Az én PS változatomban még nincs HDR, igy nem ismerem. A másik kettővel régebben próbálkoztam ( még a panorámák előtt rövid ideig a HDR volt a mániám) de végül a Photomatix-nál maradtam, amit aztán a kezdeti lelkesedés után sokáig mellőztem. Nem tudok róluk használható véleményt mondani.
letöltöttem a 3.2.3 verziót,de mikor feltelepítem ,már nem kéri a seriált,hanem az előző verziót(3.2.0) teszi fel. nem tod hol lehet kiírtani,hogy megjegyezze az előzőt,és hogy kérje az új seriált ?
Az Exposure Fusion-ban 5 lehetőség van. Én a 'Highlight /shadows- Adjust'-t , azaz a harmadikat használom. Az ötből az utolsóval, aminek a nevében a bővitmény az 'Intensive' az nálam is szokott hibát generálni, de a többivel ezt nem tapasztaltam. Korábban amíg kevesebb memória volt a gépemben, akkor gyakoribb volt a hibaüzenet. Mekkora méretű képeket adsz neki? Nálam a 8200x4100 pixel mérettel nincs gond. (dual processzor 4 Gbyte RAM, Photomatix Pro 3.2.3 verzió). A HDR ágon a csíkkal nem találkoztam még, habár azt gyakorlatilag nem használom.
"Visszatérve a Photomatix/Exposure Fusion-ra, én mindenképp ajánlom hogy próbáljátok ki." én pon most próbálgatom,de az exposure fusion mindig hibaüzenetet ír ki(valami -42),össze sem rakja,a hdr meg jó lenne, de az meg mindig egy csikkal elválasztott képet ment. nem tudod miért ?
Azért kicsit sántít amit írtam, mert a maszkoláson kivül szoktam használni a Photomatix/Exposure Fusion funkcióját is. Mindegyik sorozatot azonos PTGUI template-el rakom össze, majd a három kész panorámát töltöm a Photomatixba, ahol nem kérek illesztést. Belsők fotózásánal nagyon jól lekezeli a csúcsfényeket, külső fotókon az égboltot, különösen a napot, de a végeredmény kép kissé fátyolos lesz, nem elég élénkek a színek, a világos részek beszürkülnek. Ilyenkor ezt veszem alapnak és erre maszkolok. Sajnos van amikor a kép két szélén nem egyenlő módon korrigálja képet a Photomatix, habár van erre egy kapcsolója. Úgy tudom hogy a legutolsó verzióban már kijavították. A PTGUI HDR-jét régen próbáltam, de a Photomatix-hoz képest nagyon nehézkesnek találtam.
A mozgó alakokkal a PTGUI alapból egészen jól elboldogul, főleg ha nem a minimális számú képet készítjük, hanem azonos pozicióban többször ismételünk(vagy visszatérünk oda amikor már arrébb mentek) és az összes képet bevonjuk a feldolgozásba. Persze ha tömeg van, akkor ez sem segít, marad a PS.
Visszatérve a Photomatix/Exposure Fusion-ra, én mindenképp ajánlom hogy próbáljátok ki.
Senki sem használja a PTGUI HDR/Exposure Fusion funkcióját?
Én próbáltam, szerintem jó eredményt tudtam vele elérni, csak PS-ből nem vagyok elég okos, hogy a mozgó alakokból származó szellemképeket eltüntessem...
A fehérgyensúlyt a Nikon CapruteNX-ben állítom szemre, amikor a RAW-ból TIFF-et konvertálok. Az összerakott képet a végén ha kell(általában kell) még javítom. X-FACTOROS kérdésed: a mélységélesség 9.5-11-es blendénél már gyakorlatilag végtelen, ezzel nincs gond. Az obim: Sigma 10-20mm.... HDR: nem HDR, csak az expó sorozat van egymásra maszkolva
Köszi a válaszokat! Ha lehajtom a fejet (gondolom gömbfej), akkor az obi közelebb kerül a földhöz és nagyobb lesz a kép (magyarul a nodális pontot odébbrakom). Ez nem gond? Van olyan állvány aminek vízszintesbe lehet dönteni a középoszlopát? Tudsz esetleg ilyet ajánlani? Te milyet használsz?
Bringa Expo 2009: X-FACTOR-nál milyen obival, blendével és tárgytávolsággal dolgoztál, hogy a tök közeli TV is éles és a messze lévő plafon is? Vagy esetleg az AF be volt kapcsolva? Ez HDR? Bocs a sok kérdésért... :( De hát a kíváncsiság...
...nocsak: most jutottam ehhez, s bár jól feltelepült - a főoldalt nyitottam meg, onnan is jelzett ugyan az avast, de úgy mégis felment: no és valóban jobb, mint a QuickTime -, egy kis "ajándékkal" jól meg is lepett a link:
ez később érkezett, s lesz még több is, meg jobb is, remélem. Ugyanis ez nem adja teljesen azt vissza, ahogy az kinézett. Tágabb fölvételen jobban fog látszani, hogy hol is álltam...
Szépek lettek! Ha választanom kellene, akkor a baráti kör talán az emberek miatt itt most megkapóbb. (hibás a link, ezt adtad meg: http://http//panoramablog.eu/ )