Az Ön által felkeresett topic fegyverek, ill. annak látszó eszközök
forgalmazásával kapcsolatos adatokat is tartalmazhat.
Felhívjuk figyelmét, hogy csak akkor lépjen be, ha Ön fegyverek forgalmazásával
vagy felhasználásával hivatásszerűen foglalkozik, és a honlap látogatása nem
eredményezi valamely Önre vonatkozó jogszabály vagy egyéb szabályozás
rendelkezéseinek megsértését.
Az Port.hu Kft. a fórum számára kizárólag tárhelyet szolgáltat, a honlapon
megjelenő információk vonatkozásában szerkesztői felelősséget nem vállal.
Amennyiben megítélése szerint a honlapon jogellenes tartalom jelenik meg, úgy
azt kérjük, jelezze az Port.hu Kft. mint tárhelyszolgáltató felé.
Nem lehet választani a sokféle skandi közül! Meg kell venni mindet, mert gombokért van! :-D
Ámbár sima szénacél pengének is megvan a maga varázsa! Szépen tud patinásodni és általában könnyebben is élezhető. Ha a késszerető kicsit is ráfigyel, fényes is marad ha nem szereti a bemattult felületet. No meg az "íze" van kajáláskor! :-)
Az "erős" Hultra bökőt asszem megveszem! Ár-érték arányban és a spedifikációja szerint nem gyenge. Ha meg nem, akkor nem faragom vele a Bacho bökőmet! :-D
Én csak annyit mondanék hogy ha nem BearGrylls-es túlélőset akarsz az erdőben művelni (egy fél erdőt kiirtani egy bicskával, meg a tűzkövet kapirgálni, majd egy vaddisznót hentesmódra szétszedni :D ) hanem mondjuk egy megfaragni egy sétabotot vagy nyársat hegyezni a tábortűznél, és még a szalonnát is ezzel vágnád...
Akkor (bár én csak evésre használom, jobban tisztelem annál hogy farigcsáljak vele) egy Varga-féle fejesgörbe szaru markolattal acél paknival ~10000 HUF, és gyönyörű darab még egy gyűjteménybe is, valamint legalább nem a kínai szemetet veszed és őked gazdagítod hanem egy Magyar késműves kézzel készített darabját tarthatod a kezedben.
DE ez csak az én véleményem, és gondoltam megosztom. Sem vitaindítónak sem kötekedésnek nem szántam mielőtt még jön hogy ne Vargát hanem TóthPál-t vagy ...
Másrészt viszont vajas kenyérhez az eredeti finn puukko se ideális eszköz... Először talán egy Opinel 10-est kéne kipróbálnod. Továbbra is natúr világos famarkolat, kajakészítésben sokkal jobb bármelyik vadászkésnél és ha nem is ugyanannyira, de azért ez is jó a fahasogatásban -- ráadásul a legolcsóbb.
"A Herbertz-nek vannak Buck 111 klónjai, kedvező árfekvésben."
Nem tudom, azok milyenek (de nagyon rosszakat hallottam a Herbertz minőségről), viszont Linder-féle Buck klónom nekem is van. Bár mostanában az is ugyanolyan alacsony kategóriás gyártó, mint a Herbertz, csak egy nagymúltú név az átlagos kínai vackoknak -- a konkrét kés nem rossz, kellemesebb a fogása az eredeti Bucknál (mert jól kiszámított helyeken keskenyebb) és az acél sem bosszantóan puha, a pontatlan illesztések (bár megfigyelhetők) nem befolyásolják a használhatóságát.
(Kb. ezzel azonos, bár az enyémre 440 B van írva 420 helyett.)