Kedves nixon! Én egy negyvenéves nő vagyok, aki még a konnektortól, meg a villanykapcsolótól is fél, a Párom meg irodista. Este 9-kor ér haza, akkor már nem hagyok neki szűrőt keresgélni... (na, meg sem találná, az az érzésem...). Inkább excell-táblákban járatos, mint kapcsolótálákban...
A közelébe se merünk menni az "ördögnek", amint közelítünk felé, kénköves szikrákat hány felénk.
Találtam egy Vaillant szervízt, aki nem a hivatalos márkaszervíznek tűnik (hiszen ők már jártak nálunk), szóval őket hívogatom.
Viszont nincs válasz, egyelőre. :(
De egy új "embernek" már elő merek majd hozakodni a farbával, a régiek már úgyis teljesen idiótának néznek. :(
Ismételten csak köszönni tudom a segítséged! Vízhiányt nem jelez a cirkó hibaüzenete, bár lehet, hogy azt nem a visszatérőből méri.
Nem tudom, mit tegyek. :( Ha bárki eddigit kihívok hozzá, legyen az akár a hivatalos szervíz, akár az ismerős "ember", mindkettő hülyének fog nézni, ha én hivatkozom pl. a Tőled kapott ötletekre. Hiszen mindkettő állítja: szerintük jól működik a kazán, meleg van a lakásban, mit akarok többet?!
Az említett jelenségek is normálisak - szerintük.
Most próbálok keresni valaki mást... Lassan egy új, garanciális cirkó árában vagyok. :((
Abszolút nem normális jelenség! Az összes radiátorod ha nyitva van,nem szabad ilyet produkálnia,ez a jelenség vízhiányra utal,ezért javasoltam 1.lépésben a szűrő tisztítását,mert nem tud vizet szívni a szivattyú a visszatérőből,kevés a víz a kazántestben,felforr és a hőfokvédő állandóan kikapcsolja a kazánt. A szűrő a kazán visszatérő csövébe van beépítve. Most kéne megcsináltatni,mert nem tesz jót a kazánnak és qrva sok gázt fogyaszt így!!!:))))
Köszönöm a tanácsot! Mi semmit sem néztünk, teljesen hozzá nem értők vagyunk.
Hogy a két "ember" meg mit nézett, mit nem - azt nem tudom...
Szóval a 10 percenkénti bekapcsolás azért még lehet normális? A hangot pedig talán ez az iszapszűrő és hőcserélő takarítás rendbehozhatja? Lehet ezt most is, vagy várjunk tavaszig?
Ehhez valószínűleg ismét "embert" hívnék, kérem, ha van köztetek Vaillant cirkó szerelő, emailemre jelentkezzen.
"- részben szinte 10 percenként bekapcsol a piezzo sor, és 5 percig dolgozik (ez normális, hogy ennyire gyakran "rágyújt"?)
- az 5 perces működés utolsó másodperceiben éles, kattogó hangot hallatt (nem sima hőtágulási fémes sercegés, hanem mintha egy pingponglabdát pattogtatna odabent)," A kazán előtti iszapszűrőt néztétek már?Ha nem,ki kell takarítani,hőcserélőt átmosatni,utána beüzemelni.
Igen,állítsd be a nyomást,úgy hogy a vízoldalon nyomásmentesítsd!.Állíts be pumpával 1,2-re,töltsd fel a vízoldalt 1,5-re és üzemeld be!Szelepsapkát cseréld ki fémre!
Először használunk cirkót, eddig nem volt tapasztalatunk ilyen fűtési, vízmelegítési móddal, ezért lehet, hogy kérdéseim naívnak tűnhetnek, ezekért előre is elnézést kérek!
A cirkó, amelyet a lakással együtt "örököltünk" egy Vaillant Thermotop Plus fali gázkészülék, VU HU 120-5 (vélhetően, vagy esetleg VU/VUW HU 200-5, 240-5, 280-5), mellé egy VIH CK70-es melegvíztároló.
A lakást, így a cirkót sem használták már pár éve, talán csak minimális temperáló fűtésre. Amikor összeköltöztünk a cirkóval, kihívtuk hozzá a hivatalos Vaillant szervízt, hogy vizsgálja felül a működését (tudtuk, hogy gondok vannak vele, többek közt a melegvíztárolójára csöpögött egy vezetékből víz, ezért eléggé masszívan berozsdásodott annak teteje, lebontani is alig lehetett.
A Vaillant-szervízes szüttyögött egy kicsit, valamit tisztogatott rajta, majd mivel a fűtés és a melegvízadás is beindult (látszólag), legombolta a 10e Ft-ot, és távozott.
Még a lakásfelújítás alatt (tehát még nem üzemszerű használatban) már kétségeink merültek fel, hogy vajon valóban jól működik-e, ezért kihívtunk hozzá ismerősön keresztül - egy másik cirkós szakembert, aki megállapította, hogy összevissza fűt és tolja a melegvizet, ezért két fő alkatrészt kicserélt, a váltószelepet és a vízmelegítőbe lógó hőszabályzót.
Beköltözés után a készülék továbbra sem jól szuperál... :(
- részben szinte 10 percenként bekapcsol a piezzo sor, és 5 percig dolgozik (ez normális, hogy ennyire gyakran "rágyújt"?)
- az 5 perces működés utolsó másodperceiben éles, kattogó hangot hallatt (nem sima hőtágulási fémes sercegés, hanem mintha egy pingponglabdát pattogtatna odabent),
- nagyon hamar kifogy a melegvíz, egy ember sem tud lezuhanyozni, egyszercsak hirtelen hideg víz lesz, még csak nem is langyos; vagy a kádat negyedig tudjuk megtölteni, akkor hidegvíz, 5 perc szüneteltetés, majd félig meg tudjuk tölteni, 5 perc szünet, és aztán lesz egy kád fürdővizünk... :(
Az "embert" újra kihívtuk hozzá garanciában, azt válaszolta, hogy a cirkó jól működik, hiszen meleg van, és van melegvizünk... Az alkatrészek, amelyeket ő cserélt, szerinte tökéletesen működnek...
Nos igen, csupán a riasztó kattanásos-koppanó hangjaira éjszaka is felébredünk, valamint nem tudunk normálisan fürödni.
Valakinek lenne ötlete, hogy ezek után kihez forduljunk, vagy mit tegyünk?
Az alkatrész-csere fele annyiba került, mint egy új cirkó. Most már próbálnánk megmenteni... érdemes?
Tanácsot szeretnék kérni tőletek. Van egy Demrad Solaris Kombi kazánunk. Zárójelben megjegyzem, hogy nem sok jót mondhatnék róla, ha valaki megkérdezne. Ezelőtt Vaillant kázánunk volt, így van összehasonlítási alapom. Ég és föld a kettő. A problémám az, hogy az első felszerelés után a maga módján normál működött. Aztán le kellett venni a helyéről. Ezután ahogy vissza lett téve, a fűtésvíz rendszerben állandó lett a nyomás probléma. Hiba: Hidegen 1.5 bar a nyomás, ahogy elkezdi fűteni a vizet, a nyomás megemelkedik, és a biztonsági szelepen szépen elenged belőle. De így is a műszer szerint, 3.5 bar a nyomás. Ezen megy tovább. Ha leáll, a teljes lehűlés után pedig leesik a nyomás 1.5 bar alá. Ezt pedig már hibának veszi, és addig nem indul újra, amíg egy kicsit rá nem töltök. A kérdés: a kiegyenlítő tartály tetején van egy szelep. Ezen a szelepen ha kiengednék illetve nyomatnék levegőt, javíthatnék ezen a hibán? Előre is köszönöm!
Amikor először kisavaztam, gondoltam mielőtt kidobom megpróbálom és jó lett. Most meg már rutinból csinálom. Azért is zsíroztam be a csavart, hogy könnyű legyen szétkapni. Tömítést meg vettem egy füzérrel ott lóg a vízmelegítő alsó csövén.
20 év alatt 6-7-szer 21000 Ft vagy 6-7-szer 100 Ft ez az egyenleg.
Közben körbenéztem a neten és szomorúan látom, hogy a legolcsóbb helyen is 21 ezer egy új kazántér a Hévíz vízmelegítőhöz. Ennyiért már majdnem egy új készüléket lehet kapni, ami biztos jobban szabályozható, mint ez. :-(
Ahogy itt olvasom a pro és kontra véleményeket, gondolom célszerű nem hétvégére időzíteni a savazást, mert ha kilyukad, akkor hét közben nagyobb az esélyem hogy kapok hozzá új hőcserélőt, mint hétvégén. Tényleg, egyáltalán lehet még hozzá kapni???
anno jó 35 éve ahol dolgoztam - egy spec építőipari cég.
Használtak különféle betonokat, normál-, tűzálló-, saválló- , hőszigetelőbetonokat stb.
Egy speciel helyre egy un. tűzálló massza lett betervezve.
A lényeg : egy spec adalék/töltőanyaghoz foszforossavat adtak, azzal keverték ami a kötést biztosította. ( a betonoknák egyébként általában a cement adja ezt ).
Pár hónapmúlva a művezető örjöngve hívja a tervezőt, hogy nem írta ki a védő felszerelést, nem adta meg a biztonsági előírásokat.
Tény az hiányzott !
De megjegyezte halkan a tervező fönöke : és mondjad, amikor otthon az asszony főz és ecetet használ, milyen védő felszereléseket alkalmaz?
Az ürge csak néz néz. Erre a t. fönöke megjegyzi : na látod ez a foszforossav is kb. olyan mint az ecet.