Nem akarok okoskodni,de a kerék méret változtatása nem nem okoz problémát az ESP-nek?! Gondolom az ESP számítógép által vezérelt és feltételezi, hogy a gyárilag előirt méretet használja az ember. Nekem szerelő barátaim nem javasolták a 15collost
Az a gáz, hogy egy vadiúj garnitúrát nehéz jó áron eladni. Szerintem jobb, ha valakivel tudnál cserélni. Bár szerintem annyival többet nem fog fogyasztani és jobban kopni a szélesebb gumi (1 cm esetén). Ha 185-ös helyett 225-ös, akkor már oké. Ez amúgy is inkább gumifüggő. Nagyobb szilikát tartalom = Nagyobb kopás, jobb tapadás, magasabb fogyasztás.
Ezek felelőtlen kijelentések a szalonok részéről, hiszen a szervízelések különböznek egymástól (anyagigény, átnézés mértéke, ellenörzések). A korábban leírt részletes lista sokkal életszerűbb és szerintem valósabb is. Nekem az Autodon-nál (ott rendeltük a kocsit) a szervízes 25-30e-t mondot, a szalonos 35-45e-t (diesel). Utólag okosabb leszek, de csak 2009-ben.
Nekem az AutóDonnál 45eFt-ot, a Kia M6nál 35-38e Ft-ot modntak benzines kötelező szervizekre 15e km-enként az első öt évre (100e km-t feltételezve). Tényleg hasznos lenne egy összehasonlító táblázat.
Nemrég kérdeztem, tudja-e valaki, hogy lehet-e CD váltót csatlakoztatni a CD lejátszóhoz, de még nem válaszolt senki. Azóta esetleg infó? Sajnos a kereskedők és az ügyfélszolgálat se tudott eddig érdemleges választ adni.
ez szép és jó, de mesélj valamit ( nem népítéletes kisregény kell ) de mégis milyen a benyomsáod!!! hol vetted? megkaptál mindent ami kértél? jah rángat? :DDD
Végül is most kezdődik igazán a szervízelési hullám (kivéve a sok km-esek), hiszen most lesznek 1 évesek az első Cee'd-ek, vagy nem? Azért a szervízek is informálódnak egymás felől. Lehet, hogy rugalmasabbak lesznek pl. olaj ügyben. De lehet, hogy ez semmit sem jelent.
Az olajat nem én vittem, előttem öntötték bele az 5W-30 -as Castrolt, tehát ott lehettem, láttam a szűrőcserét is, ugyhogy minden ok volt! (Ez hajdú-bihari szervíz, de nem Debrecen)
Ja ,és ez felfele kerekített összeg, amit írtam.:-)
A ceglédi szervízben, még júniusban rákérdeztem a 15 ezres átvizsgálás díjára, 25 ezret mondtak, úgy, hogy ők adnak mindent hozzá. Total olajat használnak.