Az Ön által felkeresett topic fegyverek, ill. annak látszó eszközök
forgalmazásával kapcsolatos adatokat is tartalmazhat.
Felhívjuk figyelmét, hogy csak akkor lépjen be, ha Ön fegyverek forgalmazásával
vagy felhasználásával hivatásszerűen foglalkozik, és a honlap látogatása nem
eredményezi valamely Önre vonatkozó jogszabály vagy egyéb szabályozás
rendelkezéseinek megsértését.
Az Port.hu Kft. a fórum számára kizárólag tárhelyet szolgáltat, a honlapon
megjelenő információk vonatkozásában szerkesztői felelősséget nem vállal.
Amennyiben megítélése szerint a honlapon jogellenes tartalom jelenik meg, úgy
azt kérjük, jelezze az Port.hu Kft. mint tárhelyszolgáltató felé.
Keresek 4.5 mm-es csövet Slavia 624-hez. Csőfartömbje megvan, a törött csövet sikerült kitekerni belőle. Esztergálás nem gond! Köszönöm! 06 húsz-48 öt355három
Tisztelt fórumozók! Költözés miatt eladóvá vált néhány gyűjteményből való légfegyverem. Nagyon keveset voltak használva. Vitrinbe voltak tárolva. Mind újszerű, használati nyomok nélkül. Húsz3ötvenegy9393
Üdv Mindenkinek! Keresek 4.5mm-es légpuska csővet. Az sem gond ha sérült vagy huzagolás nélküli a cső. Dísznek való puskába kell. Lehetőleg kicsi pénzért. Tel: 06 húsz 221 ötven 16
Láttad, hogy a tömb és a cső szöget zár be a puskádon. Abban az esetben nem lenne gond ha mindkét irányzék a csövön lenne de nem azon van ezért az irányzóvonalad és a cső szögben eltér ahogy az előbb is írtam. Nem értem mit kell ezen napokig szenvedni. Vissza kell egyengetni és jó lesz.
Ha ez igaz lenne , hogy egy légpuskánál amin az irányzékok a csövön vannak egy csőgörbület nem okoz irányzási problémát, mert az irányzó vonala egyenes marad az csoda lenne. Gondolkodj és rajzolj megint. Sajna én nem tudok szkennelni. Lerajzolod a szögben megtört csövet. Egy vonalat húzzál a tömb tengelyvonalából egyet a cső tengelyvonalából és utána kösd össze egy vonallal a nézőke és a célgömb közepét egy vonallal ez az irányzó vonalad. Ezek a vonalak egy egyenlőtlen szárú háromszöget alkotnak. Rögtön látod a rajzodon hogy az irányzó vonalad aminek a végén van a célközeped és a cső tengelyvonala szöget zár be. Ilyen egyszerű, hogy miért lő a fegyver balra. Remélem megérted már.
Elbizonytalanodtam az előbbi írásommal kapcsolatban, mivel igaznak tűnik a rajzon feltüntetett állítás is. Ha egyenes a cső, s a nézőke a furat felett van, csak a tusát kell kényelmetlenebbül fogni. Valószínű, hogy nálam görbe a cső a tömbben? De belenézve nem tűnik annak! Most, hogy leszedtem a csövet, átnézve a furaton megcéloztam egy pontot. A nézőkét középre állítottam, aztán belenéztem mintha céloznék, s nem sok eltérés volt a kettő között. Viszont lövedékkel már erősen balra hord, ezzel a beállítással.
Tisztelt Fricu1! Véleményem szerint, a rajzod nem a valóságot ábrázolja! Akkor lenne igaz, ha a nézőke pont a csőfartömbből kilépő cső felett lenne, de mivel hátrébb van, így szerintem is szöget zár be. Ezért kell kitekerjem jobbra a nézőkét, mivel a cső balra néz.
"a" - "a" párhuzamos a csőfartömb oldala és a cső, spúrban van, ahogy mondani szokták.
"a" - "b" ferde beillesztés. A cső egyenes, de a csőfartömb és a cső szöget zárnak be (arctg ((a-b)/csőhossz)). Ez a mostani problémája a tulajnak (amiről tud).
Egyetlen szót sem írok a tokról, légházról - mert irreleváns (amíg az első és a hátsó irányzék is a csövön van, és nem a légház végén). Akár egy 90 fokos könyökből is meghajthatnád levegővel, az irányzóvonal nem változna.