Bármilyen méretarányú és gyártmányú modellek megszállottainak.
Itt lehet értékelni, véleményezni eladókat, vevőket. Tapasztalatokat cserélni modellboltokról.
Honi és külföldi kereskedelmi portálok felhasználóit, modellboltok webshopok címeit keresni és közzétenni."
Moderátori kiegészítés
"Más kereskedelmi portálok felhasználóinak itteni keresése (Vatera, olx stb.) TILOS és kizárással jár."
És az a szép hogy a nyerészkedő baromból is van az a fajta amelyik még vérig is sértődik ha írsz hogy eszetlenül drága, meg hogy annyiért adja amennyiért akarja, különben is "lehet" elviszik :D :D Elviszik egy nagy büdös túrós, még hazudozik is és hetekkel később is árulja még.
Érdeklődnék, hogy kötött-e már valaki üzletet az új apródon (olx...) a carmodell nevű felhasználóval? Én még nem beszéltem vele, szeretnék előtte egy kicsit informálódni....Szóval aki tud valamit az illetőről, hogy mik a tapasztalatok vele kapcsolatban..... írjon ide, vagy privátban, e-mail címeim, ki mit preferál jobban: goneart kukac citromail ponty hu illetve goneartdesign kukac gmail ponty com.
Én 100 %-ig támogatom azt az elvet, miszerint "mindenki annyiért adja a dolgait amennyiért csak szeretné" ,de ezt most avalahogy nem veszi be a gyomrom. :-))
Ez most akkor a napi vicc, ... vagy polgár pukkasztás ? :-))
Sziasztok! Ezt le kell írnom. Kiraktam nemrég egy Facebook-os modelles csoportba jó pár eladó modellt. Kapok egy privát üzenetet.
Csóka: Hello. Érdekel csere? Modell
Én: Szia. Mire?
Cs.: Modellt modellre.
Én: De melyik modellemre???
Cs.: Konkrétum nincs, van kamion modelled?
Én. (Kamion modellt nem raktam ki) Nem értem mit akarsz. Kint van minden eladó modellem
Cs. Van egy 1/24-es chrisler me four modellem és el akarom cserélni
Én: 1/24-et nem gyűjtök.
Cs. Ja akkor mindegy! :S Azért köszi!
Én: Nincs mit.
Itt be is fejeződött a beszélgetés.
Nem értem, ha nem hirdetek olyan modellt ami őt érdekli akkor minek áll neki vaktában kérdezősködni ráadásul úgy hogy nekem kell kihúznom belőle, hogy mit akar? Miért nem írja ki az oldalra, hogy keres Kamion modellt.
Kb. 2üzenetváltás után felismerni ezeket az embereket, mellébeszél, alkudozik-de régóta keresi, olcsón adod-de mégse viszi el, nevetséges.
És ez az a fajta akinek elengednéd a 10%-ot, akkor is lenne valami panasza, hogy jaaaaj, most jött egy másik modellem, inkább azt veszem meg. Most másra kell a pénz, de ő egy komoly érdeklődős amúgy, nem értem mi a jó ebbe.
Egyébként ez egy külön kategória, az "ennyiért úgysem adod el", "ennyiért sok" ,....vagy ép az, hogy "ennyire olcsón eladni ? Te bolond vagy",..... :))
Vágatlan beszélgetés-érdeklődő az aznap felrakott modellre:
Üdv! Egy pici alku belefér? Régóta keresem már a modellt. (ha régóta keresed akkor miért nem viszed rögtön???)
-Nem nagyon engednék, szerintem jó áron van.
-Nem gondoltam sokra, egy 10%. (erre már nem is válaszoltam, aki nem ért egy 3betűs szóból, annak írhatsz kisregényt)
----
Közbe a modellt elvitték, még aznap, emberünk habzó szájjal ír:
-elvitték?????? hát mondtam hogy régóta keresem és vinném!
-Meg azt is mondtad hogy alkudni szeretnél, vagy azt már elfelejtetted?
-De elvittem volna alku nélkül is!
-Késő bánat eb gondolat.
-Különben nem akarok belekotyogni de elég olcsón adtad, simán többért elment volna!!!
-Ha olcsón adtam és TE régóta keresed, akkor miért nem vitted rögtön ? Miért szórakoztál 1-2ezer forinton ? De nem is kell válaszolnod, nem érdekel a szájhős ennyiért meg annyiért elvittem volna de alkudozok véleményed!
Nem is jött rá válasz :) Kis majom, próbált alkudozni, pofára esett, aztán próbált rossz szájízt csinálni, hogy huh de olcsón adtam... szarkupac.
kb. 80-120,Ft (van költség kalkulátor amivel ki tudod számítani a jutalékot) Én úgy szoktam felrakni, hogy kiírom azt az ára amit szeretnék érte és még plusz hozzá számolom a jutalékot. Pl.: 2000,Ft-ért szeretném eladni, akkor 2100-ért rakom fel.
Én azt szeretném megkérdezni a tisztelt vate*ázoktól, hogy mennyibe kerül egy feltöltési díj pl. 1 darab retroautó esetén,..... illetve ha mondjuk akár egyszerre 10-et is felteszek, akkor az "olcsóbb" ??
- Normál hírdetésre gondolok (nem kiemeltről)
- Egyszeri alkalommal, mondjuk 1 ft-ról indulós, de ugyanakkor fix áras is.
Én úgy gondolom,hogy annak a linknek se lett volna ott a helye.Miért kell belinkelni más termékeit?Efféle magatartásnak van helye a fórumon?Szerinted?Ez mire jó?Kifigurázni más árait.Ja ás a gonosz eladót hogy milyen drágán adja.Egyáltalán nem arra irányult a link hogy bárkit is megóvjál az eladó által szabott áraktól,vagy netán potenciális vásárlójától.
Vagy ha mégis akkor egyszerűen félre sikeredett. :)
Nekem még pénteken írt egy fószer, pechéjre én megtartom az email-eket, és ő pont a bunkó-p.raszt-nem válaszolok kategóriába van. Ma reggel egy újabb levél várt amiben megsértődve és kérdőre vonva írt, hogy mi az hogy én nem válaszolok az ő megkeresésére..... visszaírtam neki hogy "tényleg nem veszed észre magad öreg? ki nem válaszol-kinek?"
Kíváncsi leszek mit ír, nagy valószínűséggel semmit, vagy B; hát ő válaszolt, biztos nem ment át' féle szar mellébeszélés.
Bunkó, köszönni nem tudó balf..., már az első mondattal bemutatkozik...
-Megvan még a modell?
-Üdvözlöm! Igen, megvan még... üdv.
-Hol lehetne átvenni? Én újpesten vagyok.
-Üdvözölöm! Én pedig inkább a belváros felé, üdv.
-Hát az nekem nem jó, nem jár újpest felé?
És még mindig nem esik le neki hogy nem köszön, úgyhogy már én is elhagytam, minek koptassam az ujjam...
-Nem.
-Hát ez pech, akkor nem kötünk üzletet.
-HÁT akkor nem.
Mit vár az ilyen??? Vigyem oda? Esetleg hívjam meg ebédelni? Bírom mikor Bp.-en valaki arra játszik, hogy nem mert messze van :D a két legmesszebb pont is 1órán belül van. Nevetséges...
Mindenkinek ajánlom a személyes átvételt, hanoname... fórumtárstól vásárol. Miután leleveleztük a részleteket, a többszöri kérdésemre az eladó megerősítette, hogy a kérdéses darabok bontatlanok. Hát nem voltak azok. Lehet persze fogalmi zavar is, de szerintem az a termék bontatlan, amit a dobozából még nem vettek ki. Matchbox esetében, mint ezeknél a daraboknál, ez a doboz állapotától függetlenül könnyen eldönthető.
A levélre amiben tisztázni akartam a helyzetet, nem válaszolt.
Nekem az lenne a kérdésem, hogy miben számít az, hogy egy modellt (vagy ép egy makettet) mennyi idő alatt ad el az ember ? pl. 1 hét 1 hónap,...vagy akár félév,.... mennyire van igazam abban, hogy "esetleg" ez is egy presztízs kérdés a tisztelt versenyzők között ?!
Ahogyan írtad az tényleg rendben van.Da amikor egy 4000ft-os modellböl alkudnak 2000ft-ot.Az màr pofàtlansàg,és még meg is sértődik mert nem adom oda 2000ft.-ért
Ha már érdekes vevők... nekem az a kedvencem -és elég gyakran megesik!- mikor valaki mondjuk egy 25ezres modellen alkudozik 2ezer forinton, "mert szűkös a keret" na jó ezzel még nincs is baj, de mikor írod hogy nem, akkor mondja hogy sajnos több pénzem nincs :D tehát 23ezer van modellre de 25 már nincs, teljesen életszerű :))) én ilyenekkel nem is kötök üzletet, és nyilván nem a 2ezer forint miatt, de nem szeretem ezt a hattyú halála effektust.
Velem hasonlót csinált. Nem mondhatom, hogy megkárosított, mert nem tett ilyet. De ő szerintem nem GYŰJTŐ. Ha nem ahogy valaki írta előttem, egy nepper... Számomra sem ő, sem a cimborája nem a fair, szimpatikus "üzleti partner" megtestesítője
Én 1-2 éve régi Lambo modelljeimet árúsítottam ki. Volt egy Bburago Lambo Reventon. Meglepetésemre nagyon gyorsan és sokan jelentkeztek rá. Természetesen az első jelentkezőé volt az elsőbbség. Fix áron hirdettem, nem azon a bizonyos "ajánlatokat várok" stílusban... Jelentkezett dudu is, de már későn. Látásból ismerem a srácot, a börzéről és a FB-ról is. Amikor a vevő jött a modellért, jött vele dudu is. Átvette a srác a modellt, kifizette (egy másikat is), aztán odafordult duduhoz és ott helyben, a lakásom előszobájában "adta el" neki. Jó, nem tett az árra semmit. Akkor is valahogy pofátlanságnak tartottam az egész ügyletet és gyors távozásra szólítottam fel őket. Még az nap este a Vaterán volt a modell dupla áron. Nagyon nem verekedtek azért a pénzért a modellért, 1-2 hónap múlva még láttam a srácnál a Lambot a börzén...
Nyerészkedő, pitiáner ürgének tartom a srácot. Én úgy "védekezem" ellen, hogy ha néha-néha eladok valamit és ő (vagy a haverja) jelentkezik, közlöm, hogy már nem eladó a modell. Venni, biztos, hogy nem fogok soha semmit. Néha döbbenetes az arcátlansága. FB-on látod, amikor valaki sérült modellt árul, látod a srác kommentjeit, aztán nem egyszer feltűnik az említett modell az eladó csoportokban. Többnyire úgy, hogy le van tagadva, vagy inkább elhallgatva a modell "firkája". De hallottam olyat is róla-róluk, hogy a Vaterán is ügyeskednek, valami fals licitekkel.
Viszont számomra hozott előnyt is dudu. :-) Mivel mások is ismerik, előnyt is lehet kovácsolni a srácból. tavaly hirdettek egy prémium kategóriás modellt, amit én már régóta szerettem volna megvenni. Láttam, hogy nagyon alkudozik a srác a modellre. Ez adott nekem is motivációt, hogy az a szegény modell nehogy egy ilyen kufár kezébe kerüljön. Felhívtam az eladót. Személyesen nem, de a blogomon, és más gyűjtőn keresztül volt már "hírem" nála. Én nem alkudoztam, de végül nagyon jó áron sikerült tőle megvenni a modellt. Jelentem, még ma is meg van! Gyűjteményem legkedvesebb, legféltetteb kincse! :-)
Na mindegy, dudu ilyen... Ilyennek kell elfogadni, így kell "szeretni". Mindenki el dönti akar-e üzletelni vele. :-)