Az Ön által felkeresett topic fegyverek, ill. annak látszó eszközök
forgalmazásával kapcsolatos adatokat is tartalmazhat.
Felhívjuk figyelmét, hogy csak akkor lépjen be, ha Ön fegyverek forgalmazásával
vagy felhasználásával hivatásszerűen foglalkozik, és a honlap látogatása nem
eredményezi valamely Önre vonatkozó jogszabály vagy egyéb szabályozás
rendelkezéseinek megsértését.
Az Port.hu Kft. a fórum számára kizárólag tárhelyet szolgáltat, a honlapon
megjelenő információk vonatkozásában szerkesztői felelősséget nem vállal.
Amennyiben megítélése szerint a honlapon jogellenes tartalom jelenik meg, úgy
azt kérjük, jelezze az Port.hu Kft. mint tárhelyszolgáltató felé.
Ami kívülről látható: 450mm-es cső, sines hátsó irányzék és mint kiderült elől 6mm-es csavarok. A tusban elől acél persely van erősítésül a vastagabb csavaroknak. Ez nem lett szétszedve de mint megtudtam a dió is más. Ha jól tudom pontlövő puskának tervezték akár diopteres lövészetre.Kevesebb mint 100db készülhetett belőle, gyakorlatilag prototípus és kluboknak adtak belőle kipróbálásra.Gyakorlatilag semmit nem találtam róla a neten, úgyhogy ha valakinek van információja azt köszönettel veszem.
A dolog ott kezdődik, hogy a fekete tömítéseket különféle helyeken gyártják. Mindenütt más a sütőszerszám mérete, más az anyaga: itt megjegyzendő, a gumi nem mindegy, hogy hőálló, nyomásálló, olajálló, stb.! Manapság ezen helyzetben ott állunk, hogy nehéz azonosítani a minőséget. Ha a megszokott helyedről veszel ilyet, tedd pár napra olajba. ha három nap után is mérettartó, akkor jó. A tömítések többsége itt bukik meg, olajban rózsává válik és kiszereti magát a dugattyúból.
András! Egyértelmű, hogy gonosz megoldás van rá, de nem ez a jó!
Az adapter valóban tudja a 634-es rendszert, de mivel növeli a dugattyú tömegét, csökkenti a léghengerház légtartalmát, így egy valamirerevaló-valami van összehozva. Egy 30 ccm-es léghengerházat nem kívánatos csökkenteni mert ez nem pozitív, lesz egy vacak pusekod. Működni fog, de ha valakinek ez jó, csinálja!
Azzal ami nálam volt nem a dugattyú tömítéssel volt a baj, hanem a dugattyú végével. Tettem rá eredeti dugattyú tömítést is az is "lötyögöt" és könnyen le is jött róla. Így keresnem kellett egy másik dugattyút. Biztos valami gyári hibás lehetett. De majd készítek egy hézagolót alátétből a dugattyú és a tömítés közé. Nem akarom hegeszteni majd leszúrni újra jó méretre...de ha nem lesz más megoldás? Túl nagy kincs manapság egy jó dugattyú. 🤔
Köszönöm Faragó úrnak (és WarCsabának is) a hasznos tanácsot, egy szerkezetépítő 40cm hosszú facsavarral szépen kijött. Hihetetlen, hogy nem jutott eszembe... Mondjuk azt sem gondoltam, hogy egyáltalan beragadhat egy ilyen dugattyú tömítés...
Egy hosszú facsavart rá kell hegeszteni akkora vékony rúd végébe, hogy betolva a hengerbe hátul lehessen csavarni az ell alakban elgörbített végénél fogva. Be kell csavarni a műanyag furatába és ki lehet vele húzni a műanyag tömítést. Heló.
Eksön! Eksön!... A csökkentett ár: csak 65 ezer forint...
Ha lesz hozzá kedvem és időm, akkor kapni fog egy kis tuningot, és ebben az esetben az ár nőni fog (talán még a kezdeti összegen túl is)...
A tervezett változtatások csak bizonyos gyári fogyatékosságok enyhítésére vonatkoznak...
Igen, egy úm. gyári állapotú Slavia, vagy szinte bármely gyártó terméke, úgy, ahogy kijön, majd bemegy a boltokba, bizony nyers, finomításokra, (bele)javításokra szorul...
Tehát a "reklámszövegként" sokat hangoztatott "gyári állapot" azt jelenti, hogy az eszköz "gyönyörűen" hordozza a tervezési és kivitelezési hibákat... Amíg azokat többé-kevésbé ki nem küszöbölik...
Megnézem persze. De látod már dobják is fel neked a rugót szépet újat. Gondoltam azért jelképes összegért oda adom a 618 as rugót ami még teljesen használható méret. És tuti gyári lehet.
Köszönöm! Azért megnézed azt a tömítést? Nem találok sehol újat, az enyémban meg már valami bütykölt tömítés van, valami fémdarabok vannak belesülve. (lehet hogy szándékosan nyomta bele valaki?) Fotót nem tudok feltölteni.
Nem új. 618 ból lett kiszerelve. Gyári volt a belseje. Sajnos a puska menthetetlenül el rozsdásodott így alkatrészenként eladtam. Ez maradt meg talán a dugattyú tömítés de az megkopott már.
Sziasztok keresek pár alkatrészt 624-hez ! 2 db tuscsavar, csőcsavar rögzítő kiscsavar😀"nem tudom mi a neve" komplett cső felhúzókarral "vagy csak cső + hátsó irányzék" Rugóvezető És komplett ravasz szerkezetet! "Elvileg a 618-é is jó " Ha akad valami is írj e-mail publikus ! Köszönöm szépen !