Hát ez nem sámlí! Egy osztály és szobatársam első önálló útján megnyert egy öngyilkost azonnal. Szegénynek emlékezetesen kezdődött a pályafutása... De van aki lassan húsz éve utazik és kopp....kopp.... semmi, kivéve minden más: macska, kutya, őz, nyúl, vaddisznó, bevásárlókocsi, kajak, stb. Egyszer igen közel volt neki az első eset. Egy biciklis srác elbambult, nyomta neki a kürtöt, gyorsfék majd az utolsó másodpercekben elgurult és megúszta!
Bár itt off, de csak érdekesség képpen.: Az este folyamán néztem egy dokumentum filmet Indiáról, ahol elmondták, hogy ott egy mozdonyvezető a pályfutása alatt átlagban 71 embert gázol. Azért ez nem gyenge!!!
A lococlub.try.hu-n van egy 1980-as és egy 1982-es apafai baleset is, nézz utána. Nekem már harmadszor száll el a hozzászólásom "Internal Server Error"-ral, úgyhogy nem linkelek többször.
Érdeklődni szeretnék két baleset után.. - 1980 szeptemberében volt egy kis zűr Apafa állomáson a tengelyátszerelt kocsikkal. - 1982-ben ismét Apafa állomás bejáratánál történt valami a mátészalkai vonattal.
Már nem csak ez, hanem egy olyan kék négytengelyes Tátra is, amit itt írtak, hogy Szolnokról eltűnt, meg Debrecenben is olyan van.
Jobban belegondolva a most Sm-en levő kék Tátra szebben néz ki, mint ami Szolnokról eltűnt....szóval nem tudom honnan hozták, de Sm-en van egy kék négytengelyes meg a csőrős narancs.
2006. 04. 17 Vonyarcvashegy
Bzmot 268
"A fénysorompó nélküli vasúti átjáróban a Keszthely felől Balatongyörök irányába haladó motorvonat a Volkswagen Golf jobb oldalának ütközött. A vonat az autót félig maga alá gyűrte, s körülbelül 250 métert tolta maga előtt, míg meg tudott állni. A Volkswagenben utazó középkorú házaspár a helyszínen életét vesztette, holttestüket a tűzoltók szabadították ki a roncsok közül."
2008.09.14 Tompa Kiskunhalas között autót gázolt, egy ember meghalt.
1047 502-6
Egy a németországi Prodersdorfba készülő MAN nyergesvontató várakozott Unterwaltersdorf vasúti átjárójában 2004. október 25-én, ahol át akart haladni. A kuplung hibája miatt azonban ez nem sikerült és a lezáródó sorompók közé szorult. Nem sokkal később érkezett az 1047 502-6 -os gép, a négy darab fedett kocsit magában foglaló 45311 számú tehervonattal, kb. 100 Km/h sebességgel és nekiütközött a vasúti átjáróban veszteglő kamion pótkocsijának. A 86 tonnás gép az összes tengelyével siklott és 200 m-t csúszott a sínek mellett. A Wampersdorf – Gramatneusiedl vasúti vonalszakasz rögtön lezáródott. A helyi tűzoltóság és az ÖBB szakembereinek hatalmas munkájába került, hogy a 20 tonnás teherautó pótkocsiját a GySEV vontatójárművéről le tudják választani. Mivel a tűzoltóság daruja legfeljebb 50 tonnás járművet emelhet fel, ezért az ÖBB speciális emelőjét is igénybe kellett venni a Taurus beemeléséhez. Ez rendkívül precíz, összehangolt munkát igényelt a segélycsapattól.
Mi alapján döntik el, hogy melyik kocsira szerelnek szirénát+villogót? Az Fc-i unimogon és ezen is van, de mondjuk a szegedin, vagy a szombathelyin nincs...