Keresés

Részletes keresés

mokacsi Creative Commons License 2011.03.25 0 0 226

Azért,hogy értsük mekkora pénz a 3000 milliárd forint: ebből Magyarország minden egyes

 

polgárának-beleértve a csecsemüket is- lehetett volna venni saját lézerblokkolót.

Előzmény: Vasgerinc (224)
Megfontolom Creative Commons License 2011.03.25 0 0 225

Ha most ilyen elégedett vagy, akkor mi volt az a nagy óbégatás a 300 Ft-os vizitdíj ellen?

 

Nem értem. Most a bőrödet is lenyúzzák és elégedett vagy. Itt valami nem stimmel....

Előzmény: Vasgerinc (224)
Vasgerinc Creative Commons License 2011.03.25 0 0 224

"Szerinted milyen gazdasági program / terv van aminek te a hatását a jövőben érezni akarod?? Nincs semmi. Volt szegényekkel kibaszás, gazdagoknak sok sok lové az szjaval, volt 3 millió ember meglopása, volt multi szopatás. Egyenlőre itt tartunk."

 

Amit leírtál, az tartalmazza azt, amit kérsz, de te csak ezt az oldalát láttad.

 

A szegényekkel kibaszás olyan szintű, hogy az adórendszer miatt a legrosszabbul járt dolgozók is legfeljebb 2010 forinttal kapnak kevesebbet, ami persze nem kevés akinek kevés van, és az áremelkedések (cukor, olaj, stb.) is nehezen leküzdhetők. Én is kevsebbet kapok majdnem 2000 forinttal, de megértem, hogy a családosokat kell támogatni, mert ez évtizedek múlva segíthet rajtunk, már ha sikerül az országban marasztalni a fiatalokat. A gazdagoknak sok lóvé pedig szintén gazdasági program, ugyanis azt várják (hogy megvalósul-e nem lehet tudni), hogy ez a réteg ebből a pénzből házat fog bővítani/felújítani, autót vesz, stb. tehát mozgatja a gazdaságot. Ennek eredményessége egyáltalán nem biztos, de a külföldi példák azt mutatják, hogy az egykulcsos adó segített a gazdaságon.

Egyébként a kétszer annyit kereső dolgozó már az új rendszer szerint is kétszer annyi adót fizet ugyanazért a szolgáltatásért, az előző adórendszerben pedig ez még még igazságtalanabb volt.

A 3 millió meglopása és a multiszopatás pedig ahhoz kell, hogy az ÁH-t és az államdósságot helyrebillentsék, amelyek szintén komoly feltételek egy gazdasági felemelkedéshez.

El kell fogadni, hogy vhonnan pénzt kell előteremtenie az államnak, ezek voltak a megoldások.

Előzmény: Csahoss (220)
mokacsi Creative Commons License 2011.03.25 0 0 223

Sokan vágynak itten az új feudál-kommunista világra,persze egy se zsellér,mind királyfi.

Előzmény: Csahoss (220)
mokacsi Creative Commons License 2011.03.25 0 0 222

Kukások addigra nem lesznek,mert a kormány célja,hogy a szegényeknek még az írmagját is

 

kírtsa.Valami 50-es évekbeli terv szerint haladnak,csak a kulálokat kukásoknak olvasták.

 

Előzmény: Törölt nick (217)
gödöralja Creative Commons License 2011.03.25 0 0 221

Csatlakozom!

(Tudna valaki egy linket adni valami hasonló tartalmú topikról, mely a szocialisták uralma alatt nyílt?)

Előzmény: Mynheer Peeperkorn (-)
Csahoss Creative Commons License 2011.03.25 0 0 220

Szerinted milyen gazdasági program / terv van aminek te a hatását a jövőben érezni akarod?? Nincs semmi. Volt szegényekkel kibaszás, gazdagoknak sok sok lové az szjaval, volt 3 millió ember meglopása, volt multi szopatás. Egyenlőre itt tartunk.

 

A széllgörcs tervvel ne gyere, abban csak időpontok vannak programok kidolgozására.

 

A csodavárás neked program? üldögélsz otthon és mondogatod, hogy biztos jó lesz me' a fidesz kormányoz! ?

Előzmény: Vasgerinc (218)
Vasgerinc Creative Commons License 2011.03.25 0 0 219

Ez így van, és vaószínűleg a következő közvéleménykutatásokban még jobban jelentkezni fog ez.

Előzmény: Törölt nick (216)
Vasgerinc Creative Commons License 2011.03.25 0 0 218

Ennyit lát egy elfogult. Amit leírtam az ugye a gazdaságot érinti, aminek egy esetleges pozitív hatásáta kb jövő ilyenkor érezhetjük. Emellett sajnos olyan intézkedéseket kellett hozni, ami segíti helyrebillenteni Magyarország hiteleit, ami a megelőző kormányoknak volt köszönhető.

Azért kell végre észhez kapni, mert el kell fogadni, hogy megszorításokra van szükség, és most végre jó helyeken logikusan akarnak megszorítani. Végre nem a termelőrétegről húznának le több bőrt, hanem az álrokkantakról és a más területen felelőtlenektől. Emellett vannak olyan megszorítások, amivel én sem értek egyet, de azt ugye tudjuk, hogy sosem lesz olyan kormány amelynek minden intézkedése tetszetni fog nekünk, egyelőre számomra az arányok sokkal jobbak, mint az elmúlt 4 év megszorításai alatt.

Előzmény: Csahoss (215)
Törölt nick Creative Commons License 2011.03.25 0 0 216

Az, hogy korai vagy nem korai lehet vita tárgya.

 

Az, hogy vannak olyan dolgok mostanság amik hátrányosan érinthetik a Fideszt és visszatetszést kelthet a szavazóiban az viszont nem kérdés. Ezekre az apró dolgokra hívta fel a figyelmet a topicnyitó, amikre egyszerű lenne a megoldás és idejében lehetne reagálni rá.

Előzmény: Vasgerinc (213)
Csahoss Creative Commons License 2011.03.25 0 0 215

1év alatt eddig mit csináltak ? nincs program, nincs semmi. 3 millió ember meglopása van és a hatalmuk bebetonozása az egypárti alkotmányukba. A szegényektől elvesznek a gazdagoknak adnak. Lopnak csalnak hazudnak.

Előzmény: Vasgerinc (213)
Törölt nick Creative Commons License 2011.03.25 0 0 214

"Nagyon gyorsan kapjatok végre észhez, mert a végső határon táncoltok!"

 

Mert ha nem, akkor mit csinálsz? :-)

Előzmény: Mynheer Peeperkorn (-)
Vasgerinc Creative Commons License 2011.03.25 0 0 213

Vannak hibák és hiányosságok a kormányzásban, de nagyon távol állunk attól a szinttől, hogy ilyen kirhanásokat tegyünk, ha olyan simán tűrtük a szoclib érát.

Emellett korai az ítélkezés, hiszen az elvégzett munkájuk teljes eredménye ennyi idő alatt nem jelentkezik, akár pozitív, akár negatív lesz az. Ha jövő év elején sem lesz jobb a helyzetünk, akkor talán már lehet ítélkezni. Aggasztó az ÁH 81,4%-ának az elérése két hónap alatt, ugyanakkor a befektetői kedv nagyban javult és javul. A forint számomra meglepően jól tartja magát a világban zajló folyamatok mellett. Ha tavaly (és ez vonatkozik a második felére is), vagy tavalyelőtt történt valami a világban, akkor a forint rögtön elszállt az összes többi valutához képest is, idén pedig ha romlott is, csak egy-két valutához képest. Sőt most meglepően erősödik, hiszen tavaly májusi szinten van az Euro, amiből persze messzemenő következtetéseket nem lehet levonni, mindenesetre sokkal jobban viselkedik a forintm mint tavaly, vagy tavalyelőtt.

Előzmény: Mynheer Peeperkorn (-)
Törölt nick Creative Commons License 2011.03.25 0 0 212

Ez az "újra van" nem kicsit hülyeség ...

 

Az, hogy páran LÁJKOLJÁK és kommentelnek neki a faszbúkon az nem szavazótábor.

 

Egy kutatás sem erősíti amit te állítasz. Nem nő sem az MSZP, sem az ő "népszerűsége". Ugyanúgy tökutolsók között van mint 3évvel ezelőtt.

Előzmény: uhuru1 (207)
nagyanyo05 Creative Commons License 2011.03.25 0 0 211

Már majdnem azt hittem, hogy Gyurcsány blogjáról beszélsz!

Előzmény: gyurbánkirály (210)
gyurbánkirály Creative Commons License 2011.03.25 0 0 210

Ugyan már... Eddig is én/mi voltunk hatalmon, most is így van. Csak a külsőm változott meg kissé, de mi nem. Megint hülyének néztünk titeket, mert mindig elhiszitek, hogy mi jobbak leszünk, pedig nem. Majd a janit kicsit visszafogjuk, hogy ne beszéljen hülyeségeket a gyerek svájci bankszámlájáról, meg most pár napig kevesebbet autózzon, és ti megint örülni fogtok (hallottad, hogy Bentleyt szeretne? Meg is érdemli, hisz ő is évek óta hülyít titeket.).

Mikor veszitek már észre, hogy szarunk rátok? A MAL-os barátainkat is kiengedtük simán, és nem nagyon pofáztatok azért sem, mert elloptuk azt az 1,7 milliárdot, amit adtatok egymásnak.

Azt sem vettétek észre, hogy Gyöngyöspatáról hazudunk hetek óta, meg úgy általában a segélyezésről, pénzekről, mindenről. Hiszen hinni akartok nekünk, mert forradalmárnak hívunk titeket, pedig hülyék vagytok. Még egy iskolát bezárunk, mert kell a hely kaszinóra, étteremnek, bármire, amiből kapunk a zsebünkbe pénzt. Nem ezt ígértük? Ki nem szarja le? Annyi mindent ígértünk, de nektek elég az is, ha feltöltitek a polcokat a multiknál. A 16 óra munka után meg megveszitek a szart, amit felraktatok, helyes, így kell ezt.

Azt is ígértük, hogy rend lesz. sanyi mondta. De minek a rend? Ha rend lenne, feltűnne nektek, hogy milyen jól élünk, és hogy mennyire húzunk le benneteket. Így viszont el vagytok foglalva azzal, hogy a cigányok ellopják mindenetek, de mi nem teszünk semmit. Azt hallottad, hogy már a sanyi sünjeitől is el akarják szedni a fegyverüket az örsön? Mókás, nem? Na mindegy, megyek mert risztelni kell, jön a táncos énem, ő is szereti a dakota mondásaimat. 

Dolgozzatok, mert kell a pénzetek.

Előzmény: Mynheer Peeperkorn (-)
Törölt nick Creative Commons License 2011.03.25 0 0 209

Elég sokan voltak észnél, - nem kellett nekik észhez kapni,- mert nem szavaztak sem a buta szocikra sem az aljas erőszakos fideszre.

 

 

mokacsi Creative Commons License 2011.03.25 0 0 208

"Hétfőn, mikor a hőség rekkenő,
eszembe ötlik egy Bökkenő:
hogy kicsoda a micsoda,
a hogy mikor és hová az akkor és oda.

 

Kedden, ha hull a hó és fúj a szél,
egy hang odafent sürgetve beszél:
míg meg nem mondod, addig havazok,
hogy azok-e ezek, vagy ezek-e azok.

 

Szerdán kék bolton a nap hunyorog,
tűnődni ráérek, nincs semmi dolog.
Ki kell találnom jövő hét keddig,
hogy mennyi és meddig az ennyi és eddig.

 

Csütörtök reggel megint itt a hideg,
zúzmara ingben a bozót didereg.
Ilyenkor érzed, mi mélyen igaz,
hogy az meg ez meg ez meg az.

 

Pénteken..."

Előzmény: nagyanyo05 (203)
uhuru1 Creative Commons License 2011.03.25 0 0 207

az igazi csukott szemű és fülű fanok ugyanúgy nem fognak megvilágosulni ahogy még ma is van Gyurcsánynak szavazótábora." Gyurcsánynak mostanra újra van szavazótábora. Ha érted a különbséget...

Előzmény: Törölt nick (139)
uhuru1 Creative Commons License 2011.03.25 0 0 206

Ez sima tévedés. Ennyire senki nem lehetett ügyes. Az újáépítés bizony legalább öt évet vett igénybe. És közben még egy pénzreformot is végre kellett hajtani.

Előzmény: Törölt nick (113)
uhuru1 Creative Commons License 2011.03.25 0 0 205

Senki nem engedheti meg magának, hogy ilyet mondjon, ha embernek nevezi magát...

Előzmény: csillag100 (14)
Törölt nick Creative Commons License 2011.03.25 0 0 204

Jót írtál, de hozzáteszek egy fontos dolgot. Egy ország szolgáltatásokból nem tud megélni. Életképtelen termelő szektor nélkül. A GDP igencsak csalóka szám, mert az improduktív tevékenységet azonos súllyal veszi a termeléssel. Tönkre mehet úgy is egy ország, hogy közben a GDP növekszik. Ez történt az elmúlt 20 évben Magyarországon.

 

A termelő tevékenység előtérbe helyezése a szolgáltatásokkal szemben csak mostanában kerül előtérbe. Mindegyik kormány igyekezett húzóágazatokat kijelölni, de hatástalanul és rossz irányba tették. A Fidesz Új Széchenyi Tervével is  bajok vannak, mert nem arra a 7 pontba foglalt húzóágazatokra van szükségünk. Szétfolyik most is a pénz, mint mindig.

 

Világosan kellene látni, hogy Magyarország kitörési pontja az élelmiszeripar. Kína és India egyre többet fogyaszt, élelmiszer árrobbanás előtt áll a világ. Mi nagyhatalom lehetnénk az élelmiszergyártásban, minden adottságunk meg van rá.

 

Másik kitörési pontunk az innovációs infrastruktúra fejlesztésével ide csalogatni az extraprofitot hozó tőkét.

 

Mindkét kitörési pont szét van maszatolva az ÚSZT-ben. Ugyanúgy kifolyik a pénz Orbán zsebéből, mint ahogy kifolyt a Gyurcsány időszakban.

 

A műszaki intelligencia hiányzott az eddigi kormányokból az éleslátáshoz. Jogászok és közgazdászok nem elegendőek az ország irányításához.

Előzmény: alienfromspace (185)
nagyanyo05 Creative Commons License 2011.03.25 0 0 203

Maradj csak jobboldali:) Persze ha lehet, akkor fideszes:) Az arroganciára most szükség van! Csak így lehet proccosékat leszerelni, különben a fejünkre szállnának:(( Csak figyeld meg eszeveszett mocskolódásaikat!:(

Én minden ilyen"arrogancia" tapasztaláskor repesek az örömtől:) Nekem annyit kellett megalázkodni ezek előtt:P

Előzmény: Mynheer Peeperkorn (-)
Mynheer Peeperkorn Creative Commons License 2011.03.25 0 0 202

Kedves Moziga2!

 

SZerintem nem olvastad el figyelmesen a hozzászólásom. AMiből a következő dolgoknak kellett volna kiderülnie:

 

- 12 éve a Fideszt és Orbán Viktort támogatom

- Most is a fontos és lényeges társadalmi és gazdasági döntéseik 80%-val egyetértek.

- A szocikat egyszerűen kritikán alulinak találom. Az elmúlt 8 év teljesítménye több mint hiba volt. Bűn volt.

- Ezzel együtt a Fidesz mostani viselkedése, arroganciája, cinikus képmutatása és millió lepkefing súlyú ügyben tanusított magatartása kiverte már nálam is a biztosítékot.  És ez nem mondd ellent annak (szerintem), hogy a legfontosabb ügyekben támogassam őket.

Előzmény: moziga2 (193)
Törölt nick Creative Commons License 2011.03.25 0 0 200

Ez való igaz. Az MSZP-nél inkább a tagok voltak nagy arcúak. Mindent helyeseltek. Lehetetlen volt velük vitatkozni a munkahelyen, az utcán, bárhol.

Előzmény: Törölt nick (96)
Törölt nick Creative Commons License 2011.03.25 0 0 198

Te itt tapasztaltál ilyet? Én sem állok túl közel a Fideszhez, de a fideszeseket nem akarom eltántorítani a pártjuktól. Meggyőzni, az más. Különben is, aki fideszes, annak több lehetősége van arra, hogy a párt- ill. kormánybéli dolgokat kritizálja és ha a többségük úgy látja, akkor ... a többit tudod, pátdemokrácia.

Előzmény: moziga2 (193)
Törölt nick Creative Commons License 2011.03.25 0 0 196

Jav.: az első mondat után kérdőjel.

Előzmény: Törölt nick (195)
Törölt nick Creative Commons License 2011.03.25 0 0 195

Nem mondtam, hogy ezekkel a dolgokkal nem értek egyet. A kovetkező hitelnél vizsgálandó. De akár ország, akár háztartás, vannak olyan kényszerek, ami miatt a folyó hitelt nem lehet átvinni másik bankhoz. Úgyhogy a jelenlegivel kell tárgyalásban lenni.

A kormánytagoknak is van háztartásuk. Valószínűleg nekik is van folyó hitelük. Csak annyit tegyenek meg, hogy az országnak is olyan célból vegyenek fel hitelt, mint a háztartásuknak. Miért mondom ezt? Mert valószínű, sőt biztos, hogy nem a napi költségek fedezetére vették fel otthonra sem, hanem valamit beruháztak.

Mit is mondtam? Hitelre szüksége van az országnak, ezt majd okosan kell kommunikálnia a kormánynak, tekintettel a közelmúltban tett kijelentéseire.

Előzmény: vak-apád (192)
moziga2 Creative Commons License 2011.03.25 0 0 193

Kedves Hosszúnevű!

 

Konkrétan miért jutottál ilyen következtetésre? Konkrétum semmi. Mi nem teszik Neked, hogy ilyen hirtelen pálfordulást hajtottál végre? Nem az lehet, hogy valójában Te egy Jobbik fan vagy és az előző választásokon is már 2009-től (EP, OGY, ÖV)? Lehet hogy nem, de most? De azt ne feledd, hogy az általad annyit kritizált ballibbantak, erre a témára milyen remek szavalókórussal válaszoltak és csatlakoztak. Végre egy megtért ember!! Éljen az ellenzéki szövetség! Jobbik-LMP-MSZP. Talán alakíthatnál egy új pártot? Lehet.

Hajrá!! :-)

Előzmény: Mynheer Peeperkorn (-)
vak-apád Creative Commons License 2011.03.25 0 0 192

Csak van aki a hitel fejében megmondja, hova járjon a gyerek iskolába, van aki meg nem szab feltételeket. Van aki komoly felárral ad kölcsönöket a saját idióta, politikai alapon működtettet minősítői alapján, van aki meg nem, sőt olcsóbban, mint az előző. Akkor te kihez mész? Aki százszor megalázott? Lehet, hogy még akkor is ahhoz mész, aki nem szab olyan feltételeket amihez semmi köze, ha valamivel többet kell fizetned, de ha még kevesebbet is......

Előzmény: Törölt nick (190)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!