Ezt a topikot kifejezetten a Győri Vasútmodellező és Vasútbarát Klub tagjainak hoztuk létre segítendő a hétközbeni kapcsolattartást. természetesen a topic nem zártkörű, de elsősorban a klubfoglalkozások során felmerült kérdések részletesebb kifejtésére, illetve a klubélettel kapcsolatos információk egyeztetésére hoztuk létre. Weblapunk a vasutmodellezes.5mp.eu címen érhető el, itt bővebben írunk a klub tevékenységéről.
Én pedig mint Pápista Máté szeretném magam regisztrálni 12-ére és 13-ára. A győri be- és kipakolásban tudok segíteni, Pesten sajnos nem (kivéve, ha 15 óra körül kezdődik a pakolás). Szállást nem kérek, és ugyanolyan rendszerben mennék, mint a Treffenre.
Amennyiben a vasárnap késő esti hazaérkezés (akár utolsó vonattal, akár más módon, mint Patrik esetében) megoldható, akkor vasárnap (13-án) szívesen elmegyek irányítani, illetve elpakolni.
Én mint P. Patrik a hétvégi napokra (11 délután-12-13) jelentkeznék [de ha őszi szünetre esik, akkor 10-13-ig], igényt tartok szállásra, amennyiben az költségmentes, ha nem az, az sem gond, akkor is mennék szállásigény nélkül. :) Pakolni úgyszintén mennék, figyelem a fórumot, várom a kiírást, hogy mikor kell menni.
Fontos megjegyzés: 13-án estére abban az esetben tudnék maradni pakolni, ha a hazafelé út tömegközlekedéssel egy utolsó Győr irányába haladó vonat elérése lehetséges, vagy megoldható a személygépjármű teljes kihasználtsága úgy, hogy számomra is szorítva van egy vékonyka ülés.
Sajnos közebejött valami és nem tudtam elmenni pakolni.
Sebaj, a többieknek is, így még mindig benne van Zoli kocsijában, úgy döntöttünk megvár benneteket...
Félretéve a karcos humorizálást:
Szolgálati Közlemény:
Zoltán klubtárs kitette az arckönyvre (magyarból gyengébbeknek fészbúúúk) a Temofeszt (2013 október 11-13) jelentkezési határidejét:
Augusztus 25!
no mégegyszer
Augusztus 25!
Azaz augusztus 26-án nem akarok "Lajos, nem lehetne esetleg valahogy..." iletve "Tuttam csak eeefelejtettem meraszittem csak hónap lessz..." kezdetű telefonokat kapni.
Kérlek benneteket jelezzétek írásban itt e szent plénumon, avagy írjátok meg e-levélben (delejposta, villanygalamb avagy iméjl) ki melyik napon jönne kezelőnek.
Ha ajánlanak fel szálláslehetőséget Danira és Gergőre számítok szombati váltással a tavasszal megbeszélteknek megfelelően. Az említett két úriember azt is jelezze, melyikük lesz a be- és melyikük a kipakolós személyzet.
Még egy apróság:
Aki jelentkezik, az automatikusan részt vesz vagy a be, vagy a kipakoláson. Beszéljétek meg regisztráció után egymás közt, ki melyiken tud ott lenni és tartsátok magatokat az adott szavatokhoz.
Aki elfelejt pakolni jönni azt én a soron következő játékra elfelejtem regisztrálni-ezt vegyétek komolyan.
Üdvözlettel és tartalmas időtöltést kívánva a szünet maradék két hetére:
Máté Dani és Gergő már jelezték, hogy jönnek, Tamás még gondolkodik mert feladatai is vannak, Patrik és Zoli dolgozik.
Ha reggel szakadna az eső, természetesen nem megyünk, de az Országos Met. Szolg. honlapja szerint holnap folytatódik a napos idő, eső kis valószínűséggel legfeljebb délután lehet helyi zápor formájában az ország középső és keleti részén.
A sokat emlegetett közös bakonyi túra június 22-én kerül megrendezésre (reggeli szakadó eső illetve -10fok+hóesés esetén elmarad). A programot a következőképpen képzeltem el:
A reggeli 7:24-essel 8:18-ra Bakonysztlászlón vagyunk. A vinyei vonatfotózási területet az Alsó-Cuha szurdokon át közelítjük meg, hogy megalapozzunk a később elfogyasztandó szalonnának. Kb 2,5 óra alatt Vinyén vagyunk (cuhában fürdéssel 3óra), a vasútépítők emlékműve alatti tűzrakóhelynél letáborozunk, megmásszuk az I alagút feletti sziklát, lencsevégre kapjuk az adódó forgalmat, (menetrendet hozzatok, hogy tudjuk mi és mikor jön) tüzet csiholunk, és eszünk, illetve ha még van energiánk, bejárjuk a vonal mentét Porváig. Legkésőbb a 17:38 assal hazajövünk.
Hozz magaddal:
Réteges ruházatot, túracipőt!
Kb1000ft-ot vonatjegyre (420oda, valamivel több vissza, attól függően, hogy Vinyéről/Porváról jövünk)
1-2 szendvicset, almát, szalonnát, kenyeret, hagymát, vagy amit szeretnél megsütni.
Minimum 1 liter innivalót (A teát javaslom, az e vitaminos szénsavas lónyálaktól csak szomjasak lesztek)
Fényképezőgépet, esőkabátot, kullancsriasztó spray-t. Ha bicskát hozol, hozz ragtapaszt is.
Mérőszalagot, papírt, ceruzát, hátha megtetszik egy motívum, amit megmodelleznénk.
Köszönjük az információkat, jó szórakozást hozzá! Az ugye nem lesz baj, ha elmegyek megnézni? :) Úgyis lesz fürdősvonat Győrből púpossal. Egyébként dícséretes, hogy végre felújítják az állomást, mert eléggé lepukkant volt, nem illett bele a szép város képébe.
Ui.: Balatonfüred elmarad nekünk, mert az állomást átalakítják és ahova Ők mennek oda mi már és más sem fér be. Majd talán jövőre. :)
Sziasztok!
Sajnos hír igaz! A balatonfüredi vasútállomást átépítik. Minden sik és függöleges burkolatot kicserélnek. Új autóbusz állomás épül. A fenti csarnok a tervek szerint megmarad. Így van remény a jövőbeni kiállításokra!
A helyszín, amit most találtunk, kb 2/3 része a vasútállomási teremnek. Ezért szinte csak a külföldi modulok férnek el. Ezért döntöttünk úgy, hogy inkább az Ő munkáikat mutatjuk be.
Emberek! Lajos üzeni, hogy holnap ezeket kéne elkezdeni, illetve folytatni:
"Következő hetekben treffenig ezeket kéne megcsinálni:
Jövő héten a hiányzó modul fa-szerkezetét sínezni, és elektromosan beüzemelni, a szőnyi vonalszakasznak teljes hosszában bejárhatónak kell lennie a treffenre.
Bakonybánkot is elő kell készíteni a nyári játékokra, minimum a következőket el kell végezni:
A hármas számú kitérő visszajelentése elszállt, vagy a ledeket kell cserélni, vagy valamelyik drót szórakozik velünk, ki kell mérni.
A tönkrement nyomógombokat (2db) ki kell cserélni a pultban.
Bakonybánk bejárati jelzőit be kell kötni a pultban és az asztal alatt is, majd a modulok alatti kábeleket véglegesen kötegelni kell.
Az állomás-kezelőpult alját le kell zárni a sérülések elkerülése végett.
Ha mindezzel kész vagyunk lehet dekorálni:
Összerakni, lefesteni a szörnyépületet (jó esetben-ha időben elkészül hozzá minden- két alkalommal meglesz)
Bánk déli oldalának növényzetét kicserélni.
Dani a kút romjai alapján 3D-ben rekonstruálhatná a rácsozatot."
Ui.: Balatonfüred elmarad nekünk, mert az állomást átalakítják és ahova Ők mennek oda mi már és más sem fér be. Majd talán jövőre. :)