A nagynyomású szivattyú szelepei koszolódtak el, vagy koptak meg. Tisztitani, vagy ha az nem segit, akkor cserélni kell öket. Ez a tipus rendkivül érzékeny a gázolajra. Amikor tevezték a mérnókók, még nem kevertek bele kötelezően biodizelt. A biodizel anyagai lerakódnak ezekben a szelepekben, ez okozza a problémát. Valamelyik dizelrendszer tisztitobol kell a gázolajba rakni egy drasztikus mennyiséget, és úgy járni vele. Mondjuk egy negyed tankhoz 5 tanknyi adalékot. Dinamikusan gyorsitgatni vele, amig van benne ebböl az adagbol. Egyébként mi úgy csináljuk, hogy egy 2 literes üvegbe rakunk egy tankhoz való Xado dizelrendszer tisztito adalékot, feltöltjük gázolajjal, és az oda, és visszafolyó csövet is az üvegbe rakjuk. A CLIP diagnosztikában van egy olyan opcio, hogy nagynyomásu kör tömitettségi tesztje. Ekkor 2000-es fordulaton 1450 bar railnyomást kényszerit ki a nagynyomásu szivattyubol. Ezt addig ismételjük, amig el nem fogy ez a 2 liter. A végére általában tökéletes lesz. Ha mondjuk 1-2 héten belül megint visszajön a hiba, akkor nincs mit tenni, cserélni kell a szelepeket. A tisztitás 15e, a csere 120e anyaggal.
Sziasztok! Tudja valaki, hogy ha a tank búvárcsövét szeretném kitisztítani, ahhoz le kell-e venni a tankot, vagy felülről hozzáférni valahonnan? 3.0 DCI IV-esről van szó. Nem akar menni, illetve szaggatottan húz. Első körben kicseréltem a gázolajszűrőt, de nem lett jobb. Illetve az furcsa még nekem, hogy a kézipumpa teljesen felkeményedik és emlékeim szerint annak vissza kellene dolgoznia a légtelenítést követően a tankba, vagy nem?
valószínű, csak pont azon a felén kell a lökhárítót levennem a szélső érzékelő miatt... természetesen a clip nem írja hogy a hátsó érzékelő hibás, csak az elsőnél írja ki hogy első...
Aki nem szeretne így járni, az nézze meg a bowdenház elejét a motortérben. Az a része, ami a helyén tartaná, annak az eleje letört és kiesett a helyéről a bowdenház és a pöcök is. Képet teszek fel.
Egy furcsa hiba ügyében kérném a segítségeteket, hátha valaki már találkozott ilyennel.
Adott egy 2000-es évjáratú Renault Espace 2.2 DT, amit 3 hete vásároltam.
Az autó a mínuszokban is hibátlanul indul, konkrétan 2-3 fordulat után már pötyög is.
Viszont minden egyes alkalommal, amikor ráadom a gyújtást, s indítok, világít az akku jel, s csipog kb 10 másodpercig a kijelző, majd elalszik, s abbamarad a csipogás.
Bemérettem az akkumulátort, teljesen hibátlan (fél éves), valamint a töltésem is 14V felett van, tehát azzal sincs gond.
A szervízkönyv alapján le kell szerelni a tankot. https://espacehu.weebly.com/espace-iv.html innen valaki szorgalmas munkájának köszönhetően le tudod tölteni a szervízkönyvet a pdf dukumentációk közül, és a 19 C fejezetben megtalálod a szükséges információkat.
Ha 100 kijön belőle, az több mint jó 😉 évi 8-10 e kb amit menni fog második autóként, jellemzően hosszú utakon. Gyakorlatilag a kényes elemek cserélve vannak, a szerviz nálam nem kérdés, így remélem a motorral nálam nem lesz gond már.
Ez a része a régi motoroknál is ilyen volt, ez megy valamennyire, de folyamatosan olvasom a javítási könyvet, meg nézem a javítós videókat... Hát az biztos, hogy szeretnek mindent másképp csinálni, olyan franciásan.... ezek az alacsony meghúzási nyomatékok, utána meg a szögnézegetés... miért nem lehet ez egyszerűbb.....
Én szívesen kihagytam volna... Tervezve csak a turbó csere volt, annak megfelelő áron jött, ha annyiból megáll az jó lett volna, de hát ez van, remélem jó lesz... Sajnos kellett selejteznem a főtengelyt, egy hajtókart, és egy dugattyút, ezeket tudtam a bontott dolgokból pótolni. A főtengely első méretre lett köszörülve, csapágyak gyűrűk cserélve. Hengerfej folyamatban, még nem tudom mi lesz a vége....
Látom összejelölted a dolgokat. Majd ne felejtsd el, hogy a Renaultnál pont forditva számozzák a hengereket. Nem a vezérlés felöl, hanem a váltó felöl. Persze ez most nem számit, majd csak a szelepkódolásnál.