Keresés

Részletes keresés

tibi7601 Creative Commons License 2017.08.31 0 0 46

A Lonely Planet Kanári szigetek könyvébe olvastam róla,elvileg térkép is van , ha máshol nem Gomerán biztos.

Előzmény: attamatta (45)
attamatta Creative Commons License 2017.08.31 0 0 45

Ezek a túraútvonalak majd engem is érdekelnének...Hol tudnám őket megnézni?

Előzmény: tibi7601 (44)
tibi7601 Creative Commons License 2017.08.31 0 0 44

Az elmúlt 2-3 napban beleástam magam a két szigetbe,de elsősorban La Gomerába és úgy döntöttem,hogy a sokkal szebb környezet,a több mint 70 gyalogtúra útvonal miatt a három hetet La Gomera szigetére szánom.Így lesz bőven idő pihenni is és túrázni is. El Hierro szigetére majd egy másik alkalommal megyek. :-)

tibi7601 Creative Commons License 2017.08.30 0 0 43

Április 18 és május 11 között La Palmán két nap volt mikor "kedvezőtlen" volt az idő. Esegetett az eső,az a két nap arra jó volt,hogy kialudtam magam. A többi napon szuper napsütéses idő volt.

Előzmény: Flower2000 (41)
Traveller00 Creative Commons License 2017.08.30 0 2 42

A klasszikus Fish&Chipses turizmusnak valóban kedvezőtlenebb, nem véletlenül olyan szép zöld a sziget nagy része.

Előzmény: Flower2000 (41)
Flower2000 Creative Commons License 2017.08.30 -3 1 41

La Palma egyébként azért nem olyan turistás, mert az időjárás kedvezőtlenebb ott. Nekem ezt mondta a spanyol szakértő. 

Előzmény: tibi7601 (23)
attamatta Creative Commons License 2017.08.29 0 0 40

Én a TFS+komp együttesre írtam, hogy elérhetetlen, TFN-re több a lehetőség, de itt sem jöhet szóba a komp csak a repülő.

Előzmény: Traveller00 (36)
Traveller00 Creative Commons License 2017.08.29 0 0 39

az én hibám, valóban rezidens, akkor viszont továbbra is marad a Binter.

Előzmény: attamatta (38)
attamatta Creative Commons License 2017.08.29 0 0 38

Nem okoskodni akarok, mert másutt megkaptam, de....én nem látom a 10€-s jegyet. Lehet nem vagyok spanyol....a rezidens jegy viszont annyi.(A teljesáru 80)

Előzmény: Traveller00 (35)
Traveller00 Creative Commons License 2017.08.29 0 0 37

meg tudlak érteni, bár így "internetről" megítélve Gomera és Hierro La Palma kistestvérei lehetnek, Hierro mindenképpen. 

Előzmény: tibi7601 (32)
Traveller00 Creative Commons License 2017.08.29 0 0 36

karcos lenne :) merő kíváncsiságból az azairnél rákerestem egy Budapest Gomerára, s egy ilyet kínált fel:

Budapest Barcelona (wizz) Barcelona-Tenerife Norte (Vueling) , Tenerife Norte-Gomera (Binter). A Fly Canary viszont nincs benne az azair adatbázisában, aminek mostanság jóval kedvezőbbek az árai, mint a Binternek. 

Előzmény: attamatta (34)
Traveller00 Creative Commons License 2017.08.29 0 0 35

ez így van, bár függően, hogy ki merrefelé él az országban Pozsony, Bécs, Graz stb repterei is számításba jöhetnek.

Budapesti indulással Tenerife mellett megfontolandó lehet Gran Canaria, Fuerteventura és onnan Binterrel tovább. GC-ről a Binternek 39-41 euróért vannak Gomerára jegyei / út. A Fly Canarynak GC-El Hierro útra 10 eurót kóstál a jegy. 

Előzmény: attamatta (33)
attamatta Creative Commons License 2017.08.29 0 0 34

De, van, 18.30-kor fut ki L.C. kikötőből. Valaki bevállalná?

Előzmény: attamatta (33)
attamatta Creative Commons License 2017.08.29 0 0 33

Bocsánat, de alapesetben mindig BUD-ot veszem kiindulásnak, hiszen ez magyar fórum, a többség innen utazik, és az én szempontomból nézve körülményesebb a dolog.

Ebből eredően Tenerife nem érhető el délutánnál előbb, a wizz is (jó esetben!) 17.05-kor száll le TFS-n, így akkor már nincs hajójárat. Igaz, ha már előző este megkezdjük az utazást, akkor is lesz egy tranzit-éjszakánk, igaz nem Tenerife-n

Előzmény: Traveller00 (31)
tibi7601 Creative Commons License 2017.08.29 0 1 32

Ez is egy jó opció! Csak zárójelbe jegyzem meg,ha én még egyszer La Palma földjére lépek,nem biztos hogy tovább tudok onnan menni."Fájdalmas" volna egy la palmai repülőről hajóra való átszállás.A szívem egy darabja maradt ott.

Előzmény: Traveller00 (31)
Traveller00 Creative Commons License 2017.08.29 0 1 31

Még a hó elején átpörgettem még egyszer az eljutásokat és arra jutottam, hogy Közép-Európából a legegyszerűbben a következőképpen lehet eljutni:

Közép-Európa->Tenerife dél közvetlen, majd a nyitó posztban említett https://www.autobusesmesa.es/index.asp társasággal Gomera (busz Los Cristianosig , majd onnan komp, a gomerai San Sebastian kikötőtől a szállásodig visznek akár - utóbbi azok számára fontos infó, akik nem bérelnek autót). Plusz egy éjszaka nem feltétlen kell, Tenerifén, ez ahogy néztem inkább a ryanair járatait érinti

vagy

Közép-Európa->La Palma közvetlen, majd innen Fred Olsen komppal Gomerára (120 perc)

A két sziget közt Binter vagy Gomera->Cristianos->El Hierro komp.

Tekintettel, hogy van egy vissza repülőút is Közép-Európába és nincs La Palma és Hierro közt kompjárat, így egyszerűbbnek tartom Tenerifét, mint kezdetet és véget.

Előzmény: attamatta (28)
tibi7601 Creative Commons License 2017.08.29 0 0 30

La Palmát járva tavasszal én is azt tapasztaltam,hogy szinte bármilyen kis faluba is találtam volna szállást,ezért is kérdeztem.Kényelmesebb és talán biztosabb is az ha előre foglalok,valószínű Hierron és Gomerán  is ezt fogom tenni.

Előzmény: Traveller00 (29)
Traveller00 Creative Commons License 2017.08.29 0 0 29

Idén júliusban simán lehetett volna a helyszínen is szállást találni, az ***** hoteltől kezdve a legegyszerűbb magánszállásig (La Palma). A Kanárikon a május-június általában köztes szezon kevesebb emberrel. Ahogy nézem Húsvét után leszel, biztos lehet így is találni, ami engem illet szeretem, ha előre megvan minden és a helyszínen már csak a kikapcsolódás marad. A két sziget közti kompközlekedés sajnos bizonytalan ideig szünetel, jó lenne, ha 2018-tól újra járnának..

Előzmény: tibi7601 (18)
attamatta Creative Commons License 2017.08.29 0 1 28

Még a tavasz elején próbáltam valami okosat kitalálni, de a menetrendek sem voltak túl jók vagy elment tőle a kedvem nézegetni mivel félig-meddig tudtam, idén nem jutok el oda - szóval abból szűrtem le, hogy kelleni fog a Tenerife-i megálló legalább 1 éjszakára.

Előzmény: tibi7601 (27)
tibi7601 Creative Commons License 2017.08.29 0 0 27

Nehéz a felfogásom! :-) Így már értem és átgondolom,lehet igazad van,ha már úgy is Hierroról vissza kell menni Tenerife Norte-ra,akkor akár onnan repülhetnék is Gomerára. Na ezen még agyalok! Köszi.

Előzmény: attamatta (24)
attamatta Creative Commons License 2017.08.29 0 0 26

A homeaway-t nem annyira, de az airbnb-t használnám erre az időszakra. Érdekes, a booking is szokott magánszállásokat hozni, és nem is drágán.

Előzmény: tibi7601 (22)
attamatta Creative Commons License 2017.08.29 0 0 25

Igazat adok Neked, bár sztem így is akadnak alig látogatott területek a szigeten. A Teide mondjuk nem az, de egy körpanorámáért bármikor felmennék oda.

Előzmény: tibi7601 (23)
attamatta Creative Commons License 2017.08.29 0 1 24

Pl. TFN -La Gomera esetében nem biztos, hogy a Los Cristianos-ba menő busz+hajó jobban kijön, mintha repülővel tennéd meg ugyanezt az utat.

Előzmény: tibi7601 (21)
tibi7601 Creative Commons License 2017.08.29 0 0 23

Tenerifét két okból nem akarok beiktatni,csak pár órára. 1 . Ott már jártam. 2 . És ez a legfőbb ok,már nem szeretem ezeket a nagyon elturistásodott helyeket. Ez biztos kórral jár,de egyre jobban keresem az olyan úti célokat,ahova nem sok turista jár. La Palma nekem a mennyország volt! :-)

Előzmény: attamatta (19)
tibi7601 Creative Commons License 2017.08.29 0 0 22

Április 16 - május 11 a terv szerint.

Előzmény: attamatta (20)
tibi7601 Creative Commons License 2017.08.29 0 0 21

"Én a helyedben megfontolnám a repülést hajózás kihagyásával........" Bocsi,biztos nálam van a hiba,de ez nem egészen tiszta hogy értetted!!

Előzmény: attamatta (19)
attamatta Creative Commons License 2017.08.29 0 1 20

Nyárra a várható telítettség miatt érdemes előre foglalni, de én hallva mások rossz tapasztalatát, a booking-ot vagy nagyobb szállás-oldalt javasolnám, mert az ott lekötött foglalásokat nem nagyon merik visszamondani, tartva a retorziótól. Míg a magánszállás kirak, és még véleményt sem tudsz nagyon mondani (legalábbis közvetlenül nem), mert nem engedi a rendszer, a visszajáró foglalások miatt meg semmitől se tart igazán.

Elő vagy utószezonban már bátrabban vennék ki magánszállást.

attamatta Creative Commons License 2017.08.29 0 1 19

Szerintem az a hajó valami zarándokjárat, charter vagy mittudomén, mert egyszer csak felbukkan 1-2 hétre, aztán hónapokig semmi. Valószínűleg nincs ilyenre tartósan igény.

Nem rossz az utazási verziód, inkább az lesz a kérdés, hova találsz jó árú jegyet, TFN-re vagy TFS-re, és milyen irányba. Én beiktatnék 3-4 nap Tenerife-t is, úgy könnyebb. Pl.: TFS-Los Cristianos-La Gomera-Los C.- El Hierro - TFN (repülővel) vagy fordítva. Én a helyedben pl. megfontolnám a repülést hajózás kihagyásával, mert a transzferral, hajóval kb. ugyanott lehetsz, és időben többre jön majd ki a dolog.

tibi7601 Creative Commons License 2017.08.29 0 0 18

Mi a véleményed-véleményetek arról,hogy érdemes előre szállást foglalni a két szigeten,vagy bízzam a véletlenre? Nálam jelenleg úgy van a terv,hogy Tenerife északról elrepülök Hierro-ra,aztán majd vissza Tenerife észak,busszal le Los Cristianos,hajóval át Gomera,aztán utolsó nap reggel vissza hajó Gomeráról Tenerife és este repülök haza.Tegnap kaptam egy infót,hogy elvileg van vagy lesz hajó a két sziget közt.Én is úgy tudtam hogy nincs,nem lesz,bizonytalan...... stb. Szóval erre nem veszek mérget.

Előzmény: attamatta (17)
attamatta Creative Commons License 2017.08.29 0 1 17

Ha visszaolvasol láthatod, hogy sokunknak vesszőparipa az El Hierro - La Gomera átjutás, és úgy tűnik nincs előrelépés ez ügyben, vagyis a két sziget között nincs közvetlen kapcsolat, sem hajóval, sem repülővel, előbbinél 

Las Americas-ba kell visszahajózni és onnan újra ki, a másiknál TFN-re visszarepülni és úgy át a másik szigetre.

Szerintem mindkét sziget esetében a látnivalókhoz kényelmesen 1 hét szükséges, minden további nap pihenésre-ejtőzésre-újrafelkeresésre fordítható.

Előzmény: tibi7601 (16)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!