Keresés

Részletes keresés

Bamberg58 Creative Commons License 2024.12.16 -12 6 4824

Vámos Petra: 

Az elmúlt négy egymás elleni mérkőzés nagyon-nagyon nyitott volt és lehetett érezni, hogy képesek vagyunk a meglepetésre, ez pedig a legjobb pillanatban jött el. A francia csapattársaim oda jöttek és azt mondták, hogy amit ma csináltunk az maximális pont és kalap lengetés, elképesztő sportemberek, hisz jól tudják egyszer fent, egyszer pedig lent

Tonio 2.0 Creative Commons License 2024.12.16 -1 2 4823

Kicsit szigorúbb vagy, csak ennyi.

Nálam igaziból a végén dőlt el, hogy kinek adok 9-est, és kinek 8-ast.

Klujber és Lukács a végét is jól bírta, Szemerey megsérült, erről nyilván nem tehet, ahogy Vámos sem a betegségéről (sőt extra, hogy így is nagyot küzdöttek), Kuczora is elfáradt, bár az utolsó meccsre szépen visszajött.

Simon és Márton is kifejezetten jó volt, de kevesebbet játszottak, mint az említettek, kevesebb teherrel.

A 6-os átlagot szinte mindenkinek megadtam, egyébként Janurik és Faluvégi is jól oldotta meg a részfeladatait, de őket a kevés éles helyzetben való szereplés miatt nem értékeltem.

Bíró nem kapta el a fonalat, van ilyen, nem lett belőle gond.

Általában az edzőt a legnehezebb osztályozni, de ennél többet ebből nehéz lett volna kihozni, így Vovát ezúttal megdicsértem.

Persze jó lenne tisztázni, hogy kire számítunk balátlövőben, illetve a beállójátékot felfejleszteni, a repertoárt bővíteni (nyitott, esetleg 7 a 6), néha kicsit bátrabb meccselés, meg még néhány apróság...

Előzmény: objektív3 (4820)
Azosztigen12 Creative Commons License 2024.12.16 -3 5 4822

Először is szeretnék gratulálni a csapatnak és a stábnak!

Én nem szeretnék mélyelemzésekbe belemenni, és nem is igazán szeretném pontozni/lepontozni a csapatot és stábot. Inkább csak pár embert szeretnék kiemeleni: Klujber, Lukács, Szemerey, Kuczora és Simon. Persze mint mindenkinek, így nekem is szubjektív a véleményem, de személy szerint nekem ők hozták el a legszebb sportélményeket ezen az EB-n.

És persze lehetne dícsérni még sok-sok játékost, meg vannak akiknek kevésbé volt markáns szerepük, volt ami nem tetszett, de ennek már nulla jelentősége. Mégegyszer nagy gratuláció mindenkinek!

Egy dolgot szeretnék még kiemelni külön. Aki szerint nekünk nincs világsztárunk, az inkább kezdjen sakkot vagy dartsot nézni, lehet azt jobban átlátja. Persze a legszűkebb világelitbe nem sok játékost lehet besorolni női kézilabdában és vitatkozhatunk itt a fórumon, hogy ki kicsodát hova sorol, de a szakma igenis díjazta most is a legjobbjainkat.

Sanyóca(sanyesz) Creative Commons License 2024.12.16 0 0 4821

Ahogy azt a lányok és Vova is többször elmondták,mindennek alapja a jó védekezés és ezzel ezen az EB-n nem is volt túl sok gondunk,remekül védekeztünk,amit a Papp-Tóvizi páros végig tolt az EB-n az megsüvegelendő.

Sokat fejlődtünk ebben a kérdésben,és sokat fejlődtünk erőnlétben is......itt volt a leglátványosabb a fejlődésünk,ami párosult a mentális erősödésünkkel is,nem mi vagyunk a világ legjobbjai,de küzdeni azt iszonyatosan tudunk,és bizony ez nem mindig volt így!

objektív3 Creative Commons License 2024.12.16 -8 0 4820

A szokásos mínuszolásért:

Szemerey - 8

Klujber, Lukács, Vámos, Kuczora, Simon - 7

Márton, Tóvizi, Papp - 6

Schatzl, Bordás, Bíró - 5

(Még csak két meccset néztem vissza, így a részletekbe nem mennék bele...)

objektív3 Creative Commons License 2024.12.16 -1 2 4819

Rövid értékelésem:

Lényegében elértük a maximumot, ezért jár a nagy gratuláció az egész csapatnak és stábnak!

Az EB előtt én elvártam a négy közé jutást, lehet, furcsán hangzik, de szerintem ez papírforma volt, viszont érmet és ilyen főlényes győzelmeket nem vártam. Reméltem a bravúrt a franciák ellen az ELSŐ meccsen, de a második előtt úgy gondoltam, a tét minket fog zavarni jobban. Szerencsére tévedtem, ezen a versenyen a csapat nagyot lépett előre mentálisan, nehéz lesz tartani ezt a szintet...
(Más előrelépések is voltak, negatívum is, de majd később...)

hatosfalat Creative Commons License 2024.12.16 -2 1 4818

Csapat statok támadásban top hat csapatra nyolc meccs után, utolsó nap nélkül: nekünk volt a dánok előtt az ötödik legkevesebb támadás számunk (448), de lövés száma már csak a norvégoknak volt nálunk több. Támadásaink 52%-a végződött góllal, ennél csak a norvégok és dánok voltak jobbak, ez azért nem rossz.

Szélről messze mi lőttük a legtöbb gólt (62, második legnagyobb dánok 48) és kiváló volt a szélső hatékonyságunk (70%). Legtöbb gólt szereztük hetesből is (28), átlag feletti 74%-os hatékonysággal. Svédek után mi lőttük a legtöbb üres kapus gólt (13), ebben azért a lengyelek segítettek. 41 betörés gólt lőttünk, ez a norvégok és a dánok után a harmadik legtöbb. Itt viszont csak 69% volt a hatékonyságunk, vélhetően sok betörés kiszorított helyzetben volt.

Messze elmaradtunk a többiektől hat méterről leadott lövésekben (nekünk 66, következő leggyengébbnek is 83), ráadásul a hatékonyságunk is kifejezetten gyenge volt (53%). Ennél a mutatónál érdemes megjegyezni, hogy néha ide keverik a betöréseket is, de azért mutatja, hogy mind beálló, mind szélső befutásaink messze elmaradnak a többiektől. Svédek után nekünk volt a második legtöbb átlövésünk (95), ami nem annyira jó, viszont a 42%-os hatékonyság egész jó. Dánoknak egészen kevés 49 távoli lövésük volt.

És bár volt olyan érzetünk, hogy lerohanásaink jól működtek. a stat ezt nem bizonyítja. Miénk volt a legkevesebb (19), franciáknál pld. 61. És még gyengén is lőttünk ezekből, 58%-kal. Persze ebben benne lehet, hogy a kevés ütőképes játékossal többször kellett tartalékolni az erővel.

Technikai hibák számában (90) viszont nagyot léptünk előre, csak a dánoknak és norvégoknak volt nálunk kevesebb. 

Összességében előre léptünk támadásokban is, széleken kiválóak voltunk, betörésekben is erősek, kevés technikai hibával játszottunk, viszont beálló megjátszásban és lerohanásokban eléggé el vagyunk maradva a top szinttől.

tomzz Creative Commons License 2024.12.16 -1 4 4817

Az EB előtt úgy gondoltam, hogy a franciák és a svédek közül hazai pályán valakit elkapunk és egy esetleges körbeverésből azért a bécsi út meglesz, sőt bíztam az elődöntőben is. De azt hittem ott már szembe jön a valóság, és a tudáskülönbség miatt ott már nem osztanak nekünk lapot.

Hát kijött a tudás és szembe jött a valóság, csak nem úgy ahogy én gondoltam, mert a lányoknak más gondolatuk támadt. Lesimázták a csoportot. Őszintén szólva én nem bánkódtam a franciák elleni csoportmeccsen sem. Úgy voltam vele 2x nem verjük őket és ha úgy alakul és akkor már inkább az éremmeccsen.

Hosszú volt a böjt amíg nem jöttek az eredmények, de ez most nem egy kifutott valaminek tűnik, hanem egy olyan perspektívikus csapatnak amiben van jövő.

Most néhány nap pihenés majd indulnak a szürke hétköznapok és a MUNKA, MUNKA, MUNKA!

hatosfalat Creative Commons License 2024.12.16 -1 3 4816

Ha a kapus védéseket nézzük (utolsó nap nélkül) kapus szempontból, az látszik, hogy a top hatban megálltuk a helyünket. A hat csapatból a sorrendünk védési hatékonyságban:

összesen: 4.

hat méter: 4.

szélről: 3.

9 méter: 3.

Hetes: 6.

Lerohanás: 3. (itt franciák 0%, de összesen három kapott lövésből)

Betörés: 3.

Igazából a hetes védésekben vagyunk nagyon lemaradva. Az összesített negyedik helyünk nem meglepően úgy jön ki, hogy a svédeket és hollandokat előztük. Ami nagyon durva, hogy a dán kapusok távolról 63%-kal védtek az utolsó nap előtt.

maedros Creative Commons License 2024.12.16 -1 2 4815

Két mondat a szurkolásról: sokan utólag megrótták az MKSZ-t, hogy a - férfiakon okulva, bukfenctől tartva - visszamondta a négyes döntő pesti megrendezését, pedig a nagycsarnok most is rekord-közelire telt volna meg. A WSH feleakkora(sincs), fantasztikus volt az erre meccsre összeállt Monarchia tomboló biztatása, bár több ezer hazánkfia, lánya volt a hangadó, sokan szurkoltak a magyaroknak helybéliek, sőt, a döntőre váró "kardszárnyúak" közt is akadtak jó páran :D 

Gojira Creative Commons License 2024.12.16 -9 6 4814

Hogy ne légy egyedül szubjektív:

9 Szemerey, Klujber, Lukács

8 Kuczora, Simon

7 Janurik, Tóvízi, Kiss, Márton, Vámos, Csíkos

6 Schatzl, Bordás, Faluvégi, Juhász, Tóth

5 Bíró

A hozzáállás, küzdőszellem, abszolút példás volt mindenkinél.

Előzmény: Tonio 2.0 (4809)
RnD Creative Commons License 2024.12.16 -8 5 4813

"Egyszer majd valaki elmesélhetné, hogy fizikailag mi történt a lányokkal az elmúlt két évben, mert döbbenetes a javulás..."

Az elmúlt két évben is jók voltunk fizikailag, csak te nem akartad elhinni. Jó reggelt....!

Előzmény: hatosfalat (4801)
RnD Creative Commons License 2024.12.16 -8 7 4812

"Az EB előtt is volt -veled az élen - három, négy ember, aki minden döntése miatt kritizálta a kapitányt."

Nem kritizáltam 'minden döntése miatt'. Ez tévedés.

Kritizáltam viszont mert 1) a védekezést már mióta nem tudja jól összerakni 2) hármas védőnek egy olyan játékost erőltet aki nem tud védekezni és akiről most is kaptunk rengeteg gólt 3) a kezdősort fölöslegesen erőlteti negyven-ötven percen át, akkor is amikor ideje lenne cserélni 4) mereven ragaszkodik a kezdősorhoz akkor is ha az előző meccseken gyengén szerepelt a kezdőjátékos és célszerűbb lenne a poszttársával indítani a meccset 5) új játékosok beépítésére nagyon ritkán szánja el magát és a fiatal játékosok ha behívja őket minimális játékidőt kapnak 6) és az empátiája sem túl jó.

Ezeket a hibákat - illetve a hibák jó részét - az EB-n is elkövette és igen valószínű h ez a jövőben is így lesz.

Előzmény: Omega12 (4792)
RnD Creative Commons License 2024.12.16 -5 5 4811

Már elnézést: mikor derült ki h Klivinyi esetében 'blöfföltem'....?:O

FYI soha nem mondtam azt h nem gondolta komolyan a babaprogramot. Ergo az info h most jön a második baba legkevésbé sem cáfolja azt amit írtam.

Előzmény: studyfy (4794)
hatosfalat Creative Commons License 2024.12.15 -1 1 4810

Védekezésben pedig remek volt. Két labdaszerzés, három szép megállító fault többek között. Foppa elől a labdaelhalászása tanítani való volt. A lábmunkája meg szintén példa értékű.

Előzmény: van_Persil (4808)
Tonio 2.0 Creative Commons License 2024.12.15 0 3 4809

Szoktam értékelni a játékosokat a torna végén.

Most nehezebb a helyzetem - sok kritikát nem tudok megfogalmazni, így akár mindenkit felpontozhatnék :-) -, a szöveges értékelés ezúttal elmarad.

Annyit megjegyeznék, hogy egyrészt az emlékeimre hagyatkozom, amelyek nem feltétlenül pontosak, másrészt van négy meccs, amelyek szerintem a kulcsmeccsek voltak, ezeket súlyozottan veszem figyelembe: svéd, montenegrói, román, és a franciák elleni bronzmérkőzés.

A franciák elleni csoportmeccs bónusz (lehetett volna), a norvégok elleni elődöntőt elengedtük, a törökök, az észak-macedónok elleni kevésbé mérvadó, és a lengyelek elleni is gála lett.

Ez alapján, vállaltan szubjektíven:

Klujber, Lukács 9

Szemerey, Vámos, Kuczora 8

Simon, Márton 7

Schatzl, Tóvizi, Papp, Bordás 6

Bíró 5

Vova 9

A többiek is igyekeztek, de a kevés játékidő miatt nem értékelném őket.

van_Persil Creative Commons License 2024.12.15 -21 0 4808

Dehogy volt remek.

Előzmény: hatosfalat (4807)
hatosfalat Creative Commons License 2024.12.15 -1 1 4807

Remek volt védekezésben, kiharcolt két hetest, két kétpercet (és nagyon fontos helyzetekben), adott sztem hét ziccerpasszt (ebből négy egyszerűbb), két technikai hiba és egy rontott lövés mellett. Ha ez neked gyenge meccs… És mindezt félig betegen.

Előzmény: van_Persil (4805)
van_Persil Creative Commons License 2024.12.15 -18 0 4806

Rendszeresen mérték a behívott játékosok edzettségi állapotát és eszerint kapott mindenki extra feladatot, amit a következő összetartásig végre kellett hajtania.

van_Persil Creative Commons License 2024.12.15 -20 1 4805

A Vámos egyáltalán nem emelkedett ki, a betegsége okán kifejezetten gyenge meccse volt a mai, de küzdött becsülettel, ahogy az ereje engedte.

van_Persil Creative Commons License 2024.12.15 -21 0 4804

Olvasd el mégegyszer, mit írtam, az egy lehetőség arra, hogy ne OFF topic hsz-ok legyenek itt, utána pedig kuss a neved.

Előzmény: objektív3 (4800)
hatosfalat Creative Commons License 2024.12.15 -1 1 4803

Kapus védésekről csapat szempontból néhány stat elemzés, csak a hat legjobb csapatnál, nyolc meccs után (utolsó nap nincs benne, mert a hollandok és svédek ott már nem játszotta). És hiányoznak a mellé, blokkolt vagy kapufa lövések.

Eleve a mi kapusaink kapták a norvégok után a második legkevesebb lövést (301), ami már egy jelentős előre lépés. Igaz nekünk volt a második legkevesebb támadás számunk, szóval ebben a a top csapatokhoz képest valamivel lassabb játékunk is belejátszik. 

Ami látszik, hogy szélről mi kaptuk a legtöbb lövést (58), ami eleve nem rossz és valószínűleg ez is volt a célunk. Mellette kilenc méterről a második legtöbb lövést (72) kaptuk, holtversenyben a dánokkal, ami szintén elég jó, hiszen innen mindig nehezebb betalálni. Hét méterest ellenünk ítélték a második legkevesebbet (27) a svédek után, betörésekből pedig mi kaptuk a legkevesebb lövést (32).

Mindig gyengénk volt a beálló elleni védekezés, ehhez képest nem annyira rossz, hogy ketten is (dánok, svédek) nálunk több lövést kaptak hat méterről (nálunk 88 lövés). Lerohanásból a harmadik legtöbb lövést kaptuk (21), ami nem jó. de jelzi, hogy a technikai hibákban is előre léptünk. Bár ebben igen érdekes a francia csapat, amely kifejezetten sok technikai hibát vétett, ennek ellenére három lövést kaptak lerohanásból. Ez azt mutatja, hogy valami elképesztő a visszarendeződésük.

Labdaszerzésben nem igazán maradunk el a legjobbaktól (nekünk 37, legtöbb a francia és holland 40), viszont messze kevesebb blokkunk volt (6, legtöbb a hollandoknak 21). 24 kétpercünk viszont a svédek után a második legkevesebb.

Összességében a stat adatok jelentős javulást mutatnak védekezésben. Kicsit lehetne kevesebb kapott lerohanás gól és hat méterről kapott lövés, de ezen az eb-n a top csapatok szintjén voltunk hátul.

Ficus Cucis Creative Commons License 2024.12.15 0 1 4802

Ha lehet hinni az ihf és az ehf statisztikáinak, akkor a következőket látom:

tavaly a vb-n 6 meccsen (közte 3 buli meccs):
71 technikai hibánk volt, átlagosan 11,8

idén az eb-n 9 meccsen (jóval minőségibb ellenfelekkel szemben):

103 technikai hibánk volt, átlagosan 11,4

tavaly a vb-n 6 meccsen:
34 perc kiállítás, átlagosan 5,6

idén az eb-n 9 meccsen:
50 perc kiállítás, átlagosan 5,6

ami viszont érdekes, hogy a 9 meccs közül csak a svédek ellen kaptunk több kiállítást, a többi 8 esetben nekünk volt kevesebb.

hatosfalat Creative Commons License 2024.12.15 -1 1 4801

Mai meccsen folytatódott tovább a jó védekezésünk, 24 gólon tartottuk a franciákat, pedig az első félidőben vagy öt sima lerohanás gólt kaptunk. Kiemelkedett védekezésben Tóvizi és Vámos, de igazából csak Bordásnak nem ment ma hátul. És Szemerey, nagyon kellett nekünk, ennyit számít, ha egy jó védelem és egy jó kapus találkozik.

Elől meg Kuczora nagyon jó volt, pedig az elmúlt két meccsen már azt hittem végleg elfogyott fizikailag. Vámos nem lőtt gólt, mégis nagyon hasznosan játszott, Ketinek meg a feje rendben volt a heteseknél és az utolsó passznál. 

Egyszer majd valaki elmesélhetné, hogy fizikailag mi történt a lányokkal az elmúlt két évben, mert döbbenetes a javulás. 

Isthy1 Creative Commons License 2024.12.15 0 1 4798

Egyetértek!

Komoly fejlődés tapasztalható több dologban is a csapat és stáb kapcsán is. Jár a gratuláció nekik ezért a produkcióért!

Az eb elején amikor elődöntőről és éremről hallottunk eléggé tamáskodó voltam. Megkövetem a csapatot, ők tudták mit akarnak és meg is csinálták. Legközelebb igyekszem jobban bízni bennük. Mea culpa lányok!

Előzmény: Omega12 (4788)
Márti.it Creative Commons License 2024.12.15 0 4 4796

Gratulálok a lányoknak, a stábnak és mindenkinek, aki velem együtt bízott bennük. Remélem lesz még fényesebb is az érem, a potenciál megvan bennük. 

Sajnálom, hogy néhány "mindentudó" megmondó élvezhetetlenné teszi a fórumot, hiába a piros x, valahogy mindig visszatérnek.

birka_zoli Creative Commons License 2024.12.15 -6 1 4795

Hamár jobbkezes jobbátlövő, akkor Hámori Konszuéla, de ki kell várni miként tér vissza.

Balszélen is kell vki Márton mellé, mögé, mert SN leépülése tovább folyik majd Budaörsön. Tippem Strannig Zsófi, de sok a jelölt, Fodor, Petrus, Vámos, Korsós, Hársfalvi.

studyfy Creative Commons License 2024.12.15 0 6 4794

Klivinyinél is ismertségedet hangsúlyoztad. Aztán megszólalt Kinga és kiderült, hogy blöfföltél.

Előzmény: RnD (4791)
van_Persil Creative Commons License 2024.12.15 -19 0 4793

A jövőről lehet beszélni pl. a 2025-ös VB topicjában:

https://forum.index.hu/Article/showArticle?t=9256960

Omega12 Creative Commons License 2024.12.15 -2 4 4792

Mindenesetre a mai eredmény őt igazolja. 

A jövőről pedig szerintem akkor kell majd beszélni, mikor jelen lesz. 

Az EB előtt is volt -veled az élen - három, négy ember, aki minden döntése miatt kritizálta a kapitányt. Nem lett igazatok. Ezek után, én nem kérkednék azzal mennyire ismerem a kapitány munkásságát és a hibáit. 

Ui.: Egyébként hibátlan ember nincs, de  már unalmas, akkor is valakinek a vélt hibáiról olvasni a mantrát, mikor egy bravúros győzelmet aratott a csapata, egy olyan ellenfél ellen, akit valódi tétért zajló mérkőzésen, nem is tudom, mikor vertünk meg utoljára. ( Lehet Mátéfi Eszter idején egy csoportmeccsen, de ennek nem fogok és nem is akarok, most utánanézni. )  

Előzmény: RnD (4791)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!