E topik a http://www.fortepan.hu gyűjteményben fellelhető városképek, részletek, helyszínek, esetleg korszakok-időpontok, személyek, járművek beazonosítására szolgál. A honlap szerkesztői az itt olvasható azonosításokat veszik át.
A Fortepan új kulcsszó-címke rendszeréről a Fortepan címkézés topikon kaphattok bővebb információt. Testvértopikunk a Budapest anno...
A Fortepanhoz lazán kapcsolódó egyéb témákkal forduljatok a
Kávézóna a FortePan-hoz topichoz
Egy ideig az országúti ferences plébánián, majd nevelőtanárként az esztergomi ferences gimnáziumban szolgált. 1959- ben hittanárként helyezték a rend szentendrei gimnáziumába, 1961. július 13-án saját kolostori cellája ajtajának belső kilincsére akasztva találtak rá - a hivatalos verzió szerint öngyilkosságot követett el,
ráadásul egy olyan streetview-vel, ami alapján qrvára nem gondoltam volna, hogy meglesz.
az épületek tipikus thüringiai épületek, de nem túl nagy városból, Erfurtban és gerában is csicsásabbak a belvárosi épületek, ezért gondoltam elöször a városlista alapján Eisenachnak. viszont a rendszám miatt (mi a francot keresne egy jénai vagy Gera környéki kocsi Eisenachban) inkább Jéna környékére koncentrátam, ha már ott jártam, megnéztem, megvan-e még a rudolstadti buditáblás (Mutti ich muß mal...) képen lévö ház...
nem csak az van meg, hanem a megfejtés is... (viszont a HO-s épüöetet hiába is kerestem, mára lebontották és új épület van a helyén)
a piros ház ablakai annyira egyediek, ráadásul a jobb oldali szomszédjának is teljesen egyedi az ablakelrendezése, úgyhogy ez nem lehet más helyszín, csak és kizárólag:
gyak. ugyanonnét készült, mint a 171226, csak kissé balra fordulva. a kép jobb szélén lévö sárga falú épület ugyanaz, mint a 171226-on bal oldalt látható
Olaszország, Velence, Canal Grande a Rio de la Cazziola e de Ca' Rizzi torkolatánál, balra a a Fondamenta San Simeone Piccolo-n a Casa Minotti - Hotel Canal látható, távolabb, a képen jobbra a Hotel Santa Chiara
274701 Magyarország, Balaton, Badacsonytomaj, Badacsony Kilátás a Kisfaludy-ház teraszáról (balra a Szegedy Róza ház teteje látszik) ( 271082 ) A nyárfa is látszódik a képen, ... itt még 1925-ben kisebb volt... :) A képek elemzése alapján szerintem ez a helyszín.
Dehogynem, de az Schwerin, viszont az épületek egyértemüen Erfurt környékiek, leginkább Eisennachnak tünnek (Erfurt ennél csicsásabb...). Bújkáltam már pár thüringiai címjegyzéket a HO után, de nem találtam nyomát a képhez passzoló boltnak, mivel ezek csak az NDK megalakulásáig érnek, utána -talán adatvédelmi okból, talán a Stasi miatt- már nem találtam semmilyen nyilvántartást:
Dehogynem, de az Schwerin, viszont az épületek egyértemüen Erfurt környékiek, leginkább Eisennachnak tünnek (Erfurt ennél csicsásabb...). Bújkáltam már pár thüringiai címjegyzéket a HO után, de nem találtam nyomát a képhez passzoló boltnak, mivel ezek csak az NDK megalakulásáig érnek, utána -talán adatvédelmi okból, talán a Stasi miatt- már nem találtam semmilyen nyilvántartást:
Annak látom értelmét, hogy egy helyen regisztrálták a vízállást, de hogy 50 méterenként miért tették volna, azt nem tudom elképzelni. Szerintem valami csatornalejárat lesz.