Keresés

Részletes keresés

BringasLevy Creative Commons License 2016.05.07 0 1 2355

Mondjuk a szűken vett belvárosban az egyéni közlekedési eszközök közül, szerintem pont a bicikli az egyik legjobb megoldás. Ha ilyen helyre megyek és tehetem, akkor vagy gyalog, vagy biciklivel megyek. Szerintem a városok körüli bevásárló központok inkább azok a területek, ahol kevesebben gondolnak arra, hogy biciklivel intézzék a nagy bevásárlást. De a belvárosokba pont olyan jármű való, ami kevés helyet foglal, amíg parkol, amiből több is elfér szűk helyeken, hogy elég helyet hagyjon a gyalogosnak, amivel könnyebb és környezetkímélőbb kisebb távolságokat megtenni, Ami csendes, nem füstöl mások orra alá, stb. 

 

Bár én biciklivel a vidéki, és nemzetközi kirándulások nagy rajongója vagyok, de úgy gondolom, hogy a belvárosok, különösen a történelmi belvárosok területén a közösségi közlekedést, a gyaloglást és biciklizést kellene csak megtűrni. Sem motort, sem autót nem volna szabad oda engedni, természetesen kivéve azokat, akiknek valóban indokolt. (Bizonyos szerelők, bizonyos árú szállítok, mentők, stb.) 

 

Előzmény: kriszhunn (2352)
BringasLevy Creative Commons License 2016.05.07 0 1 2354

Tipikus. Mindenütt ez van. Bármi, ami vízszintes, az ilyenkor parkoló Biciklisáv, bicikliút, járda, kapubehajtó, stb, minden.

Csak annyi helyet hagynak, hogy egy, esetleg két sor autó elférjen. Mert az autó sovinisztáknak, csak az autó és az autózás a szent és sérthetetlent.

Ha az ember szóvá teszi a rendőrségen, akkor még a rendőr van kiakadva, hogy miért nem bírom ki egyszer az évben. Arra persze nem válaszol, hogy ők miért nem tekintenek el az én megbüntetésemtől, ha csak egyszer fordul elő egy évben... 

Előzmény: r_tamas (2353)
r_tamas Creative Commons License 2016.05.07 0 0 2353

kriszhunn Creative Commons License 2016.05.06 0 0 2352

Értsünk egyet abban, hogy egyébként majdnem mindenben nem értünk egyet, de van, amiben igen. Én amúgy (csak hülyén nézne itt ki ez az álláspont) nem megyek kerékpárral a belvárosba. Nem oda való. Nyilván, akinek nincs más választása, az más tészta. 

 

Amúgy a kutyákról:

 

41/2010. (II. 26.) Korm. rendeleta kedvtelésből tartott állatok tartásáról és forgalmazásáról (jelenleg is hatályos)

17. § (1) Belterület közterületén - kivéve az ebek futtatására kijelölt területet - ebet csak pórázon lehet vezetni. Közterületen ebet csak olyan személy vezethet, aki az eb irányítására, kezelésére és féken tartására képes.

 

Tehát a póráz kötelező.

 

 

Előzmény: GARFIELD (2350)
Rottentroger Creative Commons License 2016.05.06 0 0 2351

GARFIELD Creative Commons License 2016.05.05 -2 0 2350

"Szerinted van olyan hülye, akik szeret gyalogosok között szlalomozni ahelyett, hogy az úttesten menjen zavartalanul?"

 

De még mennyi... Rendszeresen látom, Horváth utca töküres. Sehol egy autó, sehol semerre. A fele bringás így is a járdán megy. 

 

Ha csak a járdán képes közlekedni, akkor menjen bkv-val. Nem érdekel, hogy mi hajtja fel az embereket. De ott vannak, és életveszélyesen közlekednek.

 

Képzeld rohadt sokat mozgok kétkeréken. Szőke pitcha buzi nagy terepjáróban, izomagyú fax mobillal a fülén, tata - vénasszony akiknek semmi helye volán mögött, vezetnek. De nagyon. Azt, hogy jobbkéz, udvariasság még a szótárukban sem szerepel. Azt a kifejezést, hogy defenzív vezetés nem is hallották még.

DE valamiért nem kerülök (szinte) soha veszélyes helyzetbe. Mert tudom, és látom hogy nem lát a szöszi, a papa, stb. Akkor inkább várok, és nem megyek be mellé, elé, stb. Mert mindenáron nyomulásnak semmi értelme. Hiába van jogom, meg lehetőségem.

Én sem szeretek állni a lámpánál, nem szeretek a sorban tötymörögni, de néha muszáj. Mert én is résztveszek a közlekedésben, ne helyezem magam fölé, a többieknek. Figyelek ezerrel, mert egyben akarok hazaérni. Tudok fékezni a gyalogátkelőhelynél, és nem ugratok fel a járdára, hogy kikerüljem a lámpát, a dugót, stb. Ha elzöldül a lámpa, nem megyek be mozgó autó mellé, mert tudom, hogy nem lát. És ha valaki nem lát, az számomra veszélyes lehet. És hidd el, 40km/h-val és 130kg motorral alattam sokkal nagyobbat zúgok, mint Te a drótszamárral.

 

"Te ne kérdezgesd a bringásokat, hogy miért ott tekernek, nem vagy te rendőr!"

Miért, ha valaki elmegy melletted 3 centire és utoléred a lámpánál, nem kérdezed meg, hogy mi a JQA csinálsz? A bringásnak szabad mellettem 3 centire elhúzni, miért ne érdeklődjem meg, hogy miért teszi???? Nem küldöm el a kurva anyjába (pedig megérdemelné..), csak megkérdezem miért megy a járdán?

 

"Igazolványt is szoktál kérni a járdázóktól, hogy elmúlt-e már 12 a kis gyökér? " Ha nem tudsz megkülönböztetni egy 12 évest, meg egy huszonévest, akkor az a te problémád...

 

"a póráz nélkül sétáltatott kutyákra?" Tudod, hogy nem kötelező?

 

 

"Engem hat éves gyerek ütött tökön úgy a kormánnyal hogy a nevemet sem tudtam. A járdán. Ő veszélyesebb volt rám, mint a 30 éves, aki elment mellettem bringával, és irányítani tudta a biciklit, ki tudta kerülni a tökeimet."

 

Ideológia gyártás. Semmi más. Le van írva, hogy mihez van kötve. Lehet értelmezni. Értsd meg TILOS a járdán kerékpározni. Ilyen egyszerű. Semmilyen ideológia, vagy egyéb hiszti sem teszi lehetővé, hogy ott tekerjenek. Ezt kellene felfogni. 

 

 

"Ugye tudod, hogy ha így tenne mindenki, minden törvényt szóról szóra betartanának, akkor reggel a házadból sem tudnál kijutni? "

Ugye tudod, ha olyan leszarom módon közlekedne mindenki, mint ti, akkor nagyon sok lenne a kerékpároshalál....

 

De ez jó, innentől a kerékpárúton fogok sétálni, motorozni, néha autózni is. Mert minek tartsunk be bármit is???

 

" A végén te is bringára ülnél, és hiszed vagy nem, felmennél a járdára is :D"

Az, hogy nem ülök a városban bringára annak oka van:

1. értelmetlen hülyeség a városban szmogot szívni.

2. nekem nem alternatíva.

3. A járdán a motort is tudom tolni. Nem járdázom.

 

 

"De ha reggel fél hatkor, amikor megyek a melóba egy lélek sincs egy 3 km-es járdás szakaszon a főút mellett, felmegyek"

 

Ha nincs tele kapuval, és gyalogossal akkor tedd. Jól teszed. De én meg belvárosban lakom, és dolgozom. A körút, és környéki járdái nem ilyenek, ahol lehet tekerni. 

 

"A Váci utcába nem megyek be bringával délben. "

Te lehet, hogy nem. De rajtad kívül pár száz simán.

 

A Margit híd tipikus példa. Az északi járdán van kerékpárút. A kocsik közé fel van festve, hogy tekerj itt. Minden második retardált hol teker? Igen a déli járdán. Az egyetlen helyen ahol tilos.

 

Tegnap jóképességű kretén csorog be a Horváth utcán a Csalogányra, én húzom felfelé, mert emelkedik, ez meg jön be keresztbe. Nyomom a dudát, hogy bazmeg ne elém kerülj be keresztbe. Erre még ő kurvaanyázik. Hát utána indultam. Megkérdezni, hogy színvak?

 

Az lehetett, mert még 3 piroson hajtott át. De amikor odaértem mellé, megérdeklődtem, hogy miért alattam akar megdögleni? Válasz: Lett belőle baj? Nem bazmeg, nem lett, de a szabályok azért vannak, hogy nagyjából betartsuk őket, mert azok védenek engem és téged is.... 

 

 

 

 

 

Előzmény: kriszhunn (2349)
kriszhunn Creative Commons License 2016.05.05 0 3 2349

Bocsáss meg, de nettó baromság, amit leírsz. Azt mondod az a baj az okfejtésemmel, hogy nem kötelező bringával közlekedni? Írtam én ilyet? Nem. Akkor lehet ez a baj az okfejtésemmel? Nem. A te okfejtéseddel az a baj, hogy a banán nem is kék. Ki a fene mondta, hogy muszáj bringával közlekedni? WC papírt se kötelező használni, mégis feltételezem, hogy nem a kezeddel törlöd. Pedig pusztul a dzsungel a WC papír gyártásakor! Bringával közlekedni, valamint nem a kezeddel kitörölni lehetőség. Lehetőség, amivel lehet élni, vagy nem élni.   

 

Az embereknek van az a perverz szokása, hogy el akarnak menni B pontba. Namost ha nem B pontba születtek, akkor valamilyen módon oda kell jutniuk. Ha szeretnek kerékpározni, mert az egészséges, élvezetes, jó, stb, akkor azzal fognak menni. Nem azért, mert kötelező, hanem azért, mert joguk van hozzá. Vagy nem szeretnek sokat gyalogolni. Vagy nem akarnak egy autóban ülni a dugóban. Vagy nem akarják, hogy a felettük álló csöves korpája rájuk essen a hetesbuszon. Vagy mert csak, senkinek semmi köze hozzá.

 

Nem követendő példa a járdára felmenni kerékpárral. Tilos, és figyelmetlenséggel kombinálva veszélyes is. Akik azért mennek fel, mert csakaréztisénottmegyekaholakarok, azok dögöljenek meg. Egyetértek. De ugye ez nincs rájuk írva? Te ne kérdezgesd a bringásokat, hogy miért ott tekernek, nem vagy te rendőr! Te gyalogoljál. Szoszédod se csenget be napi 10 alkalommal, amikor valami jogszabályba ütközőt teszel. Ejj ejj szomszéd, hallom, hogy a Terminator 2-t nézi. Megmutatná a blokkot, hogy megvette és nem letöltötte? Neked nem feladatod (sőt, neked tilos) eldöntened, hogy ki megy ott jogosan, és ki nem. A jogszabály szerint 12 éves kor felett az úttesten kell menni. Igazolványt is szoktál kérni a járdázóktól, hogy elmúlt-e már 12 a kis gyökér? Egy 13 évesnek még megbocsájtod ugye? Az még gyerek! 14? 15? hol a határ, amikortól már beszólsz? Amikortól szerinted veszélyes rád, a telefont nyomkodó félvak gyalogosokra, a póráz nélkül sétáltatott kutyákra? 16? 17? 50? Engem hat éves gyerek ütött tökön úgy a kormánnyal hogy a nevemet sem tudtam. A járdán. Ő veszélyesebb volt rám, mint a 30 éves, aki elment mellettem bringával, és irányítani tudta a biciklit, ki tudta kerülni a tökeimet. Akkor mihez kössük? Hajszín? Autósoknak bekopogsz, ha nem ég a lámpája? Megkérded miért nincs bekötve a biztonsági öv? Utánakiabálsz, hogy "kolléga, 53-mal mész! Ejnye, miért?, Cö cö cö!"

 

Az embereket nem az ideológia hajtja fel a járdára, hanem a túlélési ösztön. Szerinted van olyan hülye, akik szeret gyalogosok között szlalomozni ahelyett, hogy az úttesten menjen zavartalanul? Nincs. Te meghalnál egy olyan törvényért, amit olyan emberek írtak kerékpárosoknak, akik nem tudnak kerékpározni sem? Én nem, ha te igen, lelked rajta :D 

 

"és semmiféle jog nincs rá, hogy bringával két pont között a legrövidebben érjen el valaki." Mire nincs jog? Hogy bringával rövidebb egy út? Az útnak nincs joga valamihez? Mi van? Azt szeretted volna mondani, hogy a bringázóknak szerinted nincs joga hozzá, hogy egy útvonalat lerövidítsenek azzal, hogy a járdán mennek? Mert így van értelme a kérdésnek, de úgy, ahogy Te mondtad, úgy nincs. Nem, nincs joga hozzá. Ahogy te is soook sok olyan dolgot csinálsz, amihez nincs jogod. Amit pl. tilos. A földön nincs olyan ember, aki minden szabályt betart. 13 éves gyerekedet kerékpárral lezavarnád az Oktogonnál az úttestre? Práter utcában? 1-es főútra kiengednéd-e? Nem, nem tennél ilyet, mert nem vagy hülye. Pedig neki a törvény szerint már ott kéne menni. Minden egyes métert az úttesten kéne megtennie, úgy, hogy a kresz-t nem ismeri. Megnézném a büszke arcodat ahogy az IFA letarolja. A saját pöcsét még nem találja, de menjen a csatornafedeleken az ötvennel elhúzó kisteherautók és a sávba 80 centire belógó BMW lökhárítók között. Hoooogyne. Mennyé Pistike mennyé Pistike JAJJ pistike, az a fejed, ami ott repül? Ez nem fekete és fehér. A törvényeket úgy kéne betartani, betűről betűre, ahogy szólnak, ahogy írva vagyon. "NE tegyék, mert semmi keresnivalójuk a járdán" Ugye tudod, hogy ha így tenne mindenki, minden törvényt szóról szóra betartanának, akkor reggel a házadból sem tudnál kijutni? A boltok nem nyitnának ki, leállna az élet. Bótba nem lenne kenyér, mert legálisan a péknek veszteséges, ha kenyeret készít. Nem gyünne a busz. A busz a garázsból nem tudna kiállni, mert a műszaki előírások tizedének sem felel meg. A végén te is bringára ülnél, és hiszed vagy nem, felmennél a járdára is :D

 

Egy szó, mint száz: nem lehet a járdán tekerni. De ha reggel fél hatkor, amikor megyek a melóba egy lélek sincs egy 3 km-es járdás szakaszon a főút mellett, felmegyek. Biztos nem zavarlak vele téged, még ébren sem vagy. A Váci utcába nem megyek be bringával délben. Mert nem vagyok f@sz. Van aki az, azt majd megbűntetik. Ha szeretnéd őket megbűntetni, csapj fel rendőrnek, de csak akkor tedd, ha a te életed minden területe "bűntől mentes". Addig szerintem ne cigányozd a kerékpárosokat.

 

 

 

Előzmény: GARFIELD (2344)
r_tamas Creative Commons License 2016.05.05 0 0 2348

Akkor én még szerencsés vagyok, bár én kevesebbet bringázok mint ti.

Előzmény: Rottentroger (2347)
Rottentroger Creative Commons License 2016.05.05 0 0 2347

Nézd, engem 3x ütöttek el járdás bringagyászon. 2x személyi sérüléssel. Aki azt mondja, hogy járdán biztonságosabb (néhány extrém kivételtől eltekintve), az inkább gyalogoljon. :)

Előzmény: r_tamas (2346)
r_tamas Creative Commons License 2016.05.05 0 0 2346

Cikkből

"....merteti felmérése eredményét, amely szerint az úttesten vezetett bicikliúton 26 baleset volt, miközben a járdán 1026, egymillió kilométeres baleseti rátát tekintve. Az úton vezetett biciklisávnak 0,26 volt a veszélyességi indexe. A járdán ez a szám 16,34 volt.  Azaz a járdán 62-szer veszélyesebb tekerni, mint a városi utcákon. ..... "


Persze...

Előzmény: r_tamas (2345)
r_tamas Creative Commons License 2016.05.05 0 0 2345
GARFIELD Creative Commons License 2016.05.05 0 0 2344

e, egy baj van az okfejtéseddel. NEM muszáj bringával közlekedni, és semmiféle jog nincs rá, hogy bringával két pont között a legrövidebben érjen el valaki. A nagyrésze a járdázóknak nem merészkedik, hanem iszonyat nagy egóval és jogokkal teker 20-30 km/h-val. A járdán. Amikor megérdeklődöm, hogy miért itt kell bringázni, a következő válaszokat kapom. Mi a kurva anyád közöd hozzá, mert itt van kedvem, miért hol tekerjek, de egyiknek sem jut eszébe 30 métert kerülni, hogy ne a járdán tekerjen. Akik gyalog/bkv-val közlekednek a belsőbb városrészekben netán gyerekük vagy kutyájuk van, azoknak napi szinten van több konfliktusa a kerekes cigányokkal. És nem érdekel az ideológia, hogy miért teszik. NE tegyék, mert semmi keresnivalójuk a járdán. Jármű nem ott közlekedik. Pont. De ha nagyon véletlenül igen, akkor meg akár rollerezve, félrehúzódva, megállva, ha gyalog közelít.

Előzmény: kriszhunn (2338)
neszójábe! Creative Commons License 2016.05.04 0 0 2343

Az a bringás, aki azt mondja ő még soha nem járdázott/járdázik, az nagy valószínűséggel

hazudik, vagy legalábbis nem mond igazat.

Néha én is rákényszerülök(nem szívesen) de ha a két rossz között kell választanom,

(életveszélyben az autók között vagy kerülgetem a gyalogokat) az utóbbi a kisebbik kockázat.

Rottentroger Creative Commons License 2016.05.04 0 1 2342

Ha már 5-7 -el mész, akár gyalogolhatsz is! :D

Előzmény: r_tamas (2340)
r_tamas Creative Commons License 2016.05.04 0 0 2341

Ezt nagyon benézte a biciklis

Szabálytalanul hajtott ki egy trolibusz elé, majdnem végzetes baleset történt. A busz kamerája felvette. Tovább »

forrás: Index.hu

r_tamas Creative Commons License 2016.05.04 0 0 2340

A járdán biciklizésről, nem szép de néha tényleg rá kényszerül az ember.
A gond inkább az hogy ott nem 20-al kellene robogni,  hanem lassabban ODAFIGYELVE az emberekre. h ame 5-7-el

r_tamas Creative Commons License 2016.05.04 0 0 2339

Teljesen igaz.
*****

Előzmény: kriszhunn (2338)
kriszhunn Creative Commons License 2016.05.04 0 4 2338

Én naponta 40 index nélkül kanyarodó, sávolt váltó, előző autót látok. 10 dupla záróvonalon megfordulót. 200-at, aki gyorsabban megy a megengedettnél, ez összesen 250. Több, mint 12-szer annyi, mint amennyi szabálytalan kerékpárost Te látsz. És csak másfél órát közlekedek naponta. Ezek mindegyike sokkal veszélyesebb rám, emberre (akkor éppen kerékpárosra) nézve, mint azok, akik 20 centire mennek el tőled a járdán hússzal. De veszélyesebbek a gyalogosokra is, és más autósokra is, mint a kerékpárosok. Tehát akkor a logikád alapján az autósok sokkal, sokkal bunkóbbak, és veszélyesebbek, mint a kerékpárosok? Vagy ha arányokat nézünk, akkor már csak ugyanannyira?

 

Amit én 17 év autóvezetés után, 34 év gyalogoskodás után, és lassan 1 év kerékpározás után tapasztalok, az az, hogy aki f@sz, az gyalog, kerékpáron, és autóban, moziban, szex közben, sőt, még valószínűleg otthon is f@sz.

 

Ha valaki a kerékpárosok gyűlöletére van kiélezve, az mást nem fog észrevenni.

 

Az okokról pedig: A jogszabályok megsértésére nem magyarázat az, hogy azért sértettem meg egy jogszabályt, mert más is megsértette, és A, akkor nekem is lehet B, a másik miatt "kénytelen" voltam.

Viszont: A kretén módon közlekedő autósok veszélyeztetik a velük egy felületen közlekedő kerékpárosok életét. Percenként elmegy melletted 20 autó. Elég, ha százból egy kretén, 5 percenként helyzeted van. Nem tudhatod ki ül az autóban. Szőke cica 1 hetes jogsival X5 BMW-ben, aminek nem hogy az oldalát nem érzi, de a színével sincs tisztában, vagy a reggel 4 féldekás keverttel indító kőműves, ezek (is) megölnek, ha autóval átmennek a kis fejeden. A hullaházban hiába van igazad, a két gyereked sem lesz tőle boldogabb, hogy de apa azért ment az úttesten, szabályosan, mert a járdán nem lehet. Következtetés: megértem, aki fosik, és a járdán megy, és inkább magyarázkodik a bíróságon egy eltört gyalogos láb miatt, mint fekszik a hullaházban, vagy a kórházban.

 

Ha nem ülsz kerékpáron, akkor ezeket nem látod. Nem látod, ahogy kikanyarodik eléd a szőke cica, és néz hülyén, amikor elküldöd a k. a anyjába. Olyan hülyén néz, mint a kerékpáros, aki a rakparton nekiment a zebrán a gyalogosaidnak. Nem látod a jómunkásembert a barkaszban, aki 1 cm-el megy el a kormányodtól 90 km/óra sebességnél, majd ilyen jópofán, haverságot játszva int, hogy bocsesz. Semmi gond, 1 cm, és meghalok. Felejtsd el...

 

Autóban ezek nem veszélyforrások. Max törik a tükröd. Gyalogosként ezek nem veszélyforrások, közelükben sem vagy. De kerékpáron a kis puha tested törik, meg szakad.

 

Most már érted, hogy miért bátorkodnak felmenni a kerékpárosok a járdára?

 

 

Előzmény: GARFIELD (2337)
GARFIELD Creative Commons License 2016.05.04 -1 0 2337

Nem lehet elmagyarázni. Amikor naponta legalább 20 bringás meg el tőlem centikre a járdán, akkor okoskodhatsz bármit. Nem lehet elmagyarázni, hogy csak én látom rosszul.

Előzmény: BringasLevy (2336)
BringasLevy Creative Commons License 2016.05.03 0 1 2336

Garfield-nak nem lehet elmagyarázni, hogy nincsenek kasztok. Hogy nem autós van, meg nem biciklis van, hanem emberek vannak, akik így, vagy úgy közlekednek. Jellemzően ugyan az az ember egyszer autóval, aztán gyalog, de olykor biciklin is. Attól senki nem fog megváltozni, hogy az egyik közlekedési formáról átvált a másikra. 

Aki antiszociális, az pont úgy fog tenni másokra és a szabályokra autóban ülve, mint a biciklit tekerve. Viszont nyilván más szabályokat fog megszegni.

Biciklivel nem fog vészvillogóval a tilosban parkolni, nem fog a sebesség limintnél gyorsabban menni, és ugyan van valami vissza tartó erő, hogy van rendszám (ha le nem szedte) a járművön, de az sem elég.

 

De pont ugyan ez az ember fog a járdán száguldozni a biciklivel, pont ugyan az az ember fog a piroson áttekerni, stb. 

Tehát nem a biciklissel, van a baj, hanem az antiszociális surmókkal. De valamiért ezt Garfield nem így látja. Számára bocsánatos bűn, ha valaki autóban ülve, vagy gyalogolva bunkó, viszont felháborodik azon is, ha biciklis akár csak hibázik is...

Másként ítélkezik azonos jellegű pofátlanságok felett csak is az alapján, hogy milyen járművel volt elkövetve. 

 

Magam nem egyszer próbáltam már vele megértetni, hogy miért látja rosszul a világot és miért válik ezzel nevetségessé, de nekem nem sikerült. 

Előzmény: Holgery (2331)
GARFIELD Creative Commons License 2016.05.03 0 0 2335

Soha sem mondtam, hogy nincs kretén tahó ostoba autós. De nagyrészt átengedik a gyalogokat, nagyrészt lehet közöttük közlekedni. De amit itt műveltek a bringások, arra csak igen csúnya szavakat tudnék mondani... és nem egy, hanem 99%....

Előzmény: Törölt nick (2334)
Törölt nick Creative Commons License 2016.05.03 0 0 2334

tegnap hungáriáról thökölyre kanyarodott egy kisteher, nem bírta kivárni míg a gyalogosok átérnek a zebrán, elkezdte betolni a járművet az emberek közé, egy kiscsajt meg is lökött. aztán mint aki jólvégezte dolgát elhajtott.

Előzmény: GARFIELD (2332)
Holgery Creative Commons License 2016.05.02 0 0 2333

Nehéz értelmezni a mondanivalódat!?
Az hogy néhány gyökér természetű (avagy agyilag felbaszott) bringás miatt, tulajdonképp bagatell a amikor a gyors előrejutás érdekében szlalomozó autós miatt valaki kis híján meghal? Erre gondolsz?
Tehát akinek 1-2 tonna van a segge alatt, letolhat bárkit az útról, vagy bele a halálba - azért mert "őfelsége" siet - hiszen a bringások miatt is sok gyalognak lett tele a nadrágja, amikor a tahó kerekese rácsöngetett és még rá is üvöltött.

Előzmény: GARFIELD (2332)
GARFIELD Creative Commons License 2016.05.02 0 0 2332

Továbbra is ez másra mutogatás. Az, hogy nem engedi át a gyalogot, sok autóval előfordul. De, hogy messziről dudáljon hogy kotródj gyalogos, az azért ritkán fordul elő.

Az, hogy SZÁNDÉKOSAN neki menjen a gyalogosnak, kerékpárosnak, mert az a zebrán kel át... hááát ilyet csak kerékpárostól láttam. És egy óra alatt vagy 10x.  Pici gyerekkel, idősekkel, velünk. Mindegy. Komolyan durva volt, hogy nekimennek a gyalogoknak, és még ők pofáznak.

Előzmény: Holgery (2331)
Holgery Creative Commons License 2016.05.02 0 0 2331

Nem vitatom, hogy a létszám növekedésével bringások között is egyre több az intoleráns, nem meg idióta, avagy a kettő együtt. De azért továbbra is állítom, hogy az igazi drámákat az ugyanilyen típusú emberek okozzák autóban ülve. (És akkor most csak egyetlen friss hírt linkelek, de lehetne sorolni.)

Keresik a cserbenhagyó felelőtlen autóst!

Előzmény: GARFIELD (2330)
GARFIELD Creative Commons License 2016.05.01 0 0 2330

Mai tapasztalat: Ma ugye légibemutató volt a Duna felett. A Bem téren szálltunk le a villamosról. Van ott egy kerékpárút, szép új, csilivili. Rajta egy zebra. Mindkét oldalán 2-2 tábla jelzi, hogy gyalogátkelőhely. De a rendezvény miatt amúgy is sok sok ezer ember volt a rakparton. 

Indulunk át, a zebrán erre, csengetés dudálás, egy ostoba pitcha még neki is ment az asszonynak. Ettől a bringás kicsit egyensúlyát vesztve neki is ment a korlátnak. Majd üvöltözni kezdett, hogy ez kerékpárút, és mi a faszt csinálunk rajta. Én meg mondtam neki, hogy zebra. De akkor is a kurva anyánkat, mert ez kerékpárút. 

Na felültünk a beton korlátra, és kb egy perc múlva, elesett egy másik ostobi bringás. Anyuka, apuka és három gyerek próbált átkelni a zebrán. Persze majd elütötték az egyik gyereket, amit apuka és anyuka is igen zokon vett. Persze kerékpáros seggfejeknek állt feljebb, mert ez kerékpárút. Kb percenként csöngették le, a zebráról a gyalogokat, és 4-5 percenként ment neki egy egy bringás a gyalogoknak. Amiből folyamatos üvöltés, anyázás volt. De egy bringás sem kért elnézést, mindegyik kibaszott méretű egóval kezdte leüvölteni a gyalogok fejét. Volt egy, aki fékezett és megállt a zebránál. Összesen. 

Az olyan felfoghatatlan, hogy tömeg van, és lassan kell kerékpározni ilyen helyen?

Jött két bringás, mindkettő fülében szólt a zene, az egyik épp a zebrán kezdte volna előzni a másikat. Persze mivel S kanyar van így az egyik levágta a kanyart. A másik meg épp mellette. Szép esés volt...  

Rottentroger Creative Commons License 2016.04.30 0 0 2329

Fasza.

Előzmény: r_tamas (2328)
r_tamas Creative Commons License 2016.04.29 0 0 2328

r_tamas Creative Commons License 2016.04.26 0 0 2327

Ott van fénysorompóval bizt. "vasúti átkelő" az a kib@szott gyalogos híd után 100m-re.
Nem is szabadna felengedni őket a hídra. Vagy ha már mégis rámegy akkor legyen annyi önkritika hogy szálljon le, ha + tényleg senki sincs ott a hídon (pl akár HÉV üzemszünet...stb. )akkor mondjuk menjen végig bringával....

GARFIELD Creative Commons License 2016.04.26 0 0 2326

Szóval a tövényeket, jogszabályokat, a közlekedés íratlan szabályait tartsa be mindenki MÁS? 

Előzmény: Pollorato (2325)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!