Keresés

Részletes keresés

Tiger205 Creative Commons License 2006.11.13 0 0 11216

Szia István!

Én is Gratulálok!

Kívánom, hogy legyen olyan szép és egészséges mint az én lányaim és legyen neked benne annyi örömöd, mint nekem az enyéimben!

üdv:

TGR

Előzmény: Zicherman Istvan (11195)
Törölt nick Creative Commons License 2006.11.13 0 0 11215
Gratula!
Kuruc71 Creative Commons License 2006.11.13 0 0 11214

Ezt a "szétszedem, és felviszem a BMP-2 öt " én sem értem ! Szerintem valami nem úgy jött át ahogy a szerző gondolta. Már csak azért is mert egy BMP-t nem egyszerű szétszedni, és összerakni, még komoly szakműhelynek sem.

Amúgy az RPG-7 kumulatív gránátja a csőtorkolattól 2,5-18 m közötti távolságon élesedik !

Előzmény: Infidel (11212)
Hamburger2 Creative Commons License 2006.11.13 0 0 11213

Szervusz István!

Isten hozta a kis jövevényt és éltesse az egész családot! Szívből gratulálok!

Hamburger

Infidel Creative Commons License 2006.11.13 0 0 11212

Szal ezek a sracok felvittek a BMP-2 est a hegytetore, hogy kilojek azt a bunkert amibol addig oket feltartottak. Tettek mindenzt Afghanistanban. Hat ez uberfasza.

Mi tegnap a haverral ketten felhuztunk ruhaszarito kotelnel fogva egy Bradley IFV t a FOB unk viztornyara, mert ugy dontottem, hogy az Bradley vezeto ullese kenyelemesebb mint a viztorony vas racsa.

(termeszetesen nem igaz, csakugy mint ez a szornyuseg sem)

Nekem ez az egesz leiras olyan szintunek tunik, mintha valami megment agyu hazudos helyi veteran a kolhozban egy uveg szar minosegu vodka benyakalasa utan meselne a haborus faszsagait, a tudetlan bameszkodoknak.

Ket 400 grammos formazott toltetet tekertek az RPG granatra, hogy nagyobb legyen a hatasa..

vagyis a ket es fel kilos granatot majdnem 3.3 kilora noveltek.

Gondolom azt elfelejtette leirni a tisztelt szerzo, hogy a raketa hajtomu utan szigetelo szalaggal oda erositettek meg egy fel fokozatot a tobblet tomeg miatt, hogy a granat ne menjen bele a laba elott 10 m el a porba.

Na igen, azt hozza teszi, hogy 50m ig lehetett vele egesz jol loni.

Aki latott mar RPG granatot kilove, oldalrol szaguldani, netan tudja, hogy az RPG granatnak milyen tavolsagban indul be a raketa hajtomuve es elesedik be a granat a vetocsotol az tegye fel a kezet.

Aztan mondja el a tobbieknek, hogy milyen roppalyaja van a kilott granatnak, elobb esik-e, vagy felfele repul, aztan indul e be..reszleteket akarok latni mas tollabol.

Nehogy az legyen, hogy uszitok.

A harci resz leiras is bamulatos.

50-60m es tavolsagbol egy 9 fos csoportot egy ejtoernyos szazad csak ket harom tarnyi loszer kilovese utan tudott lekuzdeni. Mindezt ugy, hogy tokeletes fedezekben voltak, ejszaka, ejel latoval a fejukon.

Kerdem en. Miert nem dobtak a fejukre a BMP-2 est? Esetleg kovekkel is megdobalhattak volna oket, netan ures vodkas uvegekkel.

Az, hogy az aknaveto es a granatvetok fontossagat mennyire elhanyagolja, az meg meginkabb.

Eppen tegnap vagy tegnapelott emlitettem meg, hogy a granatvetok (M203) az egyik leghatekonyabb eszkozok.

Ellentetben ezzel a szerzovel, nagyon pontosan lehet veluk loni. Persze ide tartozik az is, hogy ki kell kepezni ra a loveszeket.

Honnan jonnek ezek a forditasok Istvan?

A ludas matyi orosz nyelvu valtozatabol ollozta ki oket a Grigorjev?

Előzmény: Zicherman Istvan (11124)
Infidel Creative Commons License 2006.11.13 0 0 11211

HM.

Megint csak hummogok, ujabban egyre tobbszor hummogesre kenyszeritesz.

Asszem kiveszek innen egy par nap szabit.

Azokat az AK kat nem az Armalite csinalta hanem egy Nemet ceg.

I

Előzmény: Zicherman Istvan (11204)
Infidel Creative Commons License 2006.11.13 0 0 11210

:)

Gondolom olyat amilyet en is, meg az embereim is hasznalnak.:))))))))

Csereseggberugas a lazadoknak adott Kornett raketakert, GPS zavarokert, radio elektronikai felderites adatokert..

Azt, hogy ki kezdte el az egymas szopatasat en nem tudom, de ideje volna abba hagyni.

Bar ez nem rajtunk es rajtatok mulik.:))

Amit en kerek, hogy fejezzetek mar be itt az irigykedest, mert kurvan idegesito.

Nem az en hibam, hogy minket emberszamba vesznek, kikepeznek es nem hulyegyerekkent kuldenek az oroszlan torkaba.

Ami azert nem teljesen igaz. Egy NG tamogato egyseget nem lehet osszehasnolitani egy Airborne harccsoportal, csakugy mint egy SF team el. Az NG s sracok kozul megis igen szep szammal akadnak kidekoralt katonak, 20 eves kiscsavok, akik ugyanugy a szarban fetrengenek mint ti, es ugyanolyan embertelen korulmenyek kozott tengetik az eletuket.

Latogassatok el egyeszer egy marines barakk ba, vagy menjetek be egy marines FOB ra latogatoba.

Ha nem lesz ra alkalmatak, kis segitseg.

Lattam olyan marines FOB ot, ami fold, akarom irni homok meg kohalmok koze epitett satrakbol volt. Eso eseten raklapokat dobtak dobtak le, hogy ne kelljen a noi altiszteknek petefeszekig merulve kozlekedniuk a sarban. Akik szinten nem panaszkodtak.

Ugy tesztek mintha az volna az ereny, hogy ki mekkora faszt tart a szajaban.

Volt egy film, egy indiana johnes film. Abban egy nagydarab arab egy nagy kardot porgetett maga elott, mire a fohosunk eluhozott fegy forgotarast es lelotte.

Pff.

A mai vilag mar nem arrol szol, hogy milyen tokosek vagyunk, mert a szarban elunk es szart eszunk. A mai vilag arrol szol, hogy amink van azt hasznaljuk.

Ha en gyorsabban tudom leloni az ellesnegem az optikai iranyzekommal mint o engem a vassal, akkor nyugodjatok bele, hogy en felteszem az optikat. ha elromlik veszek egy masikat. Milott meg valaki beszolna. Vas iranyzekkal is eleg jol megy a dolog.

lehet en internetezek, meg moziba jarok, de nem is tudok meginni egy uveg vodkat es nem is akarok. Fo az egeszseg.

I

Előzmény: yeti76 (11207)
gencsydani Creative Commons License 2006.11.12 0 0 11209

És természetesen hosszú, boldog életet kívánok a lányodnak!

Előzmény: gencsydani (11208)
gencsydani Creative Commons License 2006.11.12 0 0 11208

"a lettek, esztek... onkenteseket kuldtek:(((("

Annak a térségnek a történelmét szerintem Te jobban ismered, mint itt a többség (természetesen engem is beleértve)...szóval ezen miért is lepődsz meg?

Előzmény: Zicherman Istvan (11204)
yeti76 Creative Commons License 2006.11.12 0 0 11207

"és a csecsenek olyan sávfordítós és digitalizációs titkosítást használtak, hogy ...... na ennyi .... Tanto"

Szia Tanto!

Ezt részleteznéd nekem?Ha nem gond!

Előzmény: tantoknife (11202)
tantoknife Creative Commons License 2006.11.12 0 0 11206
Nem az orosz hadsereg, és a benne lévő EMBEREK amatőrök.
Ők megtették azt, amit sokan nem tennének meg - az életüket vagy egészségüket adták. Eközben az igazi amatőrök helyzetben voltak és parancskiadási joguk volt, és felszerellés, minőségi fegyverek és kiképzés hiányával küszködő ujjoncokat küldtek oda.

Akik meg nem ujjoncok voltak, azok vagy kevesen voltak, vagy nem erre voltak kiképezve ... tipikus orosz betegség , hogy a specnaz néven futó pl. GRU mélységieket vagy akár BV szibéria spetnaz egységét elküldték helységharcba oda nem illő fegyverekkel stb stb stb ...... Tanto
Előzmény: Infidel (11179)
Zicherman Istvan Creative Commons License 2006.11.12 0 0 11205

Befejeztem:)) Csak Norbertnek meg leforditom az igert anyagot:))

Vse normal'no:))

Előzmény: tantoknife (11203)
Zicherman Istvan Creative Commons License 2006.11.12 0 0 11204

Nyugati ,,testvereket" nem akarom most bantani, de sajnos kell.

a telekommunikacioseszkozokon kivul(atelefontarsasag), amerikai segitseggel kepeztek ki a torokok, Ankara alatt a gerillak kesobbi vezereit, tovabba ottvannak az amerikai bakancsok, zubbonyok, M-16-sok, ,,Stingerek", es meg lehetne sorolni.

Valoszinuleg ez nem Amerika kozvetlen vetke(az oroszok ugyan ugy besegitenek, ha be lehet ,,tenni" ezzel az USA-nak.) De azert kellemetlen, amikor az ember egy ,,Armolite" AK-ba botlik, vagy 24-oras amerikai, angol vagy francia etelkeszletbe. Nem beszelve arrol, hogy a francia orvosok kemkedtek a ,,cseheknek", a lettek, esztek es ukranok meg onkenteseket kuldtek:((((

Ez csak adalek info. A haboru az haboru. Minden haboru mocskos volt, amiota vilag a vilag...

Előzmény: tantoknife (11202)
tantoknife Creative Commons License 2006.11.12 0 0 11203
Mondtam én neked .... de akkor magyarázd el a tankkal temetést, nem biztos, hogy mindenki tudja ....

Olyan rendszernek magyarázol, ahol a pk. legnagyobb gondja, hogy a katona ne dehidralálódjék, mert azért kapja a legnagyobb lebakit ... olyan rendszernek magyarázol, ahol a nettelés megoldott, fixpadlós körleteket, fürdőket biztosítanak, civil cégek rendezezik a harctéri kaját szerződés alapján kalória norma alapján, miközben a másik oldalon a katona örül, ha egy üres konzervdozos égőn a tusonkáját meg tudja melegíteni, és nem hidegen kell megint megenni .....
Csjo svizalssa s takimi mudakami, nado tebe eto ? Mazohiszt Ti ili hocsetsa
pobity dezsurnim umnikom ..... kogda on daze svoih iz vengrii poslal podalse ... ????? Tanto
Előzmény: Zicherman Istvan (11175)
tantoknife Creative Commons License 2006.11.12 0 0 11202
Ha én ezt így leírom, ugyanezen konkrétumokat, nekem nem hitte el volna senki .... legalább Téged meghallgatnak és egy részét elhiszik.....
Nem tudják, hogy egy orosz katona beosztástól függetlenül nem tud magának kiegészítő vagy helyettesítő berendezéseket, eszközöket venni ... nincs miből és nincs honnan. Pláne TVD területen.
max. nyáladzik egy-egy ellenség mellet talált rádión, szkenneren, távcsövön vagy GPRS-n.

Mit várjon az ember, mikor alig valaki tudja, hogy a nagy nyugati testvér engedélyével telepített egy neves cég (M) oroszoroszági leányvállallata telefon és egyébb rendszereket ... nem az orosz hadseregnek ...... és a csecsenek olyan sávfordítós és digitalizációs titkosítást használtak, hogy ...... na ennyi .... Tanto
Előzmény: Zicherman Istvan (11172)
Zicherman Istvan Creative Commons License 2006.11.12 0 0 11201

Szivbol koszonom, fiuk:))

Gondolom M.Zoli is valahogyan most esik be Eszak-Nemet otthonaba (45 percet keset a vonatja, viszont jol eltrecseltuk az idot:))) Vele mentem be a korhazba (de meg nem tudtam, hogy mar megvan a lanyom! Meglepetesnek szanta! Meg is lepett. Zoli majd tanusithatja, hogy vigyorogtam mint a fakutya.

No, holnaptol nekiesek a forditasoknak.

Sziasztok!

szg307 Creative Commons License 2006.11.12 0 0 11200

Gratulálok!

Minden jót kívánok nektek, még olyat is amit el sem tudsz képzelni!  :-))

Kuruc71 Creative Commons License 2006.11.12 0 0 11199
Szia István !

Szívből gratulálok, és jó egészséget, sok örömöt kívánok.

Infidel Creative Commons License 2006.11.12 0 0 11198

Gratulalok! Szep jovot, sikert es jo egeszseget kivanok mindanyiotoknak!

Infidel.

Gyöki II Creative Commons License 2006.11.12 0 0 11197
Gratulálok! Egészséget, boldogságot, szerencsét! A többit majd megveszed neki :-)
Zicherman Istvan Creative Commons License 2006.11.12 0 0 11196
Utolso megallapitas 100%. (Az 50-valahanyas kilovesrol). Sok embernek (snipernek) egesz palyafutasa alatt alig akad 2-3 kilovese (attol meg jo mesterlovesz, csak nem szolgalt intenziv harcok szinhelyen, mint azt mar infidel irta.)
Előzmény: Infidel (11192)
Zicherman Istvan Creative Commons License 2006.11.12 0 0 11195
No, most mar tobben vagyunk:))) Janyom szuletett, 4 kiloval 300 grammal (szep nagy gyerkoc), 51 cm:))) Lenszoke, zoldszemu:))) Boldog vagyok:)
Toto_HU Creative Commons License 2006.11.12 0 0 11194
"Ez is egy olyan dolog, amit a romantikus maz alatt nem mindig veszik eszre az emberek."

Romantikus maz??
Nem tudom hogy a MH-nek mennyire van manapsag ilyen romantikus maza. Mindenesetre meg a sorkotelezettseg idejen kortarsaimmal egyutt sportot uztunk belole hogyan menekuljunk meg a sorozas alol, ugyanis leszerelt ismeroseinktol pontosan tudtuk hogy bevonulasunk eseten 9 honapnyi wc es folyoso pucolas, tetlenkedes, keves kaja, rossz felszereles, primitiv es alkoholista tisztek, es sok szopatas lesz az osztalyreszunk. Semmi romantikus maz nem volt ott sehol.
Remelem azota valtozott a helyzet, miutan veglegesen megusztam a sorkotelezettseget (es idokozben meg is szunt) nem sokat foglalkozom a kerdessel.
Előzmény: Zicherman Istvan (11187)
Infidel Creative Commons License 2006.11.12 0 0 11193
Roger that Sir!
Előzmény: M.Zoli (11188)
Infidel Creative Commons License 2006.11.12 0 0 11192

Szia!

Jo a cikk, nagyjabol mindennel egyet ertek, benne van minden ami kell. En ha a helyedben lennek, valtoztatnek egy kicsit rajta.

Kiemelnem, hogy a visszavonaulasnal minden tagja a sniper teamnek fedez mindenkit. M4 el..

A ket fos sniper csoport mar elavult, harom, nemritkan negy fo az uj felallas.

Lovesz, iranyzo es parancsnok-hirkozlo.

A negyes csoport vagy lovesz, iranyzo. Lovesz, iranyzo es parancsnok bol all.

Vagy lovesz, iranyzo, lovesz iranyzo-parancsnok es eloretolt legiiranyitobol all.

A szakaszparancsnok nem igenyel Snipert csak extrem esetekben.

A taktikai tervezes a szazad foparancsnoksagan tortenik, ahova a Sniperek is tartoznak. A tervezes alatt utaljak ki azokat a fegyvereket a szazad, szakasz, raj reszere amik szuksegesek az akcio sikerehez.

Igy kapjak meg a radio frekvenciait a tamogato tuzerseg iranyzoinak. Igy tudnak kapcsolatba leni a sniperekkel, a legierovel, nehez pancellal, legi tamogato egysegekkel.

A snipert vedelmi szerepkorben hasznaljak ki leginkabb.

Letesznek egy egy sniper teamet egy katonai bazisra, feladatuk a bazis teruletere valo ellenseges behatolas megakadalyozasa.

Aki a tereletet az elore megadott, es jol lathatoan kiirt tavolsagon belul megkozeliti, arra lovunk. Akar figyelmeztetes nelkul is.

Ugyanigy vedjuk az akcioban resztvevo szemelyi allomanyt is a hadmuveleti teruleten.

Felderites. ezt eleg jol kifejtetted.

Csapasmeres.

Ellenseg demoralizalasa.

Valami hulye korabban irt egy cikket, amit egy olvason bemasolt ide. Sniper temarol.

Napi 8 kilovesekrol irtak benne..ezen en kiakadtam.

Erre te beirod, hogy Az OIF csucsa az 57 kiloves.

Gyanitom, hogy Fallujah es korzeteben jott ossze ez a szep szamadat.:))

Rengeteg. Azt jelenti, hogy a lovesz nagyon aktiv volt, nagyon aktiv teruleten dolgozott es oriasi veszelynek volt kiteve folyamatosan.

Nagyon jok az idegei es nagyon jo koncentracios kepessegu ember.

Gondolom, hogy Mr.Kellner mar nem aktiv allomanyu katona, kovetkeztetek erre abbol, hogy a szolgalati szabalyzat ertelmeben, a hadmuveleti teruleten levo sniperek nem hasznalhatjak a vezeteknevuket.

I

Előzmény: belic (11191)
belic Creative Commons License 2006.11.12 0 0 11191
Sziasztok!

Van egy wikipedia nevu enciklopedia, amibe mindenki azt ir, amit akar, en egy mesterlovesz szocikket irtam bele, ha valami hulyeseget irtam volna bele, javitsatok ki. :-)

Bel
koszos_indián Creative Commons License 2006.11.12 0 0 11190
Szia!

Örülök hogy válaszoltál a kérdésemre.
Sajnos nincs ismerősöm ott bennt. teljesen magara vagyok ilyen szempontbol hagyva. Egyébként a fizikai állapottol annyira nem tartok, bár nem hiszem hogy a legkönnyebb, mégis a pszichikaitól tartok a legjobban és ezért sem mentem el eddig jelentkezni.
Én egyébként úgy olvastam, hogy toborzó irodába kell menni jelentkezni, vagy az mindegy hogy hova megyek?
Attól nem félek hogy a családomat hogyan érintené az hogyha lenne valami. Nos, hogy a vér és a halál hogy fog rám majd hatni az majd kiderül(de nem hatódok meg az ilyen dolgoktól egyenlőre), semmit sem szeretnék elkiabálni. Én ugy vagyok vele, hogy világ életemben katonai pályára akartam menni, nos, most megpróbálom, azt hiszem összeszedtem magamat hozzá, ha nem sikerül akkor legalább elmondhatom azt hogy én megpróbáltam. Azt érzem hogy azaz én helyem és remélem igy is lesz.

Előzmény: Zicherman Istvan (11187)
Zicherman Istvan Creative Commons License 2006.11.12 0 0 11189

Zolival jol eltoltottuk az idot:)

tegnap meg ma meg filmet is neztunk:))) (Az ,,Usakov admiralist" tegnap, ma meg az ,,Elo"-t (meg belekukkantottunk az UPA-rol szolo ,,Vas szazadba".:)))

Holnaptol majd folytatom a forditasokat, csak most eleg sokat kell futkosnom. (Asszony klinikan van, ma-holnap mar tobben leszunk:)))

Zoli keszitett itt (Göttingenben) par fotot, majd, gondolom, bedobb ide parat:)

M.Zoli Creative Commons License 2006.11.12 0 0 11188

Üdv.

Bocsanatot kell kernem töled, es minden Faludzsai veteran katonatol. Tegnap el voltam borulva kisse, ez az en hibam. Nem akartam bagatelizalni Faludzsat tavolrol sem, mert nem is lehet, arra akartam ramutatni, hogy nem lehet összehasonlitani Groznyjjal, a meretek miatt.

Ennyi. Remelem elfogadod a bocsanatkerest.

Üdv.

Előzmény: Infidel (11184)
Zicherman Istvan Creative Commons License 2006.11.12 0 0 11187

Minden eselyed megvan. El kell menni Budapesten a hadkiegre (jelen esetben a Moszkva-tertol 56-os villingerrel, a laktanya kapujat megismeret es ott utbaigazitanak.

A normativak a noknel ,,lajtosabbak", mint a ferfiaknal. Mar nem emlekszem, mennyi pontot kell osszeszedni a tesztek soran, de nekem 210-et sikerult (aaszem 140 az also hatar? De valaki majd kijavit, ha tevednek.)

Logikai keszsegedet foglyak felmerni kulonbozo tesztek alapjan. Lesz EU vizsgalat (nem art beszerezni az idevonatkozo papirjaidat). Ha a Petofiben lesz a felmeresed (az ketnapos ,,jatek"), majd megfogjak neked mondani, hogy mit vigyel.

Videken nem tudom, hogy mi a jelentkezes rendje, de gondolom ott is a helyi hadkieggel kell kezdeni.

Eloszor is talalj valami ismerost, aki jelenleg is szerzodeses allomanyban van - sokat segithet. Talan meg a lelkesedesedet is le fogja torni. Ami lehet, hogy nem baj, mert a katonai szakma egy igen kemeny munka, es - velemenyem szerint - nem igazan noknek valo. Nem vagyok himsoviniszta, de jol gondold meg, hogy fel vagy e keszulve a fizikai es pszichikai stresszre, keszen allsz e a ver es halal latvanyara, es kepes vagy e olni (brutalisan hangzik, de sokan ezekrol az aprosagokrol megfeledkeznek, pedig ez is a katona-szakmaval egyuttjar. Jol gondol meg, hogy hogyan erintene a szeretteidet, ha meghalsz vagy egy eletre lerokkansz. Ez is egy olyan dolog, amit a romantikus maz alatt nem mindig veszik eszre az emberek.

Es ha mindennek dacara megis a sereggel akarod osszekotni az eletedet - irany a legkozelebbi hadkieg!:)))))))))))))

Amugy emelem kalapom, kisasszony, hogy ilyen komoly dologra hatarozta el magat!:))

Előzmény: koszos_indián (11186)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!