Keresés

Részletes keresés

3x_ Creative Commons License 2018.12.21 0 1 9647

Igen, meg helikopter, hogy felülről lásd, melyik útvonal van bedugulva, de neked gondolom az is van - a fejedben.

Előzmény: t.lantos (9646)
t.lantos Creative Commons License 2018.12.21 0 0 9646

Kozlekedesben nem kell masok tanacsa. Magyarul nem kell waze, helyismeret kell.

Előzmény: Octi19 (9644)
3x_ Creative Commons License 2018.12.21 0 0 9645

Biztos szeret trollkodni, én is szeretek, bár én nem mondom, hogy nem kell más tanácsa, az már túltolása a trollkodásnak

Előzmény: Octi19 (9644)
Octi19 Creative Commons License 2018.12.21 0 1 9644

"A trafit figyelem en. Mindig megtalalom :)"

 

...jó neked!

 

"Es nem kell masok tanacsa sem."

 

...akkor mégis mit keresel egy nyilvános fórumon?

Előzmény: t.lantos (9642)
Octi19 Creative Commons License 2018.12.21 0 0 9643

Még egyszer: miért lenne irreális elvárás? A rendszer még kap frissítéseket, tehát nem értem a kérdést. (...persze a hivatalos terméktámogatás már véget ért 2017 októberében, de Hotmail fiókot már akkor sem lehetett beállítani rajta) Egyébként sem azt javasolja, hogy frissítsem egy újabb MS Office változatra, hanem a Windows Posta alkalmazást erőlteti.

...és igen, megvettem, mint minden mást is! ...és nem is Student vagy Home változat...

 

Előzmény: r.tonyo4 (9641)
t.lantos Creative Commons License 2018.12.21 0 0 9642

A trafit figyelem en. Mindig megtalalom :)

Es nem kell masok tanacsa sem.

 

A kollegam most kuldott meetingre egy naptarbejegyzest emailben, outlookra. Azonnal belement a naptarba, magatol.

Bankkartyat meg ugyse regisztralok sehol.

Előzmény: Octi19 (9637)
r.tonyo4 Creative Commons License 2018.12.21 0 0 9641

csak sejtem, de gondolom megvetted az Office2007-est, azóta használod. Miért várod el, hogy több mint 10 évvel később is ugyanúgy működjön? Ez kicsit túlzó elvárás.

 

Előzmény: Octi19 (9640)
Octi19 Creative Commons License 2018.12.21 0 0 9640

"Nem túl régi az az Outlook egy kicsit?:)"

 

Egyáltalán nem, működik tökéletesen, nem volt olcsó és most komolyan azért cseréljem le mert minden mással igen, de saját magával meg nem kompatibilis?! Minden mással gond nélkül működik, csak a hotmail-lel nem...

 

Pontosan erre az öntökönbökésre gondoltam amikor azt ecseteltem, hogy miért állt bele a platform a földbe.

Előzmény: r.tonyo4 (9639)
r.tonyo4 Creative Commons License 2018.12.21 0 0 9639

"A Hotmail-es fiókomat egyszerűen nem tudom egy Outlook 2007-hez hozzáadni mert csak a Windows Posta asztali alkalmazáshoz hajlandó csatlakozni! ...de én nem akarok olyat használni! Én az Outlookot szoktam meg és használom már nagyon régen!"

 

Nem túl régi az az Outlook egy kicsit?:) Régen volt egy Windows Live pack nevű programcsomag, benne egy Live Mail nevű programmal, ami egy lebutított Outlook2007-volt. Pár éve megszűnt a szinkronizálás támogatása és ezzel együtt lehet, hogy az Outlook2007-é is. Egészen addig az outlook.com-os címemet azon néztem. Azóta szinte teljesen áttértem a böngészős outlook.com-ra, mind a levelezés, mind a naptárkezelés terén. Simán hozza egy asztali program lehetőségeit, a közelmúltban a dizájnja is megváltozott, én meg vagyok vele elégedve. A win10 alatti asztali Posta és Naptár alkalmazás is szinkronizálva van, néha azt is használom.

 

Ja és ha már szinkronizálás: nekem ezzel sem volt soha semmi bajom, sem a naptáresemények, sem a levelek szinkronizálásával nem volt soha semmilyen problémám, minden eszközön (2 db telefon, egy munkahelyi gép, egy otthoni laptop) egyből láttam mindent, bárhol is végeztem el az esemény bejegyzését

Előzmény: Octi19 (9637)
Octi19 Creative Commons License 2018.12.20 0 0 9638

Ott a pont! Ma már ökoszisztémában gondolkozunk nem telefon szoftverben. A MS egyszerűen elb@xta, pedig neki az ökoszisztéma jó része eleve ki volt építve, hisz minden számítógépen ott egy Windows...

Előzmény: H_G (9636)
Octi19 Creative Commons License 2018.12.20 0 0 9637

azért egy jó közösségi navigációt vagy trafi figyelő alkalmazást elég nehéz böngészővel pótolni. Nekem a parkoláshoz volt alkalmazásom a win idején és nagyon jól elvoltam vele, de amikor a droidon elkezdtem használni a "simple"-t akkor letettem a hajamat, hogy ez mennyivel jobb.

(a Win-es alkalmazások csak SMS-szöveg generátorok voltak amiknek néha még a zónakódot is meg kellett adni és az SMS-t külön manuálban kellett elküldeni, a Simple-lel regisztrált bankkártyával fizetek, tudja a zónakódokat stb... és egy halom egyéb dologra is jó, pl.: mozijegy, kaja, autópálya fizetés stb...)

 

A Huawei-nél van egy kliens program, ami nagyon hasonlít az asztali WindowsPhone alkalmazáshoz de ha nincs fent a gépen és a csatlakozás után az automatikusan felugró menüben kiválasztod a fájl átvitelt, akkor a fájlkezelőben egyből megjelenik a telefon és minden további gond nélkül hozzáférsz külön a telefon és külön az SD kártya adataihoz, de egyrészt ez nem csak a Huawei-nél van így, másrészt nem is erről beszéltem, mert ez a Win-nél is ment.

A Hotmail-es fiókomat egyszerűen nem tudom egy Outlook 2007-hez hozzáadni mert csak a Windows Posta asztali alkalmazáshoz hajlandó csatlakozni! ...de én nem akarok olyat használni! Én az Outlookot szoktam meg és használom már nagyon régen!

A win naptár bejegyzéseit szinkronizálni olyan woodoo amire sok éves Win telefon felhasználás után sem jöttem rá. Ha az asztali Win-ben vagy a droidnál a telefonon, a naptár alkalmazásba beállítok egy eseményt akkor az a másik eszközön is meglesz és lesz emlékeztető, minden külön erőlködés nélkül!

 

...de, hogy fikázzam is a kukabot-ot: a legújabb 9-es frissítéssel oda lesz a hívás rögzítési lehetőség. ...qrva GDPR! Pedig nekem ez fontos és a munkámhoz is sokat használom. A win egyes modelljeinél (talán az x50-es modelleknél) volt külön dedikált hívás rögzítési lehetőség, ne tudom, hogy van-e még, vagy azt is elvitte-e a GDPR cica?

Előzmény: t.lantos (9635)
H_G Creative Commons License 2018.12.20 0 1 9636

"6 eve jott ki. A droid 10, az ios 11 eve. Ekkora hatrany ebben az iparagban behozhatatlan."

 

Nem ez számít. A Blackberry platform a Windows Phone-nal egyidőben dobta be a törülközőt, pedig ők elsőként kezdték 16 éve.

 

Előzmény: t.lantos (9633)
t.lantos Creative Commons License 2018.12.20 0 0 9635

"asztali rendszerek elterjedtsége miatt (persze ha meg tudták volna oldani a készség szintű együttműködést, ami a droidnak mindig is jobban ment, mint a Win-nek saját magával, ami azért elég vicces)"

Hat nem tudom. En radugom a Lumiat az USB portra, es kenyelmesen le tudom tolteni a kepeket. Van itt valami huawei. Na annal semmit se csinal. Van hozza program is. Tobbszor engedelyezni kell, aztan ugyanugy szart se lat belole. (megjegyzem, egyszer mar valahogy sikerult). Szoval eleg szkeptikusan fogadom en ezt az egyuttmukodest.

 

Huzo nev volt a Nokia, de ahogy hallottam, a 8-as elotti rendszer messze nem volt olyan jo. Innentol mar akkor el volt b.szva az egesz.

 

Es igen, egy ongerjeszto spiral, az emberek debilsege okan. Mert mar mindenre app kell. Fura, nekem elegendo egy bongeszo is hozza. Nem ragaszkodom az appokhoz. Sot, kefejezetten utalom.

 

Az, hogy 8-rol 10-re nem lehetett valtani minden keszulek eseteben, az meg nem lett volna akkora gaz, akinek ez annyira fontos, az ugyis evente csereli a telefont. En meg hosszu tavra tervezek. A mostani lassan 2 eves. Es leszamitva par karcot az oldalan, semmi baja.

Előzmény: Octi19 (9634)
Octi19 Creative Commons License 2018.12.20 0 0 9634

Az induláskor mégis elég nagy részesedésük volt, a NOKIA márkanév azért sokat jelentett és a korabeli Droidhoz képest nem is voltak lemaradva, sőt! Egyszerűen elmarketingelték és sz@rtak sok user fejére, pláne amikor a platformok megújításakor mindig azt ígérték, hogy a készülékek alkalmasak lesznek a következő változathoz is, azután nem úgy lett sem a Lumia 710-800-900 esetében a 7.5-8.0 váltáskor, sem a 820-920-925 váltáskor a 8.1-10 esetében!

Ezt még el is nézte volna a sok felhasználó, ha a korábbi ígéretek miatt kompenzáltak volna valahogy, de nem!

Azután az ilyen, enyhén szólva sem gáláns magatartás miatt elkezdett vészesen olvadni a felhasználók tábora, nagyjából akkor amikor már elég sok alkalmazás működött a platformon, erre a fejlesztők is kezdtek elpártolni és ez a másikkal egy öngerjesztő spirálba fordult, mondjuk a viszonylag kevés felhasználó miatt nem is pörgött sokat és beleállt a földbe.

Manapság már marginálisnak sem nagyon mondható a felhasználók száma, pedig a rendszer egyre kifinomultabb lett, de mivel nincsenek rá alkalmazások, és új hardverek sem készülnek, meg már a platformot sem fejlesztik, így már csak idő, méghozzá nem is olyan sok idő kérdése, hogy végleg megszűnjön.
...pedig csak kicsit kellett volna törődni a felhasználók lelkével és ötletesen tolni a marketinget, simán lehettek volna a potens harmadik platform és az asztali rendszerek elterjedtsége miatt (persze ha meg tudták volna oldani a készség szintű együttműködést, ami a droidnak mindig is jobban ment, mint a Win-nek saját magával, ami azért elég vicces) akkor elég szép jövő állt volna előttük!

...de ez ma már lassan csak történelem...

Előzmény: t.lantos (9633)
t.lantos Creative Commons License 2018.12.20 0 0 9633

Egyszer nyilvan vegleg kikopik alolam, de ha veszek egy ujat, akkor az meg 3-4 evig telefon lesz. Talan tovabb is.

 

Hogy miert pusztult el a platform, az teljesen egyertelmu.

Nagyon keson kezdtek a tobbiekhez kepest. 

En wp8-al kezdtem, es nagyon szerettem. Stabil volt, gyors, tudta, amit kell. 6 eve jott ki. A droid 10, az ios 11 eve. Ekkora hatrany ebben az iparagban behozhatatlan.

A tomogek mindig idiotak, es az o igenyeiket sokkal jobban kiszolgalta a masik ketto. Mindezt abbol a versenyelonybol duplan, hogy korabban kezdtek.

Előzmény: Octi19 (9631)
t.lantos Creative Commons License 2018.12.20 0 0 9632

Nekem valahogy ugy adta ki, hogy csak Toshiba kartyaim vannak.

Fenykepezogepben, telefonban. Es nem itthon vettem oket, mert nem fizetek a "hologramos zsiraf"-ert.

Előzmény: Octi19 (9628)
Octi19 Creative Commons License 2018.12.20 0 0 9631

Kinek-kinek mik a prioritásai. Nekem kell és ki is használom egy okostelefon szinte minden funkcióját, ebből a szempontból a WIN platform sajnos elhalálozott.

Sajnáltam és néha még most is sajnálom, mert nagyon szerettem és voltak dolgai amiket sokkal jobban tudott mint a Droid. Az, hogy mennyire életképes volt, arra pontosan elég bizonyíték, hogy ennyi idővel a platform földbeállása után is bizonyos funkciókban teljesen naprakészek és vígan használhatók! Nem tudom, hogy hol rontotta el az MS, de nagyon eltolta, az biztos! Sok hibát elkövettek amivel szinte elűzték azt a kevés felhasználót aki bizalmat szavazott nekik, pedig rájuk építkezve kellett és lehetett volna építkezniük... de ez egy másik téma!

Akinek még jó és elég az a korlátozott tudás amit nyújt, az boldogan el lesz még vele egy évig, talán kicsit tovább, de előbb-utóbb váltani kell, mert utánpótlás nélkül egyszerűen nem lesz más választás!

Előzmény: t.lantos (9627)
t.lantos Creative Commons License 2018.12.20 0 0 9630

Nyilvan. De a 650-est jobban szeretem :)

Meg a 640-el tobben szivtak, a 650-el meg nem volt bajom (mindt elotte a 735-el se, de sajnos 750-et mar nem csinaltak)

Előzmény: r.tonyo4 (9629)
r.tonyo4 Creative Commons License 2018.12.20 0 0 9629

a lumia 640 is tudja, nekem is Dual Sim-es van.

Előzmény: t.lantos (9625)
Octi19 Creative Commons License 2018.12.20 0 0 9628

Eddig nekem sem volt semmi gondom SD kártyákkal, de az utóbbi kb1,5-2 évben 4 is tönkre ment! ...és mind telefonban, illetve az egyik egy táblagépben, ráadásul nem is netről vásárolt, no-name darabok, hanem SAMSUNG EVO, Kingston, ADATA és SanDisk kártyák!

Most a Paly-be már csak a biztonság kedvéért tettem egy 32GB-os kártyát, de ahogy a P9-en a 32+32GB bőven elég volt, úgy most a 64GB is bőven elég!

Előzmény: t.lantos (9626)
t.lantos Creative Commons License 2018.12.20 0 0 9627

Olyan, hogy akcios, mindig van.

Amugy meg nem adok 100e-t egy torekeny, napi hasznalati targyert. (bar a Lumiaim jol vizsgaztak, minden esest tuleltek)

Inkabb veszek meg egy 650-est tartaleknak :) 30-40 kozott biztos talalok vadi ujat.

Előzmény: Octi19 (9616)
t.lantos Creative Commons License 2018.12.20 0 0 9626

Fura, soha, egyetlen sd-nek se lett semmi baja a telefonomban.

Előzmény: Octi19 (9623)
t.lantos Creative Commons License 2018.12.20 0 0 9625

Az a lenyeg, hogy vagy dualsim, vagy 1sim egy sd. Es ez nevetseges. Anyira sok hely ezeknek azert nem kell.

Megjegyzem, a 650-ben 1GB van, es kenyelmesen mukodik. Es kezelne az sd kartyat akkor is, ha dualsim-es lenne.

Előzmény: 3x_ (9619)
t.lantos Creative Commons License 2018.12.20 0 0 9624

Nekem kint van, mukodik acsempe, frissit.

Es eleg hidegeket mutat, szoval meg akar jo is lehet :)

Előzmény: r.tonyo4 (9617)
Octi19 Creative Commons License 2018.12.20 0 0 9623

Én is SD-n tároltam a zenéimet, de miután az n-edik SD kártyám ment gajra és mind telefonban volt, azóta nem tartok semmit rajta. Most is csak a biztonság kedvéért van benne, de a 64GB tárhely mindenre elég!

 

Én nem értem mi a baj a SIM-tálcával, teljesen olyan mint a P9-ben volt. a helyére téve észrevehetetlen, pontosan és fixen ül a helyén, nem áll ki, nincs érezhető hézag, stb...

Az összeszerelési minőség teljesen rendben van, nem recseg, nem ropog, nincs hézag sehol, sőt teszteken még víz alatt sem feltétlenül ázott be, pedig nincs IP minősítése.

...és még egyszer: az ára verhetetlen! Pláne ha egy NOKIA 7.1-hez viszonyítom, ami egy közép kategóriás készülék, ez meg azért mégis csak egy felső kategória!

Előzmény: r.tonyo4 (9622)
r.tonyo4 Creative Commons License 2018.12.20 0 0 9622

Engem nem a4k video érdekel, hanem hogy el tudjam érni a zenéimet. Ezeket pedig SD kártyán tárolom.

 

Részlet a mobilarenás Honor Play tesztből: A bal felső sarokból előrángatható SIM-tálca minősége azért kissé elmarad az általános összeszerelési nívótól, a vékonyka kis tálca két SIM-et, vagy az egyik helyett microSD-t tud befogadni.

 

Tehát ez sem jó:(

 

Előzmény: Octi19 (9620)
r.tonyo4 Creative Commons License 2018.12.20 0 0 9621

Már többször írtam itt, hogy a céges mobilSIM (erre nem lehet mobilnetet rakni) mellett van egy mobilnetes kártyám is.+ még szükségem van sd kártya bővítési lehetőségre is, a képek és zenék miatt.  Nekem a mobiltelefon egy összetett eszköz: a telefonálás mellett csak ezzel fényképezek, csak ezen hallgatok zenét, ezen emailezek, ezen szerkesztek Office doksikat stb.  Cserébe leszarom a messengert, az Instát, a FAcebook app is csak azért van, mert mobilos böngészőn használhatatlan.

Azért egy középkategóriáűs készülék ezt ne tudja kezelni a dual SIM standby+SD kártyát, hát szerintem elég vicces. A xiaomi középkategóriás mobiljaiban is benne van...

 

 

Előzmény: 3x_ (9619)
Octi19 Creative Commons License 2018.12.20 0 0 9620

Szerintem a 4K videózás az egy opció, ha valaki élni akar vele akkor ott van, de ára van a dolognak. Pont ugyan ez a helyzet a 2 SIM-es működéssel is.

Komolyan ajánlom a NOKIA 7.1 helyett a Honor Play-t 4/64GB kiépítéssel, Kirin970-es SoC-val, nagyobb akkuval, stb... 99999 Ft-ért a MM-ben

Előzmény: r.tonyo4 (9618)
3x_ Creative Commons License 2018.12.20 0 0 9619

Miért, nem mindenkit érdekel a 4K videórögzítés, sőt még a fényképezés sem. Van olyan user (pl. én), aki elfér egy 3/16(!)GB specifikációjú androidos telefonon is, kiegészítő 64GB-os kártyával és nincs szükségem dual SIM-re sem, mivel életemben nem használtam 2 telefonszámot egyszerre. 
Nem vagyunk egyformák, és nyilván felmérték, hogy a magamfajra usernek mekkora a piaca.

Előzmény: r.tonyo4 (9618)
r.tonyo4 Creative Commons License 2018.12.20 0 0 9618

A Nokia 7.1 vagy 6.1-et nézegettem. Tudom, hogy nem az a Nokia, gyakorlatilag kínai tucatmobil drágán. De mégis van valami köze a finneknek hozzá és ott az AndroidOne. Viszont elolvastam egy tesztet és ez a rész szinte kiütötte a szememet:

 

"...és ami fájdalmas, hogy nem alap a 4/64 GB-os memóriacsomag, a mi tesztkészülékünk is 3/32 GB-os. A RAM mennyisége gyakran kevésnek tűnik multitasking közben, és a körülbelül 23 GB-nyi szabad területet sem nehéz megtölteni, akár azokkal a 4K-videókkal, amiket a mobil rögzíteni tud. Adott a microSD-bővítés lehetősége, de csak ha a dual SIM-funkcióval nem akarunk élni."

 

Ez komoly? 2018 végén?

 

Előzmény: Octi19 (9616)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!