Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2009.02.28 0 0 16105

Az M&H-nál sajnos egyik "szaki" sem ért, vagy nem akar érteni a TT-hez.

Ezt el kell fogadnuk.

Előzmény: DB AG (16103)
Törölt nick Creative Commons License 2009.02.28 0 0 16104

A Tilligtől lehet alkatrészt rendelni, ha nem is közvetlenül az "egytollú" vásárlónak, de a kereskedőnek igen. Csak azt felejtette el a "szaki", hogy nem a sima katalógusban van ilyesmi, hanem az un. "Ersatzteil" katalógusban. Igényelj tagságit, és írd meg nekem a kocsi cikkszámát! Utánanézek a dolognak, hamár az "uraság" nem tette meg...

Sajnos a hazai kereskedők az alkatrész ellátást sehogy nem kezelik. Voltmár úgy, hogy az 5db izzót tartalmazó, amúgy 780Ft-ba kerülő csomagot úgy számlázták, hogy db-ra ennyi... Ez a max, amit tenni szoktak, fogaskereket, tengelyeket, ilyesmiket meg... Hagyjuk...:(

Előzmény: DB AG (16103)
DB AG Creative Commons License 2009.02.28 0 0 16103
Sziasztok,
nagyon örömmel olvastam,hogy úgy gondoljátok,hogy ott a helyem!!! Nos az lenne megint csak ezzel kapcsolatban a kérdésem,hogy a klubba bármikor lehetőség van csatlakozni? Ugyanis a tanulás miatt nem biztos,hogy mindig és minden időpont megfelel majd nekem! Meg ha már kialakul,hogy mondjuk minden hónap utolsó csütörtökén (ez az időpont jött le a hozzászólásokból) lenne a találkozó,akkor már esetleg tudnám úgy ütemezni a tanulásaimat! De még egyáltalán nem biztosak az itt leírtak. Szóval a lényeg: ha tudok,megyek!:)

Más:
Ma visszavittük (Apukámmal) a vagont az M&H-ba (Váci útiba). (Ez az a vagon,amiről korábban írtam,hogy nem tökéletes a forgózsámolya,ugyanis eléggé szorult,és nem tudott normálisan befordulni a kanyarban.) Közölték velünk,hogy csak számla ellenében cserélik ki a vagont. Mondom magamban,hogy végülis mindez oké,de hátha tudnak valamit csinálni vele (így számla nélkül is). De közben ott volt a dobozán az M&H-s matrica,kibontatlan alkatrészek (amik nélkül a konténert sem lehet rárakni!).Nézi "hozzáértő" szemekkel,majd előkapja a sublert és elkezdi tágítgatni a lyukat. Persze ott lepattogott a festék...Majd ezek után felrakja a majdhogynem nyílegyenes vágányra és elkezdi tologatni rajta,hogy ez nem is siklik. Jó lesz ez úgy a hogy van.És miután egy kissé szétbarkácsolta ezt a szerencsélten vagont,hozzáteszi,hogy ez úgy néz ki mintha használtuk már volna. De ha visszahozzuk a számlát,akkor kicseréli. Most döntse már el,hogy jó ez vagy sem (persze nem volt jó!). Jah és a legjobb,hogy elkezdi,hogy mi már felhívtuk őket ezzel a problémával! De ezek nem mi voltunk,úgyhogy itt már egy kicsit kezdett a türelmünk elfogyni! Aztán otthagytuk,mert itt bizony nem fogunk előrébb jutni...Jah,és kérdeztük,hogy lehet-e forgóvázat rendelni tőlük és elkezdi,hogy keressük ki a katalógusból...(Egyébként lehet?Mert a katalógusban sincs,és még a neten sem találtam)
Végülis az érthető,hogy számla nélkül nem lehet kicserélni,de azért nem kéne a vevővel úgy bánni mint egy nemnormálissal! Ez az első negatív tapasztalatom velük,de ettől függetlenül még mindig nagyon jó bolt,csak lehet,hogy csak kifogtuk az egyik "kedves" eladót...De legálább mi is tanultunk ebből!

ui.:Bocsánat,hogy ilyen hosszú lett,és elnézést ha kissé zavaros! Jah,és ha netálántán olvasná az,aki betelefonált hozzájuk ugyanezzel a problámával,az írjon választ erre az üzenetre!
john07_doki Creative Commons License 2009.02.28 0 0 16102

>Találkozzunk ott!

Megyünk mi is... :) Lehet, hogy csak délután.

Előzmény: gumidani (16096)
john07_doki Creative Commons License 2009.02.28 0 0 16101

>Köszönöm észrevételedet!
Örülök, hogy segíthettem! :)

A képet köszi; nagyon szépen alakul! Profi munka!

Megmutatod majd profilból is - úgy, mint másik, korábbi képen?

Előzmény: Gábor 70 (16097)
Törölt nick Creative Commons License 2009.02.28 0 0 16100

Abszolúte egyet értek.

A havi egy alkalom tökéletes.

G.

Előzmény: rakaTTantunk (16087)
Törölt nick Creative Commons License 2009.02.28 0 0 16099

Szia Jóska!

Viszem az egységcsomagomat.:-)

Lesz bettung és modellgleis.

G.

Előzmény: Jvnd (16086)
Törölt nick Creative Commons License 2009.02.28 0 0 16098

Minden ok.

Doki gyártja a kártyákat, így sínen van ez is.

:-)

Előzmény: Törölt nick (16083)
Gábor 70 Creative Commons License 2009.02.28 0 0 16097

Van rajzom , de sajnos ez az elem csak ép kivehető rajta. Jól láttad tényleg szélesebb volt egy egész milliméterrel ,ki is vágtam belőle. Másik vonalat véltem a henger körvonalának.
Köszönöm észrevételedet!
Fel került az eleje a járó lemezzel.
Előzmény: john07_doki (15975)
gumidani Creative Commons License 2009.02.28 0 0 16096

holnap kőbányai kiállítás

Találkozzunk ott!

TT-re ne számíts, de az unokák valószínűleg elégedettek lesznek.

Előzmény: rakaTTantunk (16088)
julaTTi Creative Commons License 2009.02.28 0 0 16095
Egyetértek a havi egyszeri találkozóval, Elnökünk javaslata is életképes, mert előre tervezhető lenne az időpont. Ezeken kívül természetesen lehetséges eseti összejöveteleket is rendezni, mint amilyen a Nyugati pu. látogatás volt, vagy a tervekben szereplő Keleti pu., Istvántelek, Keszthely, stb. lennének.
Előzmény: Törölt nick (16076)
Gashpy Creative Commons License 2009.02.28 0 0 16094
Ezt a ...x elkerülést én is támogatom. Ezt ugyebár az office 2007 (VIsta) hozza alapból létre. Jelenlegi ismereteim szerint a Vista részaránya Magyarországon a nem jelentős 8-10% körülire tehető. Szegénykémet :-) épp hogy működőképessé kezdik tenni és a felhasználók idegenkedését lecsökkenteni kényszerítik, már itt az új változat, a 7, amelyik állítólag kenterbe veri.
Nagyon sok ismerősöm van, aki legyalulta a Vistát és visszatért az XP-hez.

A 2007-es Excelt/Word-öt volt szerencsém kicsit látni, de egy sima doksit eltartott egy darabik valamilyen képre összehozni, mert minden össze-vissza van.
Létezik letölthető kompetencia csomag, mellyel a régebbi (2000/2003) változatok olvasni tudják az újabb, x-végű dokumentumokat. (De itt akkor megint megkérdezem, mi értelme volt az egészet így megkutyulni?)
Ennek ellenére kérem, hogy az új változat használói figyeljenek oda, hogy jelenleg még ők a kisebbség, ezért kimenő dokumentumaikat mentsék valamelyik régebbi formátumban (csak egy katt az egész a mentési folyamatban)...

Egyébként az egész olyan, mint a TT-kapcsolók története, csak ott az egymást követő változatok azért javuló tendenciát mutattak :-)
Előzmény: ZolTTán (16092)
john07_doki Creative Commons License 2009.02.28 0 0 16093

>éppen ezért, hogy ha a honlapra küld bárki anyagot mellőzze az új verzók (docx stb) használatát.

Illetve javaslom, hogy az elkészült és feltötött anyag mellett kerüljön feltüntetésre, hogy milyen verziójú office programmal készül, ill. milyen verzió támogatással került a fájl mentésre. (Apróság, de a bosszúság elkerülése hasznos lehet.)

Előzmény: ZolTTán (16092)
ZolTTán Creative Commons License 2009.02.28 0 0 16092
A bemutatók power pointos anyagai közvetlenül is bekerülhetnének. Aki eddig csinált, az már mehetne fel, míg az újak eleve készülhetnének így. Annyi javaslatom van, hogy régebbi verzióban legyen elmentve, mert az újat (pptx) sokan nem tudnák megnyitni. Javasolom éppen ezért, hogy ha a honlapra küld bárki anyagot mellőzze az új verzók (docx stb) használatát.
karesz500 Creative Commons License 2009.02.28 0 0 16091
Uraim! Olyan kérdésem lenne, hogy gyárt-e valamelyik cég méretünkben ÖBB-s Reisezugwagen-t bordó(piros)-szürke színben?
karesz500 Creative Commons License 2009.02.28 0 0 16090

Ismételten egy jó és hálás téma kerül(hetne) teritékre! Azt hiszem előadók személyében a Te nésorod és az én javaslatomban van átfedés! :-)

Ami a találkozók időpontjait illeti, szerintem is a havi egy eset elegendő ahhoz, hogy az az egy tartalmas legyen, az előadó felkészülhessen, és ne lőjjük el a puskaport idő elött. Az előadások után úgyis van lehetőség szóban megbeszélni az aktuális kérdéseket fakultatívan.

asztalosdani Creative Commons License 2009.02.28 0 0 16089
Szisztok!
Van valakinek 15 pár hagyományos tillig kuplungja? Vevő lennék rá.
Használ még valaki régi-régi tüskéset? Van kb ugyan ennyi feleslegem.
U.i.:Bocs a kuplungok neveiért, de fogalmam sincs hogy hívják őket...
TT.gportal.hu
rakaTTantunk Creative Commons License 2009.02.28 0 0 16088

Ma 3 unoka tombol körülöttem, hajtják a vonatokat is rendesen, holnap kőbányai kiállítás után tudok nyugodtan nekiesni, nagyon remélem, hogy eredménnyel.

Köszönöm és tájékoztatlak, kérdezek!

Előzmény: etwg (16073)
rakaTTantunk Creative Commons License 2009.02.28 0 0 16087

Hát ez az... így viszont nehéz tervezni ( szolgálat, ügyelet, stb ) volt olyan kérés is, hogy mindig ugyanaz a nap legyen, hogy rá lehessen készülni.

Nehéz mindenkinek eleget tenni.

Én mégis a minden hónap 2. csütörtököt javasolom, ez tervezhető.

Előzmény: Törölt nick (16069)
Jvnd Creative Commons License 2009.02.28 0 0 16086

SZia Gábor. Hozol a találkozóra síneket? Ha igen akkor elhozom a darut meg egy hozzávaló szerelvényt is.

Ma beleraktam a TT-Modell MÁV kocsiba a világításpanelemet, azt is elhozom megmutatni. Üdv, Jóska

Előzmény: Törölt nick (16082)
Törölt nick Creative Commons License 2009.02.28 0 0 16085

Nem rossz ötlet!

A pps fájlokat közzé is lehet tenni, majd kreálok egyet az enyémről is. Ebben a "másik felem" a profi, majd ráuszítom a dologra:-)

Törölt nick Creative Commons License 2009.02.28 0 0 16084

Olvastam, kösz!

Hétfőn beizzítom mégegyszer az oszcilloszkópomat, és ebben az irányban is elindulok. Fura, mert hetekig csúszott a dolog (már előtted is tervben volt), csak pont a megfelelő dióda hiánya volt az ok. Ezek szerint kár volt a spéci eszközre várnom a nagykerben...?

Előzmény: sindokTTor (16081)
Törölt nick Creative Commons License 2009.02.28 0 0 16083

Gábor!

Jonh doki saját szakállára elkezdené gyártani a kártyákat, átküldtem neki a listát, de majd optomalizáld neki is, OK?

István

Törölt nick Creative Commons License 2009.02.28 0 0 16082

Az előadások anyagaira reagálva:

igen, ezt Jakoa rezeléses beszámolójakor kezdtük el igazán dokumentálni. Sajnos ez még nem készült el, mert eléggé korlátozott volt az időm, de ha jól összehangoljuk, akkor minden előadás hamar fel tud kerülni akár hang, akár kép, akár írásos formában a netre.

Előzmény: ZolTTán (16078)
sindokTTor Creative Commons License 2009.02.28 0 0 16081
A fékező modulra született megoldás!? Mail ment róla!
Előzmény: Törölt nick (16075)
sindokTTor Creative Commons License 2009.02.28 0 0 16080

Üdv Mindenkinek!

Rég óta figyelem a topikot, de most már  szeretnék beikapcsolódni.

A találkozókon elhangzottak közzététele mindenképpen igen jó ötlet. Magam sem tudok jelen lenni, így ha  felkerül a net-re  mindenkinek hozzáférhető, a jelenlevők is vissza-vissza tudnak térni egy-egy mondatára.

Magamról: másodjára kezdtem el a vasútmodellezést TT-ben. A jelenlegi kezdet a gyermekkel együtt volt, de ahogy lenni szokott Ő azóta sem tevékenykedik. Én maradtam"kényszerből". 

Üdv LJ

ZolTTán Creative Commons License 2009.02.28 0 0 16078
Szerintem is elegendő a havi egy alkalom, hiszen az előadásra vonatkozó érveid mellett az is szól, hogy lehet utána otthon kísérletezni. Viszont az előadások anyagait nem lehetne összegyűjtve szintén feltenni a netre? A topictalik mellett mellékletként jól mutatna. És könnyebben visszakereshető is lenne.
MaTT377 Creative Commons License 2009.02.28 0 0 16077
Sziasztok!

Örülök, hogy támogatjátátok a fiatalok képviseltetetését is, mivel jómagam is 15 éves vagyok. Én is gondolkoztam, hogy mennyire vagyok oda való. De most megnyugodtam. :-))

MaTT
Előzmény: Lavadome (16060)
Törölt nick Creative Commons License 2009.02.27 0 0 16076

Egyetértek a "másik feleddel":-)))

Szerintem is elég havonta egyszer összejönni.

Azzal, hogy bevezettük a tematikus előadásokat, dobtunk egy nagyot! Ha havonta egyszer jövünk össze, akkor

- van idő témát találni, és az előadónak felkészülni,

- két előadás között meg jól megrághatjuk az elhangzottakat, meg megbeszélhetjük a következő témát, itt a fórumon.

Nekem máris lenne egy javaslatom az áprilisi előadásra, csak kéne rá egy jelentkező. Modellépítés: frizírozás, antikolás, átfestés/átépítés, teljesen egyedi építés.

Nem kell 1 órában kompletten elmondani, hogy hogyan készítettem el a nulláról egy mozdonyt, csak megemlíteni, hogy mi micsoda, mik a buktatók, kompromisszumok. Minek álljunk egyáltalán neki, és melyik módszertől mit várhatunk el?

Vannak tippjeim is az előadóra, innen a topicról.-)))

Előzmény: rakaTTantunk (16067)
Törölt nick Creative Commons License 2009.02.27 0 0 16075

Uraim!

Kissé bővült a honlapom!

Két új elektronika, BaTTka1-fák!

www.csikos-muhely.hu

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!