Elvittem dokihoz. Beteg gyanús, de konkrétan nem tudják mi a baja. Picit szaporább a légzése, soványabb a kelleténél, és picit ki is volt száradva, és tényleg hangos! Kapott infuziot és antibiotikumot! Holnap újra vigyem el még egy körre. Remélem hamar meggyógyul!
Szép estét nektek!
Hát ha babás sem mondják meg neked a kereskedésben :D mert akkor nem vinnéd el és a nyakukon maradna... Azért vidd el dokihoz. Nem vagyok pesten nagyon járatos de ezt a jegyzéket böngészd át: http://www.ilovedegu.hu/index_hu.htm bal oldalon találsz olyat hogy állatorvos ajánló.
Nagyon kedves volt elsőre. Simán meg lehetett fogni, a gyerekek játszottak vele, nagyon barátságos volt, de igzága! :) Most a házában is hangokat ad ki, mintha prüszkölne, talán ahhoz hasonlít a legjobban! Kinéztem egy dokit a III. kerületben a Család utcában. Arra jutottam én is este, hogy elviszem. Esetleg tudtok valakit ajánlani errefelé?
Állítólag 2 hónaposan vettem és direkt rákérdetem, hogy nem babás-e... Remélem nem ez a formám! :) Apa kirohan a világból, pont kezd megbarátkozni vele, alíg bírtuk a gyerekekkel rábeszélni! :)
Esetleg fel tudod venni, hogy mit csinál? ha halljuk lehet hogy jobban meg tudjuk ítélni. A hörcsög általában nem dumál, maximum a fogát röpögtatja de azt is csak fenyegetésként szokta, nem egyfojtában, például ha benyúlsz hozzá és fél a kezedtől. De ha tök egyedül van és csak sétálgat, rendezgeti a dolgokat a höri nem ad ki hangot. Az hogy kézben volt nekem nem tűnik olyan nagy gondnak, mert az azt mutatja hogy meg tudtátok fogni, és nem félt annyira. Esetleg írd le a reakcióit, hogy akkor hogy viselkedett, könnyen meg lehetett fogni? Nekem az az érzésem hogy inkább betegség lesz, mint sem hogy félne. Merre felé laksz az lenne a kérdés? Mert elképzelhető hogy egy állatorvosi látogatást megérne a dolog. Viszont nem mindegy hova viszed. Hátha tudunk ajánlani olyat akinél volt jó tapasztalatunk.
Sziasztok!
A segítségeteket szeretném kérni, elég profinak tűnik a fórum rengeteg hozzászólással amit nem tudtam végigolvasni, pedig lehet hogy már volt valakinek hasonló kérdése! Elnézést ha ismétlek! 2 hete vettünk egy aranyhörcsögöt egy kereskedésben. Nagyon kedves volt, szeretett futkosni a kerékben, igen aktív volt éjszaka. Pár napja azonban alíg bújik elő, nem játszik, és picit harapdál is. Állandóan dumál, amikor nem alszik. Vajon beteg lehet, vagy megijedt valamitől? Az is lehet, hogy a beszoktatást rontottuk el, és most jön ki rajta? Sajnos első nap elég sokat volt kézben. Azóta olvastam, hogy ezt elbénáztuk... :-( Nagyon jól jönne valami tanács, tapasztalat!
Előre is köszönöm!
Szilvi
A Silver Dzsungáriai Törpehörcsög hobbitenyészetben hörcsögök keresik szerető gazijukat, valamint kicsik előjegyezhetők! Aranyos, kezes, beltenyészet mentes hörik, gyerekeknek is. 3 pearl kék és 3 kék kölyök várja gazdiját. Vegyesen fiúk és lányok.
Valamint egy kék idősebb (2 hónapos) fiú is eladó. (Bár nagyon édes nagyon a szívemhez nőtt de ha valaki jelentkezik érte eladom.)
Szülők megtekinthetők, kölykökért jelentkezni, érdeklődni, előjegyezni, lefoglalni a helyszínen (Zalaegerszegen) valamint a honlapunkon: http://www.silverdzsungihori.eoldal.hu/
És a facebookon: https://www.facebook.com/SilverDzsungariaTorpehorcsogTenyeszet
Valamint e-mailban: https: silverdzsungihori@gmail.com
És telefonon (emberi időben ne hajnalban ésne éjjel..) : 06/30-33-29-319
Lehet csíráztatni is, de földbe vetve szerintem jobb. Világos ablakpárkányon viszonylag szép levélkéket hoz, közepes öntözéssel. Szép napokon teraszra/erkélyre is ki lehet tenni a fény miatt, ha kint 5 fok felett van a hőmérséklet- szinte láthatóan fog nőni :)
Moonlight, nyári saláta vetőmagot hogyan szoktál höriknek növeszteni? Nem kertre gondolok, de ezt is lehet csíráztatóban csinálni, vagy tegyem inkább földbe, és úgy növesszem?
Csak alma és répa? gratulálok!!!! Az én hörim él hal a paprika csutkáért, lehet sárga vagy piros, imádja a brokkolit, salátát, borsót, banánt, a mangót és a khakit :D !!!!! Komolyan kikészülök az ilyen embereektől, ő nem eszik több fajta gyümölcsöt, zöldséget??? Mibe árt neki ha ő megeszik egy banánt egy kis falatnyit a körcsögnek ad? Vagy ha vacsorázik és paradicsomot, paprikát, esetleg salátát eszik mellé letörik a keze ha ad belőle egy kis falatnyit a hörcsögeinek? Te ne legyél ilyen. Kísérletezd ki mit szeret majd a tied, ne korlátozd le szegényt 2 féle ételre. Szerintem te is boldogan fogod figyelni, ahogy a hörcsögöt teli pofával neki esik a kedvencének és azt figyelni mit küzd vele amíg elraktározza, esetleg berángassa az odujába. Az én hörim pl nem is eszi meg a répát, régebben még megette, de most valamiért az nem sláger... A magok miatt nem kell aggódni, azt nagyon hamar meg fogod látni mennyi kell neki. Figyelni kell a lakhelyét, minden etetés előtt nézz be hozzá mennyi magot rejtett el, ha sokat akkor vissza vehetsz az adagjából, illetve csinálhatsz olyat is hogy 1-1nap nem kap magokat, és akkor kevésbé fog válogatni a höri, mert általában a kedvenceket eszik meg először, és ha minden nap az ölébe hullik a legfinomabb falat nem eszi meg a kevésbé finomat, hiába lenne szüksége a szervezetének arra a táplálék forrásra!!!
Én ugyan aranyhörcsögös vagyok, de van 2 törpénk is :)
Az alma-répa aztán ennyi szerintem durván egyhangú koszt... az alma minden nap nem a legjobb, a cukortartalma miatt, a répával kapcsolatban pedig akár a-vitaminozis is lehet, ha minden nap azt kap. Meg belegondolva, miért kellene őket 2 félével sanyargatni, ha annyiféle van, amit ehetnek? Persze, lesz ami nagyon bejön, lesz amit nem esznek meg. De amilyen kis pici állatok, nem igazán költség 1-2 hörcsögnél egy-egy cikk, falat a számukra.
A mi hörcsögeink kifejezetten szeretik ezeken kívül a körtét, uborkát, salátát, sütőtököt, idénygyümlcsöket /dinnye, barack,szőlő,eper,cseresznye,stb.../, cukkínit, legtöbben a céklát is. Ritkábban de kapnak paprikát, brokkolit, zellert, petrezselymet, banánt. Gyakran vetek nekik magvakat és zöldjüket levágva igazán imádják. Csíráztatni is lehet nekik. Nálunk a napraforgó, búza, árpa a legmenőbb.
A tescos zöldséggel kapcsolatban leginkább a saláta, uborka, paprika és általában minden primőr lehet veszélyes, a többi kevésbé- bár én mindent mosva, hámozva adok, és eddig nem volt semmi gond a bolti zöldfélékkel sem- mondjuk leginkább hazait vagy termelőit veszek.
Én napi 1 csapott evőkanálkányi magkeveréket adok, ez bőven elégnek tűnik, sőt néha még el is pakolják egy részét.
A homokfürdőt javasolják- én nem használok nekik, többszörös szemproblémák miatt, de ezt mindenki maga dönti el.
Képzeljétek, most ragasztottuk össze a terrárium falait :) Holna jön a 2 kis "polc" azokat össze kötjük kis fa hidakkal. Majd ha kész lesz fel rakom :) Ma voltam bevásárolni, úgy dönöttem nem webshoppolok.. Sok pénz mire ide Szegedre le hozzák.
Meg meg találtam a szimpi boltot is ahova fogok járni :) Tök jó eladót találtam Ő is törpe höris úgy hogy amit nem tudtam azzal fel világodított. Pl. hogy a gyümibe meg a zöldségbe szerite fölösleges kísérletezni répa-alma és ennyi egyszerű és nagyszerű. Engem meggyőzött. Akkor azt is kérdeztem tőle, hogy olvastam a tescos zöldségek nem vmi jók a hörikne... erre azt mondta pucoljam meg áztasamba be a répát egy napra és biztos minden káros anyag kijön belőle.
Ti mit szóltok ehez? De még mindig gondolkoztat a kaják mennyiségével mennyit adjak majd neki....
Azt is mesélte,hogy a mandarin színű dzsungáriai cukor betegsére hajlamos és hogy figyelni kell csak egy picit jobban , hogy mennyi édeséget adok neki. Meg hogy hízékonyabbak mint a többiek.
A homok fürdőre is azt mondta, hogy nem fürdenek csak a Rubovszky fajta homok fürdőzik mert hasonlit a szőre a Csincsiláéhoz... Ti mit tapasztaltatok?
A tenyésztő jónak tűnik, gyerekekkel vannak szelidítve a kis hörik :) De ez msot már nem sokára kiderül, hogy mennyire lesz szelíd vagy se... Én reménykedem a legjobbakban.
De jó, lesz új fórumos höri :) Gratula hozzá előre is!
Az ágyazással kapcsolatban akartam nektek írni egy érdekeset. Én azt hittem eddig, hogy a hörik kint vackon kívül pisilnek, de a kakit bent is potyogtatják. Most Jnaka egy hosszúkás fakéreg alatt vackol, mint egy alagútban, és olyan érdekes, hogy középre építi a fészket szénából, és a kijárat felé meg bogyózik, teljesen különválasztva a tényleges fészektől a kakizóhelyet.
Nekünk Janka a műanyag dolgokat pisilte le állandóan, kereket, szinteket, mindent. Amióta minden fa, azóta szerencsére nem teszi, szerintem őt a műa. szaga zavarta. Mivel vettünk neki egy tök drága fa futókereket, el is vártam tőle, hogy azt ne vizelje le... viszont rágni rágja :D a pálcákat már elkoptatta, de múltkor nekiállt a kerék peremének is. Gyagya.
Ha jó tenyésztőtől hozzátok, nem lesz baj. Nálunk Mandy az első naptól teljesen szelíd. Csörögni kétszer halottuk, de az teljesen jogos volt, mrt felvertük álmából ... harapni egyszer sem jutott eszébe ...
A kereket a ketrechez adták, a Fressnapfban vettem. Volt a másik fajta kerekünk is, de ez csendesebb, ezt jobban szeretem éjszaka hallgatni:)
Annak idején vettem fából készült kereket is, de szétpisilte egy hét alatt:DDD Most hogy már kissé koros, tetelisilte a faházikóját is, úgyhogy azt ki kellet dobni, most műanyag házikóban lakik, vagy a ház mellet ágyaz meg magának, épít egy jó nagy vackot, teljesen eltűnik benne, van neki betéve vatta vagy mi, az is Fressnapf-os, ilyen narancssárga vattaféleség, emészthető, tehát az sem baj ha megeszi, de szerencsére nem kóstolgatja.