Ha van rá igény, akkor darabszámmal együtt kérnék egy levelet a publikus e-mail címemre. (Ha lehet, akkor a vagontípust is megadva, hogy a hossza jó legyenn).
Gyártod? Van néhány szerelvényem, ami ugyanabban a sorrendben áll, így a szétakasztás úgyse jön szóba. Kéttenges teherkocsikról és forgózsámolyos személykocsikról (Y) van szó. Nekem szimpatikusabb az oldalirányú mozgást lehetővé tevő rugók helyénmaradása miatt, illetve a csőimitáció is élethűbbé teszi.
Köszi a sokmindent a sorompóhoz, van min agyaljak. Lehet, hogy egyedül vagyok a problémával, de megoldható lenne, hogy a találkozók időpontját előző hónap 15-e előtt kitűznétek (szabadnap kérelem miatt)? Sajnos 5-én sem tudok menni...
A hurokmodul zárlatot a fordítókorong okozta a következő módon:
István asztala, a méretei miatt nincs szakaszolva, a betáplálást kb 3-4 pontról oldja meg. A hurkok természetesen le vannak választva a többi részről, csak a gond az az volt, hogy az egyik hurok és a fordítókorong előtti szakasz közös táplálású volt, itt kellett elszigetelni a korong és a hurok közötti részt,mert a híd állásától függően hol a hurok egyik, hol pedig a másik belépő pontján okozott rövidzárat. A gondot az is tetézte, hogy a korong előtti szakaszon sosem mértünk feszt, mint később kiderült, illetve feltételeztük, az utolsó váltó hibája miatt. Ettől függetlenül az egyik sínszál potenciálja mindig "szembekerült" az üzemszerűvel...
Nem gond, csak eszembe jutott és kikívánkozott belőlem... Sőt a maratott annyival jobb, hogy nem törik el talán, mert a műanyagos németből volt pár, ami megadta magát... Ez a fajta megoldás kifejezetten egész szerelvényekhez alkalmas, főleg asztalokon (Egy 15-20 kocsis szerelvényt kicsit macerás mindig szétszedni és összerakni :-) ).
Az orosz hálókocsikhoz is adtak gyárilag merev összekötőt (nem ilyen míveset, fékcsővel), illetve a Tillig is kínál valami merev rudat, ami belemegy a NEM-felvevőbe. Tehát a dolog szerintem életképes
Valahol megvan még a srácnak a szórólapja, ha lesz rá érkezésem, előkeresem. Azon rajta van - ha az emlékem nem csal - az is, hogy milyen hosszúságú/távolságú kapcsolót melyik kocsifajtákhoz ajánlja. Pl. az Y-kocsikhoz rövidebb is jó, a OOt-hez pedig kicsit hosszabb kell. Így bővíthetnéd a szortimentedet :-)
Szia István! Örömmel olvasom hogy sikerült megoldani a hurok modul zárlatot. Mi volt végül a probléma?
A fordító korong: ha a relé kattan még nem biztos hogy vezet (beégett érintkezők). Ellenőrizd le a motor kábel csatlakozását, a motort, a relén van e feszültség.
Kicsit fiatalabb leírás, mint a fékmodul, azt hiszem két évvel. Viszem a talira a két kocsit, hogy közelebbről is meg lehessen tapogatni. Meg ezek a próbakocsik is a készülő, fiaimnak szánt aszTTalon. Legutóbb egy BR35 húzta őket egy Tillig Pwgs poggyászkocsival.
No ezt a fajta összekötőelemet még 1994/5 környékén hoztam a németektől, ha jól emlékszem Thomas Bülger vagy valami hasonló nevű srác készítette. Amit fontos még tudni, hogy néhány vagontípushoz más és más ricnitávolságú létezik. (ricninek nevezem azt a rést, ahová a rugó beugrik). Illetve a teherkocsikhoz valón - a fényképen mutatottal ellentétben- csak egy fékvezeték lóg. Még 2002 környékén egy békéscsabai kiállításon adtam néhány mintadarabot a szegedi L. Dezsőnek azzal, hogy majd kapok belőle vissza néhányat, ha készített belőle. Azóta is kapom, sőt, az eredetit is :-(
Elolvasva, a módszeredtől oldalirányba fix lesz a kuplung. Egy két kérdésem lenne. Milyen legkisebb ívsugáron próbáltad? Kitérőcsoport esetén kitérőbe haladáskor ellenkező ívbe történő áthaladás nem okozott problémát?
Sziasztok! Elkészült a kurz-kuplungos cikkem. Aki már hozott közelebb egymáshoz két személyvagont az ezért, aki meg nem, az meg azért nézze meg! KATT: TT.gportal.hu
Csíkos: Tervbe van véve egy letöltések modul. Az első letölthető cucc a fékmodulod lesz!
Ez azért mégse teljesen hibátlan. Tegyük fel, hogy a 3. (alulról számolva) vágányon tart egy vonat a sorompó felé, és pont ekkor bejár egy vonat a 2. vágányra alulról, ami nyitja a sorompót. A másik vonat meg közbe áthalad.
Ha tévedek javítsatok ki. Bocs, hogy ilyen későn, de ritkán olvasom a forumot. Lehet, hogy már valaki erre felhívta a figyelmet, amit nem olvastam, ezesetbe elnézést.
Tulajdonos cserére ajánlok fel egy osztrák Taurust a széria második példányát (még 6 darab fog készülni ha lesz rá igény). 3 áramszedős, 0 km-es. Az első Taurusok egyike amelyek átjártak Magyaro.-ra (1116) A két felső kép eredeti, a 4 alsó pedig a gyerek által készített fotók a modellről. Ára: 24 pénz (tudom hogy itt nem szokás az árat fikázni, de mielőtt szemöldök rángatás lenne, kéretik egy kicsit fejben számolni). Tel: 06-1-3323-747