Az Ön által felkeresett topic fegyverek, ill. annak látszó eszközök
forgalmazásával kapcsolatos adatokat is tartalmazhat.
Felhívjuk figyelmét, hogy csak akkor lépjen be, ha Ön fegyverek forgalmazásával
vagy felhasználásával hivatásszerűen foglalkozik, és a honlap látogatása nem
eredményezi valamely Önre vonatkozó jogszabály vagy egyéb szabályozás
rendelkezéseinek megsértését.
Az Port.hu Kft. a fórum számára kizárólag tárhelyet szolgáltat, a honlapon
megjelenő információk vonatkozásában szerkesztői felelősséget nem vállal.
Amennyiben megítélése szerint a honlapon jogellenes tartalom jelenik meg, úgy
azt kérjük, jelezze az Port.hu Kft. mint tárhelyszolgáltató felé.
Ebben a topicban a lég -és tűzfegyveres versenyek helyét, időpontját közölheted. Az egyes versenyeken lőhető számok szabályairól értekezhetsz, vagy szervezheted a versenyekre a csoportos utazást, a telekocsit.
"25 m-en lövedék átmérőn belül oda ment a lövésem, ahová céloztam vele"
Tényleg? 4,5mm-en belül volt a szórásod? Illetve nem is volt szórás, mert a 4,5mm-en belül is oda ment, ahová céloztál?
Legalább te ne csinálnád ezt. De hát mit lehet tenni. Ilyen ez az egész társaság és bizony ilyen ez a sportágnak nevezett izé is. Most megint én szégyellem magam. Pedig azt hittem többé nem kell ezért szégyenkeznem.
Szeretném, ha megengednéd, -mivel 84éves felnőtt szüleim vannak- hogy mikor kifogásolok valamit, vagy nem. A komfort zónámból már akkor ki lettem billentve, hogy otthonról el kellett jönnöm! A hab a tortán, csak utána jött. Én részemről elengedtem a témát. :-)
Pedig pont azt teszed, az első versenyes emberek sem szoktak ennyi kifogàst gyàrtani mint te, mindenki ugyanúgy küzdött az elemekkel, miért nem tudod azt mondani hogy nem tudtad kezelni hogy kimozditanak a komfortzónàdból? Éljen a 18 méteres zàrt tér, tényleg nagyon sokat segített! 😂
Én azt gondolom, hogy egy ilyen egyedi építésű puska, az a gazdájához van igazítva. Főleg, ha a gazdája igazítja magára. :-) A lényeg, -amit Te is írtál- hogy a lövedék oda ment, ahova szántad. Simonnak, meg kifejezetten kézre állt. Lehet, hogy többet kéne gyakorolnom vele, és ez igaz is lehet, ha a saját szintemet nézem. Az álló lövészet továbbra sincs a repertoárban. Nem érdekel, és nem is motivál. Így marad a saját játék tér. A pályátok sajnos szél ellen nagyon függő. Ezt biztosan többen is megerősítik. Nem mindegy, hogy honnan lősz egy célt. Melyik pályáról nálatok. A pengés játék is hely függő a találatok szempontjából. Persze nem akarom a bénaságomat kisebbíteni :-)
A puskáddal többet kellene gyakorolnom, hogy átfogóbb képet kapjak róla. Egy biztos: annak ellenére, hogy ergonómiailag nekem eléggé durung volt, a sütése meg majdnem gyári CZ, 25 m-en lövedék átmérőn belül oda ment a lövésem, ahová céloztam vele. Simi meg ugye két fejjel magasabb nálunk, felső teste is ehhez mérten tágabb, neki nagyon feküdt a puskád, kézre állt neki...:-DDD
Leteszem a nagy esküt, hogy nem az időt húzom, csak nem akarok kétszer dolgozni - főleg nem így, késő esténként, dögfáradtan! Ígértek képeket, a sajátjaimmal összeteszem, és kirakom linkkel az eredményekkel együtt!
Amúgy igazad vagyon: nekem nem az a célom, hogy egy adott szakágat szerető közönségnek nehéz, de a kihívások mellett is élvezetes versenyt rendezzek annak a szűk közönségnek, hanem mindenki számára ismeretlen, és jobbára előre be nem gyakorolható, új feladatokat agyaljak ki évről évre! Amikor verseny után kérdezem tőletek, hogy mit szóltatok a feladatokhoz, az nem azért van, hogy dicséretet, vagy tömény anyázást halljak miattuk, hanem a nehézségi fokokat akarom belőni!!
Látod, a késpenge lövést lehet pokoli nehéznek mondani, hiszen az összesen 5 lövésből( a három legjobb értékelt) relatíve nagyon kevesen tudtak három találatot összehozni, Cható meg ötből ötöt ketté vágott! Muszáj olyan keskeny mezsgyén lavíroznom, ami kihívás, nehéz, de még élvezetes, újdonság, és a döntő többség számára azért hoz némi rész, vagy egész sikerélményt. Győztes meg ugye csak egy lehet, hiába indul 100 ember az elsőségért!
Az álló számban is teljesen igazad van! Ezt egy percig sem titkoltam, sőt, előre megmondtam én is az okát! Az általad említett unokanővérem gyakorlatilag pár hónapja kezdte a lövészetet, azóta foglalkozom vele komolyabban, főleg az alapozással. A rokoni titulusból adódik, hogy nem tavaly fejezte be a gimnáziumot, és nem is egy kigyúrt férfiról van szó.
Mégis sikerült első távcsöves, légpuskás versenyén annyit lőnie a VM puskáddal, mint te a VR-el. Hozzá teszem, te magad is annyit lőttél 7,5-el, mint az Open lövők legjobbjai, akik dobogós része szintén nem első bálos leányka!
Szóval: aki jól akar lőni bármilyen támasztós számban(is), az gyakorolja ezerrel az állót, mert az azonnal, és kíméletlenül büntet minden kis hibát!!
Azt már csak halkan jegyzem meg, hogy verseny után, az egyik szlovák kolléga saját kezűleg épített PCP pisztolyával( csak a cső volt gyári IZS, és a nyomásmérő óra rajta) lőhettem hármat, pusztán a kíváncsiságom kielégítésére. Csak úgy állva, jobb híján olvasószemüvegben. Egy késpengés lövésem "szög" volt 15 m-en belőle! :-) Lehet, hogy csak a vak véletlen műve, de én azonnal abba hagytam az örömködést a csúcson, így ez már sosem fog kiderülni! :-DDD
Tehát van nekem is 10 pontom hivatalosan, így majd beírom magamat is a végső verzióba. Amit meg Feri lőtt végig az egyesületi diopteresünkkel kb negyed óra alatt, kivétel nélkül állva, szabad kézből, annak eredményét ki fogom satírozni, nehogy valaki elbizonytalanodjon a saját, vélt lőtudományán! ;-) Azért a 30 év sportlövészet rá is nyomott valami kis nyomdafestéket! :-DDD
Nem, nem keresek, csak rendeltem egy dobozzal. Puszta kíváncsiságból.
Amúgy egyre erősebb a gyanum, amikor pl. youtoubon lövedéket próbálgatnak, különböző gyártmányokat, 5-5 lövés, más-más gyártmányúakkal.... összevágott, kamuk....
Ahogy észre vettem, ha váltogatom a lövedékeket, kell pár lövés, mire "megszokja" a cső....
Elnézést kérek! :-) A nyúlfarknyi hsz.-ed eltünt a homályba :-) Superdome-ot használok. Azt ajánlják 10m felett. Egyébként én is elégedett vagyok vele.
aki alig jár versenyre és alig lő Mást mint a megszokott kényelmes xyz Lőpozíciója , légköre-távolsága -kerüli a szélbe lövést is , annak engedtessék már meg hogy nagyon kikapjon, ahogy pl én is az első versenyemen, mert ki lettem zökkentve a komfortból .. -Ha akar majd felfejleszti magát a hibái alapján 30-40 pont hiány környékére , -Ha nem akkor meg belenyugszik és elfogadja a helyzetét. Egy verseny soha nem babazsúr ,főleg ha sok mindenből tevődik össze .
Hidd el, nem véletlenül az álló a lövészet "királya".
Egy másfél órás kisöbü álló után (8 kg max !) olyan izmaid is fájnak, amelyekről nem is hallottál....
Viszont olyan mértékben fejleszted a gyakorlással az egyensúly-érzékedet, megtanulsz stabilan állni, megtanulod függetleníteni az egyes izmaidat a többitől - főként a lövést végző ujjad függetlenítését a csuklód, karod, stb izmaidtól.
Ez egy egész tudomány, Robit faggasd, most járta a sulit, sokat mesélhet róla.
A lényeg: az álló gyakorlása minden más szakágbeli eredményeidet jelentősen javítja! A precíziós eredményeid is jobbak lesznek. Arról nem is szólva, hogy pl. Debrecenben a HFT versenyen (és akkor gondolom máshol is) voltak olyan állomások, ahol elő volt írva a testhelyzet. Álló, térdelő. Pont azért, hogy megszórják a mezőnyt....mint Robinál.
Nehéz? Igen.
De idővel könnyebb lesz, ha rászánsz pár hetet, megtérül. Nem leszel világbajnok ennyitől, de profitálsz belőle, higgy nekünk. Próbáld ki. Mit veszíthetsz?
Szerintem sem gond az álló lövészet nekem. AK, Dagunov, 222-es Remington, nem volt akadály :-) Ettől függetlenül nem szívügyem az álló lövészet, és nem is erőltetem majd. Nem az én számom, és ezzel nagyon jól együtt tudok élni. Nagyjából érzem a korlátaimat, és a mostani verseny alatt elkövetett hibáimat is tudom. Ezeket fel is írtam magamnak.
Rendben van. Köszönöm előre is a lehetőséget. Mihamarabbi jobbulást kívánok! :-) Ui.: Ha bevonnák a cuccaidat, gondolj majd arra, hogy a két Remingtonommal még tudunk majd örömködni ;-)
A másfél évvel ezelőtti vállcsont törésem után több mint egy évig képtelen voltam 40 lövést folyamatosan leadni a sziluett figuráimra. Elmondhatom, hogy a gyógytornán kívül naponta átlagosan 3 x 10 percet egy HW 30-s gyerkőcpuskával gyakoroltam az állva lövést. Ma már elmondhatom, hogy egy csőköpeny nélküli Diana 60-al vagy egy HW 57-el már végig lövöm a sziluett számot. Vasárnap viszont a karom majd le szakadt a 10 m-s pályán lévő versenyszámtól, mert a csőköpenyes W. LG 55-el lőttem, ami jóval nehezebb az eddig megszokottnál.
Ezt azért írtam neked, mert nem szégyen egy 3, 3,5 kg-os puskával szabad vállból való lövést gyakorolni néha, de mégis valamilyen rendszerességgel A fizikumod biztosan simán bírná a terhelést, és húsz év múlva sem kellene a cipődet féltened " pössentéskor." Szerintem próbáld meg!