Keresés

Részletes keresés

tosh Creative Commons License 1999.10.27 0 0 159
Hacsek,

nem. csupan gyenge provokacio volt :D. meg egy kis topic-felusztatas, hatha masok is meglatjak ilyentajt. kezdesnek nem rossz.

tosh

Hacsek Creative Commons License 1999.10.27 0 0 158
Á, kedves tosh, csak nem a Trefort Chatről rándultál át hozzánk? (:-o)))))))))
Előzmény: tosh (157)
tosh Creative Commons License 1999.10.27 0 0 157
szevasztok, hogy vagytok?
Hacsek Creative Commons License 1999.10.27 0 0 156
karlsruhe!

Mert nem szól semmiről.

"Szevasz, hogy vagy? Kösz jól!"
szintű csevegés folyik állandóan

Előzmény: karlsruhe (155)
karlsruhe Creative Commons License 1999.10.27 0 0 155
Kedves Hacsek,

sajnos nem tudok belepni, de valoszinuleg nalam van a hiba, mert a ttc-re sem sikerult. :(( Miert gondolod hogy nem jo a Trefort chat-je?

karlsruhe

Hacsek Creative Commons License 1999.10.27 0 0 154
karlsruhe!
Itt a trefort chat címe:

http://chat.trefort.net

Szerintem merő ostobaság, de próbáld ki te magad is, aztán gyere ide vissza!

Előzmény: karlsruhe (153)
karlsruhe Creative Commons License 1999.10.27 0 0 153
Brumimacko: csak nem esetleg valamelyik kozeli rokonod? Nos, nem. Ugy hivtak, hogy Melinda. Melinda specialitasa abban allt, hogy szemelyrag hibaert osztogatta az egyest.
De igazandibol ket jo angoltanarom volt. A masik a Bakonyi Aniko.

Hallottatok mar a Trefort chat-rol? Vmelyik ujsagban olvastam rola, de a cimere mar nem emlekszem. Valaki esetleg tudna segiteni?

karlsruhe

Hacsek Creative Commons License 1999.10.27 0 0 152
Szezso!
Guothnénál az volt a fantasztikus, hogy órán mindig engem szekált meg kritizált (pl. a nyelvtani hibákra felordított: Bűnöző!!!), ezzel szemben fogadóórán rettenetesen dícsért anyáméknak.
És azt is meg kell mondani róla, hogy elképesztő módon segített az érettséginél. Nem lehet elmondani, mennyire...
Előzmény: Szezso (142)
Brumimackó Creative Commons License 1999.10.27 0 0 151
Kedves karlsruhe,

ki volt az a spíler angoltanár? Csak nem...
Abból a röplapozásból nekem is rémlik valami, sőt arra is emléxem, amely Lénárd kinevezésekor jelent meg...

Törölt nick Creative Commons License 1999.10.27 0 0 150
Sziasztok.
Én nem a Trefortba jártam, de keresek valakit, aki igen.
Neve: Sebô Júlia. 93-94 körül végezhetett.

Ha bárki bármit tud róla, kérem, küldjön levelet nekem a krstan@index.hu -ra.

Köszönöm.

Krstan

Hacsek Creative Commons License 1999.10.27 0 0 149
Kedves Karlsruhe!
Érdekes volt, amit írtál.
Én úgy látom, hogy az iskola szellemisége nem CSAK a tanári kartól, hanem a diákság szellemiségétől is függ: ki a hangadó, milyen a közösségi szellem.
Ha már a sulisajtóról írtál: a 80-as évek elején mindig volt újSÁGvári, kb. négyszer tanévente, viszonylag érdekes, humoros írásokkal, karikatúrával, egy-egy tanárportréval, rejtvénnyel.
Ami viszont nekem személyes ügyem volt: az iskolarádió. Két évig egyedül csináltam, heti egyszeri tízperces műsorral, ismétléssel. Kaptam hozzá a KISZ-től egy hordozható, kétkazettás sztereó magnót (az akkoriban még nem volt ennyire kommersz cucc). A stúdióban rettenetes csöves BEAG erősítők voltak, 5 perc alatt melegedtek be, az osztályokban a fehér Tesla dobozok, úgyhogy torzítás nélkül csak 1-10 kHz közt volt élvezhető. Adtam olyan zenéket is, amik akkor nem voltak legálisak (Beatrice, Bizottság), cserébe bemondtam a KISZ-gyűlések időpontját.
És ami a legérdekesebb volt: a felvett műsorokat az igazgatónak vagy valamelyik helyettesének elvileg BE KELLETT MUTATNI adás előtt. Erre persze a valóságban nem soxor került sor, mikor mentem a stúdiókulcsért az igazgatóiba, Riesz, Vörös vagy Honti eleinte megkérdezte, hogy mi van a kazettán, de később már "megbíztak" bennem.
Meg kellett jelennem a magnóval, fülessel és mikrofonnal minden fontos eseményen, de persze ebből sosem készült adás (mondjuk "Vidám hangképek a szalagavató előkészületeiről" címmel).

Jahe! Pl. a visegrádi tivornyára is mint rádiós kerültem. Mert azért Honti egyenleveléből nekem az fájt a legjobban, hogy kiszvezetőnek titulált.

Előzmény: karlsruhe (144)
karlsruhe Creative Commons License 1999.10.27 0 0 148
a Rettenet Asszonya szememben nem mas, mint Dr. Perneki Gaborne tanarno, szemelyesen. Nem szemetkedett, de egyszeruen kibirhatatlan volt.
wan: mi a kapcsolat a Honyek es a Szabone kozott? ;)
karlsruhe Creative Commons License 1999.10.27 0 0 147
Valamit elfelejtettem. Nem sajat, de bar az lenne:

- Tépŕl mŕ a tépŕlogép?
- Mŕtépŕl!

:))))))))

Hacsek Creative Commons License 1999.10.27 0 0 146
Kedves Micmaci!
Nem ismerem ugyan Veszely Juditot, de azért a rettenetről nekem is eszembe jut egy régi tanár neve: Dr. Reményi Gusztávné. Brrrr.
Előzmény: micmaci (145)
micmaci Creative Commons License 1999.10.26 0 0 145
Honyek nem volt egy kiemelkedő tanár, de emberileg sokkal megengedőbb, mint a többiek. Én a Veszely Judit osztályába jártam, és ha ti nem, nem tudjátok, mi a rettenet.
Előzmény: karlsruhe (139)
karlsruhe Creative Commons License 1999.10.26 0 0 144
Szevasztok!

Huha, nem is tudom hol kezdjem. koszonom a nickemet ert bokot :)
nos, hogy milyen is volt a suli? hat, abban biztos vagyok, hogy lazabb mint anno. (ezt az is mutatja, hogya Trefort evek ota sullyed az iskolak rangsoraban, az ELTE-s iskolak kozott pedig ha jol tudom, utolso. A tejesitmenycentrikussag megmaradt, csak sajnos nincsen meg (illetve valoszinuleg mar nincsen meg) hozza a hatter. Peldak: az egyik parhuzamos osztaly ofoje az elso (bemutatkozo oran) azzal kezdte, hogy elmondta: palyafutasa csucsanak tekinti, hogy a Trefortban lehet vezetotanar. Azutan olyan alaposan tanitott, hogy a masodik ev vegere eljutott az elsos anyag vegere (irodalmat tanit(ott)). Nekem negy ev alatt osszesen hat (6) angoltanarom volt. Orom az uromben, hogy ketto kozuluk angol volt, a harmadik meg olyan jol csinalta, hogy csak, akkor szerettem meg az angolt. Mindezek ellenere a tanarokat szerencsere elkaptuk: Marton Jani (visszagondolva, nagyon jo volt az oreg), Honyek (mint ofo igazabol nem valt be), Voros Laci (nem olyan rossz mint mondjak, sot), Simon Zsuzsa nekunk is jutott, matek fakton pedig Mohai Peter. Szoval ez igy jo volt. Viszont. Sajnos nem volt semmifele kozossegi elet az iskolaban, tehat az osztalyok kozott. Az iskolaujsag (Treff) behalt, amikor elmentek akik addig csinaltak, mara mar csak egy ballagasi szam maradt belole (azon viszont, ha eloveszem, meg ma is konnyesre rohogom magam (aztan meg pityergek, mert vegulis nagyon jol ereztem magam ott es neha hianyzik))
Voltak ugyan elvetelt probalkozasok a belenditesehez, de soha nem jott ossze semmi. Talan az is lehetett az oka mindennek, hogy azonos szinten azonos betujelu osztalyok voltak, tehat nem lehetett csak ugy atmenni a szomszedba megbeszelni a dolgokat. Olyan "kiscsoportos foglalkozas" maradt az egesz.
Volt diakonkormanyzatunk, minden evben volt valasztas is. Es aztan a diakonkormanyzat vezetoje evzaron beszedet mondott. Egy emlekezetes eset volt, amikor fellebbentettek a szemunk elol a fatylat: egy negyedikes roplapokat rakott ki a diakonkormanyzatosdi ellen. (ha belegondolunk, logikus: egy iskola nem kifejezetten demokratikus intezmeny). Azutan nem volt nagyon tobb gyules. Volt tuntetes is: a Trefort diakjai kivonultak a Trefort utcaba, hogy tiltakozzanak a kutyasz*r ellen. :)

nos, hirtelen es nem is nagyon vegiggondolva ennyi. Bocs a sok betuert es az ekezetekert, No.-ban nincs mas csak öäüß

karlsruhe

WAN Creative Commons License 1999.10.26 0 0 143
üdv!
Én is '96ba végeztem :)
de biosz tagozaton, és a Szabó Kálmánné tanított fizikára.
Előzmény: karlsruhe (139)
Szezso Creative Commons License 1999.10.26 0 0 142
Minden szólás alkalmából eszembe jut egy régi arc. Volt egy isteni angoltanár, Guothné,ha jól betűzöm. A nyelvtant nem nagyon erőltette (plusz órákra kellett járni egy nyelvvizsgához), de a kiejtése olyan perfect volt, hogy 8-10-en is szereztünk nyelvvizsgát érettségi előtt.
Hacsek Creative Commons License 1999.10.26 0 0 141
Kedves karlsruhe!
Engem az érdekelne, hogy milyennek érezted a suli szellemiségét a 90-es években.
A mihez képest: a 80-as évek elején nekem az volt a benyomásom, hogy teljesítménycentrikus, poroszosan diktatórikus, tekintélyelvű volt a suli, néhány kivételként tekinthető szabadelvű tanáregyéniséggel: Máthé Pali bácsi, Gremsperger Laci, Gerőcs Laci, Simon Zsuzsa stb.
Nyilván a korszellem adta, de pl. annak idején jelentős felzúdulást okozott egyetlen "renitens" momentum is: egy embert a KISZ-alapszervezetbe 1 db ellenszavazattal vettek fel, és az ellenszavazót (engem) megkérdezték, hogy miért így szavazott. Mire én visszakérdeztem: a többieket miért nem kérdezik meg döntésük okáról?
Fontos, hogy itt ebben a dologban nem a KISZ volt a lényeg, hanem az iskola szellemisége.
Hogy volt ez montanság?
Előzmény: karlsruhe (139)
evad Creative Commons License 1999.10.26 0 0 140
Bezony, bezony, ez így van, kedves Hacs.
Nade,nade,a topicgazdáknak befele kéne az folyásolniuk kicsinyég az ügyet, gondolom én, kevés eszemmel (vö: Mikor ki járt hova?).
Szóval nem attól jó egy top, hogy nem süllyed.
Ha másként persze nem megy, akkor így:
Hello Hacsek!

karlsruhe! (helyes kis nick)
Engem nem tanított a Honyek, de nekem elég volt őt látni a folyosón, már az is nagy élmény volt.

karlsruhe Creative Commons License 1999.10.26 0 0 139
hello!
Hat, akkor hogy ne erezzetek Magatokat egyedul: 1996-ban vegeztem, es remelem, hogy ezzel az eletkorral meg szolhatok itten :) van koztetek akit a Honyek Nyula fizikara tanitott?

karlsruhe

Hacsek Creative Commons License 1999.10.26 0 0 138
Szia evad!
Tapasztalat: valamely topic nem akkor nem süllyed, ha sokan szólnak hozzá néha.
Az összes jól menő topic attól van fenn állandóan, hogy van egy-két topicgazda (nem feltétlenül aki nyitotta a témát), aki minden nap, akár többször is, akár baromságot is, de hozzászól. Ettől néz ki úgy, hogy a topic él.
(ld. Danubius Cappuccino Gondolatok, Asszociáljunk!, Játsszunk!, Horoszkópok, autóstopicok stb.)
Szóval gyere, csináld ezt velem! Minden reggel elég egy Hello, Hacsek, amire én válaszolok egy Szia evad-ot. Fog élni ez a topic!
Előzmény: evad (137)
evad Creative Commons License 1999.10.26 0 0 137
evadka!

néha aluggyá többet!
bannak=vannak
idézgeti=idézgetik
olvas=olvas,
Sorry.

evad Creative Commons License 1999.10.26 0 0 136
Egy kis dugó a süllyedést okozó lék ellen.
Nem nagyon bannak itten új emberek, pedig hát ki lehetne számolni, hogy az elmúlt 20 évben hány emberke járhatott.
Az a baj, hogy ha ketten-hárman egymásra találnak, akkor idézgeti a régi és k. jó történeteket, amit ugyan más is szívesen olvas csak hozzászólni van kevéssé ingerenciája.
No mindegy.

És arra ki emlékszik, hogy Bihari Bika Péter szerelmes volt Révai Demszkyné Verába?

Szezso Creative Commons License 1999.10.25 0 0 135
Bocs a személyeskedésért, csak az érdekelt volna, hogy ki tetszett az osztálytársaim közül. Szerintem egész jó kis választék volt, én a 4 év alatt legalább 3-ba voltam szerelmes.
Gyapjas Bertára emlékeztek. Egyszer egy ötös matekdoli után felkiáltottam, hogy van Isten (beleszámitott már a vitt pontokba) erre majdnem kizavart az osztályból. Párttitkár is volt, vagy mi.
Előzmény: Hacsek (123)
Hacsek Creative Commons License 1999.10.25 0 0 134
Drága jó oskolatársak!
Ne haggyuk mámegin süjjedni!
Hacsek Creative Commons License 1999.10.22 0 0 133
Szia Brumimaci!
Mit szólsz, hogy feljöttünk a mélységből (de profundis, ha már Kersztény Évát kérdezted). Én nem voltam latinos, de emléxem rá.
Előzmény: Brumimackó (132)
Brumimackó Creative Commons License 1999.10.22 0 0 132
Drága jó Keresztény Éva tanárnőre emlékszik valaki a latinisták közül? Ő volt az igazi kívül-belül elegáns polgárasszony, és egy naccerű tanerő.
Hacsek Creative Commons License 1999.10.22 0 0 131
Úgy láccik, mindenki tutta ezt a LA dógot, csak én nem. De ő asztán elmonta nekem 83 nyarán egy tévéforgatás alkalmával.
Émmeg csak annyit bírtam kinyögni: "mér nem akkó szótál?" De igazából nem álltam vóna rá, mert nehány centivel magasabb vót nálam, az + engem öléggé tud zavarni.

Egyébként volt szerencsém 15 évet énekelni Strausz keze alatt. Amit a zenéről tudok, azt tőle tanultam. Kezdetben rajongtam érte, de aztán sok konfliktusunk volt.
Hatalmas művész, ezt soha senki sem vitatta, csak nem elég jó ember. (Mondom, ez 15 év tapasztalata.)

Előzmény: Szezso (130)
Szezso Creative Commons License 1999.10.22 0 0 130
Hacsek! Ha a nick-ből nem tudod,hogy ki vagyok,akkor talán nem is ismertél név szerint. Ugyanis én nem voltam embléma az osztályban.Most beugrott, hogy LA rajongott érted sokáig tőlünk. Mindig a padján volt valami szerelmi vallomás...

Drága Strausz K.! 2 év alatt vagy 20* mesélt egy Schubert (?) dalciklusról. Isteni órák voltak, csak az ember egy idő után nehezen állta meg röhögés nélkül, hogy mindig ugyanarról a szegény öregről beszél a téli fagyban.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!