhez,
  • a gyorséttermek egyes készítményeihez és más élelmiszerekhez.

A gyárak a szennyezett DHMO-t a folyókba és a tengerekbe engedik, és semmi sem állíthatja meg ôket, mert az eljárásuk még mindig törvényes. A DHMO óriási hatást fejt ki az élôvilágra. Ezt nem tûrhetjük tovább szó nélkül!

ÁLLJUK ÚTJÁT A BORZALOMNAK!

Az amerikai kormány azért nem tiltja be ennek a káros vegyszernek a termelését, elosztását és felhasználását, mert gazdasági szempontból hasznos a nemzetnek. A haditengerészet és más katonai szervezetek is kísérleteket folytatnak a DHMO-val, és több milliárd dolláros berendezéseket terveznek háborús hasznosítására. Több száz katonai kutatóintézetbe bonyolult, föld alatti hálózaton érkezik tonnaszám a DHMO. Sok intézmény nagy mennyiséget tárol késôbbi felhasználás céljára.

MÉG NEM KÉSÔ!

Cselekedjünk MOST, hogy az újabb szennyezôdést megakadályozzuk! Tudjunk meg többet errôl a veszélyes vegyszerrôl!

A tudatlanság önmagunknak és embertársainknak is árthat!

Előzmény: btamas70 (15635)
btamas70 Creative Commons License 2016.11.21 0 0 15635

"gyakran azok szidjak ezeket a dolgokat, akiknek maximum feluletes ismereteik vannak roluk"

 

Milyen gyakran? Van róla valami kimutatásod?;)

 

Mit szólnál ahhoz, hogy márpedig a magukat a "haladás" (:-)) táborába sorolni vélők ismeretei felületesebbek? Felhasználói ismereteknek köszönhetően egyértelműen szélesebbek, de nem biztos, hogy mélyebbek.

 

Hogy ne távolodjunk el a fórum eredeti témájától, talán legjobb példa az ostobaság magabiztosságával előadott, gyakran felbukkanó "szakértői" vélemény, miszerint a digitális hangtechnikában csak "nullák és egyesek" vannak, következésképpen aki azt állítja, hogy a hangminőségét külső, ill. a bithelyességet nem érintő belső körülmények erősen befolyásolhatják, minimum nemnormális...;)

Előzmény: Saughassy (15634)
Saughassy Creative Commons License 2016.11.21 0 0 15634

Sokan szines tevere sem szeretnek kolteni, mert beerik a fekete-feher filmmel, meg egy klimpirozo zongoristaval a sarokban. Es? Ettol meg a vilag nem all meg. Van aki a mozgolepcsotol retteg, van aki a chemtrailtol, van aki meg az okostévéktől. Joga van hozza. :)

 

(Csak azt ne felejtsuk el, hogy gyakran azok szidjak ezeket a dolgokat, akiknek maximum feluletes ismereteik vannak roluk. Ezert az ennek ellenere szuleto sommas velemenyeiket nehez szo nelkul hagyni. Abszolut laikusok is olvassak a forumokat, kar lenne ha csak egyoldalu informaciok ernek oket.)

Előzmény: btamas70 (15633)
btamas70 Creative Commons License 2016.11.21 0 0 15633

"probalj meg osszerakni egy hazimozit"

 

Itt lehet a kutya elásva, mert sokan még véletlenül sem szeretnék házimozira költeni a pénzüket, és az okostelefonról wifin keresztül vezérelhető épületgépészeti ill. egyéb kényelmi funkciók letagadhatatlan biztonsági kockázataiból sem kérnének.

 

(Egyébként megmosolyogtató, amikor olyasvalaki papol a technika haladásáról, ill. vívmányainak maximális kihasználásáról, aki nem használ magyar ékezetes billentyűzetet...;P))

Előzmény: Saughassy (15629)
sk_superb Creative Commons License 2016.11.20 0 1 15632

Talán azért is gyártanak egyre inkább UHD tévét, mert kb annyiért lehet, mint a HD paneleket. Így viszont hátha veszel majd egy UHD videót is rögzíteni tudó fényképezőgépet, mobilt, neadjisten videókamerát például, mondjuk lecseréled a számítógépedet, hogy tudj a tévén UHD-ben is játszani. Meg esetleg el tudják adni a Casablancát meg az Elfújta a szélt ismét, de most már UHD-ban szkennelve, meg újra fényelve már HDR-ben az eredetileg 35 vagy 65 mm negatív nyersanyagra forgatott filmeket.... kissé leegyszerűsítve így lehetne talán összefoglalni.

Előzmény: Fényhang (15621)
Törölt nick Creative Commons License 2016.11.20 0 0 15631

Locsolóslag vs. HDMI

Tényleg van ilyen bazz...

Ha a neten van akkor az van és működik:-)

Úgyhogy ha a vevő ilyet keres és az eladó ilyenről nem tud, akkor egyértelmű: az eladó köcsög.

Előzmény: Törölt nick (15630)
Törölt nick Creative Commons License 2016.11.20 0 0 15630

Nekem a TV, TV legyen, nem akarom a TV-vel a Világot megváltani.

És a lakásomat sem akarom okostelefonról vezérelni.

Mindennek megvan a maga funkciója, amire hivatott.

Nyilván nem vagyok a technikai fejlődésnek ellene, de ami ma korszerűnek és trendinek tűnik, azon lehet hogy holnap jó röhögök (sőt én ma) mekkora marketingmaszlag, pénzkidobás a semmiért.

Az ARC HDMI nem hülyeség, sőt én szabványosítanám minden modern eszközön, mert akkor nem jönnének olyan baromságokkal, hogy D-SUB vagy (és)  SCART  kábel aminek a másik vége HDMI (és persze működjön is, mert ha nem akkor az eladó köcsög és nem ért hozzá rosszat adott, mert én az interneten láttam hogy van ilyen és működik és tökéletesen képet és hangot is átvisz ! )

Na persze miért nem rögtön locsolóslag a másik vége :-)

Előzmény: Saughassy (15629)
Saughassy Creative Commons License 2016.11.20 0 0 15629

A Smart kivetelesen egy hasznos dolog, amint tullendul az ember a romatikazos Grundig, Sony Trinitron korszakan. 

Kapasbol ket komoly szolgaltatotol, a Netflixtol es a HBO Go-tol fosztod meg magad, ha nincs a tevedben kliens. Vagy jonnek a barkacsmegoldasok, plusz nyuggel es koltseggel. A Netflix mar 4k s tartalmakat kinal, akar az Amazon Prime.

 

De a filmlejatszashoz is nagyon jol jon am a DLNA kliens, amit termeszetesen mobiltelefonrol vezerelsz, a film pedig a NASodrol erkezik, mert olyan elavult es DRAGA adathordozokkal nem szivatja magat 2016-ban az ember, mint a DVD, vagy a Bluray. 

 

Abba ne menjunk bele, hogy a Samsungokkal mar egy Smartthings Hubot is kapsz (ha mar benne van a kapacitas, miert is ne), ami egy okos otthon alapja lehet. Vezerelhetsz vele mindent, de tenyleg mindent a lakasban. Vilagitast, redonyoket, riasztokat, klimat, kerti locsolot, akarmit. 

 

 

 Lehet erre mondani, hogy te csak egy tevet akarsz, csak eppen ma mar mindenben szamitogep van, a fullHD adas normalis minosegu megjelenitese, rogzitese, a PIP es hasonlo elvarhato minimumok olyan szamitasi kapacitast igenyelnek, aminek az egyeb Smart funkciok mar meg sem kottyannak.Ezt nem kihasznalni: pazarlas. Aki nem kinal smart funkciokat, valojaban az lop meg. (Leszamitva a legolcsobb kategoriat)

 

De probalj meg osszerakni egy hazimozit, ahol az erositovel szeretnel vezerelni mindent. Elsore minden egyszerunek tunik, csak aztan jonnek a nok, es az o elvarasaik. :) A CEC, az ARC es hasonlo remalmok sokaig tudjak am kiserteni az embert. Es valahol mar azok is a Smart kategoriaba tartoznak.

Előzmény: Törölt nick (15620)
Saughassy Creative Commons License 2016.11.20 0 0 15628

Meg mert leginkabb mar osszessegeben ugyanannyiba kerul a 4k-s panel legyartasa, mint a fullHD-se, a piacot viszont eletben kell tartani. a A 3D lathatoan kifulladt, a smart vegul is hasit, de a tuti hivoszonak most a 4k tunik. 

Előzmény: Fényhang (15621)
Mono SE Creative Commons License 2016.11.20 -1 0 15627

nekem a butatelóm is samsung, tönkretenni sem lehet: ha véletlenül rálépek, akkor is buta marad ;)

Előzmény: btk53 (15626)
btk53 Creative Commons License 2016.11.20 0 0 15626

nekem mondjuk pont semmi bajom a samsung okostelommal. probáltam vagy 5 félét, mind beadta az unalmast, lefagyott, tönkrement saját magátol, mig ez vidám megy évek ota, és pontosan olyan jo a beépitett aksi benne, mint ujkorában. 

Előzmény: Törölt nick (15623)
Törölt nick Creative Commons License 2016.11.20 0 0 15625

Igen végül is lényegtelen milyen terméket vásárolsz.

Vehetsz Oriont, Gabát és Strongot is.

Nem véletlen hogy erre a három szarra nem adnak garancia kiterjesztést, tök lényegtelen.

Előzmény: tibtiborkaba_new (15624)
tibtiborkaba_new Creative Commons License 2016.11.20 -1 0 15624

Lényegtelen, a Samsung helyére bármelyik márkát behelyettesítheted, az írásom mondandóján semmit nem változtat.

Előzmény: Törölt nick (15623)
Törölt nick Creative Commons License 2016.11.20 0 0 15623

Samsung TV eleve kizárva.

Ha TV akkor: Sony, Panasonic, LG, Philips.

Samsung nem tud TV-t gyártani.

Gyakorlatilag a marketingből él (s mint tudjuk a sok hülye embert a marketinggel a legkönnyebb behúzni).

Sajnálom aki Samsung TV-t meg egyáltalán Samsung terméket vásárol.

 

Előzmény: tibtiborkaba_new (15622)
tibtiborkaba_new Creative Commons License 2016.11.20 -1 0 15622

Az a szomorú igazság, hogy a Samsung nem Orbánisztán-alsóra gyárt tv-ket. Nyugat-európában meg pl van 4K adás kábelen. Ha jól tudom, már műholdon is, szóval akár az isten háta mögött is elérhető. Lassan el se lehet bújni előle...

:)

 

A Smart szerintem nem rossz cucc, pláne ha nem akarsz pöcsölni laptoppal, pc-vel, kábelekkel. Ami szvsz igazán veszélyes az a set top box. Az jobban felhasználóra szabható.

 

A 3D nekem sem jön be, de ez nem jelenti azt, hogy a többi pár millió TV néző is így van vele.

Előzmény: Törölt nick (15620)
Fényhang Creative Commons License 2016.11.20 0 0 15621

Köszönöm a tájékoztatásod, érdekes.

Tulajdonképpen csak azért gyártanak 4k meg egyéb nagyfelbontású cuccot, hogy lássuk, már erre is képesek a gyártók?

Mert egyelőre ilyen, meg olyan okokból, Mi ebből nem látunk semmit sem.

 

Üdv!

Előzmény: sk_superb (15614)
Törölt nick Creative Commons License 2016.11.20 0 0 15620

Na igen 4K !

Mekkora parasztvakítás.

Mint a 3D és a Smart.

Gyakorlatilag szart sem ér egyik sem.

A 3D kihaló félben van, alig van már TV gyártó aki ilyen TV-t gyárt( nem véletlen szétcseszi a szemed, huzamos nézés után megfájdul a fejed) plusz 3D filmek sem sehol. 1db az Avatar, jó is azt nézni mindennap :-(

Smart: Ez a másik aminek semmi értelme.

Nem teljes körű net funkció, jó esetben Youtube és Indavideo. +30.000Felárért.

Az a baj, hogy a legtöbb nagy kategóriás TV-ben mindegyikben benne van, persze mint írtam plusz harminc rugó felár.

Jobb megoldás ha egy külső PC-t HDMI-n rá csatlakoztatsz a TV re, ott legalább teljes körű PC-d lesz gyakorlatilag a hiper szuper TV-d lesz a monitor.

4K (3840*2160) tessék már nekem demo kivételével egy 4K-s adót ahol ilyen felbontású és minőségű filmeket adnak mutatni ? Ja hogy ilyen nincs.

Jó esetben full HD(1920*1080) de az sem a szutyok hazai adókon.

Ezek után már megéri UHD-TV-t venni 400.000-ért.

Előzmény: tibtiborkaba_new (15619)
tibtiborkaba_new Creative Commons License 2016.11.20 -1 0 15619

Hát ez az, nézegettem már 4K-s kijelzőt üzletekben, ugye eleve olyan demo ment rajta, ami bemutatta a képességeit, és annyira részletgazdag, hogy képtelenség a maga teljességében felfogni. Főleg, ha egy eseménydús felvételt nézel, akkor úgyis arra a kis területre fókuszálsz, ahol az akció történik, a periféria eleve kiesik. 

Már látom, hogy egy szép, részletgazdag természetfilmet léptetve fogok végignézni, az 1 ürás filmet kb egy nap alatt :)

Előzmény: sk_superb (15616)
sk_superb Creative Commons License 2016.11.20 0 0 15618

Egy pár fotó a kiállításról, sajnos nem sikerült mindenkit, megnézni lefotózni, csak keveset tudtam kint lenni. 

 

https://koscsof1.com/2016/11/13/audio-video-trend-hifi-es-foto-kiallitas/

sk_superb Creative Commons License 2016.11.20 0 0 15617

Szia, tényleg :) Új cég(ek) új élvezet :)

Előzmény: Jolida (15615)
sk_superb Creative Commons License 2016.11.20 0 0 15616

Minél nagyobb a felbontás, annál nagyobb méretű kijelző kell természetesen és annál közelebb kell majd ülni a tévéhez.

 

2013-ban, amikor bemutattuk a Hifi kiállításon a Marriottban a Canon film fényeléshez kitalált 31,5 inches DCI 4k refrencia monitorát, akkor a tervező csapatot vezető japán úriember is itt volt és elmondta, hogy ha minden részletet, amitől 4k a 4k látni akarunk, akkor az ideális nézési távolság kb 80 cm... Vagyis ha veszünk a 42 iinches HD tévé helyett egy 65 inches UHD tévét, ha a maga szépségében látni akarjuk a 4 felbontás részleteit 4k felvételek esetében, kb harmadával közelebb kell majd ülnünk, mint a kisebb HD tévéhez.

 

A piacvezető és Oscar - díjas hazai filmes szoftverfejlesztő cég, a Colorfront, amikor a Sony F65 kamera 8k felvételeit akarta demózni, 24 inches 4k Dell számítógépes IPS paneles monitorból rakott egymás mellé, alá 2x2 darabot, hogy viszonylag mobilizálható méretben, pixel a pixelen tudjon megjeleníteni 8k felvételt.

Előzmény: tibtiborkaba_new (15560)
Jolida Creative Commons License 2016.11.20 0 0 15615

Szia, rég láttunk errefelé.... meg másfelé is.

Előzmény: sk_superb (15614)
sk_superb Creative Commons License 2016.11.20 0 1 15614

OFF: 

 

A sugárzott műsor sem SD-ben, HD-ben, sem UHD-ben sem 8k-ban soha nem lesz és nem volt 14 bit RGB szincsatornánként. Sok itt most nem részletezendő ok miatt sem.

 

Az SD stúdió kamerák A/D konverterei pedig ezt tudták már egy évtizede is (Ikegami például), a 12 bitet pedig kb 20 éve. A mostaniak nagy szenzoros változatai meg ettől még sokkal többet is (például dinamikai átfogásuk 14-15 blende). A mostani legjobb minőségű, filmforgatásra használt kamerák un log módjai akár 16 bitnyi színt is képesek feldolgozni, amíg RAW állapotban és log formátumban marad a jel, ahogy file-ként rögzítésre kerül már beugrik valami kompromisszum, még ha csekélyke is, például a filmgyártásban széleskörben elterjedt  ProRes 444 vagy a 12 bites DNxHR 444 rögzítési módok esetén. 

 

Az otthoni tévézés szempontjából a 8-nál nagyobb bit amúgy sem releváns kérdés, mert az adásátviteli utakban jelenleg használt HD és UHD fromátumban elterjedt tömörítések gyakorlatilag kivétel nélkül 8 bitesek, általában 15 Mb/s bitráta alatti 420 H.264 tömörítéssel. 

 

A mostanában megjelenő valós 4k Blu-Ray felvételek és játszók már tudják az ettől sokkal magasabb bitrátákat is akár H.265 422 tömörítéssel és HDR dinamika tartalommal is. Ha valaki ilyeneket tervez majd nézni, akkor érdemes 4k TV-t venni akár már mostanában is, sőt akkor is, ha van egy Canon EOS Cinema sorozatú kamerája, vagy egy Canon XC10 félprofi kamkordere, esetleg egy Sony A7 Mk II vagy Panasonic GH4 fényképezőgépe egy külső 4k rögzítővel...

 

A 4k és UHD képfeldolgozásnak van egy óriási előnye az eddigiekhez képest: az ajánlások csak és kizárólag progresszív jelre vonatkoznak, megszűnt a váltott soros (interlaced) letapogatás teljes mértékben. A majdani sugárzott adások is progresszívek lesznek. Búcsút inthetünk az 50i-nek :)

 

ON

Előzmény: Fényhang (15557)
btk53 Creative Commons License 2016.11.16 0 0 15613

Ezt meg csak neked, xöweg sem köll hozzá. )))

 

Előzmény: gabocza1 (15607)
Mono SE Creative Commons License 2016.11.16 -1 0 15612

Ki az az "ezek"? Mondjuk nálad nem nehéz okosabbnak lenni, ennél lejjebb csak a talpfák vannak, meg az üres orsóid.

Előzmény: _percy_ (15609)
Mono SE Creative Commons License 2016.11.16 -1 0 15611

vannak barátai ;)

Előzmény: gabocza1 (15607)
btamas70 Creative Commons License 2016.11.16 0 0 15610

"Természetesen mindenről van véleményük is ám!"

 

Mondja ezt az, aki sokadjára büffent bele egy olyan beszélgetésbe, melynek egyik felét -korábbi állításai szerint- nem akarja látni. Természetesen véletlenül sem annak címezve, akivel problémája van! Az efféle ámokfutásokból ország-világ láthatja, miféle alak vagy, nem kell hozzá a lélektan ("emberi kapcsolatok") tudorának lenni.

 

/Emailben is elküldve, ha valakinek kétségei lennének./

Előzmény: _percy_ (15609)
_percy_ Creative Commons License 2016.11.16 -1 0 15609

Hagyd a fenébe, nem szabad etetni őket!
Ezek olyan okosak, hogy mindenkinél jobban tudnak mindent. Ráadásul mindenkinél jobban értenek az emberekhez, az emberi kapcsolatokhoz is. Ő és a főnöke már évek óta csinálják ezt itt a fórumon. Természetesen mindenről van véleményük is ám!

Előzmény: Saughassy (15604)
_percy_ Creative Commons License 2016.11.16 -1 0 15608

;-))))

Előzmény: btk53 (15606)
gabocza1 Creative Commons License 2016.11.16 0 0 15607

Lefordította neked valaki? :)

Előzmény: btk53 (15606)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!