Keresés

Részletes keresés

smile64 Creative Commons License 2024.01.08 0 0 84070

A Mortis, Atya, Fiú, Lány, nem éppen új dolog. A CW S3E15-ben volt először, amit 2011 januárban adtak le, vagyis 13 éve.

Előzmény: Stratonicus84 (84069)
Stratonicus84 Creative Commons License 2024.01.08 0 1 84069

"hirtelen nem is tudnék mondani egyetlen ötletet sem amit a "dizni" talált ki, és valóban jó ötlet."

Na most ezen el kell gondolkodnom. A filmekből nem tudok hirtelen felidézni semmit.

De vannak ismerőseim, akiknek pl nagyon tetszettek a Rebels újátásai az Erő mibenlétéről. Ez a Mortis, Atya-fiú-lány meg a világok közti világ ezek a dolgok sokaknak nagyon bejönnek.

Nekem nem. :P

Előzmény: Jani-wan. (84067)
Biga Cubensis Creative Commons License 2024.01.08 0 0 84068

A BF legalább adott nekünk egy klasszikust.

https://www.youtube.com/watch?v=EhAL71gNgKk

Előzmény: Mlle. Grenelle (84025)
Jani-wan. Creative Commons License 2024.01.08 0 0 84067

Megtaláltam köszi.
Hát amikor olvastam néhány éve, akkor fel sem tűnt. Persze akkor még nem volt mivel összekapcsolnom.

"Elképzelhető-e, hogy az Ahsoka készítői olvasták ezt az írást, és innen jött az elborult ötletük a légkörben repkedő bálnákra?"

Nagyon is. Nem ez az első korábban kiselejtezett ötlet amit kikukáztak valahonnan.
Ebből élnek.
De ezt még Filoni szedte ki a kukából a rajzfilmjéhez. Mondjuk ő biztos elolvasott mindent, kár hogy a fejében káosz van tehetség helyett.

Amúgy gondolkoztam rajta, és így hirtelen nem is tudnék mondani egyetlen ötletet sem amit a "dizni" talált ki, és valóban jó ötlet. Pedig csináltak már 5 filmet és jó néhány sorozatot.
Viszont rossz ötlettel meg tele van a padlás.

Igaza volt Lucasnak, WHITE SLAVERS.

Előzmény: Stratonicus84 (84062)
Biga Cubensis Creative Commons License 2024.01.07 0 0 84066
Előzmény: Bateman (84060)
Stratonicus84 Creative Commons License 2024.01.07 0 0 84065

Más: néztem ezt a videót youtubon, amiben Adam Savage beszélget Ben Burttel.

Meglepett, hogy a THX hangrendszer nem is THX1138-ról kapta a nevét.

Hanem ez egy monogram. A faszi, aki ezt a rendszert kifejlesztette, az ő neve Tom Holman, azaz TH, és akkor az X az meg valami cross nemtommi, hogy ő most keresztezte a csúcs hangtechnikát a mozival :)

Stratonicus84 Creative Commons License 2024.01.07 0 0 84064

Rinzlernél keresd a rough draft summary fejezetben!

Látsz ott rajzokat gigászi repülő teknősbékákról is. :)

Előzmény: Jani-wan. (84063)
Jani-wan. Creative Commons License 2024.01.07 0 0 84063

Nekem ez nincs meg. Ezt honnan szedted?
Nemrég olvastam a júniusit és abban semmi ilyesmi sincs.

Ezekről tudni, és csak a pirosakat találtam meg

Star Wars: Episode VI Revenge of the Jedi (Rough Draft — February 20th, 1981)

Star Wars: Episode VI Revenge of the Jedi (Revised Rough Draft — June 12th, 1981)

Star Wars: Episode VI Revenge of the Jedi (Second Draft — September 21st, 1981)

Star Wars: Episode VI Return of the Jedi (Revised Second Draft — November 1st, 1981)

Star Wars: Episode VI Return of the Jedi (Third Draft — December 1st, 1981)

Tudsz adni linket ahol ez a vázlat megtalálható?

Előzmény: Stratonicus84 (84062)
Stratonicus84 Creative Commons License 2024.01.07 0 0 84062

Részlet következik A Jedi bosszúja című, 1981. február 24-én befejezett forgatókönyvből, amikor a Falcon leszáll egy füves síkságon a Sicemon bolygón:

“In the distance, giant flying whales glide around the city.”

Elképzelhető-e, hogy az Ahsoka készítői olvasták ezt az írást, és innen jött az elborult ötletük a légkörben repkedő bálnákra?

(Vagy túl sokat hallgatták a Republikot?)

Vuduman Creative Commons License 2024.01.07 0 0 84061

Nem ezt írtad Bigának.

Az idézet mondat 8 éve hangzott el.

Előzmény: Bateman (84060)
Bateman Creative Commons License 2024.01.07 0 1 84060

Nem a video a fontos, hanem az a kontextus, amiben az ő személye megjelent a SW film rendezése kapcsán és a korábbi kijelentése eképpen nyer értelmet. Ő egy harcos, ártó feminista és a korábban (8 évvel ezelőtt, igen) tett kijelentését nem szabad figyelmen kívül hagyni mert a gondolkodása eképpen mutatkozott meg és a konkrét SW film kapcsán is ezt mondta a napokban: 

“I’m very thrilled about the project because I feel what we’re about to create is something very special,” Obaid-Chinoy told CNN during their coverage of New Year’s celebrations around the world.

“We’re in 2024 now, and it’s about time that we had a woman come forward to shape a story in a galaxy far, far away.”

Ebből sajnos az jön le, hogy igazából KK-nak és neki is az a fontos, hogy egy nő! rendezzen végre SW filmet, mert az majd nagyon más lesz attól, mert nő! rendezi. Sajnálatos gondolkodás ez. Sok női rendező van (pl. Kathryn Bigelow, Jane Campion, Claire Denis vagy a most éppen befutó 
Emerald Fennell) akik remek filmeket rendeztek, de a sikerükben egyáltalán nem a nemük volt a fontos, hanem az, hogy milyen remek alkotók, tehetségesek, aminek semmi köze a nemükhöz.

Nagyon ártalmas gondolkodás ez, és sajnos a SW brand ismertségét használják fel ilyen nézetek terjesztésére. Ennek ez a lényege. És értem én, hogy ezek az ultrafeminista kiszólások elsősorban nem az összférfi nem ellen jönnek ki a száján, hanem olyan nárcisztikus gyökerek ellen, amivel hollywood tele van lásd, Weinstein. Na, de azért....

Előzmény: Vuduman (84057)
Tjoe Creative Commons License 2024.01.07 0 0 84059

“You know, I’m very thrilled about the project because I think what we are about to create is something very special. And we’re in 2024 now, and I think it’s about time that we had a woman come forward to shape a story in a galaxy far, far away,”

Tényleg? KK és a feminista csipet-csapata eddig mit is csinált?

Előzmény: Vuduman (84057)
Mlle. Grenelle Creative Commons License 2024.01.07 0 0 84058

Már önmagában az is érdekes, hogy embernek és twi'leknek egyáltalán lehet közös utódja.

Előzmény: Stratonicus84 (84052)
Vuduman Creative Commons License 2024.01.07 -2 0 84057

A cikkedben lévő link ugyanarra a videóra mutat, mint amit Mlle G linkelt nem sokkal előbb.

Ami egy 8! éves videó.

Értem én hogy nagyon akarjuk utálni, de ez az internet és a SW rajongók nagy része olyan toxikus, hogy Joker egy cseppjétől megdöglene.

Ez a videó (semmi köze a SW-hoz...bár ezt az első 10 kommentelő se nagyon fedezte fel):

https://www.youtube.com/watch?v=VP0Tcu577I0

Előzmény: Bateman (84055)
mindenki senkije Creative Commons License 2024.01.07 0 1 84056

"a legnagyobb feminsiták a legnőitlenebb nők"

:D

ugye nem nehéz megfejteni, hogy miért :D :D

(ha leírnám, akkor rögtön rosszindulatú hímsoviniszta volnék, szóval csak így píszískedjük el ügyesen (wink-wink))

Előzmény: Bateman (84055)
Bateman Creative Commons License 2024.01.07 0 2 84055

nem. ezt az új Ray alapú film rendezőnője mondta a napokban. nem akarom bántani, de a legnagyobb feminsiták a legnőitlenebb nők.

https://www.thedailybeast.com/star-wars-directors-feminist-comments-send-conservatives-into-meltdown

Előzmény: Biga Cubensis (84048)
mindenki senkije Creative Commons License 2024.01.06 0 1 84054

"nem is tudjuk, mit csináljunk - mert ötletünk sincs, mit kellene"

pontosan! és a legnagyobb gáz, hogy mindezek ellenére IS csinálják a béna sorozataikat...

Előzmény: Mlle. Grenelle (84050)
mindenki senkije Creative Commons License 2024.01.06 0 0 84053

mi csak azon snittek alapján tudunk véleményt alkotni, amelyek már kiszivárogtak, vagy belekerültek a filmbe

ki tudja, hány darab létezik ezeken kívül még és hogy azokon mik történtek!

Mark meg emlékszik egy olyanra, amin más történt

még az sem kizárt, hogy a stáb a helyszínen azt gondolta (és mondta neki), hogy "na ez!" fog belekerülni a filmbe, és Mark meg ettől megnyugodott, hogy nem az, ahol bántotta volna a lényt

aztán máshogy alakult

Előzmény: Stratonicus84 (84047)
Stratonicus84 Creative Commons License 2024.01.06 0 4 84052

Mlle. Grenelle Creative Commons License 2024.01.06 0 0 84051
Mlle. Grenelle Creative Commons License 2024.01.06 0 0 84050

Hány SW-filmet is fújtak már le, és kik lettek volna a rendezőik?

Szerintem itt csak a "nem is tudjuk, mit csináljunk - mert ötletünk sincs, mit kellene" megy... 

Előzmény: Biga Cubensis (84048)
RazorX911 Creative Commons License 2024.01.06 0 0 84049

Meglepődnétek, a TC-s TPM számain! ;-)

Sose gondoltam volna, hogy az annyira kapós lesz, a nép körében, még mostanság is sok, a seedelők száma. A másik véglet, a Krieg der Sterne. Bár, (magyar)ított vonatkozásban, a "2.-ik" narris Jedi és a feliratos SPFX-es doku az, ami még kiemelkedők, a mezőnyből.

Előzmény: Biga Cubensis (84029)
Biga Cubensis Creative Commons License 2024.01.06 0 0 84048

Mondjuk ezt 9 éve mondta, de ettől még nekem sem szimpi... Patty Jenkins, akinek lefújták a Rogue Squadron filmjét, legalább azzal kezdte, hogy nagyapja pilóta volt, és az általa mesélt sztorik feelingjét szeretné a filmbe átültetni, az nyilván nem volt eléggé nőies KK és stábjának...

Előzmény: Bateman (84045)
Stratonicus84 Creative Commons License 2024.01.06 0 0 84047

"Lehet, hogy több verzió is készült ebből. Az egyik a kettévágós, a másik a suhintós. Markot pedig biztosították arról az alkotók, hogy a filmbe az utóbbi kerül majd"

Azt is el tudom képzelni, hogy Mark dublőrjével vették fel a kettévágást. Végül is ott egy robbanás-szerűséget látunk, ami közvetlenül a színész orra előtt történik. Az ilyen piro-trükkök veszélyesek is lehetnek, pláne ha ilyen közel vagy hozzá. Talán Colin Skeaping volt ekkor Luke (hátulról mutatják, az arca nem látszik). Így tudom csak megmagyarázni, hogy Mark nem tudott erről.

Persze, Mark is azt mond, amit akar. Ebben az esetben például konkrétan azt mondta, hogy amikor a kamera felé suhintott a fénykarddal, akkor a lény nem is volt jelen. Hát szerintem tökre ott van előtte a lény. :D

Vagy ez megint nem Mark? :D

Előzmény: mindenki senkije (84038)
MrJones512 Creative Commons License 2024.01.06 0 0 84046

"Elmebetegek vagytok!"

Csak férfigyűlölők.

Előzmény: Bateman (84045)
Bateman Creative Commons License 2024.01.06 0 0 84045

Chosen to direct the next "Star Wars" movie by Disney, feminist director Sharmeen Obaid-Chinoy says, "It's about time" for a woman to have influence on a film in the "Star Wars" series.,"I enjoy making men uncomfortable."

mert tenyleg ez a legfontosabb egy SW rendezese kapcsan. Kenyelmetlen helyzetbe hozni a ferfiakat. És kijelenti, hogy élvezi. Elmebetegek vagytok!

Bateman Creative Commons License 2024.01.06 0 0 84044

tehát KK nagyszerű propagandista, ezért tartják a helyén? legalább valamiben jó:)

Előzmény: Aphelix (84042)
mindenki senkije Creative Commons License 2024.01.06 -1 1 84043

Én mindig mondtam, hogy valahol ott baszódott el minden, amikor a ROTJ végén jöttek a rohadt e-Woke macik... :D

Előzmény: Aphelix (84042)
Aphelix Creative Commons License 2024.01.06 0 0 84042

Amúgy bocs hogy offoltam egy kört - az eredeti téma az volt, hogy a Disney SW is azért gyökér gányolás, mert a Kathleen Kennedy-féle vezetők célja nem az, hogy a rajongóknak készítsenek valami ütőset, és még csak az sem hogy bevételt hozzanak az anyacégnek, hanem a woke ideológiát tolják mindenek felett. Ennek megfelelően amikor kiválasztják, hogy ki legyen a forgatókönyvíró, a rendező, meg a színészek, akkor az elsődleges szempont az ideológiai elvárásoknak való megfelelés, nem a tehetség. Ezért lehet milliárd dolláros SW filmek rendezője mindenféle jöttment senki, akinek annyi a kvalifikációja, hogy a kirakatba lehet tenni a bőrszínét vagy a nemi hovatartozását. A sok értetlen néző meg azt hiszi, hogy a Disney vezetői buták, mert pénzt akarnak keresni csak folyton tévednek meg mellényúlnak meg nem hallgatnak a visszajelzésekre, holott abszolút nem buták ők, csak nem pénzt akarnak keresni, tehát mindegy nekik ha az anyacég évente egy kisebb ország GDP-jét bukja a projektjeiken.

Amúgy a SW sorsa vagy a rajongók annyira sem érdeklik őket mint az, hogy Ugandában esik-e holnap az eső. A trilógiát elképesztő igénytelenség volt úgy megcsinálni, hogy egyáltalán nem volt előre kidolgozva a sztori, ráadásul a középső részt odaadták egy agyalágyult kreténnek aki szándékosan szétrombolt mindent amit bírt. A sorozatok zöme is vállalhatatlan, csak az apadó rajongói lelkesedés meg a nosztalgia viszi el a vállán az egész romhalmazt.

Előzmény: Aphelix (84041)
Aphelix Creative Commons License 2024.01.06 0 1 84041

Az, hogy a karakterek léteztek semmit nem jelent az érvelésem szempontjából, ugyanis az MCU-t semmi nem kötelezte arra hogy az összes népszerű fehér férfi karakterüket lecseréljék népszerűtlenekre, ez a saját tudatos döntésük volt, és NYILVÁNVALÓAN nem pénzügyi oka volt, hanem politikai. Mellesleg a képregény-karakterek közül amelyik régebbi volt az teljesen másmilyen volt mint az MCU-s változat, az újabbak meg ugyanannak az ideológiának a jegyében születtek. Az eredeti She-Hulk egy csöcsös cicababa volt akit a férfi olvasók kedvéért hoztak létre, jobbára viccből, vagyis pont az ellentéte ennek a férfigyűlölő sz*rnak amit a sorozatban kaptunk.

Előzmény: F1 Hierro (84032)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!