Keresés

Részletes keresés

krisssz Creative Commons License 2006.07.02 0 0 179
Leírnád részletesen ezt a masni + rózsa projectet? Annyira szép!
Előzmény: Vanessa_ (177)
ZsuR Creative Commons License 2006.07.01 0 0 178
Tetszik a husveti koszorud - leirnad a receptjet is?

Mi a szalag? Mivel csinaltad a rozsat?
Előzmény: Vanessa_ (177)
Vanessa_ Creative Commons License 2006.07.01 0 0 177
Ez meg egy emeletes dobos, ajåndekcsomagnak "ålcåzva"
Vanessa_ Creative Commons License 2006.07.01 0 0 176
Ezeket szerintem nem mutattan. Sved husveti koszoru. De en azert sutöm ilyenkor is.D
krisssz Creative Commons License 2006.07.01 0 0 175
Köszi, ki fogom próbálni:)
Előzmény: Gladiolusz (174)
Gladiolusz Creative Commons License 2006.06.30 0 0 174
Főzött habcsók:

1 tojás fehérjére 8-10 dkg kristálycukor. A tojásfehérjét 1 kanál citromlével elkezdem felverni, amikor már hab, de még nem kezd keményedni felteszem gőz fölé és tovább verem, közben apránként hozzáadom a cukrot, folyamatosan verve a habot.
Akkor jó, ha a habverőről már nem csurog le a felvert hab.
Ezt aztán lehet mindenfélével ízesíteni (kakaó, dió, kókusz....) és lehet hozzátenni egy kevés étkezési keményítőt is. Ezeket az adalékokat már csak egy lukas fakanállal kell belekeverni.
Előzmény: krisssz (172)
Törölt nick Creative Commons License 2006.06.29 0 0 173

Nekem minden dekorálási trükk új, de lehet, hogy nektek "profiknak" ez már szakállas :

Olvasztott csokoládéból lehet mindenféle formákat rajzolni, irni sütőpapirra. Miután a csoki megdermed, lehámozható a papirról és a tortára fektetve vagy állitva diszitőelemként használható.

krisssz Creative Commons License 2006.06.29 0 0 172
Most már csak a főzött habcsók-massza receptjét kellene leírnod:)) Én csak a simán kevertet ismerem. Lehet, hogy a vajjaj jól le kell hűteni, és akkor keményebb lesz, nem?
Előzmény: Gladiolusz (171)
Gladiolusz Creative Commons License 2006.06.29 0 0 171
Izgatott a dolog, ezért kipróbáltam. Egy tojás fehérjéből csináltam egy főzött habcsók masszát 10 dkg cukorral és tettem bele egy kanálnyi keményítőt is. Amikor elkészült és kihűlt hozzákevertem 10 dkg vajat. Tettem bele egy kis szinezőt is, ami remekül oldódik.
A rózsa készítéshez szerintem nem eléggé "masszív", de egyéb díszítést lehet vele csinálni és ami miatt beírom, valami hihetelenül könnyű, habos vajkrém lett belőle.
Bár elég vacak fotót tudtam csak róla csinálni, talán a lényeg látszik.

Előzmény: Gladiolusz (164)
Vanessa_ Creative Commons License 2006.06.29 0 0 170
Egy elrontott torta.) Kezdeti probållkozåsok idöszakåbol:)
Vanessa_ Creative Commons License 2006.06.29 0 0 169
Tessek:) egy ioschler kicsit måskepp:)
monkey62 Creative Commons License 2006.06.29 0 0 168
Nem a forrázott tojáshabkrémre gondolsz? Én még nem csináltam, a Horváth Ilona féle szakácskönyvben van. Ott a kemény tojáshabot forró cukorsziruppal tovább veri (persze lassan adagolva), utána keveri hozzá a habos vajat. (Nem biztos, hogy pontosan emlékszem, de kb. így).
Előzmény: Gladiolusz (161)
Vanessa_ Creative Commons License 2006.06.29 0 0 167

Nos.)) Szerintem szep lett. Remelem, finom is.) Egyebkent a hiba ott lehet, hogy valszeg az itteni zselatin kicsit erösebb, mint az otthoni. Igy nehez pontosan belöni a köteshez szukseges mennyiseget.

 

Ha tejszin alapu kremes tortåt vonsz be csokival, akkor kivul ne kenj a bevonat alå kremet. Az< oldala alå mehet eppen, de akkor en a csokiszalagot javasolnåm. Az alå mindenkeppen kell is, mert valamihez kell kapaszkodnia a csokinak:)

Előzmény: krisssz (166)
krisssz Creative Commons License 2006.06.28 0 0 166
Elkészült. A végén még a habot sem vertem elég keményre. Hiába, meleg van:) Az ízéről majd beszámolok. Páromnak sütöttem, én fogyózom, szóval kihagyom.
Előzmény: krisssz (165)
krisssz Creative Commons License 2006.06.28 0 0 165
Kösz a leírást:)) Hát nem mondom, hogy túl egyszerűnek tűnik, de majd kipróbálom. Ez a krémmel előre lekenés ugye vajas krémekre vonatkozik? Olyat én sosem csinálok. Tejszínesre is ez érvényes?
Megsütöttem a sárgadinnyetortát. Asszem számtalan technológiai hibát követtem el vele. A joghurt összekeverve a sárgadinnyével ugye nem egy kőkemény massza. Talán meg kellett volna várnom, míg a zselatintól megköt, és csak utána beletenni a habot, csak siettem. A habos cucc így persze híg lett. Nyilván előbb-utóbb megköt ez is, de én betöltöttem. A piskóta köré raktam egy nemtom mindek hívjákot, szóval fémből van, pont erre kitalálva, szóval valami tortakarika féle. Na, a krém szépen elkezdett alul kijönni!! Na, madzaggal szorosabbra húztam a karikát, valahogy visszalapátoltam a tetejére a krémet, most dermed a jégen. A másik, hogy legközelebb mégsem főzöm meg a dinnyét, először is valszeg attól lett híg. (egyáltalán nem tettem hozzá vizet, mert annyira puha volt a dinnye, hogy elégnek látszott a főzéshez). A fahéj és a szegfűszeg is egy kicsit nekem elvette a sárgadinnye ízét, de persze ez egyéni. Miután imádjuk a dinnyét, legközelebb csak beleforgatom kockára vágva.
Most elmegyek, remélem, mire hazajövök megköt, és akkor jöhet a díszítés. Talán az jobban sikerül.

Gladiolusz! Ezt is ki lehet próbálni, de lehet, hogy a keményítő íze érződni fog a csokin. Ha megcsinálod, majd számolj be.
Előzmény: Vanessa_ (163)
Gladiolusz Creative Commons License 2006.06.28 0 0 164
Talán ha főzöttel próbálkozunk, akkor abba még burgonya keményítőt is lehetne tenni és ebből már meglehetősen masszív anyagot lehet csinálni.
Előzmény: krisssz (162)
Vanessa_ Creative Commons License 2006.06.28 0 0 163

Bår nem vagyok nagyon ugyes, de a csokis dologban talån tudok segiteni:

 

A tortåt kivul teljesen, es nagyon szepen be kell vonni kremmel, aminek az egyenletesseget ugy ered el legegyszerubben, ha a szelespengeju, jo hosszu kest forrovizbe mårtod minden simitås elött. En a csap mellett szoktam csinålni, folyo-forroviznel. Elöbb a tetejet simitod el, majd az oldalåt. Fontos, hogy ne sok kicsi, hanem minel kevesebb, lenduletes, hosszu mozdulattal doplgozz, igy nem lesz "darabos". Mikor keszen vagy, a tortåt hutsd jol le. Ezzel biztositod, hogy a langyos csokibevonattol nem olvad meg az alåbelelö kremed. Aztån... A csokit vizfurdöben olvaszd fel. Ha szep fenyesre akarod, akkor szerezz be egy mårvany, vagy grånit lapot, ami szep fenyes. En egy csempeboltban vettem, egy 50X50-es lapot. Kicsit hulyen neztek, de kit erdekel?!:) tehåt.. ha a csoki szepen vizfurdöben megolvadt, öntsd ki a mårvånylapra, es egy szelespengeju kessel, vagy valami alkalmas dologgal szepen kezd el åtdolgozgatni, åtgyurni. Kend a lapra, szedd vissza, es ezt ismetelgesd, mig kezd szilårdulni. Ha elkezd kötni, akkor tedd ismet viz föle, olvaszd fel. A tortåt tedd egy råcsra. Mindig több csokit olvassz, mint amire szukseged van, mert sajna ennek az oldalån kicsit le kell csorogni, akkor tudsz tökeletes bevonatot kepezni. Szoval. Tegyel a råcs alå egy sutöpapirt, jo nagyot, majd a tortåt a råcsra, es a tetejere öntsd rå az olvadt csokolådet. Azonnal, gyorsan kend el a tetejen ugy, hogy az oldalakra egyenletesen csorogjon. Ezt mår ne vizes kessel! Ha a teteje kesz, es szukseges, az oldalåt is kend körbe, fuggölegesen tartott kessel. Neha ha jol csinålod, az oldalån magåtol is jol teul. Nem ördöngösseg:) A marcipånt is leirom majd, de abban en nem vagyok profi. Igy cxsak a sajåt tapasztalatom szerint tudom mondani:)

Előzmény: krisssz (162)
krisssz Creative Commons License 2006.06.28 0 0 162
Egy próbát megér, de lehet, hogy a felvert tojásfehérje összetörne a további kutyulástól. A meringue porban biztos vannak még adalékanyagok, amik az állagát szabályozzák. Majd esetleg én is kipróbálom, mert akkor legalább nem kellene adalékanyagokat használni.

Kérdés a nagyonügyesekhez. Hogyan kell hibátlanul csoki vagy akármilyen öntetet csinálni a tortára? Különös tekintettel a tetejére. Nekem még sose sikerült szépre. A teteje még elmegy, de az oldalával mindig bajban vagyok. És ugyanez a kérdés vonatkozik a torta teljes bevonása marcipánnal. Ha egy kinyújtott kerek marcipánlapot raknék a tortára, akkor a lehajlásnál ráncolódna, az általam szemlélt tortákon meg nincs ránc.
Előzmény: Gladiolusz (161)
Gladiolusz Creative Commons License 2006.06.28 0 0 161
Ezen én is gondolkodtam és lehet, hogy nagyon vad ötlet, de a következő jutott eszembe.
Alapvetően ez ugye egy vajkrém, amit margarinból és vajból egyaránt el lehet készíteni. A meringue por pedig talán két dolog miatt fontos tartozéka. Egyrészt a hozzáadott vízzel lehet a krém állagát szabályozni, másrészt az ételfestékek is vízben oldódóak, tehát emiatt is kell a víz hozzá. A vajkrémhez önmagában pedig nem lehet csak vizet adni, mert nem elegyednek rendesen.
Az a korábbiakból kiderült, hogy a meringue por tulajdonképpen szárított tojásfehérje és ebből jött az ötletem, mi lenne, ha egy egy egyszerűen elkészített vajkrémhez egy külön kikevert nagyon kemény és tetszőleges színre festett habcsókmasszát adnánk fokozatosan. Ezzel lehetne a krém keménységét beállítani és a színt is belevinni?
Előzmény: krisssz (158)
krisssz Creative Commons License 2006.06.27 0 0 160
Köszi, meggyőztél:)) Ha összejön, mutatom.
Előzmény: Vanessa_ (159)
Vanessa_ Creative Commons License 2006.06.27 0 0 159

Szia))

 

En megföztem, mert a szegfuszeg, es a fahej ize igy lesz teljes a dinnyevel:) Meg az az igazsåg, hogy szerintem biztosabban is tudod fixålni igy. A suritesre gondolok:)

Előzmény: krisssz (158)
krisssz Creative Commons License 2006.06.27 0 0 158
Most már csak azt kellene kitalálni, hogy hazaiból, hogyan levet a rózsához szükséges állagú krémet megalkotni. Meg begyűjteni hozzá megfelelő habzsákvéget. Le tudnád fotózni közelebbről, hogy mihez milyen fajtát használsz?

Vanessa! Asszem holnap megcsinálom a joghurtos sárgadinnye tortát. A Sárgadinnyét muszáj megfőzni hozzá? Nem elég pürésíteni?
Előzmény: ZsuR (157)
ZsuR Creative Commons License 2006.06.27 0 0 157
4-5 cm atmerujuek - es a cso sokat szamit, azt hiszem ez a nagyobb. A torta 20 cm atmeroju. A viragok mar megallnak maguktol, ezert fontos a krem allaga.

Ha rozsat akarsz csinalni, kemeny krem kell.
Ha a sutemenyt akarod tolteni, vagy a szelet kagylo formaval disziteni, akkor oda kozepes kemenysegu kell.
Ha irni akarsz vagy, levelet csinalni, puha krem kell (amit egy kocsonyas anyaggal jo elerni - kulon lehet kapni).

Megcsinalod a kemeny kremet - es fokozatosan adagolod a vizet hozza, hogy puhabb legyen.

Igen, kicsit szarad a krem - de huteni is kell - es a meringue por segit. Ha "royal icing"-ot csinalok, az csak meringue por, porcukor es viz - azt lehet elore is kesziteni, tarolni mint a habcsokot, meg az ize is hasonlo.


Előzmény: Gladiolusz (156)
Gladiolusz Creative Commons License 2006.06.27 0 0 156
A valóságban kb. mekkorák a te rózsáid? A látottak alapján jól gondolom, a méretük a kinyomócső méretétől függ?
Olvastam a receptedet a topik elején. Gondolom, hogy az elkészült virágokat hűtőben kell hagyni megdermedni. Álltukban száradnak is? A meringue por megakadályozza esetleg, hogy ha kikerül a hűtőböl el ne puhuljon nagyon gyorsan?
Előzmény: ZsuR (155)
ZsuR Creative Commons License 2006.06.27 0 0 155
Meg egy, ami a gyakorlatlansagomat mutatja. A rozsak ala nem tettemeleg nagy alapot a sutire. A konyv elejen a rozsak szepen domborodnak, nalam meg nem. Ha megemelem a kozepet - szebben tudtam volna elrendezni oket. Sebaj, legkozelebb!

A tortat meg beviszem a kolleganoknek - had hizzunk! En a dicserettol, ok meg a kremtol!!! :))
Előzmény: ZsuR (154)
ZsuR Creative Commons License 2006.06.27 0 0 154
Sajonos nem tudtam megnezni a videot - de nagyon koszonom - azt hiszem az a modszert amit tanultam, mert en is Wilton-nal voltam a tanfolyamon.
Jo a masodik link is nagyon en le is toltottem oket - szeretnek vegigmenni rajtuk kesobb reszletesen.

Koszonom a dicseretet, nekem is tetszenek - foleg a ketszinu rozsa, ami nem teljesen akarattal volt, inkabb csak "lassuk mi lesz belole". A rozsaszint es feheret terveztem, es nem volt lehetosegem kimosni a zsakot - az eldobhato muanyagot meg nem kedvelem, szoval kikapartam a rozsaszin kremet - persze nem jott mind ki, igy lett szinatmenetes.
Most meg az foglalkoztat, hogyan lehet ezt allandositani :)) azt hiszem a hetvegen kiprobalom, van ra otletem! No meg a kosar mintat az oldalra. . .

A konyv megvan nekem is - innen indult az egesz. Ebbol csinaltam a leveleket a szulinapi turotortara, de hianyzott a gyakorlati tanacs, amit a tanfolyamon kaptam. Magamtol is rajottem volna elobb utobb, nem egy agysebeszet - de igy konnyebb.

A reszletes, lepesenkenti leiras ott van, nem tudok jobbat, talan csak azt mondanam, ami nem latszik: hogy a kis zsirpapir ala egy pici kremet kell tenni, akkor nem csuszik le rola :))

Nekem az a kezdeti kup okozott eleg sok gondot, mindig dolt egy oldalra - igaz ettol a rozsa is, ami meg tetszett.
Amit meg en maskepp csinaltam, nem kovettem az "elso sor 3 szirom, masodik 5, harmadik 7", hanem 10 szirmot tettem csigavonalban (neha 11).
Előzmény: Gladiolusz (153)
Gladiolusz Creative Commons License 2006.06.27 0 0 153
Nagyon ügyes vagy! Igazán élethűek a rózsáid!

Találtam valamit, nem tudom, hogy a tied is így készült-e, de legalább ettől nekem lett némi fogalmam a dolog gyakorlati részéről.

Itt pedig, van jó néhány más motívum elkészítésére is egy-egy rövidke leírás.
Előzmény: ZsuR (148)
ribizli Creative Commons License 2006.06.27 0 0 152
Hát nekem ZsuR rózsái jobban tetszenek a tortadekorálós képen lévőknél! Élethűbbek, egyszerűen fantasztikus!
ZsuR, leborulok Előtted!!
És "szegény" családod feláldozza magát a tanfolyam oltárán, és eltünteti a tortákat? :)
Nagyon kíváncsi vagyok a technológiára...
ribizli
krisssz Creative Commons License 2006.06.27 0 0 151
Et meseszép lett! És szerintem nem sok rajta a rózsa. Itt van egy tortadíszítős könyv, és a címlapon lévő is tele van rózsával:

És én is nagyon szeretném, ha online kurzust tartanál a rózsakészítésről:)
Előzmény: ZsuR (148)
Vanessa_ Creative Commons License 2006.06.27 0 0 150
Zsur!!!   Ezek ålomszepek! Legyszi reszletesen magyaråzd el a krem összetetelet, es a munkafolyamatot is legy kedves megmutatni! Negyon köszönöm elöre is.)))
Előzmény: ZsuR (148)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!