Kérdezz, jár erre pár guru. Hamarabb kapsz választ, ha precízen leírod mi a baj (oprendszer, sw verzió, hibaüzenetek, egyéb) - de kérünk, egy kérdést ne írj bele több topicba, kérdezés előtt keress vissza, hátha már volt a problémád.
Ja, és amennyiben warez windowsod lenne, ez nem az a hely ahol segítene bárki. És kodekpakkot, soha, sehova sem teszünk fel.
Sziasztok! A Dropbox telepítésével akadt problémám. Meg kell adni ugye egy email-címet, beírom, erre kiírja, hogy "your computer not supported", amit nem értek, mivel Windows XP-m van, ami elvileg jó, és víruskereső vagy tűzfal sem blokkolja a programot. Mi lehet a baj?
Tud valaki erre magyarázatot vagy megoldást vagy ötlet?
Tegnap a második gépben is megcsináltam a nagy updatet azóta nem tudok a hálózaton keresztül bemenni egyik gépből a másikba gépébe. Kéri a passwordot de nem fogadja el amit szoktam használni ezeknél a gépeknél.
Németországból kérem a segítségeteket.Van egy nyílt wifi hálózat.Androidos telefonnal csatlakozok rá.Csatlakozik de a net nem akar működni.Jó a jelerősség minden.A "hálózat módosítására"kattintva mindenfele proxy beállítás,URL megadás jön elő de nemtudom hogy kell helyesen beállítani hogy jó legyen.Köszönöm a segítséget.
Köszi, ezzel bajlódok már napok óta, de nem oldja meg.
Leszedtem mindent ahogy mondtad.
Utána kicsomagolva felraktam az illesztőprogramot a C/programok közé.
Amikor bekapcsolom a nyomtatót egyből feltelepül a nyomtató USB drivere, majd a windows keresi a 3116-os dirvert, de ezt nem találja online, így kiírja hogy nem található.
Az eszközök-nyomtatók oldalon olyanom nincs a tulajdonságoknál, hogy "speciális fül - illesztőprogram új - tovább saját lemez"
Olyan van hogy tulajdonság - Hardver:
Itt egy ablakon kiválaszthatom, hogy:
- USB nyomtatási támogatás (de ugye rendben van)
- Xerox Phaser 3116 (ide kérdőjelet ír)
Xeroxra Phaser 3116-ra ráklikkelek - ott az egyik ablakban írja ki hogy illesztőprogram - frissítés menüre rámegyek, és betallózom az illesztőprogram könyvtárát.
(adott file-t nem enged betallózni csak az egész kicsomagolt könyvtárat engedi)
Ha ezt le OK-ozom, kiírja hogy a windows nem talált illesztőprogramot az eszközhöz. :(
Nincs valami trükk hogy magát a file-t adjam hozzá, ne az egész könyvtárat?
dugd vissza az usb kábelt, kapcsold ve a nyomtatót és amikor telepíteni akarja a win, akkor azt kell mondani hogy majd én és megmutatod neki a letöltött csomagot (itt már tök mindegy hogy 3116 vagy 3117 néven akarja)
ha még is feltesz magától, akkor:
start menü eszközök és nyomtatók kiválasztani a rosszul feltelepedett xerox -ot
jobb egérgomb nyomtató tulajdonságai speciális fül illesztőprogram új tovább saját lemez
és rátallózni a letöltött csomagra
ha ezek után sem megy akkor vidd el olyanhoz aki ért hozzá!!!! (én már többet raktam fel pont ezt és így)
A Drivert letöltöttem, nyomtatót hozzáadtam, amikor kilistázza a 3117-est akkor betallóztam a drivernél a Vista64-est. Elvileg felismerte, mégsem tudok nyomtatni :(
Van egy honlapom, amit Windows7-el szerkesztettem. Lecseréltem a Windows7-t Windows10-re.
Azóta az ékezetes betűk helyén furcsa karakterek jelennek meg. A régi szöveg változatlan, csak az új szerkesztésnél áll fenn a probléma. Mi lehet az oka?
32 bites win7-en működött nekem is, csak fejlesztettem, újratelepítettem 64 bitesre, és azóta meghülyült.
Megtaláltam a gyári drivert, feltettem, meg se nyikkan.
Leszedtem a 3117-es drivert, betallóztam, a nyomtatóknál zöld pipát jelzett. Fenn volt az USB drivere illetve a nyomtató drivere is a tulajdonságoknál. Meg se nyikkant tesztoldal nyomtatáskor :(
Ha bekapcsolom a nyomtatót, telepíti az USB-t, és egyből felismeri 3116-nak ( miközben a 3117 fenn van) de drivert nem talál hozzá a windows :(
Kipróbálom otthon a javaslatodat, írok a fejleményekről.
"Win7 alatt trükközni kell. A 3117-es nyomtató nagyon hasonlít a 3116-ra ezért ennek az illesztőprogramját kell használni. A trükk a következő: - Start menü eszközök és nyomtatóknál hozzáadod a xerox phaser 3117-es nyomtatót (frissíteni kell előtte a listát) - megnyitod az eszközkezelőt, ott az ismeretlen eszköznél rámész hogy illesztőprogram telepítése számítógépről - telepíted az előzőleg a xerox honlapjáról letöltött 3117-es nyomtatóhoz való VISTA illesztőprogramot."
Szerintem becserélik neked bármelyik elektronikus hulladékgyűjtő telepen egy 800x600-as felbontású CRT monitorra. Ingyen!! ha azt jobban látod... :DD (lcd esetén a nem natív felbontás ronda képet ad)
Köszi, de nekem az 1440 * 900-as kényelmesebben látható viszont ilyenkor fekete sávot rak a monitorom két szélére. Ezt a sávot nem lehet eltüntetni hogy úgy nagyítja a képet hogy ne sávozzon.
Tudna valaki segíteni? Win 10-en szeretném a céges mail fiókot beállítani. Megtalálja ugyan a fiókot, de azt írja ki, hogy XXX-fiókbeállításai elavultak. Valaki valami okosat? Előre is köszi.
Mondom semmi gond, hozzarendelem ujra a psp-hez. Az egyik usernel ment, a masiknal nem.
Mondom velem nem b.szol ki, ujratelepitem. Erre kozli, hogy a rendszergazda letiltotta a program telepiteset (termeszetesen jobbklikk, futtatas adminkent modon alltam neki).
De fogja mar vissza magat, EN VAGYOK AZ ADMIN!!! :)
Jól értem, hogy a program csak kész már valahogy az archvumukba bekerült képeket ismeri fel. Vagyis ha nekem van egy saját képem, ami még soha sehol nem volt publikálva, az azon levő épületet nem fogja felismerni, hacsak véletlenül nem egyezik bitről bitre valami más által készített képpel. Ami kizárt, az én képeim egyediek és megismételhetetlenek :-)
Ha ez így van, akkor ez csak arra jó, hogy ha valaki feltölt pl. egy forumra egy szenzációs képet, leleplezhető, honnan lopta? Ez pl. az UFO fórumon mindennapos :-)
Ketten hasznaljuk a gepet. En ragaszkodom az angol billentyuzethez, es ascii kodokkal operalok.
Parom viszont a magyart hasznalja. Igy fizikailag 2 billentyuzet van. Az egyik QWERTY, a masik QWERTZ. Igy aztan kell a HUN es a HUN101 is. valamint a US.
Es sok esetben nem enged valtani a ketto kozott. A legjobb, hogy altalaban az en profilomnal ragad magyaron, az oven meg angolon.
Amikor eloszor atalltam a w10-re, abszolut elegedett voltam vele.
Azota persze kiderult, hogy ezt is teljesen magaba lehet boritani intenziv hasznalattal, az allando update meg idegesito.
En mar csak ilyen amradi vagyok, felraktam a classic shell-t, hogy a regi megszokott homokozot kapjam. Ez a frissites most legyalulta, visszajottek a csempek.
En tudom kezelni, es ujratelepitettem a cuccot, a csalad tobbi tagja nem. Ok mar a csempekkel se tudtak mit kezdeni.
A weblapnemmegnyilasra otletem sincs.
Az otthoninal meg azzal szivok, hogy 3 billentyuzetkiosztast hasznalunk, 2 billentyuzettel.
Az egyik profilban HUN/HUN, a masikban ENG/ENG+HUN101
Namarmost az ora mellol rendszeresen eltunik a billentyuzetkiosztas jelzoje, gyakran lehetetlen valtani a beviteli nyelvek kozott, mert hiaba nyomkodom a ctrl+shift-et, nem reagal. Sot, ha epp kinn a jelzo, ott se tudom atallitani, mert nem csinal semmit.
A ceges gepemen csak az utobbi van, ott nincs is altalaban gond. Lehet az lesz,hogy kiszedem a gombokat,es csinalok QWERTY magyar billentyuzetet :)
A Cisco VPN szoftver ellenben a cég tulajdona és a feladataidhoz kell.
Skálázzam tovább?
Most építjük ki azt a rendszert, ahol ha bizonyos peremfeltételeknek nem felel meg a partner vagy a kolléga otthoni gépe, akkor nem csatlakozhat a hálózatunkhoz.
Egyébként az alap problémában egyetértünk, mondju ka Microsoft helyében én a frissítés telepítését kötném ahhoz, hogy a user leszedje a nem kompatibilis szoftvereket.
Most mit mondjak magára? Békés, nyugodt, családos ember. :-)) Ezt is értem, hogy ezek peremen kallódó egyedi esetek, de akkor is több van belőle, mint ami az ingerküszöbömet békén hagyja. Öreg vagyok én bohócnak, hogy egy-egy build után reggel könnyes szemekkel, remegő kézzel lessem a telefont, hogy vajon eldőlt valahol a fél cég működése, vagy nem egy ilyen stikli miatt, mert van pár olyan cégem, egyedi megoldásokkal, ahol szintén elhitték, hogy nekik jobb lesz a 10, és aztán én vagyok a hülye, hogy kardoskodom azért, hogy legalább egy gépen maradjon meg, hátha jó lesz..
Ugye, azért nem baj, hogy ha megvédem kicsit a 10-et.
Ha már dolgozásról volt szó, és itten meg szaladgál vagy 850 user, 90%-ban Win10-zel.
A Cisco VPN kliens elég alte modell, anyconnect van már évek óta, ezért is lehet a Microsoftot hibáztatni, de tudjuk, hogy ha meló, akkor központilag felügyelem a frissítéseket is és ha nincs pénz új kliensre, akkor tiltom a frissítéseket és minden vele járó problémát felvállalok.
Az egy másik kérdés, hogy mennyire PC ezeket a nem kompatibilis szoftvereket letúrni.
Nálunk ez összesen érintett vagy 10 embert, de ott is olyan fejlesztői szoftverek, amik az átlag usert nem nagyon érintik.
Na és akkor ezt meséld el a sok felhőagyúnak, akik istenítik és nem értik, mi a gondom vele. Hát pont ez és az ehhez hasonló, vagy nem hasonló összes többi marhasága. Nem az a gondom, hogy fejlődik a világ, és van egy új rendszer félig elkúrt GUI-val, hanem ez. Hogy az MS szerint ez alkalmas napi használatra, dolgozni, meg miegyéb. Persze. Ha görögösen dolgozunk, biztos..
Honnan tolti le ez a szajbarakott w10 a frissiteseket?
Letiltom a hozzaferes ahhoz az ip-hez.
Ujabb frissites, egy csomo program torolve, beallitasok elb.szva, es mar a telefonom wifi-jere se hajlando felmenni (el volt mentve a halozat nevvel / jelszoval).
A drivert rosszul írtam, nem az ACER-ről Intel modul van benne és az Intel oldaláról szedtem le. Ha most frissíteni akarom, nem szükséges a legújabbat használja. (nem szó szerint az üzenet)
A telefon már a megosztás bekapcsolásakor írja: Az F550 hordozható hotspot aktív(IPv6 nem elérhető)
Biztonság opcióban bejelöltem a Nincs változatot. a Másik lehetőségnek a WPA2PSK-t lehetne választani.
A WiFi kártya Energiagazdálkodás-ban kivettem a pipát a legelső kockából( ...kikapcsolhatja......) így a többi aut. pipa nélküli.
Ne az acertől szedj le illesztőt, hanem a wifi kártya gyártójától. Az IPV6-ot kapcsold ki a wifi kapcsolat tulajdonságainál. A wifi kártya tulajdonságai között pedig az energiagazdálkodás fülön minden pipát vegyél ki (ezt majd ha kitaláltuk, mi a baja, megpróbálhatod ismét visszaállítani).
- Adva egy ACER V 13 noti, Win 8.1-ről frissült Win 10 fut rajta
- Adva egy NAVON F 550 telefon (kérem nem bántani) amelyben van egy (csak) mobilnet elérést biztosító SIM kártya. Csak netezésre használom, és időnként hotspotként szeretném az Acer-rel.
- Az Acer-rel tudok csatlakozni az itthoni T Hom-os D Lik router-re, stabilan megy rajta a net
- Az F 550 stabilan csatlakozik a mobilnetre. Be tudom kapcsolni a WiFi hotspot-t és tud kapcsolódni rá: másik noti (DELL szintén Win 10), másik okostelefon -Android, iPoid stabilan megy rajtuk a megosztott net.
DE az ACER-rel nem tudok csatlakozni az F 550-re. Az Elérhető kapcsolatok között ott van, indítom a csatlakozást jelszót beírom, azonosít stb. végül kiírja: Csatlakozva, biztonságos. De nem tudja a keresett oldalakat betölteni! Keresésénél (Chrome-t használom a Mozilla-val is u.ez a helyzet) Nincs internet kapcsolat, vagy a Kapcsolódás idő túllépés miatt megszakadt üzenetet kapom. Ekkor az F550 WiFi hotspot menűjében a Csatklakozott felhasználók alatti mezőben ugrálva (megjelenik - majd eltűnik) egy szám+betűkombináció és ez a "végtelenségig" fut. Az előzőleg sorolt eszközök amint csatlakoznak szintén megjelennek a szám+betű kombinációk, de nincs ugrálás! A Win 10 Internet kapcsolat hibakeresője kiírja: Hibát találtés Beazonosithatatlan eszköz hiba.
Ha a telefonban lévő mobilnet SIM kártyát átteszem egy Android-os tabletbe: az ACER rá tud csatlakozni.
Tegnap kitöröltem az Acer Eszközkezelőjében a WiFi kártyát driverével együtt és az Acer oldaláról leszedett driverével újra telepítettem. Sajnos nem változott semmi.
Tudod, ezek a visszakeresők úgy működnek, hogy végignyálazzák a neten az elérhető összes képet, aztán létrehoznak belőlük egy adatbázist, amiben aztán megpróbálják megtalálni a te képecskédet.
Ámde mivel a felismerő képességük roppant korlátozott, ezért leginkább azokat a képeket fogják megtalálni, amelyeket eleve a netről töltöttél le! Teszem azt, ha van egy szkennelt képed egy barna házról, akkor valószínűleg megkapod találatnak az összes barna házat ábrázoló képet.
Nem mondom, hogy teljesen esélytelen a dolog, de... majdnem.
Arról van szó, hogy vettem egy diaszkennert és digitalizálom a 15-40 éves diáimat. Találtam, keretezetlen, jelzés nélküli városképeket, amire nem ismerek rá.
Hallottam valami olyan képkeresőről, aminek - ha jól ertem - beadok egy képet es egmondja, mit ábrázol, hol készült. Igaz ez? Mi ez a kereső és merre van hazája?
A mai Intel grafikák már elfogadhatóak. Nálam még egy Atom-os tablet/laptopon is elmegy a Street View / Google Earth. Viszont a Pentium 4 / Core 2 érában (~10 éve) még elég vacakok voltak.
Kicsit ócska már a gépem (Core2 Duo, 2GB DDR2), de azért jól fut minden, egyetlen dolgot kivéve, a google street view. Na az 2-3 kattintás után a teljes böngészőt lefagyasztja, legyen az Chrome vagy Mozilla. A sima maps teljesen jól fut.
Arra nem tudsz (vagy bárki) valami okosságot, hogy a folyton felajánlott "kit ismerhetek még"-blokkot hogy lehetne eltüntetni?
Mert hát mire végigklattyognám a pár ismerősöm két-háromezer további ismerősét (akikhez kumma közöm sincs), még a gépem "unokája" is a szemétdombon végezné.
Miért van az hogy a win 7 frissítés után aktiválásért zörög, de a saját termékazonosítójával nem hajlandó rá? usb-stickről frissítettem, nem gyári dvd-ről de szerintem ez mindegy.
Az asztali gépemen Win7 alatt a feleségem által sokáig nem is használt Facebook fiókjába még 2013 körül beleesett valamilyen nyavja és mindennap közzétett valami "jó hogy van a világ" nevű linkajánlót. Egyenként már vagy 100 darabot kitöröltem kézzel belőle, de még van legalább 500. Már unom. Hogy lehetne a többszázat egyetlen húzással kitörölni? Most már talán nem jelenik meg újabb. De két év minden napján van egy és a Facebook terület nagyrészét megtölti, mert közzétesz egy videót.
XP. Volt/van 3 fiók beállitva. Korábban bejelentkezéskor/inditáskor megjelent a három fiók, 1 vendég és két rendszergazdai jogos fiók
A napokban kikapcsoltam a Vendég fiókot, most meg vissza
Most nem jelenekik meg csak az egyik rendszergazdai fiók, amit én használok, nincs felhasználóváltás és a Feladtkezelő menüjéböl is eltünt az Ujrainditás almenü
Én meg nagyon sok olyan géppel, aminél látványos javulást lehet elérni némi ütemezett, jól kitalált fejlesztéssel. Pont ezért hülyeség általánosságban kijelenteni, hogy ez nem lehet ésszerű megoldás.
mint a mellékelt állapot is mutatja, nagyon sok olyan géppel találkoztam már, amit ennyi idővel később csak kínkeserven vagy sehogy nem lehetett bővíteni
"Win7 alatt trükközni kell. A 3117-es nyomtató nagyon hasonlít a 3116-ra ezért ennek az illesztőprogramját kell használni. A trükk a következő: - Start menü eszközök és nyomtatóknál hozzáadod a xerox phaser 3117-es nyomtatót (frissíteni kell előtte a listát) - megnyitod az eszközkezelőt, ott az ismeretlen eszköznél rámész hogy illesztőprogram telepítése számítógépről - telepíted az előzőleg a xerox honlapjáról letöltött 3117-es nyomtatóhoz való VISTA illesztőprogramot. - Nyomtass :)"
amd
mit raktál fel? megint semmi infó!!!!!!!!!!! csak azt írod hogy mi a problémád......
Szóval a probléma az volt, hogy vettem memóriát a 6 éves gépembe hogy gyorsabb legyen.
Beletoltak 2 db Kingston 4 Gigásat.
Ezzel a programok elzörögtek, bár túl nagy sebességnövelést nem tapasztaltam.
Na aztán jött a win telepítés így 4-5 év után, mert már ideje volt.
Ugye volt a visszatérő probléma hogy elindult a telepítő, a file-ok másolásáig, utána ahogy indult volna a windows, egyből lekapcsolt a gép.
Gépet fogtam visszavittem, megnézték, memóriacsekkolták (az is lefagyott) közölték hogy a 6 éves alaplapba a mostani Kingston nem jó.
Aztán mókoltak vele vagy 2 órát, kerestek olyan memóriát amit elfogad az alaplap (ez is vicc hogy ha ugyanaz a típusa de a gyári száma eltér akkor az már nem jó az alaplapba... hogy lehet ez?)
Na mindegy most van benne 8 giga belevaló memória, utána már újra lehetett húzni a win7-et.
Szóval Win7-em van, megvan a Xerox driver is, feltelepítettem mégsem látja a nyomtatót.
Szerintem a port beállítással lehet a gond, de melyik portot válasszam ki a 10 közül?
Nameg ez az "amd driver képernyőillesztő nem reagált és utána sikeresen helyreállt" dolgotól hülyét kapok mert még egy youtube-ot se lehet megnézni normálisan. Hogy lehet ezt megoldani, felraktam újra az AMD Radeon 5570HD drivert, de ez sem oldotta meg :(
A hardver-illesztőprogramok, eszközmeghajtók vagy driverek olyan számítógépes programok, melyek lehetővé teszik más programok számára a számítógép hardvereszközeivel való kommunikációt.
Végre sikerült újratelepítenem a rendszert, minden tökéletesen megy, de van egy kis gondom:
- Videónézés közben megszakad elsötétül a képernyő és ezt írja ki
" az amd driver képernyőillesztő nem reagált és utána sikeresen helyreállt / A képernyőillesztő nem válaszolt, és utána helyreállt)"
Googléztam hogy mi lehet vele, azt írták hogy állítsak át valamit 8-asra a registryben, ezt meg is tettem, de a jelenség ugyanaz. Hogy lehet megoldani véglegesen a problémát?
Másik kérdés, hogy újratelepítés után a kép mérete olyan zavaróan kicsi valahogy. Ha a felbontást lejjebb húzom akkor meg minden olyan torz :( Nincs valami beállítási opció hogy 100 és 125% között mondjuk 110%-ra belehessen állítani a méretet (nem a böngészőt)
Illetve nyomtatóügyileg ha nincs driverem, és a letöltött driverrel nem működik a nyomtatóm hogy lehet megoldani a működést? USB-s nyomtatónak minek kell driver (Xerox 3116)
Ki tudja mi történt mostanában itt a Fórumon? Október 1-ig hozzá lehetett férni egyes nickek hozzászólásaihoz topikonként, de most a részletes keresőre irányít, amely nem csinál semmit. Köszönettel.
Új (wifi) routert telepítettem, egyik számítógép felismeri, csatlakozik hozzá vezeték nélkül is. Mobiltelefon is.
Viszont másik laptop nem hajlandó csatlakozni, azt írja ki, hogy hibás jelszót adok meg, pedig nem, többször is leellenőriztem a router menüjében, hogy milyen jelszót állítottam be. A laptop látja a vezeték nélküli hálózatot, "csak" a jelszót nem fogadja el.
Tud valaki ötletet adni, hogy mi lehet a probléma?
A gépen w10 van. (Hálózati csatlakozó nincs rajta, hogy esetleg utp-kábellel próbáljam meg a routerrel összedugni.)
Kb. 10 napja volt meg a gépemen az évfordulós Win10 frissítés, azóta, ha a pendrive-om be van dugva a gépbe, akkor bekapcsoláskor ezt a hibaüzenetet kapom:
"The system found unathorized changes on the firmware, operating system or UFEI drivers. Please press [N] to run the next boot device. ..."
A pendrive nincs rendszerindításra felkészítve (16GB USB3 FAT32-re formázva, mert egy régi médialejátszóval is szoktam használni), és a BIOS-ban az egyetlen boot device a C: (SSD RAID0 tömb). A víruskeresőm nem talált semmit sem a pendrive-on, sem a merevlemezeken.
Kérj kölcsön egy akármilyen kicsi, akár 40G vinyót ami frissen formázott. A pucukája (IDE) a masterban legyen. A
DVD író (ha IDE) "slave" állású ha közös kábelszalagon vannak, "master" ha külön. Elem tíz percre ki, majd vissza.
Monitor az alaplapra kötve. Telepítőlemez nélkül indít, pár percig kivárni amikor fekete képernyővel kéri a DVD-t hogy nem kapcsol-e ki maga a monitor. Ha nem, telepítő indul - ha kell BIOS-ban beállítani a bootolási sorrendet. Ha leáll, a két RAM-ból egyet tenni be az 1. slotba és indítani, aztán a másikat, utána az egyiket a 2. slotba, leállás esetén a másikat. Az elejéhez tartozik hogy a HDD-n, a DVD-n és a ramokon kívül semmi más ne legyen betéve.
Ha mindezek után ugyanazt csinálja mint eddig akkor jó szerencsével ill. szerencsétlenséggel alaplap probléma.
Megpróbálhatnád másik gépbe 2. vinyónak betéve formatálni. (Ha IDE, pucukázni kell "slave" állásba). Azután visszatéve a telepítésnél az alaplap monitorcsatiját használd. (Videokártyát ki kell venni). Én gubancnál a BIOS elemét is kiveszem pár percre hogy a BIOS alapállapotba billenjen.
Nem tudom újraformázni, mert windowson belül nem engedi a formázást.
Ha kilépek, beteszem a telepítő CD-t akkor meg elkezdi a file-ok másolását, de addig nem jutok el ahol a partíciót be kell állítsam, mert lekapcsol a monitor :(
Meglehet, de egyrészt nem lényeges, mert pár havonta csak a frissítések miatt kapcsolom be (bár most éppen pár hete volt, így csak a legutóbbi frissítést kellett volna megtalálni, letölteni), másrészt nem biztos, hogy elég lenne egy éjszaka (lásd didyman), harmadrészt nem pörgetném, esetleg tök hiába, egy éjszakán át 80°C fölötti procival a gépet.
Mondom: nem tudják kihasználni teljes mértékben a rendelkezésre álló lehetőségeket. Így jártam, némi mérgelődés után tudomásul vettem bár gyorsabb a gépem de közel sem olyan gyors mint amilyen lehetne.
Olvasd már el mire válaszolsz mert olyat tagadsz amit utána alátámasztasz.
"De ezt is csak modern alaplapú gépbe érdemes betenni mert a régiek nem tudják kihasználni az SSD nagyobb sebességét mivel a régi SATA szabványú interface van bennük magyarul régi gépbe kár a pénzért."
Ez meg egyszerűen nem igaz.
Mert hát magukhoz képest elég jól tudnak gyorsulni.
Amikor legközelebb leáll a gép, szépen lépj be a BIOS-ba és ÁLLÍTSD VISSZA a BOOT-sorrendet elsőként a merevlemezre.
Mert hát ha már eccer átállítottad a BIOS-ban a boot-sorrendet, akkor biza mindig a telepítő fog a DVD-ről (újra)elindulni. És ilyenkor igen, újraindul az egész hacacáré... :)
Win7-et (64-est) próbálok telepíteni asztali PC-m-re, de egy istennek sem sikerül
Berakom a DVD-t, bebootol, kiírja hogy filok másolása, majd miután végig ért a vonal leáll az egész semmit nem csinál, a monitor is kikapcsol. Mi a franc lehet ez?
Mivel még nem törlődött a régi windowsom így azt tudom használni.
Van más lehetőség windows telepítésre, miért nem működik megfelelően?
2TB alatt biztos nincs gond az IDE móddal, de 3-4TB esetén már nem nyilatkoznék. Az ide - raid váltás elvileg problémamentes, nem olyan mint az ahci-vel. Próbáld ki, legfeljebb ha nem indul visszakapcsolod..
>> Azt esetleg meg lehet csinálni, hogy az egyik HDD - amin az oprendszer van - marad IDE, az új meg RAID lesz? Lenne úgy értelme?
itt pedig oylan opció, hogy Raid Enabled/Disabled.
Most ugye Disabled.
Ugye akkor tehát adatlemezként - boot lemezen már működő 64 bites Win7 - szeretném használni majd a jövőbeni 3 v 4TB-s HDD-met, és ahogy szavaidból kivettem, ez akár akkor is működne, ha nem állítanák semmit, vagyis maradna a BIOS-ban az IDE (vagyis RAID Disabled), de Raid-ben is menne.
Viszont ahogy olvasom, a Raid-el sem lenne érdemben gyorsabb a gép.
Ami még érdekelne, hogy az esetleges Raid-re váltásnál is kell-e iylet csinálni:
A gépemben SATA2 az alaplapon 120Gb SATA3. SSD van. Gyorsult a gép de az alaplap miatt közel sincs kihasználva az amit a HDD tud. Némi bosszúsággal vettem tudomást.
Mindenkinek alkotmányos joga hülyének(ez nem csak a magyar alaptörvény része) lenni és nyilvános fórumon hülyeségeket írni.
Most éppen HP6930-et élesztünk fel, olcsó SSD, 4-6 giga RAM és gyönyörűen muzsikálnak.
Gyorsulni fog minden esetben, ez nem kérdés. A kérdés inkább az, hogy magán userként ez a fejlesztés megéri-e vagy használtan venni egy 3-4 éves üzletit és örülni annak, esetleg azt fejlesztgetni tovább.
Ezt első kézből kontrázom: az én sima, 150-es sata-s laptopom rakétaként állfel amióta sata III-as ssd van benne - a régi, eredeti hdd-hez képest. Holott a win még jobban le van terhelve mindenféle progikkal, mint előtte...
Miért?
Mert az új ssd röhögve kiszolgálja a teljes átviteli sávszélt, minden időpillanatban! Nem úgy, mint az a hdd, amelyiknek a 150 mega csak a fizikai maximuma, miközben átlagban annál sokkal rosszabbul teljesít.
Ár arányosan jelenleg szerintem boot drivenak az operációs rendszer számára elég egy 120Gb-os SSD, adat drivenak akkora hagyományos amit megtudsz fizetni. De ezt is csak modern alaplapú gépbe érdemes betenni mert a régiek nem tudják kihasználni az SSD nagyobb sebességét mivel a régi SATA szabványú interface van bennük magyarul régi gépbe kár a pénzért. Egy 5 éves gépbe már nem érdemes SSD-t betenni mert csekély teljesítmény növekedést fogsz érzékelni.
Fordítva igaz: nem a 240 GB-s SSD kerül tízszer annyiba, mint egy 240 GB-os HDD, hanem egy 240-es SSD áráért tízszer akkora HDD-t kapsz. Így azért más, ugye? ;)
„egész nap alatt sem jut el a frissítések keresésén túl”
Az egyetlen egy W7-tel bíró gépemen azt messze nincs türelmem kivárni, hogy valójában meddig baszakodna, de úgy 1-1,5 óra után inkább mentem vissza a szokott rendszerre.
Utóbbi hsz-ből kiindulva kissé érthetőbb a megelőző, ka_TARZI_s ki nem érdemelte szúrósabb formája. ;)
Éppen mutathatok. Bruttó 15900- egy 1 TB-os SSD számlával. Egy év garival.
Rossz tapasztalat. Két éves fél terrás HDD.
Kétszer lett adat rátöltve, ezenkívül soha másra elő sem véve. Bele akartam tetetni a laptopba. Előtte megnézettem, Szektorhibát és fordulat bajokat állapított meg két átvizsgáló program is.
Na miután szegény Katarzis kollégát lemeszeltem, el szeretném mondnai ismét, hogy hogy állunk a kedves ms operációs rendszerekkel.
Windows 10. Az aktuális build immár szűk idő és mintavételi körben két gépen térdelt le, napi 2-3 alkalommal kék halálozik, újraindul, USB-t nem kezel, korábban kialakított asztalt, start menüt elfelejt.
Windows 7. A gépeim körülbelül 80 %-án a WU ismét meghülyült, egyik magot 100 %-on tartva, egész nap alatt sem jut el a frissítések keresésén túl, a szokásos módszerek nem javítják, vagy ha ritkán, pár óráig jó, aztán ismét magába száll.
Kedves microsoft. Nehéz időket élünk, egyike voltam azoknak a rendszergazdáknak, akik néhol homlokot ráncolva, de megértően és együttműködve vette tudomásul a húzásaitokat, szaravindózozás helyett inkább megértésre törekedve. De most már elmehettek a jó büdös tarka fa..ba a kiba..ott, operációs rendszernek csúfolt sza.kupacotokkal. Sem XP, sem Vista alatt ennyi felesleges, szenvedéssel teli órában nem volt részem, ahol a dilettáns, nyúlagyú programozóitok csodálatos munkásságával kellett szo.nom, eredménytelenül fából vaskarikát faragnom. Rohadtul remélem, hogy ezt az egész elbaszott szeméthalmot képes lesz egy feltörekvő harmadik/negyedik cég letaszítani oda, ahová való.
10x-es szorzó? Egy 240 GB-os SSD 18k. Mutass nekem boltot, ahol kapni 1800-ért ekkora merevlemezt. És 240 GB-on nem csak rendszer fog elférni, a legtöb felhasználónak nemhogy az 1 TB, de az 512 GB tárhely is curva felesleges. De ha már ekkora méretet nézünk, egy 1 TB-os SSD 88 k körül van, HDD-ből 18 k. Ez sem tíszeres.
Élettartam: Bátran állítom, hogy ha a helyet nem töltöd fel 80-90 %-ig rajta, akkor akkor sem fog elhasalni 5 éven belül, ha a fél internetet töltöd le rá minden nap. Forrás. Az elmúlt x év és rohadt sok, még mindig fitt SSD. Tudod, hogy ennyi idő alatt hány HDD krepál be eleve gyárilag gyenge szektorok, vagy ütődés miatt? Azoknál nem aggódsz az élettartamért akkor?
Na majd akkor megnézem még ma ezt a BIOS-t. Jó régen kutakodtam benne.
Igen, néztem én is az SSD-t, de még mindig eléggé horror árak vannak (tárhely arányosan legalább 10x-es, bár tudom, hogy legtöbben csak az oprendszert/oprendszereket teszik SSD-re)) egy normál HDD-hez képest, és ha jól tudom, bár a gyorsaság az ugye jobb, de az élettartammal még mindig vannak dolgok (újraírhatóság ugye tudtommal még mindig limitált)
Köszönöm az eddigi válaszaidat, lehet, hogy még fogok kérdezni, de szerintem már nem ma:)
Nem, nem arról beszélek (ámbár azt is lehetővé teszi az alaplapon). Ez 'csak' egy beállítás a bios-ban.. Preferencia szerint ha van akkor AHCI legyen, ha nincs akkor Raid, ha az sincs akkor marad az IDE.. (szóval semmi duplázásról nincs szó, 1db hddhez is jó) - legalábbis sok helyen ezen sorrendet javasolják.
.
Hogy mit tud az alaplapod, milyen menüpontok vannak a biosában azt neked kell ismerned..
.
Szerintem is adat-lemeznek elegendő 1db partíció. Az MBR/GPT választást azt inicializálásnak nevezi a win, és még particionálás előtt szokta kérdezni. Ha win7-el csinálod akkor nem lesz gond, menni fog adatlemeznek. Ha meg majd veszel új alaplapot, akkor úgyis illene egy SSD is az oprendszer alá..
Ezek szerint viszont adatlemezként elvileg nem lenne gond vele (jelenleg Win7 64bit). Ez is abszolút elfogadható opció számomra, és így legalább eleve úgy fogom formázni - már ha nincs előformázva - hogy csak egy nagy partíció legyen rajta (ezt ha jól tudom elvileg simán meg tudom csinálni), viszont akkor ezek szerint GPT módban kell majd megtennem?
Raid üzemmód? Az a duplázás/kettéosztás ugye? Olyat nem akarok.
Szóval akkor mégsem biztos, hogy menne? Asszem regelek az asus fórumára (sajnos a tech support oldaluk valamiért nem engedte elküldeni a kérdésem)
Jövő nyárig csak akkor vennék új alaplapot/procit, ha a mostani kipurcanna. Amiatt érdekelt volna az oprendszeres/bootolós opció, hogy hagyjak-e meg az elején 80-100gb-s partíciót egy opendszernek.
Eszerint ez az alaplap nem kezel se ahci-t se uefi-t..(?)
Azért gondolom a 4TB hdd ból mind a 4-et használni akarod.. De így szerintem 2 lehetőséged van: vagy másik hdd/ssd-re telepíted az oprendszert, vagy veszel új alaplapot is.. :)
Adatlemezként használva már bármelyik (32/64) win7-8-10 megfelel GPT-vel és sima legacy biossal raid üzemmódban (IDE mód nem tudom elég-e).
Tegyük fel, hogy szénnel fűtesz. A szén a kamrában van hátul. Viszont te tartasz egy nagy dobozt is a kályha közelében, amibe elég csak hetente betolnod egy talicska szenet. Így nem kell napjában többször is kimenned a kis vödröddel a szeneskamrába, hanem elég a dobozból merned egyet-egyet.
Az én laptopomon is Win 10 van és tegnap frissitette magát. Azóta lelassult és eltünk a számológép. Ez a frissités szerintem valamit bekavart a működésnél, remélem, hogy kijavitják a hibát. Nekem befejezte a frissitést és újra is indult magától a gép ahogyan szokott. Most akadozik és nagyon lassú lett. :(
Jelenleg ketten használunk egy win7 op. rendszerű asztali számítógépet. El jutva a C: meghajtó Users mappájába megtalálható a felhasználók mappaikonjai. Az én mappaikonom melletti kis lakat jel mit jelenthet. A társam valamit állíthatott a hozzáférési jogaimban, mert az említett másik ikon nincs megjelölve? Köszönettel.
Feleségem laptopján Win10 van telepítve. Ma elindult rajta egy frissítés. Egy idő után eltűnt a szokásos felirat, hogy hány %-on áll a frissítés és csak a forgó kurzor volt látható. Vártam vele egy órát de semmi nem változott.
Gondoltam újra indítom, de a kikapcsoló gombra sem reagált.
Keresgéltem a neten és látom, hogy sokaknál gond volt a Win10 frissítéssel. Általában regisztri tisztítást javasolnak, de nálam nem áll fel a rendszer úgyhogy ezt ki sem próbálhatom.
Járt-e más is így és hogyan oldotta meg esetleg rendszer újratelepítés nélkül.
Kb 2 hete valamit variáltak a Chrome-on, és kb azóta azt csinálja hogy bekapcsolom a gépet, elkezdek youtube-ot nézni és kb 1-2 perc után lefagy az egész, semmire sem reagál csak a Reset gomb segít.
Ez a jelenség midnig a napi első bekapcsolás során jelentkezik, tehát resetelés után már nem fagy le a youtube.
Letöröltem az Adblockot, azt hittem amiatt akad össze de nem segített, másnál is van hasonló probléma, mi lehet ez?
Win 10 esetében a kérdés feltevése után kipróbáltam hátha beválik, töröltem a progit,csináltam egy ilyen nevű mappát,utána már oda telepítettem,de semmi változás.
XP-s gép most pár napig nem lesz elérhető,kipróbálom azzal is.
Láttam ezt az instrukciót az elején is, de nem gondoltam,hogy ez bármit is számíthatna,ilyen létezik,hogy bizonyos programokat csak konkrét helyre telepítve lehet használni?
Menj be a BIOS-ba (Setup). Azon belül is az energiagazdálkodás részre. Keress egy olyan címkét, hogy "EUP", vagy "ERP". Engedélyezd. Mentsd el a változtatásokat, majd indítsd újra a gépet. Ennek le kell kapcsolnia az USB-portokat, ha a gépet is lekapcsolod.
Szét kellene nézned a Setup-ban valamiféle olyan szöveg után, hogyaszongya "Wake-ON USB", esetleg "USB Powershare", vagy valami ilyesmi, aztán átállítani ON-ról OFF-ra.
Ha 1W-ot fogyaszt és mindig be van kapcsolva, az havi max 20Ft terhet ró rád. Ha venned kell valami kapcsolót hozzá kiszámolható hány év lenne a 'fejlesztés' megtérülési ideje.. :DD
Megtaláltam, viszont van egy új problémám. A levelezésemből eltűnt az egyik almappa (az egyik partner levelei). Megtaláltam a gépen azt a mappát, ahol ezek az almappák vannak (mindig van egy Fájl és egy msf elnevezésű), ott van közte ez is, a Thunderbird megnyitásakor mégsem jelenik meg a mappalistában. Mi lehet a baj? Mi állítódott el? Próbáltam rámenni a fájl tulajdonságaira, de semmi különbséget nem vettem észre a többi ilyennel, amik viszont megjelennek.
Találtam a munkámhoz egy nagyon jó progit,szabadon letölthető,de sajnos nem működik, próbáltam Windows XP SP3-as, és Windows 10-es géppel,mindkettőn csak az uninstall-t tudom megnyitni telepítés után.
Mi lehet ennek az oka,illetve lenne-e valami megoldás,hogy használni tudjam?
Ez természetesen így van - amire én gondoltam, hogy a laptopokon hellyel-közzel vannak a funkcióbillentyűkön "beépített" funkciók, pl. képernyővilágosság és hangerő szabályozása, Numlock és WiFi ki-bekapcs, effélék. Attól még azok valóban számokat küldenek, de ez a mondókám szempontjából mindegy.
Vezérlőpult/Internetbeállítások/Kapcsolatok fül alatt szét lehetne nézni: proxy vagy automatikus konfigurációs parancsprogram a helyi hálózati kapcsolatok nyomógomb mögött, a Sajátgép/Speciális rendszer beállítások/Környezeti változók-at is meg lehetne nézni, néhány program oda is beírja magát, és az indító ikonban a parancssor mögé trükkösen beteszi azt a környezeti változót
"Sok olyan rafinált billentyűzet kapható, amelyeknél a F-billentyűkre "gyárilag" kitesznek bizonyos funkciókat; ezeken a billentyűgombokra többnyire ki is van írva a funkció, amelyet helyből meghívnak"
A billentyűk, ill. a kombinációk számokat küldenek a gép felé.
Az, hogy a gép, ill. az éppen futó program mit csinál ezek hatására, az már nem a billentyűzettől függ.
Az egyik gépen nincs hálózati kapcsolat. Sem linux sem windows alatt, egyszer csak megszűnt. Kábelt vettem, a drivereket újratelepítettem, nem piros x , hanem sárga háromszög van az ikon alsó sarkában. Vegyek egy pci hálókártyát?
Értem már. Az a cikk egy bizonyos billentyűzettípusról szól. Sok olyan rafinált billentyűzet kapható, amelyeknél a F-billentyűkre "gyárilag" kitesznek bizonyos funkciókat; ezeken a billentyűgombokra többnyire ki is van írva a funkció, amelyet helyből meghívnak. laptopoknál a helyszűke miatt szinte mindig vannak az F-billentyűkre gyárilag kiosztott feladatok, ezeket a gombokon feliratozzák is és többnyire a (laptopokon szokásos) Fn segédbillentyű lenyomása közben lehet őket aktivizálni.
Ma is van tehát értelme e billentyűknek, de tény, hogy épp mivel minden program másra használhatja, kevesen jegyzik meg, melyiknek mikor mi a funkciója.
Itt találtam egy listát a billentyűk funkciójáról, onnan szedtem.
Amúgy el tudom képzelni, hogy régebben, amikor egy-egy dolgot bonyolult művelettel lehetett csak a programokon belül megoldani, hasznosak voltak ezek a funkcióbillentyűk, de manapság egyetlen egérkattintás szinte bármi az itt felsorolt funkciók közül. Nekem mindenesetre sosem hiányoztak, és most sem találtam egyet sem, ami megkönnyítette volna az életem, ha tudok róla. Csak hogy egy példát mondjak, semmivel nem egyszerűbb az F11 gombot megnyomni, mint a nyomtatás ikonra kattintani.
Ezeknek a billentyűknek a funkciója programonként más és más - innen is a "nevük" és annak rövidítése: Funkcióbillentyűk. A legkorábbi és legáltalánosabb funkció a súgó volt, így aztán abban az egyben a programok gyakorlatilag megegyeznek, hogy az F1 a súgót nyitja meg. A többi gomb feladata azonban programról programra teljesen esetleges, bár akadnak hasonló kiosztások.
Melyik programot használtad, ahol az F7 az email-válaszolós gomb?
Valószínűleg úgy értendő a dolog, hogy (az adott programon belül) ha van nyitott mailed és F7-et nyomsz, akkor automatice megnyitja a "Válasz" v. hasonló nevű ablakot, ahol az aktuális mailre válaszolhatsz. A választ biztosan nem írja meg és nem is küldi el. :)
(Ez a funkció így elsőre nekem nem tűnik túl hasznosnak, hiszen minden levelezőprogramban létezik és helyből elérhető a "Válasz" gomb is.)
Anyam most, a 80. szuletesnapjara kapott egy levelet, hogy rakos es ket het mulva operaljak. Delutan viszik a mutobe, ugyhogy piszokul nem erdekel, mit csaholtok itt.
Ha ertetek alapszintu progamozashoz, akkor probaljatok megcsinalni ezt a negy lepest: 1. megtanulni olvasni 2. megtanulni ertelmezni a leirtakat 3. megtanulni a lenyegre koncentralva megoldasi javaslatot tenni 4. megtanulni ertelmes mondatokat irni. Ezt a 4 lepest ismetelni.
A valaszodbol azt vetem ki, hogy magadra vettel mindent, pedig vegig tobbes szamban irtam.
Mi lenne veled, ha azokat venned magadra, amiket nekem irt az itteni falka?
Majd ha lesz egy kis elettapasztalatod, rajossz, mit jelent par generacios rokonsagrol gondoskodni, mikozben naponta lonek rad a munkahelyeden es meg kozlekedni is kell, es persze nem artana a sajat egeszsegi allapotodat is fenntartani, akkor majd felismered, hogy az a legkevesebb, hogy par szavas vagy mondatos megjegyzeseket a szived melyen orzol es sajat magadba dongolod.
Esetleg rajossz arra is, hogyha valami nagyon faj, akkor az valamit nagyon eltalalt, es erdemes az okot megkeresni, nem a tunetet dongolni.
Majd, ha lesz egy kis elettapasztalatod.
Persze, ezt se csak neked irtam, de magadra veheted.;)
Pedig azért elég sokat lehet gyakran használni... Amiket én mindennap használok:
- F4 (alt+F4 az aktív ablak bezárása; Excelben a kijelölt cella "fixálása" hogy egy függvényt az oszlopban végighúzva konstans egy cella értéke maradjon minden sorban, pl. aktuális árfolyam mezőbe írt értéke)
Biztos van még pár, ami nem jut eszembe és néha használom, de a fentieket nap mint nap :) De ott az F2/F10/F12 valamelyike, gyártótól függően valamelyikkel BIOS-ba jutni :D
Javasoljatok egy gyors, megbízható, nagy védelmet biztosító, kevés erőforrást igényló és ingyenes vírusirtót! Én jelenleg az Avast-t használom, de mi jöhetne még szóba helyette?
Ezeréves hagyomány az F1-et a súgóra fenntartani. nem ismerek olyan programot (nem csak böngészőt, hanem bármilyen célút), amelyik ne a súgóra használná.
Van valamilyen gomb a billentyűzeten, amire felugrik a google chrome súgója? Kiesett egy csavar a billentyűzettartóból, a térdemmel tartom, és ha időnként valami miatt véletlenül nekilököm az asztal aljának, mindig egy új lap nyílik meg a súgóval.
Én IrfanView-et használok, a gugli kidobja, hol töltheted le. Nem kártékony, nem eszik sok lemezterületet sem, sok memóriát sem. Elég sokoldalú, vagy 10 éve használom, szeretem.
Az IrfanView-nek van ilyen funkciója, hogy "információ" és azon belül "EXIF adatok". Esélyes, hogy a Windows is az utóbbiból veszi a dátumokat, főleg, ha, mint mondod, a képek egy részénél nem adja meg.
Épp az IrfanView-nek (is? gondolom), amint írtam korábban, van olyan szolgáltatása, hogy képmódosítás után (ha úgy van beállítva) kiveszi az EXIF-adatokat, tehát igen, lehetséges, hogy a képfelbontás módosításakor az azt végző szoftver kivette. (az ilyesminek előnye is lehet (nem a te esetedben ...), ha pl. meg akarsz osztani képet, akkor nem okvetlenül tartozik a közönségre, hogy mikor, milyen géppel stb. készült a kép.
Az esetleg törölheti az exif adatokat, ha az, aki elküldte nekem emailben, lecsökkentette a képek méretét? Csak most nézem, hogy ezek a képek pár száz kb-osak, míg amiknél megvan az eredeti dátum, az mind legalább 1-2 mega.
Nem tudom, hol lehet ilyen adatokat nézni. A fájlra kattintva jobb gombbal a tulajdonságokat nézem, és van olyan kép, ahol még a fényképezőgép márkáját is kiírja, és tutira eredeti időpont van a létrehozásnál, és van egy csomó, ahol nincs ott a gép neve, pedig ugyanazzal készült, és időpontnak is sokkal későbbi van. De nem így néz ki a lista, mint amit bemásoltál ide. Ilyet hol tudok nézni?
Én is XP-t használtam éveken keresztül, és a metaadatok soha nem változtak meg.
A Windows XP képnézegetője (amely nem maga "az XP") hajlamos kérdés nélkül menteni az esetleg szándéktalanul módosított képet, de ez sem indokolná a dátumvesztést.
Én Irfanview-et használok képnézegetésre, annak viszont (és bizonyára sok más képnézegetőnek is) van olyan (ki-be kapcsolható) funkciója, hogy módosítás után az új képfájlból az EXIF-adatokat törölje-e. Ez viszont elég feltűnő, mert mentéskor egy külön ablak jelenik meg az EXIF-adatok ki-be pipálható választékával.
Biztos, hogy valóban az EXIF-adatokba sikerült belenézned? Ez a mellékelt kép csak egy kivonat azokból.
És hol tudom megnézni? Mert ha a tulajdonságoknál rámegyek, akkor a létrehozás és a módosítás dátumánál is évekkel későbbi időpontot ad meg, mint amikor a kép készülhetett. Egészen pontosan idei dátumot ad meg sok évvel ezelőtt készült képeknél.
Az EXIF-adat nem a fájlnév, hanem benne van a fájlban.
Semmiféle 'mezei' fájlművelet (másolás, mozgatás, akár ki-betömörítés!) nem változtathatja meg! (Nem azért, mert tilos, hanem mert ezek nem foglalkoznak a fájlok tartalmával.)
Esetleg átnevezés módosíthatta? Úgy értem, a fényképezőgép eredetileg egy számot ad meg fájlnévként, én meg azt kicseréltem a macska nevére. Vagy ha például ki lett másolva külső winchesterre és onnan vissza a gépbe (újra lett telepítve a gép)? Meg sok képet emailben kaptam meg, nem én fényképeztem, hanem más, emailből töltöttem a gépre.
Hát ez rossz hír. Reménykedtem, hogy pár régebbi fényképről kideríthetem, hogy mikor készült (ergo hány éves lehet a képen lévő macskánk), de ezek szerint ezek az adatok végleg elvesztek az ide-oda pakolgatással.
Miért változtatja meg a gép a fényképek metaadatait? Elvileg egy fényképet akárhányszor pakolok vagy másolok a gépben ide-oda, a létrehozás dátumának mindig az eredetinek kellene lennie, nem?
Szervusztok. Mi a különbség az AVG protection és a Zen között? Mindkettőt feltöltöttem (én vagy a gép?9 és nagyon lelassult. Valamelyiket letörölném, de melyiket...?
"Mellesleg Johny Five is - ahogy írta - csak a mobilos telefonszámához kapott postafiókkal járta meg. Olyat meg nem is tudom, minek kell használatba venni, mikor itt a gmail a maga 15/17 GB-os (!!!) tárkapacitásával."
1. 2000-ben még gugli is alig-alig volt. Nem hogy gmail. 2. Ugyan számítógépekkel 87 óta foglalkozom, de internetezni én is csak akkor kezdtem.
Win 7-en például Tűzfal a tűzfal, Microsoft Security Essentials a beépített vírusirtó neve, a nemkívánatos programok elleni védelemé pedig Windows Defender.
A tizesnél annyi a változás, hogy a külön futtatott vírusirtót egybecsomagolták a Defenderrel.
Otthoni felhasználó teljesen feleslegesen dobál ki pénzt külső alkalmazásra. Egyetlen eredménye biztosan lesz, lassabban működik vele a rendszer.
Sajnos hibáztál, ott, hogy okvetlen külső vírusirtót erőltettél a windowsra.
Nem értem, minden telepített vírusírtó (NOD32, AVAST, KASPERSKI, stb.) külső vírusírtó a windows mellett. Egyébként felugrott a Windows Defender ablaka, amin aznapi frissítési dátum volt, és a teljes keresésre kattintva mindent rendben talált. Én a Windows Defendert soha nem telepítettem, valószínű hogy a Windows10-zel települt. Ez nem elég vírus elleni védelemre? Tudom, hogy a Defendert sokan leszólják, de akkor minek van?
A W10 újratelepítésével nem tudom, hogy hogyan tudnám a 40000.- Ft-os szoftvert újra telepíteni, amikor én jogtiszta W7-ről tértem át a W10-re?
Hát te meg mit akarsz jobban alulmúlni: ezt a hőbörgő nyikhajt vagy a saját eddigi bullshithalmazodat?
"Ha Linuxon elindítom makrókkal tömött Excel filemet akkor az működésképtelen mert a vonatkozó program nem futtatja azokat"
Mér' mit indítottál rajta, Excelt? =:O
Meséld má' el, hogy' csinyátad, naaaa, léccilécci!
Ja, hogy vmi mást? Praktikusan Librét? Akkor az mitől is a linux baja?
Ha ugyanezt a (verziószámú) Librét elindítod vintendón, és ugyanúgy berosál, akkor hirtelen a windóz is szar lesz?
Ja, hogy akkor már nem a rendcer baja, hanem a progié?
Na, érted má', mennyire hülye vagy?
"az Office úgy ahogy van tokkal vonóval elfogadott referencia az egész világon"
Referencia egy nagy szart. Legfeljebb az üzleti ge... -nnyesség referenciája, semmi másé.
A legelterjedtebb, az igaz, és azt se lehet vitatni, hogy tudásban is vezet, de ha annyira referencia lenne, akkor nem nekik köllött vóna a valóban szabványos ODF-et beépíteni, ugyi.
Ha kiadnák a legfontosabb eljárásaikat, hogy legalább olvasni tudgya más is a cuccaikat, na, akkor lehetne referencia. Addig nem.
(Arról má' nem is beszélve, hogy még így úgyszólván mindennapos eset, hogy 'idegen' offisz-fájlokat csak librével lehet megnyitni, mer' a legújabb word/excel is elhasal rajtuk. Méghogy referencia...)
"Konklúzió: Nem futtatok olyan számomra használhatatlan OP-t ami a szavaid szerint logikátlan, debil."
Konklúzió: nem az oprendcer logikátlan és debil, hanem a szavaid.
Zsigerből utálom a debil, logikátlan, csökönyösen erőszakos* és következetlen dógokat.
Igaz. Ha Linuxon elindítom makrókkal tömött Excel filemet akkor az működésképtelen mert a vonatkozó program nem futtatja azokat holott az Office úgy ahogy van tokkal vonóval elfogadott referencia az egész világon. Filemet sajna kiváltani nem tudom mert csak ez létezik az egész világon. Google sem ismeri ezéért pótolhatatlan. :-)))
Konklúzió: Nem futtatok olyan számomra használhatatlan OP-t ami a szavaid szerint logikátlan, debil. :-)
Vagy várjá'csak, megpróbálod legalább egyetlen iciripiciri kis példával igazolni, hogy nem csak a szánalmas sértettcség pofázik belőled, mielőtt nekiállunk a fuldokló röhögésnek?
Maradhat hát. Az égvilágon semmi gond nincs azzal a vinyóval. Kis takarítás-rendrakás (mennyire van tele?), esetleg némi RAM, oszt' megtáltosodik a gép.
Ha úgyis veszel másik HDD-t a hely miatt, akkor persze érdemes arra áttenni a rendcert, meg - a fontosabb dógok mentése után - egy alaposabb tesztet végignyomni ezen is, de télleg csak hogy tutira mehessünk.
"Tehát még keresgéljen is meg nem nevezett programok után"
Baszki, akinek nehezére esik beírni a gugliba, hogy 'vindóz partíció align', annak ugycse fogok itt nekiállni magyarázni. Ez a beugró.
"és teljesen feleslegesen telepítgessen arra a win7-8-10 es gépére ami már eleve ott van és alkalmas ezen egyszerű feladatra (particionálás egérrel) önmagában is"
Hát az lehet, hogy alkalmas, de hogy te nem vagy alkalmas semmiféle értelmes feladatra, az qrv@élet.
Miféle win7-ről hadoválsz, mikor azzal kezdte szerencsétlen, hogy XP + SSD, vazze?
Erre böffentetted be az ökörségedet, hogy win7-tel kell partícionálni, amit voltam szíves a köz okulására ízibe' javítani, mielőtt nagyon elterjedne.
Inkább köszönd meg, b@szod.
"Persze lehet nem tartod a windowst elég közismertnek, vagy az egeres felületét elég egyszerűnek (a meg nem nevezett programokhoz viszonyítva) egy particionáláshoz..?"
Azt nem mondanám, ellenben lehet, hogy (mer' normálisan beszélünk, ugyi) a vintendót és a beépített eszközeit egy csomó dologra többé-kevésbé alkalmatlannak tartom. Nagy meglepetés lehet ez, még csak kb. 675cő' mondtam itt...
"Neked nagyon Windows iszonyod van..."
Hogyne.
Zsigerből utálom a debil, logikátlan, csökönyösen erőszakos* és következetlen dógokat.
Akár élők, akár vmi elvont entitások. Még nem tűnt föl? =:O
(*Pl. mi a rossebér' nem engedi a diskpart, ami ugye az XP-be' is van{!}, hogy ne cilinderhatáron kezdve hozz létre partíciót? Legalább vmi "expertmód"-ba', vagy mittomén. Máris nem kéne semmilyen külső jutiliti az align-hoz...)
Lehet hát. Keresel vmi fríver part. manager jutilitit, és odébbtolod vele a partíciót. Vagy átmásolod újra, de már jó helyre. (Nem 'diszk klón', hanem külön part. copy.) Az utóbbi talán egycerübb. Elég a rendcerpartícióval megcsinálni, a töbit csak létre kell hozni (hogy jó helyen legyen), aztán windóz-szinten a fájlokat másolni.
Ha meg "magad alatt" kéne bizgetni a dógot, akkor van rá butulós megoldás, asszem, pl. az Easeus-nak is.
"közismert, egyszerű, ingyenes és megbízható (jórészt vindózos) segédprogramok garmadája..."
Tehát még keresgéljen is meg nem nevezett programok után és teljesen feleslegesen telepítgessen arra a win7-8-10 es gépére ami már eleve ott van és alkalmas ezen egyszerű feladatra (particionálás egérrel) önmagában is.
Persze lehet nem tartod a windowst elég közismertnek, vagy az egeres felületét elég egyszerűnek (a meg nem nevezett programokhoz viszonyítva) egy particionáláshoz..? :DD
"ezt se az XP telepítő CDje se a beépített grafikus particionáló szoftvere nem tudja"
Viszont közismert, egyszerű, ingyenes és megbízható (jórészt vindózos) segédprogramok garmadája számára ez ujjgyakorlat.
"úgyhogy elnézést hogy a felsorolásba nem soroltam fel kéttucatnyi linux disztrtibúciót is..."
Nem is az volt a lényeg, de látom, megint csak az agyatlan vagdalkozásig jutc.
"Mondhattál volna kivételesen valami hasznosat is a kérdezőnek segítségül, nem csak a szokásos kötekedést.."
A kérdező számára pontosan ez volt a hasznos információ, hogy mindenféle jutilitik léteznek a problémája megoldására. Remélhetőleg ő jobban boldogul nálad az értő olvasással...
"Tetcőleges, kellően értelmes eszközzel úgy köll létrehozni a partíciókat, hogy a..."
Ez így van, csakhogy ezt se az XP telepítő CDje se a beépített grafikus particionáló szoftvere nem tudja, úgyhogy elnézést hogy a felsorolásba nem soroltam fel kéttucatnyi linux disztrtibúciót is... ;)
Mondhattál volna kivételesen valami hasznosat is a kérdezőnek segítségül, nem csak a szokásos kötekedést..
"az XP-vel az a gond hogy nem ismeri se az Alignálást se a Trim-et..."
Namostan ez ugye hogyismondgyam finoman, hát jó nagy .... sz'al nem így van, na.
A align-olást nem kell "ismerni", csak figyelni kell bizonyos beállításokra.
"Azaz win7-8-10-el kell előparticionálni neki az SSD-t (a helyes align miatt)"
Azaz a francokat.
Tetcőleges, kellően értelmes eszközzel úgy köll létrehozni a partíciókat, hogy a kezdeti (és praktikusan a végső) 'címük' (+1, mer' 0-val kezdgyük, ugyi) LBA-ban nézve 8-cal osztható legyen.
EZ az align-olás, semmi más.
Az igaz, hogy a W7/8/stb. alapból, minden külön macerálás nélkül így hozza létre a partíciókat, de ugyanígy csinálja már egy sokéves linux is, sz'al sokkal egycerűbb megoldás is van, mint mondgyuk kiszerelni a vinyót, hogy egy másik rendceren tudgyák partícionálni. Ölég egy tetcőleges segédprogi (akár pendrájvon, ha a rendszer partícióját is piszkálni köll).
"vagy van valami progi amivel be lehet diagnosztizálni az állapotát?"
Én föl szoktam diagnosztizálni a dógokat, nem be, de term. van ilyen progi, pl. ez ni, letöltöd/elindítod innen, mutatc neki egy könyvtárt, oda bemásolódik, amúgy nem piszkál semmit a rendcerben.
Megnézed, mit mutat, és ha a táblázatos adatoknál az 5-ös, a 197-es meg a 198-as ID-nél a Raw Value oszlopban 0 van, akkor vsz. még érdemes megtartani a vinyót.
az XP-vel az a gond hogy nem ismeri se az Alignálást se a Trim-et...
Azaz win7-8-10-el kell előparticionálni neki az SSD-t (a helyes align miatt) és valami külső Trim-et biztosító szoftvert letölteni hozzá. (különben hetek alatt belassul és élettartama is romlik) XP esetén kénytelen vagy Over Provisioning particionálatlan helyet hagyni (amit valami célprogrammal vagy 7-8-10-el alakíthatsz ki a trim hiánya miatt)
Ne mellé. Helyette. Ekkora ha még működőképes a HDD már jelentősen meglassult összeomlása csak idő kérdése.
Van diagnosztikai program de egy ilyen korú HDD kár az idő.
Véleményem szerint a HDD-kel, SSD-kel nem érdemes szórikázni. Öreg, zörög, csapágya melegszik irány a kuka. Adattárolókat érdemes mindig komolyan venni mert komoly adatvesztés forrása lehet különösen olyanoknál akik nem végeznek rendszeresen mentést.
Az alábbi gépembe szeretnék vásárolni 2 terrás, megbízható vinyót a jelenlegi mellé, mivel elfogyott a tárhelyem.
Jelenleg egy kb 8 éves WDigital zörög benne, milyet javasoltok mellé vásárolni, ami megbízható, és kibír egy 10-15 évet gond nélkül - vagy több év garanciát adnak rá? A gépet egyébként adat / videó tárolásra és szövegszerkesztésre használom tehát nem játékra kellene.
Érdemes a jelenlegit 8 éves vinyót is kikukázni vagy van valami progi amivel be lehet diagnosztizálni az állapotát?
Néha picit akadozik a rendszer, elvileg 1 mega RAM van benne, érdemes ezt is megemelni?
Tudnátok-e Pesten olyan boltot ajánlani ahol megvehetem és helyben be is szerelik nekem a vinyót (én nem értek hozzá, melyik portot hova kell dugni vagy hogyan kell összekompatibilizálni hogy mindkettőt lássa a gép.) Köszi
A minden előzmény törlése, hogy lehet két dátum közti időintervallum? Akkor most minden, vagy öt napi? Nem lehet hogy a moderátoroknak volt valami kifogása?
Ilyesmire én nem wordben vetemednék, de betű fölé, én grafikus elemet tennék, tehát rajzolnék egy pici kört, és fölé húznám, már ha ez ebben a progiban egyáltalán műxik, nem használok office-t....
Nézze Bálint, víruskergető és védelem nélkül egy gép csak fél óráig ketyegjen, amíg feltelepíti. Fél év után nincs min csodálkozni, takarítással és frissítéssel kéne kezdeni, majd akár a nod 32 30 napos próbaverzióját havonta más email címmel regisztrálva is, de kell védelem.
Jó is lett. Köszönöm azoknak, akik okítják az öreget. Isten bizony valamikor állítgattam még passzióból is, most meg be sem tudtam lépni. Azt az msconfigot is használtam valamikor.
És egy kérdés úja.
Ez meg hogy? Ugyanaz az a router. Egyszer dróttal, egyszer wifi telefon.
Azannya!
Nemsokára guru leszek én is. Hacsak gyorsabban nem hülyülök, mint a tudásfelvételem.
Beiratkoztam egy informatikai tanfolyamra. 150 óra. Remélem az idő alatt a wordot megtanítják velem. Vagy rendszergazda legyek?
Kösz a segítséget, de az Exchane szerver meg a Win 2008 szervert (ha jól emlékszem) meg az AD-t hiányolta. Végül felraktam az outlook-ot, a legfontosabb leveleleim meg a Kernel for Lotus Notes-szal konvertáltam, a maradék meg kopipaszta...
(Startmenü>Keresés> beírod "Parancssor", majd katt a felül megjelenő ikonra. A megjelenő ablakba írd be "ping 192.168.1.1" idézőjelek nélkül, és nyomj egy ENTER-t)
{{off+}} Valaki bejelentkezett a nevemben és a "Minden előzmény törlése" gombbal visszaélt. Több nicknevem alatt látszó előzmény törlésre került 4-dike és 9-dike között. Ki az az idióta aki ilyen elfoglaltságot végez ebben a fórumban? Mit lehet csinálni, hogy ez a gomb ne kerüljön többé a topikom elé? Kihez fordulhatok a panaszommal. Hová jelentkezzem, hogy ne az offtopik legyen ebből a sérelmemből. {{off-}}.
Unfortunately, there is no free tool available for this, however you may try using below workaround which we used successfully to convert NSF to PST in one of the migrations couple of years back.
Create a dummy/test Exchange server, install Transporter suite, import NSFs to Exchange 2010 dummy mailboxes and then export to PSTs using export-mailbox command."
A szervernek elvileg van hat hónapos kipróbálható verziója.
Egy kis segítség kellene: NSF (Lotus Notes) file-t kellene PST-be konvertálni. Megnéztem egy csomó programot, mind fizetős, és nem olcsó, nekem meg összesen két file-ra kellene ezt megcsinálni. Az ingyenes verziók meg csak az első X, levelet konvertálják, nekem meg van több ezer. A Webmail Converter PRo-val meg az a bajom, hogy annak hozzáférés kellene a mail szerverhez, én meg már eljöttem a cégtől, csak az NSF file van meg.
Kötelező a 100 %? Nem. Akkor meg? Nem kötelező, nem alapjog. :-) Innen nyugatra el sem hinnéd, mennyire szar lefedettség van egyes országokban, mi kifejezetten jól el vagyunk látva ilyen szempontból. A lefedettség ugyanakkor elég sokféle dolog függvénye, amiből a távolság csak egy. Tehát, az, hogy 5 km-en belül van egy bázisállomás, a térerőről még nem sokat mesél el adott ponton, amíg van domborzat, emiatt árnyékolás, visszaverődés, ennek függvényében kioltás, meg a sok másik felhasználó, estébé. Az sem a szolgáltató hibája, hogy az aktuális alma, vagy kék ellipszis emblémájú cég a divatnak megfelelés miatt szarik arra, hogy egy antenna megfelelő kialakítású legyen és tartósan meg is őrizze az érzékenységét.
"A szolgáltatónak nem kötelező a teljes lefedettséget biztosítania, a telefonálás nem alapjog."
Nézd, ez így szerintem nem áll meg. A szolgáltatók ilyen 97-99%-os lefedettségeket mondanak (a saját lefedettségi térképeik szerint hullára be vagyunk takarva), azt' ez éppenséggel nem igaz. Azaz a fogyasztó megtévesztése. Tudom, odafirkálgatják az apróbetűben, hogy bla-bla-bla, de ezt igazság szerint akkor marhára le kéne vonni a 97%-ból (illetve jelezni kellene a térképeken, hogy a kapcsolat arrafelé khmm... "esetleges"). Mert hát aki annak tudatában vásárol készüléket, hogy nála van térerő, aztán még a nyílt terepen is sétálnia, meg "lokátoroznia" kell, a házában meg konkretice nem is él a készülék, az biza be van palizva. Szerintem.
OFF A legkedvesebb emlékem ezzel a lefedettséggel kapcsolatban az X-akták egyik epizódja, amelyben Mulder ügynök a hegyek közt, kb. a nagybüdös semmi közepén, egy elásott tartálykocsi tartályából egy szimpla városi mobillal telefonál. Nna AZT nevezem én lefedettségnek! :) On
"Ezernyi tényezőtől függ a térerő, amire a szolgáltatónak nincs, nem is lehet rálátása, mert az sem opció, hogy mindenféle normákat túllépve, akkora térerővel sugározzanak, hogy a tojás megsüljön alatta, pusztán azért, hogy minden lukban legyen térerő."
A térerő leginkább attól függ kérlek, hogy milyen közel van a legközelebbi bázisállomás, nem? Nnomost, ha az optimális esetben is 5 Km hatósugarú kört egyetlen állomással gondolja lefedettnek, akkor biza könnyen előferdülhet az a helyzet, hogy 4 Km után már nem telefonál a delikvens a házából, 3 után meg ha kicsit borultabb az idő. És ehhez semmi köze a tojássütésnek: alulméretezett sűrűségű maga a hálózat. (Különösképpen a mai agybafőbe korlátozott teljesítményű, "városi" mobilok esetében. Ami viszont tényleg nem a mobilszolgáltatók sara, hanem mobilgyártóké és a szájbatekert EU-é.)
Én pl. nem tudom, merre van ilyen adatbázis (biztosan létezik valami pcidatabase.com jellegű dolog). A legtöbb, gyakori gyártó VEN_ sorát már fejből tudom (nincs olyan sok), az Intelé ráadásul jellegzetes, mivel a 8086 minden mai processzoruk őse. A Win7 eszközillesztő-adatbázisába be kell kerülnie az adott eszköznek, anélkül nem fogja megtalálni, mert nem intelligens ennyire és mert nem biztos, hogy az egyező eszközazonosító a helyes illesztőt adná eredményül (videokártyáknál ez tipikus gond), ha az nem ellenőrzött forrásból származik: Erre találták ki a WHQL-t. De ha a gyártó nem kezdeményezi, önszorgalomból az MS nem fogja elvégezni. A DEV_0042 csak az adott VEN_ sorral együtt adja a megfelelő találatot.
Előkerested már a Win-es Karaktertábla megfelelőjét Mac-re..?
Ez egy(néhány) karakterre jó megoldás. Ha minden magyar betűt látni akarsz pöttyel is az már nagyobb munka és értelmét se látom (de Hehe majd kioszt belőle a saját stílusában).
Karakterről lévén szó szerintem rajzolni nem lehet, egy karakterhelyen vagy rajz van, vagy karakter.
A trükk az, hogy egyszerre kell ugyanazon karakterhelyen lennie a két karakternek.
Ez csak a kétféle írásrendszer kombinációjával megy.
Nincs tapasztalatom MAC rendszerekkel, de meg voltam győződve arról, hogy a Windows saját karakterkészleteit a Mac-es Word tartalmazza, illetve ha nem, akkor letölthetők Macra.
Gondolom ha ilyen trukkoket tudsz, akkor rajzolni nem lehet, mert azt alapbol mondtad volna.
Sajnos word formatumaban kell elkeszitenem a pontot a beture. Szerintem ha csak nem lehet sajat karaktert kesziteni akkor csak rajzolas lehetne.
Probaltam egy shape-t lekicsinyiteni, levenni az arnyekot rola, de sajnos nem sikerult a betu fole helyeznem, plusz az i pontjanal kb 30%-al meg mindig nagyobb.
Mutattál egy olyasmit ami egy betűre jó, és semmi olyasmit amit kért.
(Arra most nem térnék ki, hogy szerinted mi a "szabványos karakterkészlet".)
A FrankRuehl pont úgy "szabványos" win karakterkészlet mint az Arial.
Ezenkívül ha többféle karakterkészletet használ valaki dokumentumon belül, akkor "illik" beágyazni azokat a karakterkészleteket mentéskor a dokumentumba.
A Word dokumentumok egységes megjelenését pedig hagyjuk...
Csak ha ilyen sose hallott nem standard karakterkészleteket használ akkor ne csodálkozzon ha nála jól jelenik meg a karakter, másnál meg legfeljebb egy kérdőjel fog szerepelni helyette...
Ezért mutattam a szabványos, minden winben ott levő Arial karakterkészlet lehetőségeit..
A jobbról balra író, és a balról jobbra író nyelvek különbségét használom ki.
Beírom a normál betűt, majd a Karaktertáblából beillesztem a bal oldalára mondjuk a Hebrew Point Holam nevű karaktert ( U+05B9 ) a FrankRuehl (elvileg win) karakterkészletből, és Backspace nyomogatással törlöm az esetleg megjelenő szemetet.
"Nekem az jön le, hogy a win7 nem képes az általatok egyértelműnek mondott négy betűs kódok alapján beazonosítani az eszközt"
Én úgy tudom hogy egyértelműen a kalapács a hibás ha szegelés közben az ujjamra ütök vele.. :DD
De ne aggódj, a win10-ben már tettek ellene hogy a gyártóknak érdekük legyen a drivert bejelenteni az M$-nek (az emberek ezt még negatívumnak élik meg, de 10év múlva isteníteni fogják érte) ;)
Nagyon köszönöm a részletes segítséged, egyre világosabban látom a célt, de még mindig nem értem a folyamatot.
Az odáig még rendben van, hogy ti valahonnan tudjátok, hogy melyik linken van az adatbázis, és hogy a négy betűs kódok adják a megoldást, nyilván ezért vagytok guruk, hogy ilyeneket tudjatok - és rácsodálkozzatok az átlagemberre, hogy ilyenekt miért nem ismer:-))
Viszont utána azt írod, hogy a win7 azért nem találja, mert a gyártó nem regisztráltatta magát, majd utána azt írod, hogy tíz perc alatt megtaláltad. Nekem az jön le, hogy a win7 nem képes az általatok egyértelműnek mondott négy betűs kódok alapján beazonosítani az eszközt, amit te kézi keresésekkel tíz perc alatt megtettél. Akkor mégis a win7 a hunyó, nem? Vagy nem ismeri a linket, amit ti igen.:-))
Láthatod, hogy PIROS jellel jelzi pár perc után, hogy nem talált frissítést, és arra kér, hogy indítsam el az update-t. Hiába indítom el, pár perc múlva újra leáll. Azért indítottam újra, hátha letöltött valamit, és előbb azt kell telepítenie, és csak utána tud tovább lépni. Ez egy ideig működött is, tucatnyit telepített, de azóta csak kakukk.
Felőlem maradhatna a zöld jelzésnél és keresgélhetne akár egész éjjelen át, az a baj, hogy pár perc után leállítja magát és közli, hogy arra vár, hogy elindítsam. :-((
Arra tippelek, hogy valami egyéb hiba lehet a háttérben, amire nem írtak hibakezelési utasítást, és egy sablonos választ ad, ami nem vezet sehova.
Az i az egy betű, pont is van felette, kész is vagy. Karaktertáblában több betűt is találsz ami felett/alatt van pont vagy valami vonalka.. Ez beírható Word-be is. vagy Mac-en nincs ilyen?
Mac-en hasznalok 2011 Word. Pontot szeretnek rajzolni egy betu fole. Hogy lehetne ezt megoldani? A legjobb ha olyat lehetne hogy leveszem i folul a pontot es athelyezem. Raadasul a szintnek is meg kellene egyeznie.
Értem, mi a problémád. Pontosan ezért javasoltam azt a progit:
"Viewing process information
... you can view the process information (ProcessID and process filename) for captured TCP packets. ... In order to activate this feature, go to 'Advanced Options' dialog-box, check the "Retrieve process information while capturing packets" option ..."
(Igaz, azt is írja, hogy ebben csak a tcp látcik, az udp-forgalom nem, de kezdetnek ez a legegycerübb.)
Köszönöm, nem igazán találtam meg benne, amit keresek.
Pontosítom, hogy mi is a problémám:
A mobilnet össz adatforgalmát látom, nem itt a gond.
Van valami, ami random időnként generál kiugró adat letöltést.
Azt szeretném azonosítani, mi csinálja. (Pl. a HP nyomtató szoftvere töltöget, annak ellenére, hogy le van tiltva, de mivel, sunyi egy szoftver, nem biztos, hogy végrehajtja.)
Őszinte leszek. Egyrészt, fogalmam sincs, még mindig, hogy az, amit én írtam neked konkrétan, miért fáj neked ennyire-azon kívül, hogy marhaság, nem sok érdemleges ellenérvet láttam tőled.. Másrészt: Ha nem vagy képes levetni azt a fajta előítéletet, amit konkrétan velem szemben alkalmazol, csak a "hiszen pont így reagálsz" önmegerősítést mantrázod, akkor csak tudnám, mi a bánatos francnak írogatsz nekem (és, ugye, ez a sor is csak erősíteni fogja a belém vetett nagyképűségi hitedet). Harmadrészt: Ha mindenki ennyire nem ért meg téged, akkor azért csak felmerül bennem, hogy talán a te speciális mivoltod az ok. Ez nem hiba, én sehol sem írtam ilyet, sem eddig, sem ezután. Ehhez kapcsolódva, ha te magad is laikusnak érzed, vallod magad, akkor nem tudom, hogy vagy képes megítélni, hogy amit a korombeliek hozzád vágnak, csak értelem nélküli angol rövidítések. Ötödrészt: Az, hogy te XP-t használsz, a te dolgod, mi erről szeretnénk lebeszélni, okkal. De ha az a gép internetet sosem látó vas, akkor tulajdonképpen nem akkora probléma.
Az ellopott cuccaidat nagyon sajnálom. Komolyan. De az, hogy suttyónak nevezel, egy, részemről legalábbis normális hangvételű párbeszéd után, hát ne is haragudj, de az első válaszom a dél felé küldés lett volna, másodjára hagytam az agyvizem lehűlni, és csak annyit írok, hogy...Áh, nem is írok semmit, sajnállak.
Igen, egymás alteregói vagyunk, és hivatásunk amire felesküdtünk, hogy neked (és még néhány, kipécézett embernek) írjunk valami szemellenzős, sablonos marhaságot.
Rosszabb a helyzet, nem akarjatok/tudjatok ertelmezni amit olvastok,
illetve feluletesen olvastok, kiragadtok par szot vagy reszletet,
es ettol kezdve a sajat szemleleteket irjatok meg, nem a beirtakra reagaltok.
Az elejen megirtam, hogy oreg vagyok, megmaradok az XP-nel a hatralevo eletszakaszomra, de kellett egy kis megelhetes, igy elszegodtem valahova segiteni, ahol hozzatok hasonlo fiatal-kozepkoru korosztaly jatszotta az agyat, kopkodve mindenfele angol kifejezest meg roviditest, csak eppen nem az ertelem vezerli oket.
Beirtam az elejen, hogy azert irok ide, hogy amiket mondanak nekem, azok egy reszet teljes vagy reszleges marhasagnak tartom, es hogyan tudnam oket az ertelem fele vezerelni.
Erre ram szalltatok, hogy minden az en hulyesegem, es kesobb barmit irtam, mar eleve ugy alltatok hozza, hogy "na, az oreg hulye megint baromsagokat ir", es ha nem talaltatok, krealtatok.
Mindegy, most mar elegem vam, tegnap sok cuccomat elloptak, most a ti suttyosagotok a legkisebb problemam, csak azert irtam, hatha a hoseg elmultaval lemegy az agyvizetek es megprobaltok raallni a leirt szoveg ertelmezesere a kesobbiekben.
Tudom, hiu remeny reszemrol, de nem erdekel, mint ahogy az ellopott cuccaimon is kar sirankozni, csakhat egy kicsit most faj a mai szitu.
Most ott tartok, hogy beraktam a képernyőmentést egy world dokumentumba, hátha worldből be tudom illeszteni, de az sem ment, és a worldból sem tudom kimenteni, monjuk egy jpeg-be.
Nem tudok belépni a Citromail fiókomba néhány nap óta.
Ez az üzenet jelenik meg:
"Sikertelen belépés. Engedélyezd böngésződben a Cookie-k fogadását." Engedélyezve van. Nem tudok sem az Internet Explorer11-el, sem a Google Chorme böngészővel belépni.
Azután ott, hogy okvetlen külső vírusirtót erőltettél a windowsra.
Végül ott, hogy fél évig védtelenül hagytad a géped.
A mostani teendőd elég sokrétű.
Ki kellene mentened valamilyen adathordozóra a fontos adataidat, majd elvégezni egy tiszta telepítést a W10-el. Lemezformázás után természetesen.
(Az adataidon pedig lefuttatni mentés után egy vírusellenőrzést másik gépen, mert csak így lehetsz viszonylag biztos abban, hogy adat visszatöltéskor nem kerül a vírus is vissza.)
a Wiresharkot, pedig próbáltam letölteni, telepítésnél azt mondja, basszam meg az XP-t, ő azon nem fut, talán az elődje, viszont azt nem találtam sehol.
Ahol csak tudtam, kikapcsoltam a frissítést, a vírusírtón kívül letiltottam az automatikusan induló programokat is, de változatlanul elvisz valami időnként 80-200 megát :-(
Évek óta használom teljes megelégedéssel a VIPRE vírusírtó programot. Naponta, néha naponta többször is frissítette magát, mindig figyelmeztetett, ha problémás fájlt akarok megnyitni. Jogtiszta W7-ről W10-re tértem át, és a vírusölő nem működött. Letöröltem és újra akartam telepíteni, hiszen életre szóló licenszem van rá. A telepítés kezdetekor már jelent meg valami üzenet, de továbbfolytatódot a telepítés, 99 %-ig. Ekkor megjelent a következő üzenet: Erre a gépre nem telepíthető a program Mi az, hogy erre a gépre nem telepíthető? Évekig ezen a gépen tökéletesen működött. Gondoltam, hogy visszatérek a NOD32-re, de ott azonnal fizetni kell és mi van, ha utána ismét megjelenik, hogy nem telepíthető. Már szinte féléve nincs működő vírusírtóm és egyre több furcsaságot tapasztalok a gépemen, pl. ha a könyvtárban törölni akarok, a Total Commander lefagy, csak a számítógép kikapcsolásával tudom éleszteni, vagy ha szöveget írok WORD-ben esetenként kimarad 3-5 betű és muzsikál. Újraírva kijavítható. Az Itunes zenelejátszónál ha kijelölök egy zeneszámot, akkor az összes fájl kijelölődik.
Mit tegyek? Én egy vénember (76) vagyok, csak szeretném használni mint az XP-ben.
Ja és az egyetlen általam használt játék a Solitairében a Freezell csak tölt, csak tölt, de soha nem töltődik be.
Ki magasztal és hol az egekig Win7-et? :-O Egyelőre a jelen szituációban te nem vagy képes keresztüljutni egy napi rutin feladaton, és nem a rendszer. Mint ahogy azt korábban leírtuk, nem a W7 hibája, hogy a T. hardvert gyártó cég nem kér részvételt a Win7 eszközillesztő adatbázisában. Következésképpen, hiába nyomogatod a frissítés gombot, nem fog letölteni hozzájuk. A kért eszközök, bár sztem elég részletes választ kaptál, hogy mire-hogyan.
Az eszközpéldány-azonosítóban a Ven_8086 minden eszköznél az Intelt azonosítja gyártóként.
10 perc volt megkeresni a megfelelőket, nem tudom, hol jutottál ennyire zsákutcába velük. Ismét leírom: Akármilyen "alap" eszköz, ha a HW gyártója baszik a W7 illesztőprogram-adatbázisára, akkor ne a W7 anyja legyen már a kurva. Az "alap" eszközökhöz is ugyanolyan macerás illesztőt írni akárkinek, és hidd e4l: Az MS a maga részéről kitalálta elég jól az NDIS elnevezésű szabványfelületet, ami erre az alap kezelésre lenne hivatott, ha a T. gyártók nem feltétlenül elítélhető, esetleg megalapozott okkal nem hajtanak ehhez közös, szabványos alsóbb szintet kigondolni.
Itt van pár képernyőkép mutatva a valós szituációt.
Az első két képen láthatjátok a helyzetet, jogtiszta win7 telepítés után nemcsak a fontos driverek telepítése volt sikertelen, hanem az update is leállt, annak ellenére, hogy teljes és azonnali update-re kapott utasítást és rendszeresen nyomogattam a Check for updates gombot, többszöri újraindítás után csak két órával később adtam fel. (Az általatok egekig magasztalt Win7 Help-je a hibakódra azt a hihetetlenül segítőkész magyarázatot adta, hogy a Start menüből keressem meg a win update-t és kattintsak a Check for updates gombra.)
A következő két képen külön érdekesség, hogy azt állítja, csak két update-t telepített, de amikor a historyra kattintok, közli, hogy további 14 telepítve lett. (Ezeket is csak akkor telepítette, amikor manuálisan párszor újraindítottam.)
Az utolsó négy képen láthatóak a problémás eszközök, a VGA mellett 3 fel nem ismert eszköz. (Csak azért működött az internet kapcsolat, mert az usb wifi-hez megvolt a régi telepítő cd, hihetetlen, mennyire alapszintű eszközöket nem ismer a win7 telepítője.)
Az általatok beírt válaszok, hogy ott vannak a négyjegyű kódok, amik mindent azonosítanak, elég érdekesek annak fényében, hogy bizonyos kódokra nagyon különböző gyártó különböző eszköze szerepel a listában. A kiválasztás így közel sem egyértelmű a kódok alapján.
Várom az igazi válaszokat, hogy ilyenkor hogyan lehet továbblépni:
nemcsak a drivereket beazonosítani és telepíteni, hanem a win7-et is rávenni, hogy telepítse a frissítéseket.
(és ezt lehetőleg pár napon belül tegye meg, ne várjon napokig egyes letöltésekkel.)
samsung gte1170i a telefon, nincs olyan opció hogy miket tiltsak vagy engedélyezzek, legalább is a hálóztválasztás kézzel, adja a 3 szolgáltatót és annyi
Belváros 1. emelet és idáig, májusig ment rendesen
Franc se megy vívni a Hirközléshez vagy a fogy.védelemhez
Leírom majd nekik, korábbi esetet amikor kijött egy fickó laptoppal mért és közben valahol a kollegája valamit csinált
És mit mondasz a fogyvédnek? A szolgáltatónak nem kötelező a teljes lefedettséget biztosítania, a telefonálás nem alapjog. Ezernyi tényezőtől függ a térerő, amire a szolgáltatónak nincs, nem is lehet rálátása, mert az sem opció, hogy mindenféle normákat túllépve, akkora térerővel sugározzanak, hogy a tojás megsüljön alatta, pusztán azért, hogy minden lukban legyen térerő. Európa-szerte nálunk kimagasló lefedettség és vonalminőség van, el vagyunk kényeztetve kicsit ezzel és elvárjuk, hogy bárhol-bármikor rendelkezésre álljon a térerő, pedig ez technikailag nem egy ennyire egyszerű dolog.
Ez annyira sablon szöveg, hogy amikor tavasszal egy kékestetői szanatóriumi tartózkodás után ugyancsak a lefedettséget panaszoltam (az épülettől 100 m-re tökéletes volt, az épületben és környékén Edge, azaz szinte semmi), akkor a levelet először a világ egyik legidétlenebb mondatával kezdték (kiderült, hogy minden levelüket ezzel kezdik):
"Köszönjük, hogy levelével hozzánk fordult, ezáltal lehetőséget biztosítva arra, hogy információval szolgáljunk." (Ettől egyből felmegy nálam a pumpa)
Aztán egy másik hülyeséggel folytatták: "A bejelentésben szereplő GSM szám és jelszó páros alapján előfizetését nem tudtuk beazonosítani, így kérésével kapcsolatban általánosságban tudjuk tájékoztatni Önt."
(Kérte a fene az azonosítást. Én egy általános problémát írtam le, és általános választ kértem.)
Ezt követte az általad idézett mondat szó szerint. Ebből az látszik, hogy mindenkinek ezt válaszolják, aki a lefedettségre panaszkodik.
Velük vívni szerintem nem érdemes. Talán a fogyasztóvédelemhez lehetne fordulni, de szerintem csak olyan hozzáértőnek, aki szakmailag tudná indokolni, hogy a válasz miért nem elfogadható. Én sem tartozom ezek közé, ezért magam sem tettem további lépéseket. De ha valaki megtenné, az hasznos lenne.
Tudnátok -e érdemben elmagyarázni egy Telenor lefedettséget/hibát
Március óta semmi gond nem volt, májusban kezdődött hogy torz,megszakad, nem csöng ki stb,
Irtam a Telenornak, gyűjtsem mikor milyen számrol volt a hiba
Gyűjtöttem, elküldtem nekik
Jött a válasz
"Tájékoztatjuk, hogy a 4G/LTE valamint 3G/HSDPA hálózat ú.n. lélegzőcella elvén működik. Ennek a technológiának a sajátossága, hogy a besugárzási területet nagymértékben befolyásolja az adott területet ellátó állomás pillanatnyi terheltsége. Ennek értelmében túlterheltség esetén a cella határa szűkül, kisebb igénybevétel esetén pedig tágul. A fentiek miatt fordulhat elő az, hogy bizonyos esetekben egy-egy állomás egy ideig ellátja lakhelyét valamint annak vonzáskörzetét kül-, vagy beltéri 4G/LTE valamint 3G/HSDPA lefedettséggel, amikor az adott állomás kismértékű igénybevételnek van kitéve. Nagyobb igénybevétel esetén a cella szűkülése miatt lakóhelyén valamint annak vonzáskörzetében kül-, és beltéren a 4G/LTE valamint a 3G/HSDPA szolgáltatás elérésére nincs lehetőség. Ilyen esetekben csak az EDGE hálózat érhető el."
Az hogy milyen hálózaton csatlakozok adott esetben, nem érdekel, nem is értek hozzá
A telefonomban automatikus csatlakozás/hálózatválasztás van beállitva
Vívjak-e tovább, vagy hagyjam a fenébe
Elég kellemetlen, mert igen sok telefont bonyolitok és rossz esetben le kell mennem az autómba és onnan telefonálni
A múltban volt ilyen esetem más körzetben, hosszas vívás után kideritették a hibát a közeli átjátszóállomásban
Igen, egymás alteregói vagyunk, és hivatásunk amire felesküdtünk, hogy neked (és még néhány, kipécézett embernek) írjunk valami szemellenzős, sablonos marhaságot.
Amúgy fogalmam sincs, hogy erre a hozzászólásomra, amiben sem a nagy lábujjadra nem léptem rá, sem a szellemi képességeidet nem méltattam, miért kellett ilyen módon választ írnod, ilyen dolgokat megemlítened, de maradjunk tárgyilagosak.
-Amit írtam, az alapvetően nem sablonos marhaság, hanem a két rendszer közötti alapvető eltérés, fejlesztési mód. Nem tértem ki előnyére-hátrányára, van ennek is, annak is, tartózkodtam szubjektív gondolatoktól.
-Nem tudom, mit írtál (őszintén szólva, nem is érdekel), de általában a kognitív képességeimnek ura vagyok, tehát az előzményként citált hozzászólás vélhetően kötődik valamely pontján ahhoz, amit te írtál. Hogy ahhoz képest tartalmaz-e valami plusz dolgot, az az én egyéni, költői szabadságom miatt van, egy fórumon ez így működik, szokj hozzá.
-A fiatalok utálatát, letöltési szokásait egyszerűen felfogni nem tudom, miért említed. Lehet, hogy ez a te költői szabadságot lesz, de ha már személyemhez kötöd, valami oka csak van. Ezúton oszlatom el kételyed felhőit, nem utálom egyik, felhozott archetípust sem. A hülyéket sem utálom, csak nem értem őket. Ne vedd magadra, nem azért említettem. Téged nem sorollak sehova, mivel nem ismerlek.
-Remélem, egyszer eljutsz oda, hogy nem írsz hülyeségeket.
Nem szemelyesen neked valaszolok, hanem a tobbieknek is, bar furcsa, hogy mindig mas nick valaszol, mintha valtanatok egymast.;)
En mar egy jo ideje nem ertem, minek irtok olyasmit, aminek nem sok koze van ahhoz, amit beirtam.
Lehet, hogy utaljatok a fiatalokat, meg masokat, akik csak azt nezik, hogy mit es honnan tudnak ingyen megszerezni, csak en egyik csoportba se tartozom.
Valahogy nem akarjatok eszrevenni.
Remelem, egyszer majd eljuttok oda, hogy a beirt mondatokat helyesen ertelmezve reagaltok ra, es nem a szemellenzos sablonos marhasagok kozul irtok valamit.
Mondjuk a biztonság (hozzáférés) miatt és persze a méretkorlátok miatt érdemes NTFS-t használni mások mellett. FAT-ot és társait én akkor használok, ha olyan eszköznek is olvasnia kell a tárolót, ami csak ezeket ismeri. (SD-kártya, pendrájv, egyebek.) Minden másra ott az NTFS.
Lehet hogy bugyuta kérdés, de ha egy lemez csak adatnak van, akkor is ntfs legyen, vagy jobb a fat32. Már rég nem emlékszem rá, hogy az ntfs az oprendszernek jobb, vagy az indexelése miatt váltotta le a fatot windowsnál.
Érdeklődnék hogy ha nem aktiválok egy Windows-t (XP-10-ig) akkor mit veszítek konkrétan?
Sok megerősítetlen infót hallottam a neten, de mi az igazság? van hivatalos M$ leírás erről?
Van ahol azt írják hogy csak a testre-szabhatóság (asztal háttér stb) korlátozott, van aki szerint egyáltalán nem működik 30nap után, van aki szerint csak újraindul időnként, stb...
Konkrétan VirtualBOX-ba telepítenék win-t (teszteléshez) és se aktiválni nem akarom se törni nem akarok. Ha valami hátránya van akkor konkrétan tudjak róla és ennyi..
Újabb Win10. Német a nyelv rajta. átállítom, ott a magyar. Nem lesz magyar. Csak a zárolás képernyője. A menüpont, ahol az üdvözlőképernyő és ilyenek nyelvét tudom állítani, csak három nyelvet tartalmaz, a magyar nincs közte. Mindenhol ott van, minden más magyar. De miért?
Levelezek a Vatera üyfélszolgálattal. Az aktuális levelük általában olvasható a Freemailban, de a görgetett előzmények iyen betűrejtvénybe mennek át.
.lletĹ‘leg más adatvédelmi szabályok által védett adatokat tartalmazhat, amelyet kizárólag az üzenet címzettje használhat fel. Amennyiben Ön nem üzenetünk c&ia
Mit lehet ezzel kezdeni? Sok oldalról van szó. Van erre eseteg valami konverter, vagy valamelyik szövegszerkesztő így is elolvassa?
Sziasztok! Van egy AMD Radeon R7 200-as videókártyám, aminek a ventilátoráról letört 2 lapát. Tudnátok segíteni abban, hogy hol lehet ventillártort venni hozzá?
Köszi! Az a gond, hogy 30-60 mb-os djvu file-okból nagyon nagy 100+ mb pdf készül már ha egyáltlán meg tudja csinálni ez az oldal. djvu vagy Pdf kicsinyítést hogyan lehet csinálni?
"Ja, és sose nyisd meg az ilyen reklámszagú emileket, mert a legtöbben van egy hivatkozás a szerverükön tárolt képre, amit ha megnyitod a levelet, a böngésződ azonnal letölt -> onnan pedig rögtön tudják, hogy az emil él -> érdemes rá küldözni a reklámot."
Ne haragudj, nem tudom, milyen levelezőt, vagy milyen böngészőt használsz. Velem ilyen még soha nem történt. Csak akkor, ha rákattintottam a levélben lévő linkre. Mondhatnál egy példát, hogy nálad hogyan történt a dolog.
Ha olyan leveleződ van, amely a levél elolvasásakor rögtön megnyitja a benne lévő linket, vagy a csatolmányt, anélkül, hogy arra rákattintanál, akkor azt "dobd szemétbe". Ne csak a levelet, hanem a levelezőt is!
És ha neadjisten az történne, hogy valaki tényleg továbbadná a címedet másik reklámozónak, és az a beérkezett üzeneteid közé landol, akkor mi van? (Nálam ilyen néhány havonta egyszer fordul elő) Megnyitod (ebből még nem történhet baj), majd rákattintasz a felkiáltójelre (Spam bejelentése), és onnan kezdve az innen jövő továbbiak a SPAM mappába mennek. Nem értem, az miért zavar. Nem is látod, nem találkozol vele, miért baj, ha odamegy.
Mellesleg alaptalan a riogatás. A Gmail eleve szűri a Spameket. A legtöbbet be sem engedi a rendszerbe (ellentétben a freemail, citromail és hasonló vackokkal), a megmaradók többségét rögtön a SPAM mappába teszi, anélkül hogy én valaha is foglalkoztam volna vele. Ebből sincs sok, több éves átlagban nagyjából napi egy ilyet találok. Ezért nagyjából kéthetente megnézem a SPAM mappát, hogy nem keveredett-e véletlenül közéjük olyan, amiről tudom, hogy tévedésből van ott, aztán ürítem a mappát egy mozdulattal.
Mellesleg Johny Five is - ahogy írta - csak a mobilos telefonszámához kapott postafiókkal járta meg. Olyat meg nem is tudom, minek kell használatba venni, mikor itt a gmail a maga 15/17 GB-os (!!!) tárkapacitásával.
Szóval emiatt vétek lenne törölnöd a megszokott email címedet.
Hát... én nem akarlak elkeseríteni, de ezt szerintem megszívtad.
Az ilyen leiratkozós linkek ugyanis kábé arról szólnak, hogy az adott címtől ugyan valóban nem kapsz több levelet (mert hát ők aztán becsületesek), viszont fénysebességgel adják el a - bizonyítottan élő - emilcímedet az összes reklámcégnek, amivel csak kapcsolatban állnak. Aztán tőlük majd kapsz! Ha onnan is leiratkozol, akkor kapsz a következőtől. Ésígytovább, ésígytovább...
Én legalábbis így jártam anno a mobilos telefonszámomhoz kapott postafiókkal: pár ilyen leiratkozós kör után már napi 50-60 reklámemilt kaptam, kiirthatatlanul.
Az ilyenekkel egyetlen egyet lehet tenni: ha a mailszolgáltató nem szűri spamként, akkor neked kell rá eszkábálnod egy felhasználói szűrőt.
Ja, és sose nyisd meg az ilyen reklámszagú emileket, mert a legtöbben van egy hivatkozás a szerverükön tárolt képre, amit ha megnyitod a levelet, a böngésződ azonnal letölt -> onnan pedig rögtön tudják, hogy az emil él -> érdemes rá küldözni a reklámot.
Bocsi de csak az a világot említettem amit ismerek. Magyarországon és itt is dolgoztam számítógép boltban. Ami korrekt beszállítótól érkezett azt visszaküldtük és vissza is vette. Ő ugyanis ráveri a dielrre vagy a gyárra tehát vesztesége nincs. Nem tudok stiklikben gondolkodni illetve ezt figyelembe venni ha elmondom a véleményemet egy kérdésről
A döntés tényleg nálam, de azért kérdezek,hogy a legjobban döntsek
Szerintem:
- indulj ki a valós igényből és ne különböző tanácsadók álmaiból. Szükségtelen a túlvásárlás egy idős hölgynek.
- keress megbízható céget aminek korrekt (lehetőleg márka) beszállítója é garanciája van
- Tudom, hogy az ÁFA nagyon magas nálatok de garanciális okok miatt nem érdemes feketén vásárolni.
Persze ez csak az én véleményem, nem kötelező elfogadni.
Tapasztalatom szerint fél-egy év után kihullanak az egyértelműen gyenge termékek. Tisztességes eladó ezeket visszaküldi a beszállítónak, hogy csessze meg."
PC ügyben nem vagyok illetékes, de motor alkatrészben igen. Nem küld vissza semmit nem is reklamál a nagykernél
Én megoldom a szar gyártmányt kijavítva,ha nem az acélminőséggel van gond, de vettem alkatrészt amit ott a bolt elött próbáltam kicserélni és nem ment
Visszaadtam a boltosnak,az elkezdett reszelgetni, úgy jó lett
Volt hogy visszavittem valamit hogy szar a minőség nem méretes. A válasz, "dehát idáig senki nem reklamált még"
Naná, mert "majrézik visszavinni,messze lakik, vagy nem értvén hozzá berakja a motorba,oszt csodálkozik
És mit csinál egy "kisgyerek" az országúton ha cserélni akar egy szar tartalék alkatrészt?
Szoval úgy gondolom, a silányabb gyártmányokat eladják "óriási akcióban' aztán a pl. a laptop utazgat Szlovákia és Mo- között, jobb esetben javitva, de akár ugyanúgy szarul érkezik vissza
A döntés tényleg nálam, de azért kérdezek,hogy a legjobban döntsek
Persze akkor sem fogok itt reklamálni, ha éppen az ajánlott gép beszarik.
Semmit nem tudsz az itt írogatókról csak már megint a semmitmondó blabla és önfényezés.
Mindig jókedvre derít a "tanácsadásod".
ui.: ha éppen kedvem támad, akkor a Lenovo-Fuji garanciális szervizének vezetőjét tudom megkérdezni. Ha esetleg HP vonalon akadok el, akkor kis hazánk egyik legnagyobb forgalmazóját. Miről beszélsz, de tényleg? A többiekről nem nyilatkoznék, de azt tudom, hogy elég alapjuk van ahhoz, hogy nálad szakavatottabb és konkrétabb tanácsot adjanak, bármikor.
Néha segítek akinek tudok, vagy ismerem a problémát, mivel már nem vagyok aktív, nem csinálok, nem veszek, nem adok el számítógépet nem igen vonz a vita amiben mint ahogy alább említettem hiányzik a napi tapasztalat. Ezt hallottam, azt hallottam.
Ugyanakkor jobban bízok az itteni guruk, köztük te is, véleményében,mint egy ismeretlen eladóéban.
Ebben sok igazság van azonban egyet elfelejtesz. Egyikünk sem ismeri azokat a tapasztalatokat amik egy bolt forgalmában megjelennek. Dolgoztam számítógép boltban mint műszaki. Figyeltem a szereléskor megjelent problémákat, a vevői reklamációkat. Ebből leszűrt következtetéseimet átadtam a vezetőnek, tulajdonosnak ami után kizártuk azokat a beszállítókat, gyártókat akikkel túl sok gond volt.
Sok éve nem csinálom és szerintem itt senki nem tevékenykedik ilyen helyen így egyikünknek sincs meg az a tapasztalata amivel becsóra kijelenthetjük: ez és ez a termék nagyon jó. Urban legen meg mindig van.
Tapasztalatom szerint fél-egy év után kihullanak az egyértelműen gyenge termékek. Tisztességes eladó ezeket visszaküldi a beszállítónak, hogy csessze meg. Aki nem tisztessége és mondjuk ÁFA nélkül vette azzal gond van mert a lerakódott raktárkészletét elakarja adni amit a hozzánemértő vevőre rásóz.
Szűrd le magadnak belőle amit akarsz, döntés nálad, azt csinálsz amihez a kedved tartja.
Nem. De a néninek kellett kifizetnie a nyugdíjából.
A történetnek nem ez a lényege hanem idős korban nem verünk olyan költségbe senkit aminek a tartós élvezete nagy valószínűséggel nem lesz meg valamint felhasználói igénye nem tesz szükségessé.
Nem vitatkozom. Elmondtam mit gondolok. Nem nyitok vitát senkivel mert nem akarok senkit meggyőzni.
Szoval, ha kérhetném, milyen paraméterű használt asztali gépet nézzen/nézzek/ a "kor igényeinek" , megfelelőt?
Bemész a bótba és megkéred ajánljon nem a legfrissebb technikával szerelt gépet. Igen jó gépeket lehet kapni fél évvel - egy év ezelőtti kibocsájtású elektronikából összerakott gépet mivel az értékesítők már a reklamációk alapján kiszűrték a gyenge technikákat. Ismeretségi kőrben hozzánemértők ha hozzám fordultak mindig ezt mondtam nekik. Nem bánták meg. Aki meg ért hozzá az megy a feje után.
Elmondod mire kell és ha az eladó ért hozzá valamint tisztességes olyan ajánlatot tesz ami megfelel az elvárásnak és a pénztárcának. Az is megoldás ha megmondod milyen ártartományt tartasz elfogadhatónak.
Egy elrettentő példa az ismeretségi körömből. 80 év fölötti asszony aki némi internetezést, skypolást,
e-mailezést akart az unokája rábeszélte egy méreg drága Mac gépre. Megvették, klasszul megtanulta. Nem telt bele két év és meghalt.
A mostani gépem öt éves. Egymagos processzor, Windows 7 majd 10, Tettem bele SSD-t és egy alsó szintű monitorkártyát mert az alaplapi nem valami acélos. Mivel semmi extrát már nem csinálok semmiféle érv nincs amellett, hogy lecseréljem pláne nem drágára. És persze a korom bár még a 80-tól jó messze vagyok. :-)
Olcsó és jó gépet szeretnének, ami sokáig tart. Az emlegetett olcsó és új gép ezekből csak egyet tud. A használt gép minden elvárást tudja.
A HD videó az unokáról ugyanolyan HD videó mint a többi vagy a Youtube is ugyanúgy futnia kellene csak az új gépet esetleg megfekteti és nagyanyó szomorú lesz emiatt és a családtag is aki ezt a gépet ajánlotta.
Van gyakorlatom ebben, máshogyan gondolkoznak, mint mi!
Máshogy gondolkoznak, de a laptopokhoz meg mi értünk. Mit szerettél volna ebből kihozni?
Hm. Valahol talán jogos a kritika, de szabadjon egy valamit megjegyeznem: Ez itt egy fórum. Nem hivatalos felület, nem bolt, nem miegymás, hanem egy fórum, becenevekkel. Van az a terület, ahol az visszafogottabban beszélgetek, de ez itt nem az. És őszinte leszek: Amikor valami felesleges, kötekedő dolgot látok leírva, óhatatlanul kiborul a szebbik felem. Tudom, hogy ez hiba. Lendüljünk túl ezen, mert a leírt szavak nemhogy egy vadidegen, semmilyen mögöttes személyhez nem köthető nickhez szólnak, hanem egy véleménynek. Ha bemutatkozunk egymásnak, megtudunk egymásról dolgokat, egészen biztosan változik a hangnem is. Természetesen, ha ezt sértőnek érezte, elnézést kérek miatta-egy nicknévtől (érzi ebben az iróniát, remélem).
Kanyarodjunk vissza a véleményhez. Nem baj, ha nem értünk egyet, de így ismeretlenül, magamról annyit elárulok, hogy ismerem jól a gépek lelki világát. Kerek perec az a véleményem, hogy az olcsó árszegmensbe a lehető legkiheréltebb, legócskább minőségű termékek kerülnek, melyek nemhogy tartós használatra, de egyáltalán használatra alkalmatlanok még egy idős ember számára is akár (erről tudok szitne reprezentatív mintát hozni, hogy mennyire sztereotípia). Vannak persze jobban sikerült modellek, de kérdem én: Az új modelleknél ezt ki fogja előre tudni? A pár éves, irodai használatból levetett gépeket ellenben ismerjük, van szerviztapasztalat, és mivel ezek a gépek új korukban 3-500.000 Ft köré szóródtak, az összeszerelés és a felhasznált alkatrészek minősége is messze jobb. Nem fogom alkatrészekbe menően lebontani, nem hiszem, hogy szükséges. Akkumulátortól az utolsó csavarig. Valamint, a példának felhozott Dellben rendszerint van billentyűzetvilágítás, amit az idős emberek imádnak. Persze ez is lutri, ezekről a gépekről ritkán tudunk eleget. Viszont, ezekhez is jár legalább egy év garancia, amit kevés pénzért lehet tovább bővíteni (és, nem ám holmi, jó esetben 3-4 hetes átfutási idejű gyártói gari, amit olcsókhoz adnak, hanem akár azonnali csere is!). És rendes terméktámogatás, nem úgy, mint az olcsó szegmenshez, ahol ezen is spórolni szokás. A most már hosszútávúnak mondható használt üzleti gépekkel meglévő tapasztalatom pedig az, hogy elenyésző probléma van velük, az új, kommersz gépekhez nagyságrendben mérve is úgy harmada-negyede a visszáru, miközben a gépek avulása sokkal kisebb mértékű, az aktuális rendszerekkel messze jobb felhasználói élményt produkálnak. Kérdem én: ha ezeket mérlegre tesszük ugyanazzal az árcímkével, akkor vajon tényleg az legyen egy érv, hogy az ügyfél szempontjából lényegtelen a processzor, mert úgysem telepít programokat, vagy futtat éppen, aktuálisan olyasmit, aminél számítana? Persze, elfogadom érvként azt, hogy ha az ember új gépet szeretne, amit ő bont ki a dobozból először, ez vitathatatlan (ám az olcsók minőségét figyelembe véve kicsit érthetetlen) álláspont.
Mamának szinte mindegy mivel maximum e-mail, Facebook, esetleg film ha megtanítjátok letölteni. Persze Skype az ingyen fecsegéshez. Természetesen antivírussal. Még Officet sem használja. Minden más kilapátolható. Semmi hókusz pókusz, nem kell bedőlni a paraméterekkel való akrobatikáknak.
OP lehet elgondolkoztató mert megszűnik a támogatottságuk. Öreg laptopnál az akku kérdéses illetve a csere ára.
Neked is van egy véleményed, meg nekem is. És még azt sem tudjuk, hogy a hölgynek mire kell a gép, azt sem tudjuk, hogy egyáltalán le szokta-e hajtani a fedelet, szokta-e magával vinni. Szokott-e programokat telepítgetni, kipróbálni.
Az általad használt szavakat ugyan értem, de nem szoktam használni. Velem ilyen hangnemben biztosan nem fogsz beszélgetni. De tudom, hogy ez is csak egy vélemény, hogy nem tartom helyesnek az ilyen stílust.
Én leegyszerűsíteném. Mi a fasznak vetetnénk szart a népekkel, mikor jót is lehet kapni akár ugyanannyiért? Meg valahogy üzemeltetni is más ezeket az üzleti gépeket, valahogy nincs velük annyi faszkodás, nem törik a zsanér, nem lesz baja pár csepp víztől, nem lassul meg olyan hamar és ilyenek.
Én biztosan nem, nekem az angol is elmegy, tudom hol vannak a magyar gombok.
Itt viszont egy feltehetően idősebb asszony gépvásárlásáról beszélgetünk. Nekik esetleg mások az igényeik. Még akár sokkal gyengébb proc is elmegy náluk, ha nem 64 bites környezetet igénylő progokkal mókol. Valószínűleg nem 30 megabájtos fotós raw fájlokat szeretne konvertálni nagy számban.
Van gyakorlatom ebben, máshogyan gondolkoznak, mint mi!
Indítsa el puncidriveról a gépet, Hiren, vagy valami hasonló kell. Az .old mappa tartalmát kell visszamozgassa a gyökérbe, a jelenleg ott lévőket persze nevezze át. A BCD-t azt hiszem, nem érinti a dolog, de ha mégis, egy win7 telepítő javítókonzolja alól egy bootrec /rebuildbcd parancs kell.
Nézzük lépésről lépésre: Eszközkezelő megnyitva, néhány sárga jel közli, hogy hány fel nem ismert eszköz van. Még azt se tudhatod, hogy az micsoda, semmilyen információ sincs róla. Egyetlen lehetőséged, hogy engedélyezed neki, hogy webről telepítse a drivert. Jó esetben az a válasz, hogy megtette helyben és kész. Utána már (gyakran webre se csatlakozva) gyorsan közli, hogy nincs a jelenleginél újabb driver. Ha azt mondod, hogy nem hiszel neki, keressen frissebb drivert, az a válasza, hogy az eszköz tökéletesen működik és ez a legújabb driver.
Adott egy laptop, azon korábban legális win vista volt. A vincsesztere annyira halott, hogy semmivel nem tudom olvasni, a rendszer meg pláne nem indul. Teszek bele egy új vincsesztert és visszaraknám az oprendszert. A gépen rajta a win regkódja. A kérdés az lenne, hogy honnan lehetne megmondani, hogy ahhoz a számhoz milyen win tartozott. Vista business, de hogy x86 vagy 64 bites volt, arra a kérdésre a tulaj nem tud válaszolni. A kérdés tehát, hogy a reg számból hogyan lehet megtudni, hogy milyen volt ez a szerencsétlen windows?
Nyugodtan gyalultasd le. Az ilyen "bundled" szemetek ma már a legritkább esetben vannak szimbiózisban azokkal a progikkal, amelyekhez hozzácsomagolták őket.
Ha frissen telepített 1607 verziód van és a win nem tölti le a netről (=nem vhql aláírt a driver) akkor a kikapcsolt driverfrissítés + kikapcsolt SecureBoot a megoldás (W10-en)..
Kéhlek, világositsd meg elmémet, hogyan lehet a win-t rávenni, hogy a driverek telepitését rendesen végezze, ne csak csatlakozzon a webre és utána ne csak azt mondja, hogy készen van.
Azért nem azonosak, mert minden valószínűség szerint az egyik a win általános drivere, a másik pedig a videokártya saját drivere.
Egy "driver" alapvető fontosságú a rendszerben.
A saját hardvered specifikus illesztőprogramjait nem fogja a win feltenni helyetted. Kivéve ha a gyártó felteszi a drivert a win adatbázisába, de akkor sem garantált.
Általában a driverek frissítésére a gyártók saját megoldást használnak.
Jó ha olyan telepíti az oprendszert, akinek legalább halvány segédfogalma van ezekről...
Eddig nem érdekelt, de most láttam, hogy a képernyő miatt az egyiknél 1, a másiknál 4,5 a sebességi kategória.
Arra már felfigyeltem . :-))
Nem hittem volna, hogy egy driver ennyire fontos és nem értem, miért nem azonosak, és miért nincs egy jó driver kezelési megoldás, ha egyszer ennyire fontosak.:-((
Alapból beállítható napi 12órás 'munkaidő' amely alatt nem tesz ilyet..
Ezzel pedig ha valaki nem akarja hogy magától újrainduljon, akkor beteszi a registrybe és jóváhagyás nélkül nem installál a win10 sem.. ugyanez win7-nél még menüben állítható volt.