Keresés

Részletes keresés

-Minarik- Creative Commons License 2013.11.05 0 0 190

Ez a lenyeg. Tudjuk, milyen jo kepeket lehet csinalni egy digi hatfalas manual kozepformatumu fgeppel. Ott csak az alap dolgokatlehet allitani, azt is manualisan. Ez szep lett volna, ha mar a retro hatan szellovaglunk. Be szep lenne. 

Előzmény: seeman (189)
seeman Creative Commons License 2013.11.05 0 0 189

Ha meg tudod venni baromdrága Zeiss-eket. :-)

A Nikon a DF gépvázat árazta túl, az A7 (ami tényleg jó lett) felhasználását (street fotó? :)) felhasználását nem kicsit korlátozza a jelenlegi obi-kínálat.

Látom, nem értetek szót egymással.

Szerintem ha valaki gyakorlott fotósnak számít, ismeri a gépe erényeit és korlátait, akkor el tud boldogulni a mai digi vázak fícsöreinek töredékével is.

Ha tud fényt (bocsánat: megvilágítást) mérni, a fényviszonyokhoz illő érzékenységet választani, rekeszt és zársebességet állítani, akkor nagy baj már nem lehet.

Sokan csak ekkora kínálatot vártak a DF-től, de ezt alaposan túllépte.

Akadnak emberek, akiknek kevés a gép szolgáltatásainak listája, másoknak meg sok.

Előzmény: NJani (185)
tzsv Creative Commons License 2013.11.05 0 0 188

A reakciom: giccs.

Az osszes F vazat (a 6-ost kiveve) hasznaltam, igaz nem profikent.

Amire igazan kivancsi vagyok, azok velemenye, akik valoban nagyon sok tekercset raktak mondjuk az F2-tol kezdve az F5-ig bezarolag minden vazba. Nyilvan nem celcsoport, de valahol ez az egesz jelenseg ("retro"), egy nem is annyira ujkeletu korszellem lenyomata. Ez egy tokeletes/tokeletlen pelda lehet, elkepeszto aron es marketing bullshittel. 

Messzire vezet, de epp az F-sorozatu vazak valahonnan valahova tartottak, nagyon sok szempont alapjan, es nem is feltetlen konszenzusosan progressziv iranyban. Az ergonomia pl. egy szempont...

NJani Creative Commons License 2013.11.05 0 0 187

Tény ??? Micsoda ? A te interpretációdban, aki a megjelenéskor megveszi ezt a gépet az csak gizdázni veszi meg, valójában nincs is rá szüksége. Amit írtál az ezt jelenti.

Előzmény: képfaragó (179)
NJani Creative Commons License 2013.11.05 0 0 186

Most vegyem elő a d3-t és nézzem meg mi minden felesleges rajta? Sokat találnék

Erre kíváncsi volnék.

Előzmény: képfaragó (181)
NJani Creative Commons License 2013.11.05 0 0 185

Hát igen. Remélem a Sony most kiötött valahol, ahová eddig igyekezett és ott meg is marad egy darabig. Az új A bajonetthez ugyanis optikákat is neki kell állni gyártani. Ha ezt a vonalat (FX/DX milc EVF-el) nyomják és kellő számú Zeiss optikával is ellátják, akkor akár a két nagy  gyártót is leelőzhetik 5-10 éven belül.

Előzmény: fejes.i (182)
Landser42 Creative Commons License 2013.11.05 0 0 184

A gép szerintem nagyon szép lett.

Az ára...?

Nos igen 3000€ nem kevés főleg, hogy idehaza egy átlag dolgozó ezt 6-8-10 hónap alatt keresi meg.

Tőlünk nyugatra ez 2 havi kereset.

2 havi hazai fizetését ki ne adná egy ilyengépért...? Arányosítva ~270ezres árcédulával idehaza nagyon kapós lenne, abban biztos vagyok.

Magyarul nem a gép árával van a baj, hanem a hazai bérekkel :(

Ebbem a szép bőr"kötésben" nagyon mutatós darab a szürke, alapból viszont nekem a fekete jön be.

Retró nem más, mint alkotói válság ;-)

-Minarik- Creative Commons License 2013.11.05 0 0 183

A nikon tullot a celon. Ha ez a gep egy mamiya RB kenyelemmel lenne ellatva fele ennyiert, csak a nagyon szukseges allitasi lehetosegekkel, kertkapu nagysagu keresovel akor nem fanyalognek. meg hakompatibilissa tettek volna az F3 keresojevel es mattuvegeivel. Szep alom, tudom. De sokkal tobbenmennenek ra Es senki sem fanyalogna. Az letisztultabb lenne.

Előzmény: obi_van_kitobi (180)
fejes.i Creative Commons License 2013.11.05 0 0 182

Sajnálom, hogy egy Nikon fórumon - de én is a Sonyt választanám, hogyha e között az új Nikon meg aközött a Sony között kéne választani.

(Feltételezve, hogy nincs otthon x db F bajonettes objektívem).

Sokkal előremutatóbbnak érzem - épp a tükör nélküliség miatt. Persze ilyen "agresszív" lépést nem várhattunk egy olyan konzervatív gyártótól, mint a Nikon.

Előzmény: NJani (177)
képfaragó Creative Commons License 2013.11.05 0 0 181

Most vegyem elő a d3-t és nézzem meg mi minden felesleges rajta? Sokat találnék.

A DF foma nem tökéletes, de jobb mint az eddigi D600-800 vonal. Erről nem is érdemes vitázni,mert ez ízlés kérdése, akiknek a lekerekített fazonok tetszettek, azok már eddig is megtalálták a gépeiket. Most jött egy új-régi fazon.

A gép áltak adott kép minőségét alapvetően a szenzor határozza meg. Ha D4-es szenzor van benne, akkor békés kürülmények között a D4- hez hasonló eredményeket fog hozni.

Előzmény: obi_van_kitobi (180)
obi_van_kitobi Creative Commons License 2013.11.05 0 0 180

Végül is egy F4 tudású gép annak horror mérete és horror ára nélkül. 

Nem, ez egy D4 szenzoros D600, gyengébb ergonómiával. A formáján kívül semmi köze semmiféle filmes géphez, de jól megetetik vele a népeket. 

nincs benne semmi kacat

A többi DSLR-ben mi a kacat? Hogy vannak rajtuk kényelmesen állítható vezérlőtárcsák? Nehogy már attól legyen jobb egy gép, hogy ósdi záridőválasztó tekerentyűt pakolunk a tetejére...

Jó gép a DF, de nincs racionális magyarázat a megvásárlására ilyen áron. Tudom, hobbinál nincs racionalitás...de ez egy fényképezőgép, képek készítésére szolgál, mert ugye azt mondjuk, "csak a kép számít", igaz? Akkor miért fizessek valamiért 2x-es árat? A  retro formáért? Ugyan...

Előzmény: képfaragó (178)
képfaragó Creative Commons License 2013.11.05 0 0 179

Nincs ebben semmi irigység vagy féltékenység, egyszerűen  tény tény tény. (Mondta Micimackó)

Előzmény: NJani (176)
képfaragó Creative Commons License 2013.11.05 0 0 178

Én azért azt saccolom, nagy piaca lesz. Itt valamit eltalált a Nikon. Sok embernek tetszik, mégha tíz órán át nem is kényelmes vele darálni. Végül is egy F4 tudású gép annak horror mérete és horror ára nélkül. Szerethető, letisztult, nincs benne semmi kacat. Jó a kedvtelésből fotózóknak a művészkedőknek, a profik egy részének is. Jó lesz, máris kedvelem, régen kellett volna már egy ilyen.

Előzmény: Törölt nick (174)
NJani Creative Commons License 2013.11.05 0 0 177

Aki kicsi FX gépre vágyik street fotóra annak a Sony Alpha 7 a tuti választás.

Előzmény: PJRT (175)
NJani Creative Commons License 2013.11.05 0 0 176

Ez egy ,,bevezető" ár azoknak akik először szeretnének ilyennel gizdázni.

Érdekes mennyi féltékeny irígység sugárzik ebből az egy mondatból ...

Előzmény: képfaragó (172)
PJRT Creative Commons License 2013.11.05 0 0 175

Én azt hittem, kisebb lesz ez a gép, itt van egy kép róla, meg a D610-ről egymás mellett:

Anna

obi_van_kitobi Creative Commons License 2013.11.05 0 0 173

Ezt felejtsd el, az USA árak mindig alacsonyabbak, általában 1:1-ben váltják az USD-t Euro-ra. Ebben az esetben még ezen is sikerült túllőni, Németországban 3000€ a kit ára.

Előzmény: Törölt nick (171)
képfaragó Creative Commons License 2013.11.05 0 0 172

Nem ez az igazi ára. Ez egy ,,bevezető" ár azoknak akik először szeretnének ilyennel gizdázni. Később az ár esik 10-10 százalékkal, majd megjelennek a használt elérhetőbb ajánlatok. Nézzetek meg egy szép D300 ma 120 ezer forint, félmilla volt anno mint minden nikon. Egy szintén félmillás gyönyörő Nikon F100 filmes gép is kijön 35 ezerből... Még dísznek is megéri.... A szinte új D800 is felülről súrolgatja a félmillát.

Szóval az ár majd alakul nem kell mindíg elsőnek lenni.

Előzmény: Törölt nick (169)
képfaragó Creative Commons License 2013.11.05 0 0 170

Nézem, nézem és egyre szimpatikusabb. Hogy az ára? Az hasonlóképpen drága mint az eddigi nikonok. Miért a D4 nem drága? Vagy a D6xx fél milláért? Minden rendben van, én nem tettem volna rá az érzékenység kiterjesztést azt annyi. Jó lesz, talán egyszer lesz ilyenem.

Azon filózok, hogy biztos már javában megy a gyártás, azt még sem járt el a szája senkinek. Titkosabb, mint bármelyik képzett szervezet. :)

NJani Creative Commons License 2013.11.05 0 0 168

Az. Túlárazott, méghozzá nagyon. Tudás és használhatóság alapján D610 árban kéne lennie  A design-t és a retro feelinget fizettetik meg. Most néztem, a németh eBay-n 1100 euróért lehet venni 3000 expós D700-at.

Előzmény: -Minarik- (167)
-Minarik- Creative Commons License 2013.11.05 0 0 167

Viszont a tobbseg, analog geppel, kevesebb faszsagot is fotozott.

a DF nagyon draga. Ezt kar vitatni. Retro gepnek tul sok, viszont a tudasahoz tularazott.

Fotozni tuti lehet vele.

Előzmény: NJani (155)
poppadom Creative Commons License 2013.11.05 0 0 166

Ennyiert ez fostalicska.

NJani Creative Commons License 2013.11.05 0 0 165

Annyiért jó fényképezőgépet is lehet venni. :-)

Előzmény: obi_van_kitobi (162)
telescoper Creative Commons License 2013.11.05 0 0 164

Mondd már meg nekem, hogy miért kellene megtanulnom, hogy a gépemről hogyan kell közvetlenül nyomtatni, vagy hogyan kell vele videózni, vagy hogyan kell rawból jépeget csinálni gépen belül. Sosem használom és nem is fogom ezeket  a funkciókat.

Előzmény: képfaragó (154)
seeman Creative Commons License 2013.11.05 0 0 163

Ismered a véleményemet. Az amcsi ár is túlzott.

Előzmény: obi_van_kitobi (162)
obi_van_kitobi Creative Commons License 2013.11.05 0 0 162
Németországban 3000€ a kit ára (50/1.8 G SE). Egyszerűen nevetséges.
Előzmény: seeman (161)
seeman Creative Commons License 2013.11.05 0 0 161

Nagyjából szinkronban vagyunk (expószám). A vázam okt. 14-én volt 5 éves, 39 000 van benne. Ez is sok, mert eleinte minden szir-szart lefotóztam vele. Az utóbbi két évben erősen fékezem magamat.

Előzmény: NJani (155)
obi_van_kitobi Creative Commons License 2013.11.05 0 0 160
A D600-on a LV gomb megnyomásával és az a körüli kapcsoló elfordításával lehet aktiválni a videót, ezt véletlenül bekapcsolni kb. lehetetlen.
-FRIPP- Creative Commons License 2013.11.05 0 0 159

Egyet értek.

Egyet érteni egyszerűbb mint sokat.

-FRIPP- Creative Commons License 2013.11.05 0 0 158

Van aki permanensen inog , a cserebere az éltető eleme , a mindig újabb megvásárlásának kényszerű öröme.

Nem itélem el ezt a hozzáállást csak nem a sajátom.

Előzmény: NJani (153)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!