Amikor a drága nagypapám meghalt előtte kijött egy orvos mielőtt kórházba szállították volna és azt mondta h mivel már 80 feletti ezért fel kell készülni arra h el kell engedni és bele kell nyugodni h el fog menni.
Őszinte részvétem, segítsétek és biztassátok minél többen, minél egészségesebb ételeket adjatok neki mézet propolisszal és zöldségeket, Isten áldjon Titeket!
Megnézzük és ismét gratulálok, ha így lesz. Addig tanulunk"
Visszajöttek az emberek a síszünetről, igaz minden új mederben. A héten az angol miniszterelnök megy a levesbe, lesznek letartóztatások is bennfentes kereskedéshez alkalmas infók kiadásáért. Ma az arany 5050 $
Okés, így már értem, mire gondoltál, ezzel együtt nekem még mindig fura. Azt mondod, az árfolyam majd csak a költéskor számít. Rendben. De ilyen alapon maga az infláció meg az addigi nominális hozam is majd csak akkor fog számítani, addig nem számít egy kicsit sem. És a jövőben (mivel nem ismerjük) elvileg simán lehet (elvileg!) brutális mértékű változás bármely jellemzőben a másik javára/hátrányára. Nemcsak az árfolyamban, hanem akár az inflációban is. Ergo nincs is értelme soha beszélni semmiféle állapotról, majd csak amikor realizálunk.... Ha viszont mégis van értelme beszélni a pillanatnyi állapotról, akkor szerintem minden egyes pillanatban csak az összes tényező figyelembevételével lehet, mintha épp realizálnám a nyereséget/veszteséget. Ami persze később változhat, fordulhat. Legalábbis az én nem közgazdász logikám szerint ez az egyetlen értelmezhető megközelítés. De tévedhetek, és be is fejezem.
Mondom ezt úgy, hogy -- ingatlanokon kívül – egyetlen százezernyi forintunk sincs, minden csak euró és egy nagyon kicsi dollár a fiamnak (ő akarta).
Igen ez ilyen ritkán fordul azonnal, pl a covidnál is volt bizonytalanság kivárás dupla csúcs majd puff le, akkor van gyorrs forduló le vagy akár fel ha valami nagyon jó vagy nagyon rossz hir kell pl orosz ukrán háború ,, meg amikor bejelentették a covid kelleős közepén hogy van vakcina....
Nem, nem látszott ... csak több hét után ... most meg a BÉT-en 2 nappal vagyunk ATH után.
Ritkán fordulunk egy csúcsból / tüskéből => megyünk fel, majd simán bezuhanunk (kizárni persze ezt sem lehet) Jellemzőbb a többszöri ellentétes irányú mozgás => akár több új tető, vagy rendre alacsonyabb mélypont egymás után
Igen igazad van , Bitcoinál látszot hogy kialakul egy tető, de Bét második napja esik ez semmit nem jelent... Kell egy csúcs és többször leforduljon ne tudja áttörni egyfajta hinta mozgás oldalazás ne tudja áttörni tetőápités ....
Ami még tény: - az AI lufit megtestesítő Usa részvények elkezdtek ereszteni (van amelyik nagyobb mértékben) - az Emerging Markets-ben még él a kitörés, ergo ott még bull van
Ha eladás/realizálás van a BÉT-en, a többnyire T+2-napra jelenik meg a forint piacán (a részvények elszámolása miatt).
Azért írtam, hogy "többnyire", mert az elszámolás mindig T+2, de közben jöhet vételi oldal is a forintra, ami kompenzálhatja ezt.
"... ez csak korrekció volt ..." Egy daytrader megfoghatja egy árfolyam alját, vagy tetejét, de a kereskedési stílusa miatt a nagy trendről tuti lemarad ... de Te sem vagy az. Számomra több nap vagy akár több hét kell, hogy ki tudjam jelenteni hogy korrekció indult, vagy forduló volt => nem véletlenül hangsúlyoztam (emeltem ki) a BTC elemzésemben, hogy "18 hétig "építette" a tetőt". Gondolj bele, ha itt valaki naponta, vagy csak hetente tippelte volna meg a tetejét azt a piac számtalanszor széttépi, ergo mire valóban esne az árfolyam, már biztosan nem meri megshortolni a sok negatív tapasztalat miatt, holott a nagyobb zakó még csak a tetőépítés után következik. BTC elemzésem: http://forum.index.hu/Article/viewArticle?a=171321227&t=9234652
"Lehet 300 de lehet akár 450 is, ami megint csak akkor fog számítani ha pénzváltásra kerülne sor." Minden importált áruért euróban, vagy dollárban fizetünk, legyen az gyümölcs vagy műszaki termék.
Az összes többi ezzel kapcsolatos írásodra:
Winston Churchill: "Csak azt a statisztikát hiszem el, amit én magam hamisítottam."
Pontosabban attól függ, hogy milyen valutában takarítasz meg. Ha nem költöd akkor is inflálódik.
A befektetéseknél sokk mindent kell mérlegelni és lehet olyan álláspontra jutni, hogy a magasabb inflációt ellensúlyozza a kamatelőny vagy az eszközök jobban teljesítése.
Viszont az infláció szépen dolgozik a háttérben minden esetben.
Az, hogy egy adott időpontban mennyit Forintot kell adni például egy euróért az mindaddig nem számít amíg nem kívánsz váltani, a jövőbeli árfolyamot pedig senki nem tudja megjósolni.
Lehet 300 de lehet akár 450 is, ami megint csak akkor fog számítani ha pénzváltásra kerülne sor.
Azért jó lenne, ha megmagyaráznád, mert bevallom, én se értem. Az inflációd attól függ, hol költesz és miben. Ha euróban tartod a pénzed, és csak minden pillanatban átváltod forintra, amikor bármi költésed adódik, akkor ugyanúgy a magyarországi inflációt éled meg, függetlenül attól, hogy miben tartod a pénzed. Mit gondolok rosszul?
Az, hogy aki más országban költ, az euróövezetben költ, annak jóval kisebb az inflációja, az valóban tényadat. De itt más volt az állítás, szerintem.
"Ezt a filozófiát Kiyosaki most is követi. Miután az arany, az ezüst és a bitcoin ára egyaránt jelentősen visszaesett, a szerző kijelentette, hogy „készpénzzel a kezében várja a pillanatot”, amikor újra vásárolhat a leértékelt eszközökből."
Nem egészen értem; Évek óta csak vásárolt olcsón aranyat ezüstöt, nem adta el, akkor honnan a sok készpénze? A tanácsadásból?