Egy kis segítséget kérek, aki tud kérlek segítsetek !
Kicsit befürödtem, vettem neten egy Praktica Bc1-es gépet hozzá 3 objektívet (50, 28, 135 ) persze csak az objektívek miatt vettem meg az egész szettet. A fotókon nem látszott, én meg nem kérdeztem de! m42 eseknek volt hírdtve (gondoltam mentetes m42 van is átalakítóm.)
Hát nem olyan... ha jól néztem utána praktica B (PB) bajonettesek ezek az objektívek.
Hogy tudom feltenni őket Canon vázra? tudom átalakítóval, de sehol nem találok ilyet.
Aki tud segítsen kérem :)
Amúgy nincs szívem eladni az obikat mert mondhatni újak gyönyörűek.
Aki bármit tud vagy van eladó ilyen átlakítója szóljon feltétlen ide üzenetben bárhogy :)
Legenda tartja, hogy az aus Jenásoknak jobb a minősége. Ez összefüggésben lehet azzal, h exportra készültek és NDKs barátaink a péntek délután készült darabokat inkább otthon tartották vagy megőrizték a Béketábornak. :-)))
Persze, legenda sok van, ki tudja, mennyi belőle az igazság, nekem még nem sikerült az ilyet összehasonlítani az olyannal, hogy jobb-e vagy nem. Sokadrészt meg ezeknek a tízen-húszon stb éves üvegeknek inkább az aktuális állapota az érdekes, nem az, h 10-20 évvel ezelőtt a MEO mit mondott róluk, de ha Zeisséktől kiengedték a gyárkapun, annyira rossz nem lehet. Nekem egy 8 lamis Pancolarom, egy 6 lamis Sonnarom meg egy 5 lamis Tessarom van Carl Zeiss Jena felirattal (mind zebra), és egyikbe se lehet jó alappal belekötni.
Szeretném megkérdezni a hozzá értőket,hogy mit kell tudni azokról a "Zeiss" objektívekről amelyekbe nem volt bele ütve a gyártó neve hanem csak annyi,hogy aus Jena DDR ? Különböznek valamiben vagy csak más piacra szánták őket? Ritkábban fordulnak elő? Most sikerült beszeretnem egy ilyen Pancolar-t és ez az első Zeiss obim amibe ez nincs beleütve. Előre is köszönöm az infókat.
A bal alsó sarok lencséiből én is valami német alapra gondoltam, de itt vége lett a gondolkodásnak :-) Az alábbi kép úgy 70% eséllyel szintén a kihuzatos (Leica m39) Industar 50-es, a maradék esély a Jupiter9. De az eredeti kontraszttalanságából itélve inkább az Industar. Persze dolgoztam vele utólag.