Keresés

Részletes keresés

sneci Creative Commons License 2011.11.16 0 0 234

Látlak a borvidéki listán! Kaposvár dombjai?

Előzmény: (istván) (233)
(istván) Creative Commons License 2011.11.15 0 0 233

Az előzmények alapján valószínűleg jól fogsz futni!

Magam is nagyon kíváncsi vagyok a teljesítményedre és a versenytapasztalataidra!

Kellemes futóidőt és jó versenyzést kívánok!

Előzmény: sneci (232)
sneci Creative Commons License 2011.11.15 0 0 232

Kiváncsian várom a vasárnapot. Igyekszem majd odafigyelni magamra.

Előzmény: (istván) (231)
(istván) Creative Commons License 2011.11.15 0 0 231

Nem kétséges, hogy egyre jobban chi-zel!

Jól haladsz, csak így tovább!:-)))

Előzmény: sneci (230)
sneci Creative Commons License 2011.11.14 0 0 230

Azt hiszem van még egy "bizonyíték", hogy jól csíztem szombaton. Vagyis annak, hogy a jó karmunkámnak (hátralendítés) köszönhetően a lábaim is hosszan lendúltek hátra. (és még a csípőmozgásom is jó volt): Enyhe izomláz van a combom tövében. Amit akkor érzek, ha jól hátralendül a lábam. A mai futáskor is csak akkor éreztem, ha jobban bedőltem és jobban lendítettem hátrafelé.

sneci Creative Commons License 2011.11.12 0 0 229

Köszönöm!

Nem érzem úgy, hogy nagyon előre dőlnék. Gondolom majd te is "szenvedsz" kicsit az első gyors futásnál, míg megtalálod a helyes dőlést. Én a Hendin jártam így. Azóta túl vagyok pár versenyen, nem okoz problémát. És ha már megy rutinból, akkor kell figyelni a karmozgásra. Ma volt elöször, hogy oda figyeltem rá. Megérte, sokat segített.

A frekit nem nézem minden futásnál. Általában 87-90 körül szokott lenni. Versenyen nem tudom. Ott nem is gondolkozom rajta, mennyi lehet.

Előzmény: (istván) (228)
(istván) Creative Commons License 2011.11.12 0 0 228

Gratulálok!

Az edzéseredményeid és ez a verseny is bizonyította, hogy jól haladsz a chifutás tanulásával!

A karmozgás valóban fontos tényező.

Hogy érzed? Ehhez a tempóhoz nagyon előre kell dőlni?

Gyorsan még nem futottam a chi-technikámmal, ezért kérdem.

Egyébként a súlypontom alá vagy mögé lépés már kezd rögzülni!:-) Külön odafigyelés nélkül is így futok már!:-)

12 km-es távon már tudom tartani a 90-es lépésfrekvenciát.

Neked állandó a lépésfrekvenciád lassabb és gyorsabb sebességeknél is?

Gondolom a versenyen nem számoltad...:-) de hogy érzed?

Előzmény: sneci (227)
sneci Creative Commons License 2011.11.12 0 0 227

Na akkor egy gyors beszámoló!

Úgy érzem a mai versenyen sikerült viszonylag rendesen csíznem. Jót tett, hogy a héten megint kézbe vettem a könyvet.

A lényeg: A rajt előtt már igyekeztem felvenni a megfelelő állást. Feleségem szerint szép egyenes tartással álltam. Rajt után igyekeztem gondolatban is "összeállni". Nagyon figyeltem a könyök illetve a kéz lendítésére hátra felé. Mikor úgy éreztem ez sikerült, elkezdtem ráfutni az előttem levőre. Erről  bővebben itt.

Most csak a csíről. Tehát miután összeszedtem magam, minden ment szép rendben. A forduló kizökkentett, de megint oda figyeltem és rendeztem a gondolataimat és a mozgásomat. 9 km után kezdtem kicsit szétesni, de a cél előtt megint összeállítottam magam és elsőként futottam be. Mint kiderült, jókor tettem, mert a srác akit 8km-nél megelőztem, kezdett rám futni (persze erről nem tudtam, mert soha nem nézek hátra). És mikor azt hitte visszaelőz, akkorra álltam össze és mentem megint gyorsabban.

Szóval úgy gondolom, ilyen szinten még nem sikerül csíznem. Sokat számít, ha a kezére is figyel az ember.

_tyúkanyó Creative Commons License 2011.11.12 0 0 226

Fél nyolctól éjfélig aludtam. :) (Meg hajnaltól reggelig.) Pár perc volt csak a tükrözés és a vonalak behúzgálása.

Nyilván ahol nem jó a C, azért nem jó, mert a tartás nem C-alak. De ezt gondolom Te is tudod, csak viccelődsz. :) 

Előzmény: sneci (225)
sneci Creative Commons License 2011.11.12 0 0 225

Képes voltál ezen hajnalig dolgozni?

Köszönöm, de most meg a C van fordítva.

Előzmény: _tyúkanyó (224)
_tyúkanyó Creative Commons License 2011.11.12 0 0 224

Csak neked, szeretettel! :)

Előzmény: sneci (219)
sneci Creative Commons License 2011.11.10 0 0 223

Ezen csak ma gondolkoztam el. Mert más okot nemigen találok rá.

Nyugi, még csak most kezdted! Én meg már júniustól tanulgatom.

Igaz, nálam nem volt éles különbség sem a pulzus, sem az iram között, a hagyományoshoz képest.

Előzmény: (istván) (222)
(istván) Creative Commons License 2011.11.10 0 0 222

Ezen adatok alapján biztosan jó úton haladsz! Az hogy alacsonyabb lett a pulzusod a szokásosnál ,igazolja az energiatakarékosabb futást! És hogy még gyorsulsz is az adott pulzuson szintén bizonyítékul szolgál arra, hogy egyre jobban elsajátítod a stílust!

Sajnos a fejlődésem ellenére az átlagpulzusom még mindig sokkal magasabb, mint amit a hagyományos stílusú futások alatt szokott lenni, s az adott pulzusértékekhez tartozó sebességek is lassabbak még... Igaz, még csak a 8. edzésemnél tartok...

Előzmény: sneci (221)
sneci Creative Commons License 2011.11.10 0 0 221

Én meg azon filózgatok, hogy lehetséges-e, hogy valamit kezdek jól csinálni. Mert most már egy jó ideje, jóval alacsonyabb a pulzusom, mint szokott lenni. A mai 20km-es dombozásom 135-ös átlaggal ment, 152 volt a max. 2 hete csak 134 volt az átlag, de akkor 5 perccel tovább tartott.

Amúgy talán ma volt az első olyan futásom, hogy szinte végig laza volt a lábfejem.

Előzmény: (istván) (220)
(istván) Creative Commons License 2011.11.10 0 0 220

Ezzel a C-vel engem is csak megkevertek...

A mai edzésen nagyon jól ment! Az átlagfrekim 90 volt, a pulzusom is jóval alacsonyabb, mint az előző edzéseken (141) és a sebességem sem volt olyan iszonyú lassú... 5:25/km És egyáltalán nem fáradtam el...:-))

Előzmény: sneci (215)
sneci Creative Commons License 2011.11.10 0 0 219

Szerencsére azt én is el tudom olvasni, hogy melyik a helyes.

De jobban örültem volna, ha két azonos irányba néző képpel szemléltetik.

Előzmény: _tyúkanyó (218)
_tyúkanyó Creative Commons License 2011.11.10 0 0 218

A helyes tartás a baloldali, azaz amikor arra áll a nő, mint a C. A másik a helytelen (ezt mondjuk jelölhették volna a képaláíráson kívül mással is..).

A lényeg, hogy a gerinc kiegyenesedjen (az 'oszlop' létrejöjjön), a deréknál hátul levő természetes befelé ívelést ki kell egyenesíteni. (A csípő, váll, stb is persze a megfelelő tartásban legyen.)

Előzmény: sneci (217)
sneci Creative Commons License 2011.11.10 0 0 217

Csak annyi, hogy nem értem. Főleg, hogy a képen a csaj szemben áll magával, de a C mindkét képen ugyanabba az irányba van.

Előzmény: _tyúkanyó (216)
_tyúkanyó Creative Commons License 2011.11.10 0 0 216

Mi a gond vele?

Tegnap visszakaptam a könyvem. :)

Előzmény: sneci (215)
sneci Creative Commons License 2011.11.09 0 0 215

Naszóval! Ezt a C formát nemigen értem.

(istván) Creative Commons License 2011.11.08 0 0 214

Ahogy írod...!:-)) A "hámozást" kezdetben másképpen értelmeztem..., de most már megfejtettem, mint jelent ez esetben.

Előzmény: sneci (213)
sneci Creative Commons License 2011.11.06 0 0 213

Á! Értem. Magyarán: nem lazítottad el a lábfejedet.  Na azt szoktam én "hámozni". Mert térdből már biztos nem fogom annyira hátrafelé emelni, amennyire kéne.

Előzmény: (istván) (212)
(istván) Creative Commons License 2011.11.06 0 0 212

Eddig a sarkamat nem emeltem fel, vagyis a bokám nem volt laza futás közben.

Tegnap előtt fejtettem meg a dolgot! Tudtam, hogy valamit rosszul csinálok, mert a régi stílusommal sem voltak problémáim félmaratonig soha.  Azért vágtam bele a dolog tanulásába, hogy még hatékonyabban fussak. Tudtam, hogy edzéseim közben rá fogok jönni a hibára. Szóval a fejlődés útjára léptem.:-))

Előzmény: sneci (211)
sneci Creative Commons License 2011.11.06 0 0 211

Én 25-t és hegyen. Találkoztam egy régi futóbolondos sráccal, menet közben tartottam neki egy kis csí előadást. Naná, hogy a legemelkedősebb részen.

Hogy mozgattad a lábszáradat? Mert az nekem a hagyományos futásnál se fáradt el.

Előzmény: (istván) (210)
(istván) Creative Commons License 2011.11.06 0 0 210

Ma futottam egy 20-ast. Az alsó lábszáramat rossz technikával mozgattam eddig!

Nem fáradtam el és a pulzusom is viszonylag alacsonyan maradt. Már jönnek a pozitívumok.:-))

Előzmény: sneci (209)
sneci Creative Commons License 2011.11.04 0 0 209

Meglepődtem, hogy a lábaid elfáradtak! Nekem pont az volt a meglepő, hogy a lábaim szinte meg se érezték, hogy futottam. És nekem már a kezdetkor is kb ugyanolyan pulzus és sebesség volt, mint a hagyományossal.

De látom, valamit "rosszul" csinálhattál, mert már alakul.

Előzmény: (istván) (208)
(istván) Creative Commons License 2011.11.04 0 0 208

Az első edzések nagyon rosszul sikerültek. Magas pulzus mellett alacsony átlagsebességet értem csak el, nagyon hamar elfáradtak a lábaim, megfájdultak olyan testrészeim is, amik azelőtt sohasem. Nem ezt vártam.... Nálam jobban talán senki nem hitt ebben az új stílusban! Nagyon csalódott voltam! Aztán tegnap valamire ráéreztem!:-)) És eljött a mai 5. edzésem. Javuló sebesség és pulzusadatok mellett a sebességem növekedett, semmim nem fájdult meg és a lábaimban semmi fáradtságot sem éreztem! A lépésfrekim átlaga 89 let!:-)) Alakulnak a dolgok!:-)))

Előzmény: sneci (207)
sneci Creative Commons License 2011.10.31 0 0 207

Szerintem ráérsz a lépésszámmal, ha már megy a dőlés.

Én az első gyors futásnál (szigeti hendi) voltam bajban. Az első egy-másfél km-nél egyszerúen nem találtam el a megfelelő dőlést, többször majd hasra estem. Azért 3:43-as átlaggal megvolt a szigetkör.

Előzmény: (istván) (206)
(istván) Creative Commons License 2011.10.31 0 0 206

Ma meg volt az első edzésem.

A dőlés mértékét nehezen találtam meg a megfelelő lassú tempómhoz. A talpközépre érkezés és a súlypont mögé lépés egész jól sikerült. Az órám mérte közben a lépésfrekvenciát. Nagyjából állandó frekin futottam, de csak 79 lett az átlag. Igaz közben erre nem figyeltem még.

Előzmény: sneci (204)
(istván) Creative Commons License 2011.10.26 0 0 205

Köszi! Akkor az első héten majd én is ezekre fogok koncentrálni.

Előzmény: sneci (204)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!