Keresés

Részletes keresés

Pumuckly Creative Commons License 2008.08.10 0 0 403
Törölt nick Creative Commons License 2008.08.10 0 0 402
Kedves Lakók!

 

Ha mindenki időben fizetett volna, könnyebben kibukott volna, hogy a késések oka maga a társasházkezelés.

 

Mit teszünk első lépésként?

 

Behajtatjuk a nem fizető tulajdonosoktól, azt a pénzt, amivel tartoznak a társasháznak.

(X %-a az itt lakóknak beköltözése óta (november)nem fizettet egy forint közös költséget sem júniusig.) Mások pedig csak júniusban rendezték az egyenlegüket.

 

Az SZVB tagok már többször körbe jártak a házban, és a nem fizető lakókat felszólították, hogy fizessenek, rendezzék az egyenlegüket.

Többen ezt visszautasították különböző indokkal nincs pénzük, most a nyaralásra kell pénz,még nem kaptak semmilyen információt a közös képviselettől, hogy fizetni kell közös költséget, nem kaptak felszólítást a közös képviselettől, sem nincs jogszabályi háttere a fizetésnek, és volt aki kijelentette hogy nem is fog soha fizetni …

(Ezek a kintlévőségek milliós nagyságrendűek!)

 

Minden lakónak nagyobb felelőséget kell tanúsítani a társasház működőképessége érdekében. A behajtási folyamat nem az SZVB feladata.

Eddig sem volt

 

Legfontosabb, hogy vízszolgáltatónak, gázszolgáltatónak rendezzük a társasház tarozását. (Elmű szerződést a többség a saját nevére íratta már.)

A tarozások egy részét lehetne fedezni az addig nem fizetők pénzéből.

 

Javasoljatok valamit, hogy kellene behajtani a pénzt az eddigi nem fizetőktől, tartozoktól. Várjuk konstuktív javaslataitokat.

 

Köszönettel:  SZVB

 

 

Előzmény: qaganka (396)
budapestboy Creative Commons License 2008.08.10 0 0 401

Sziasztok!

 

Sajnálom,hogy így jártatok, de vann még megbízható cég a piacon. Mi is ugyan sok utánajárással, de megtaláltuk Őket. Korrektek, megbízhatóak és hozzáértőek. A korrekt tájékoztatás, ügykezelés mellett megkapunk minden infot a ház költségvetéséről, gazdálkodásáról KÉRÉS nélkül is. Minden alkalommal megnyugtatóan elszámolnak a befizetett pénzzel és tényleg a mi érdekünket képviselik. Maximálisan kiállnak az érdekeinkért a garanciális ügyekben, a szerződés kötéseknél versenyeztetik a cégeket, hogy a legjobb ár/érték arányú szolgáltatást kapjuk és maximálisan lehetőségünk van beleszólni a dolgok menetébe, ami nagyon megnyugtató számunkra. Igaz, hogy nem egy nagy multi cégről van szó, de pont ez a szimpatikus bennük,hogy tudom kivel állok szemben és bármivel kereshetem őket maximálisan a hatékony megoldást keresik. Ja.. és mindig elérhetők telefonon is...

Ha valaki esetleg tényleg megbízható céget kersne, akkor az alábbi e-mail cimen kérhet ajánlatot tőlük, mi is ezt tettük, és őszintén mondhatom,hogy nem bántuk meg! Nektek meg kitartást kívánok és együttérzek veletek!

 

vlbakft@hotmail.com

hori76 Creative Commons License 2008.08.10 0 0 400
Remélem igazatok van, de én annyira nem reménykednék egy olyan cégben, ami még egy garanciális bejárati ajtót sem tud megcsináltatni hónapok óta! És majd ők benyelnek tízmilliókat? Kétlem!
Törölt nick Creative Commons License 2008.08.09 0 0 399
Így lehet valahogy, mi nem szerződtünk azzal a céggel bár az Olimpiával sem. Vagy ezt mikor írtuk alá? Mert én nem tudom.
Viszont kiváncsiak vagyunk, mennyivel tartozunk a gázműveknek? Ez mikor derül ki? Mikorra kell befizetni a hátralékot. Az SZVB ki tudja deriteni hamar? Legalább tudnánk számolni, mikortól nem lesz melegvíz!
Előzmény: ppp123 (397)
ppp123 Creative Commons License 2008.08.09 0 0 397
Lenne egy rövid észrevételem. Tudtommal mi személyszerint nem állunk szerződéses jogviszonyban a Nagy és tsa-val. Mi a Real-Prop House-zal (Olimpiaval) vagyunk szerződésben, amelyben ők kikötik, hogy nekik van joguk a társasház megalakulásáig az ügyintézéshez. Más kérdés, hogy az egy gesztus volt tőlük, hogy megkérdeztek bennünket is, sőt sok dologról dönthettünk is. Ebből viszont szerintem az következik, hogy a lakókat nem érheti anyagi kár, hiszen mi a szerződésben foglaltak szerint engedelmeskedtünk a kijelölt társasházkezelőnek. A többi a másik két fél (Olimpia Nagy és tsa.) közötti szerződés tárgya. (Biztos vagyok benne, hogy az Olimpia ügyvédei a mi szerződésünkhöz hasonló nyakatekert, túlbiztosított szerződést fogalmaztak.) Amennyiben kikapcsolnák nálunk is a gázt, akkor mi csak az Olimpa felé tudnánk érvényesíteni kártalanítási igényünket.
Jól gondolom, vagy tévedek valamiben?
qaganka Creative Commons License 2008.08.09 0 0 396

Ezek után mi a teendő? Mennyi pénzünkkel léptek meg? Melyik szolgáltató fog először lecsapni ránk és milyen összeget kell majd pótolni? A SZVB miért nem érte tetten idáig a T. társasházkezelőt?

Pumuckly Creative Commons License 2008.08.09 0 0 395
Törölt nick Creative Commons License 2008.08.09 0 0 394
Én már hallottam egy korrekt, megbízható cégről, aki max. kiáll. a közösségei mellett, jól gazdálkodik és kitűnően tájékoztat.: Zöld & Zöld Ingatlankezelő Kft.
( http://www.zz.hu )
Törölt nick Creative Commons License 2008.08.09 0 0 393
Ha a társasházat anyagi kár érné, sztem az Olimpia helyt kéne álljon. Hiszen ő eröltette ránk a grósz&tsát! Választási lehetőséget sem hagyva! És jó, ha már most elkezdünk utána nézni megbízható, lekáderezhető és jól gazdálkodó házkezelőségek után. Biztosan nehéz lesz ebben a magyar vállalkozói világban. Ha valaki tud ilyet, kérem tudassa mindenkivel!
Törölt nick Creative Commons License 2008.08.09 0 0 392
Kedves SZVB!
Lehet tudni, hogy mi az a "STICKLI"? Már amit a Grósz&Tsa egy éve folytat???
Előzmény: Törölt nick (389)
Törölt nick Creative Commons License 2008.08.08 0 0 391
NNaa most már kétségbe vagyok esve!
gigó Creative Commons License 2008.08.08 0 0 390

Sziasztok!

 

Nem akarok senkit riogatni, de nálunk a Karolina udvarban már elzárták a gázt. 2 napja nincs melegvíz. Itt 6-án megvolt a rendkívüli közgyűlés ahol leváltották a Nagy és tsát. Tizenmilliós nagyságrenddel károsították meg a házat. Szívás....

Törölt nick Creative Commons License 2008.08.08 0 0 389

N*** László úr elmondása szerint 3 hete tud a visszaélésről, és mégis csak 2008. augusztus 4-én tett feljelentést. (A stikli kb. egy éve folyik minden általa kezelt házaknál saját állítása szerint. )

Az Olimpia Csoportnak mi jutattuk el a feljelentés egy másolatát és tettünk feljelentés kiegészítést a rendőrségen. A társasház számláját is a mi kérésünkre zárolta a számlavezető bank, mert az ingatlankezelő ezen visszaélések / rendőrségi feljelentés után sem zároltatta.

 

Folyamatosan kértünk, hogy tételesen bocsájtsák rendelkezésünkre az adatokat. Melyet tavaly november óta egyszer sem tettek meg.

 

1 Hónapja derült ki, hogy a porta szolgálatot ellátó cégnek tartoznak, ennek kapcsán különböző bizonylatokkal igazolták, hogy nincs tartozásuk.  A biztonsági cég képviselői igazolták, hogy májusig rendezte a N *** társa a számlákat. (Akkor állítólag könyvelésen volt a mi aktáink.)

 

Ezek után jövő hétre beszélünk meg egyeztetést, melyet az egyeztetés napján H. Beatrix lemondott. Aztán szabadság miatt bezártak. Végső határidőnek szabtuk az 2008. augusztus 7.-ét.

Mely előtt augusztus 1-én próbáltak első ízben időponthalasztást érni, majd 2008. augusztus 4-én, arra hivatkozva, hogy az irodában kupi van.

Szinte folyamatosan semmire nem volt idejük, soha semmilyen feladatot nem végeztek el határidőre. Mindig csak rész eredményeket tudtak felmutatni. És mindenben az Olimpia Csoport mögé bújtak, mondván Ők nélkülük nem tehetnek semmit.

 

Fél éve nincs zárható ajtó az A, B épületben, nincs kapucsengő … stb. És semmilyen garanciális javítás nem történt meg a közös területeken.

 

Előzmény: Törölt nick (387)
Törölt nick Creative Commons License 2008.08.08 0 0 388

Akkor ketten már leszünk.

 

Persze én sem ma estére gondoltam összehívni a közgyülést. Igen jól látod addig még sok a tennivaló. Az biztos hogy az első az információszerzés, úgyhogy szeretném megkérni az SZVB-t hogy foglalják össze hogy is állunk most. Gondolom mást is érdekel.

 

 

Előzmény: Törölt nick (387)
Törölt nick Creative Commons License 2008.08.08 0 0 387

Hiszen éppen ezt mondom, hogy a Nagy und társa által vezényelt gyűlésen még semmi komoly dolgot nem sikerült megvitatni. Semmit. (a "morzsákon" kívül). Nem tudom, hogy egy ilyen nagy gyűlésen képesek leszünk-e vezető nélkül(akire mindenki odafigyel) megbeszélni akármit is. Mikor a hangos Beatrix is alig tudott minket féken tartani. De tegyünk próbát. Ott leszek.

 

Megsértődés helyett inkább volna pár javaslatom, először is az, hogy mi volna, ha egy papírfecni helyett, amin tulajdonképpen semmi info sincs a körülményekről, megtudakolnánk hivatalosan, hogy mi is történt? Ennek érdekében fel is hívtam az olimpiát. Elmondásuk szerint a mai napon ülnek le a társasház kezeléssel tárgyalni(még van miről). Itt biztosan készül emlékeztető, ugyanis kötelező felvenni. Ennek részleteit mi is ismerhetjük. Így megtudhatunk mindent. Természetesen nem kívánunk tovább élni a nagyszerű lehetőséggel(N&T Bt) és új társasház kezelő kell!

Másodszor a Nagy&tsa Bt- és tagjai teljes vagyonukkal felelnek a tetteikért és egy ilyen cég nem dolgozhat más felelősségbiztosítás nélkül sem. Továbbá a Nagy László tette a feljelentést, így valószínű, hogy megtesz mindent a cég fennmaradásáért(vagy csak csődölni akar- ez a rosszabb verzió)

Tehát szerintem azért nem kell rögtön kétségbe esni. Én sem teszem. Még nem! Remélem helyesen!

Törölt nick Creative Commons License 2008.08.08 0 0 386

Figyelj Tom, ha ezen túlvagyunk megígérem, hogy megvitatjuk a morzsák ügyét is. :-)

De viccet félretéve most tényleg nagy a gáz, úgyhogy szerintem ne sértődj meg, hanem gyere el és próbálj Te is konstruktívan hozzáállni. A mi közös pénzünkről van szó...

Előzmény: Törölt nick (384)
gottliebsz Creative Commons License 2008.08.08 0 0 385
Sziasztok!

Azt hiszem, most sajnos a terítőrázásnál sokkal nagyobb gondjaink akadnak majd, hiszen úgy tűnik, hogy a Nagy és társa lenyúlta a pénzünket, ami azt jelenti, hogy akik eddig becsületesen fizettek közös költséget jól megszívták. Hiszen, ha pld a gázt nem fizette ki a cég, azt jelenti, hogy mindenki tartozik, amit kamatostúl kell majd befizetnünk újra, mert a gázműveknek hiába bizonygatjuk, hogy mi bizony befizettük a közös költséggel a gázdíjat.
Én azon a véleményen vagyok, hogy az Olimpiának (és persze a Nagy és társának) kéne anyagilag kártalanítani minket, hiszen ők (Olimpia) nem engedték az SZVB többszöri kérésére sem, hogy új közös képviseletet válasszon a ház.
Mi lesz, ha elzárják a gázt és se fűtés, se melegvíz. Jövő héten születik a kisbabánk, mit csinálunk, ha egyik sem lesz majd???
Egyetértek azzal, hogy minél hamarabb közgyűlés kell, új közös képviseletet kell találni, akikkel csak nagyon szigorú feltételekkel szabad leszerződni, úgy, hogy az SZVB tagoknak ténylegesen legyen joga látni az átutalt számlákat és belátásuk legyen mindenbe. A közös képviselet ne vehessen fel készpénzt a mi számlánkról, ez nonszensz....
Össze kell fognunk, különben mi húzzuk a rövidebbet. Megint.

GSzilvi
Törölt nick Creative Commons License 2008.08.08 0 0 384

Kössz a tippet, magam is így gondolom.

Bár, ha tudsz mondani egyetlen egy dolgot amit közösen el tudtunk dönteni és bizony pozitív hatással volt a jövőnkre (a közösség jövőjére) nézve, és megkérdőjelezhetetlenül indokolt döntés volt, hát mégis elmennék és ott tovább beszélgethetnénk a remek döntéseinkről és arról is - ami szerves része szokott lenni a gyűlésnek - hogy mikor szabad az asztalterítőt az alattunk lakó nyakába(teraszára) rázni. Mert ezt igazán fontos megbeszélni ám. Hmmm?

 

Maradok azért tisztelettel és elégedetlenül!

Törölt nick Creative Commons License 2008.08.08 0 0 383
Akkor te ne gyere...
Előzmény: Törölt nick (382)
Törölt nick Creative Commons License 2008.08.08 0 0 382

Ezaz, rendkívüli közgyűlést nekünk és mindenkinek! Hadd kiabáljunk egyet egymással, az jó lesz. Eddig is oly sok mindent el tudtunk dönteni az ilyen összejöveteleken. Most is így lesz. Mit akarunk tenni, mikor még azt sem fogjuk fel, hogy az ajtókat zárni kell, mert egyébként tök feleslegesen tartunk őröket. Mindenki ki-be grasszál. Mit akarunk tenni? Tipp?

Mostmárelégám!

Törölt nick Creative Commons License 2008.08.08 0 0 381

Nem ez a baj , hanem az hogy nekem meg olyan álmom volt hogy úgy ment csődbe hogy ellopták előtte a pénzünket....  Ráadásul nagyon úgy tűnik hogy nem sok mindent fizettek ki, úgyhogy nagyon komoly tartozásunk maradt. Én úgy gondolom, hogy mielőbb tartani kellene egy rendkívüli közgyűlést.

 

Üdv:
BB

whiteman2 Creative Commons License 2008.08.07 0 0 380
Nagy és tsa bt. ment szerintem csődbe
Törölt nick Creative Commons License 2008.08.07 0 0 379
Kedves Lakótársak!
Az éjjel volt egy álmom:a Nagy&Tsa csődbe ment! Igaz lehet ez? Tud valaki valamit erről? Ha igaz, akkor hogyan tovább? A háznak működnie kell! Különben meg az ingatlankezelő vagy a társasház ment csődbe?
gj77 Creative Commons License 2008.08.03 0 0 378
Sziasztok!

Volt egy szép fű az A és B ép. előtt. Már régóta nem locsolja az automata berendezés. Lassan kiég, és olyan lesz mint a C előtt.
Ezt is "jól" csinálják- mivel a C előtt nem igazán sikerült a füvesítés, ezért egységesen legyen mindenhol csúnya.
GJ
Törölt nick Creative Commons License 2008.07.28 0 0 377
Uhh ez egy kicsit nagyra sikerült! Sorry :)
Törölt nick Creative Commons License 2008.07.28 0 0 376

Felhívtuk az Olimpiát, hogy állandóan elromlanak a bejárati ajtók. Ígéretet kaptunk, hogy a héten egyeztet a közös képviselet és a Nanette. Ki fog jönni a Nanette ügyvezető igazgatója és a közös képviselet is és megszakértik, hogy miért mennek mindig tönkre a bejárati ajtók. Kiváncsian várjuk! Talán most kiderül az igazság! :)

Pumuckly Creative Commons License 2008.07.26 0 0 375

Talán jövő év végére megalakulhat a társasház és utána a lakók dönthetnek. Addig viszont csak com.unique szolgáltathat. Az építtető, mint többségi tulaj, nem akar senki mást beengedni, hogy ne barmolják szét a CAT5 és koax kábeleket. UPC tudott volna TV-t,netet, telefont szolgáltatni koaxon. A koax kábel használata 3500Ft/hó/lakás került volna az UPC-nek. Ahhoz, hogy nekik is megérje, a lakók 50%-a +1-nek kellett volna igényelni. Ennyien viszont nem iratkoztak fel erre. Így most marad egy darabig még a com.unique a több éves hűségnyilatkozatával vagy ígénybe lehet venni egyéb rádiós megoldásokat. Nethez pl. www.neteasy.hu, vagy valamelyik mobil szolgáltató netes csomagja. TV-hez sima vagy digitális antenna vagy netről is lehet TV-t nézni, esetleg www.antennadigital.hu , ha rálátsz az adótoronyra.

Előzmény: colbas (374)
colbas Creative Commons License 2008.07.25 0 0 374
szervusztok kertlakók!

Ősztől előreláthatólag beköltözünk az új lakásba a Mandarin kertben, és kíváncsi lennék rá, most mi a helyzet az internetszolgáltatók ügyében.
Nagyjából elolvastam a régebbi hozzászólásokat, és most akkor az igaz, hogy a Digikábel hiába hirdet, nem tud bejönni a házba?
Kinél lehet ténylegesen előfizetni a tv-re és a nethozzáférésre? Itt van ugye a communique, de pl. az UPC-nél is lehet érdeklődni?
előre is köszönöm a válaszokat,

a legjobbakat
Törölt nick Creative Commons License 2008.07.25 0 0 373
Ezek szerint a beruházó hitelesítetlen (!) órákat szereltetett be egy éve. Egyébként meg jó lenne tudni, hogy a 180 eFt közműbekötési díj, amit befizettünk, mit tartalmaz!!!

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!