Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2014.01.13 -1 0 1124

Értem. Akkor jelen állás szerint - legalábbis amit te itt most felvázoltál - bárki bámrit állíthat nyugodtan.

Rendben. Értem, tehát szerinted teljes a zűzavar, bárki mondhat bármit meg az ellenkezőjét is...
Na szuper...
Akkor figyelem: én vagyok a názáreti Jézus Krisztus.. (nagyon meggyőző hosszú hajam van és szakállam is...  gyorsan varrok egy jó kis korhű ruhát is), akkor holnaptól elkezdek erről előadásokat tartani és járni a világot... Ezzel az erővel, ezen az alapon nyugodtan megtehetem... Nemde? ;)

Előzmény: w.ullrichfun (1123)
w.ullrichfun Creative Commons License 2014.01.12 0 0 1123

Elég jól -szerintem.

"Az MTA központban viszont hivatalból néznek utána minden kérdésnek"

Nem hiszem h minden kérdésnek. A hivatalból kifejezés meg elég kétoldalú manapság - ugyanis nem állíthat olyat, ami nem egyezik a "hivatalos" verzóval - azonnal nemhivatalos, sarlatán, áltudós, sumér-hun zakkant v totálmegőrült finnugor elmélet, tán még darwin elmélet ellenes is lesz "hivatalosan" aki ilyesmire vetemedik - eretnek, csaló, boszorkány, pont mint 500 éve, mikor az egyházi tudomány próbálta védeni cenzúrával, nevetségessé tétellel, majd erőszakkal a tanait, eszméit.

Ezt senki sem kockáztatja az MTA munkatársak közül, ugye nem tévedek? :)

Előzmény: Törölt nick (1119)
Törölt nick Creative Commons License 2014.01.12 -1 0 1122

Fú... aha... tök vicces vagy tényleg...

Ja?  Vagy mégsem?

Hogy senki sem nevetett..?  Na sebaj...

(trollkodás mentes választ ha kérhetem)

Előzmény: Törölt nick (1121)
Törölt nick Creative Commons License 2014.01.12 0 0 1121

>>Jól tévedek? ;)

Nem, csak úgy átlagosan ;)

Előzmény: Törölt nick (1119)
w.ullrichfun Creative Commons License 2014.01.12 0 0 1120

Dehogynem.

Mondjuk h "mit vittek le" az kevésbé, mert műszereket, eszközöket max, amiket valószínű vissza is hoztak. Esetleg többezer éves olyan, máshol talált leleteket, amit ott remekül el lehet rejteni, esetleg 50-100 év múlva arra kijalölteknek úgy megtalálni, mintha 5-6 ezer éve ott lettek volna? :) Még ezt sem tudnám teljesen kizárni, ha nem a másik kérdés lenne sokkal rejtélyesebb:

Mit vittek el? Mert többen is állítják, h ládákat hoztak fel, és vittek el helikopterrel, de h mennyit, abban már nem teljes a kép, egyesek szerint sokat, mások szerint néhányat.

Hall nyilatkozta v írta ennek kapcsán, h valami mintákat, cseppkő és ritkább kőzet, ill. olyan fosszíliákat, amiből igyekeznek megállapítani a barlang korát ?  .. ami miért is érdekes, ha nincs(és nem volt) ott semmi?

Volt ott némi ellentmondás Armstrong nyilatkozataiban is, azután teljes csend - amire én szoktam mondani az "agyonhallgatni" valamit stratégia ...

Előzmény: emem (1118)
Törölt nick Creative Commons License 2014.01.12 -1 0 1119

Értelmetlen vitázni ezen.

Ilyenkor a legjobb sztem. állásfoglalást kérni az MTA történészet központjától.

Hiszen ott bármilyen témában kell tudják a tutit; míg ha elmegyünk, egy egyetemen, vagy múzeumban félhülyére specializálódott prof.-hoz, mondjuk sumérokra, vagy akár Napóleonra zakkant pali sokat nem tud hozzálőni a Móricz ügyhöz, legfeljebb annyit mondana, ha nagyon muszáj, hogy utánanéz.
Az MTA központban viszont hivatalból néznek utána minden kérdésnek ugyebár...

Tehát pofon egyszerű, felkérdezni az MTA -t hogy jelenleg hogy is áll a Móricz ügy..?! Oszt jóccakát... Jól tévedek? ;)

Előzmény: emem (1118)
emem Creative Commons License 2014.01.12 0 0 1118

arra gondolsz, hogy egyes konteók szerint mit vittek le, illetve mit hoztak fel? na azt valóban nem tudjuk :-)

de nehogy már ez legyen a tudományosság fokmérője...

Előzmény: Vajk (1117)
Vajk Creative Commons License 2014.01.12 0 0 1117

Egyáltalán nem, hiszen azt sem tudjuk mit vittek le és mit hoztak fel.

Előzmény: emem (1115)
Törölt nick Creative Commons License 2014.01.11 -1 0 1116

Nem tudom. Ebből következően tehát akkor a történészet tudománya milyen állásponton van a kérdésben?

Előzmény: emem (1115)
emem Creative Commons License 2014.01.11 0 0 1115

mégis mire gondolsz?

a Hall expedíció nem volt elég tudományos?

Előzmény: Törölt nick (1114)
Törölt nick Creative Commons License 2014.01.10 -1 0 1114

Van valami új hír? Lesz valami?

Pl esetleg magyar tudományos expedíció nem indul végre kideríteni, hogy hoax vagy valóban létezik prehisztorikus civilizáció általá épített barlangrednszer, titkos hiperfejlett kódokkal teli aranytáblákkal és magyar vonatkozással..??

Menroting Creative Commons License 2013.12.31 0 0 1113

Köszi s Neked is Boldogat ! :-) 

Előzmény: emem (1112)
emem Creative Commons License 2013.12.31 0 0 1112

Boldog új évet neked is, topiktársnő!

Előzmény: Menroting (1110)
emem Creative Commons License 2013.12.31 0 0 1111

az az ő véleménye.

Előzmény: Menroting (1109)
Menroting Creative Commons License 2013.12.31 0 0 1110

Miért is lenne ez hazúgság ??

Előzmény: emem (1107)
Menroting Creative Commons License 2013.12.31 0 0 1109

" Így kerülhetett hozzá esetleg egy-két eredeti darab, amikkel tele van az internet." Nem én állítottam hanem José Maldonado .Vajon miért tette hozzá ? Vagy csak rosszul tolmácsolták ? A kiállítást sem a coca colás és wcdeszkás förmedvényekre gondolta: "Igazából sajnálom, hogy ez lett a kollekcióból, mert egy kiállítást megért volna. Volt a táblák között rengeteg szép darab, de a Banco Centralt nem érdekelte a téma."

Előzmény: emem (1106)
Menroting Creative Commons License 2013.12.31 0 0 1108

"nehogy úgy járj" ?? Ha már eleve felmerülhet akkor nincs  értelme vele beszélni...

Előzmény: emem (1106)
emem Creative Commons License 2013.12.31 0 0 1107

milyen kár, hogy Móricz nem volt zenetudós, akkor ezt is behazudhatta volna a másik agymenése mellé.

Előzmény: Menroting (1105)
emem Creative Commons License 2013.12.31 0 0 1106

szerintem erről Endrével vitatkozz, miért nem írsz neki?

ha kérhetlek, a stílussal vigyázz, nehogy úgy járj, mint az "elnök úr".

egy fénykép alapján nem mondhatod meg, hogy az azon látható tárgy "eredeti"-e.

főleg, ha az ábrázolt motívumok miatt erősen megkérdőjelezhető a hitelessége.

őszintén szólva nehéz elképzelni, hogy bárkit is érdekelne egy olyan kiállítás létrehozásába pénzt fektetni, amely a Crespi számára, adott esetben vécéülőkéből készített förmedvényeket mutatná be. de hát ízlésekről fölösleges vitatkozni...

Előzmény: Menroting (1104)
Menroting Creative Commons License 2013.12.29 0 0 1105

De nem mindegy hogy milyen pentanon !

"A magyar népzenében gyakori a moll pentaton. Különösen a régi, kvintváltó, ereszkedő stílusú dalokra jellemző, de léteznek új stílusú pentaton népdalok is, habár török hatásra módosított hangok is megjelentek bennük. Ezeknek a daloknak nem sok közük van a diatonikus finn népdalokhoz; annál inkább rokonai a csuvas, a tatár, a mordvin, a yürük, a jugur és a cseremisz dallamok, annyira, hogy sokszor meg sem lehet tőlük különböztetni. "

Az íreknél meg hasonló a skóthoz:"A skót zenében gyakori a pentaton. A skót duda hangkészlete három összefésült pentaton skálából áll. A piobaireachd zene a kilenc lehetséges hang közül egy pentatont használ. Az ír zene hasonló a skóthoz."

Viszont az Andokban a moll pentanon gyakori !!
"Az andoki zenében gyakori a moll, ritkább a dúr pentaton. Az inka zenei örökségre épül. Legrégibb fajtáihoz nem használnak húros hangszereket. Az éneket párhuzamos kvintek és kvartok kísérik."

http://hu.wikipedia.org/wiki/Pentat%C3%B3nia

Előzmény: emem (1103)
Menroting Creative Commons License 2013.12.29 0 0 1104

"De nem csak az indiánoktól vett át dolgokat. Antikváriumokban is vásárolt. Így kerülhetett hozzá esetleg egy-két eredeti darab, amikkel tele van az internet. "

Tehát voltak eredeti darabok  ! S mily érdekes pont azok amiket Crespi kezében is láthattunk !

S még ki is emeli hogy pont azokkal van teli az internet ! :-DDD

VAJON EZEK AZ EREDETI TÁRGYAK HOL LEHETNEK ???

S a néprajzi kiállítás sem az én ötletem..

"Semmi értékes nincs benne, hacsak nem az, hogy érdekes néprajzi gyűjtemény. Igazából sajnálom, hogy ez lett a kollekcióból, mert egy kiállítást megért volna. Volt a táblák között rengeteg szép darab, de a Banco Centralt nem érdekelte a téma."

http://mirador.postr.hu/magyarindianok-8-vatikan-a-labunk-elott

Előzmény: emem (1103)
emem Creative Commons License 2013.12.29 0 0 1103

láétod, most helyesen beszélsz: ezek bizony hamisítványok, miközben azok eredeti változatai nem is léteznek.

Crespi félrevezetése céljából, haszonszerzésből készültek, művészeti értékük nulla.

nem néprajzi kiállítást kell csinálni belőlük, hanem elrettentő példaként lebegtetni a tudományt lenéző vajákosok feje fölött.

a nyelvi rokonság egy délibáb, kár szót vesztegetni rá.

a zenei hasonlóság érdekes dolog, de ezzel az erővel bármelyik pentaton alapú népzenéről, például az írről is kimutatható a hasonlóság.

Előzmény: Menroting (1102)
Menroting Creative Commons License 2013.12.28 0 0 1102

Az ott lévő s ki tudja hogy valójában honnan is származó valamik sem hamisítványok mível nincs egy eredeti v alami amiről is hamisították volna. .Tehát simán lehetne belőlük egy néprajzi kiállítást csinálni..Viszont a filmekben Crespi kezében is látható gyüjteményből semmi sem látható közöttük... A nyelvi és népzenei némi hasonlóság közös okát meg egy olyan ősi kultúrában kéne keresni amiből valszeg ki többet s ki kevesebbet de mégis át tudott menteni.

A nyelvi és népzenei hasonlóságokról két link:

http://punksnetindian.blogspot.hu/2013/07/az-amerikai-oshonos-nyelvek-rokonsaga.html

http://feol.hu/hetvege/ecuadori-csodaszarvas-1511785

Előzmény: emem (1101)
emem Creative Commons License 2013.12.28 0 0 1101

ugyan már. az ott lévő leletek hamisítványok, hiteles szakemberek szakvéleménye ezt támasztja alá.

és mi a helyzet a nyelvrokonsággal...?

Előzmény: Menroting (1100)
Menroting Creative Commons License 2013.12.28 0 0 1100

Fényt derítettek ? Hát még a közelébe sem értek !Mutattak nekik valamit .Mi bizonyítja azt hogy ez lenne a Crespi gyüjtemény ?Hogy lehet az hogy egyetlen olyan tárgy sincs közte amit Crespi kezében is láttunk ?

Előzmény: emem (1098)
emem Creative Commons License 2013.12.28 0 0 1099

a műsor itt utólag is meghallgatható:

http://mno.hu/lanchid_hangtar

Előzmény: emem (1093)
emem Creative Commons License 2013.12.28 0 0 1098

egyébként semmit nem várok konkrétan, azt viszont tőlük.

zabhegyezés helyett 2 fontos momentumra is fényt derítettek, nevezetesen a Crespi-gyűjtemény sorsára, illetve a nyelvrokonság valódi helyzetére.

azt sem tudom szó nélkül hagyni, hogy egy, a tiédhez hasonló nevű topiktárs elég vehemensen verte a tamtamot annak idején a Crespi-gyűjtemény kapcsán, most viszont hallgat; illetve azt sem, hogy a Mirador Facebook-oldalán a MJKE elnök ura milyen stílusban "társalog" Endréékkel.

Előzmény: Menroting (1096)
emem Creative Commons License 2013.12.28 0 0 1097

ki is állítja ezt, topiktársnő? csak nem az ellenérdekelt fél, a MJKE?

te ott voltál,  amikor a shuar őrzők ezt mondták az elnök úrnak?

Előzmény: Menroting (1096)
Menroting Creative Commons License 2013.12.27 0 0 1096

Mit vársz ? S biztos hogy tőlük ?  "A shuar őrzők az elnök úrnak ajánlották fel, hogy megmutatják a fémkönyvtárat.""Lemehet addig 10 expedíció is, ugyanis a shuar őrzők az elnök úrnak ajánlották fel, hogy megmutatják a fémkönyvtárat."

Előzmény: emem (1095)
emem Creative Commons License 2013.12.26 0 0 1095

"Hall sem említett még hasonlót sem, és a többség éppen az ellenkezőjét hangoztatta"

dehogynem. a Hall expedíció eredményeként is tudható, hogy a barlang természetes eredetű. a "mindenki" kifejezés alatt természetesen nem Däniken, vagy te véleményedet értem, azok nem számítanak.

"Yonaguni "anomália" - Boszniai piramisok - Tayos barlang .."

összeesküvés elméletekkel nem foglalkozom, ezen a topikon épp elég egy szélhámosság.

"meglehetősen elfogult, felelőtlen az elmarasztaló kritika, főleg a nyelvrokonságról és a Crespi gyűjteményről írt tapasztalataik és véleményük után."

teljes tévedésben vagy. a véleményemet pont azért fogalmaztam meg így, mert míg a nyelvrokonság és a Crespi-gyűjtemény ügyében elfogulatlanul járták el, objektív bizonyítékot keresve és találva, addig a Ramos-beszámoló esetében ezt teljesen nélkülözték: bemondásra elhitték az öreg meséjét.  

tény, hogy Ramos állításait nem lehet a fentiekhez hasonló módon ellenőrizni, de attól még nem válnak igazzá.

ráadásul az általa elmondottak nem fedik Móricz meséjét, ez alapján pedig hihetnénk akár Móricznak is.

és akkor még beszélhetnénk arról is, hogy mindkét szereplő eléggé... szavahihetetlen.

az mindenesetre örvendetes, hogy az expedíció nem áll meg itt. kíváncsian várom a folytatást.

Előzmény: w.ullrichfun (1094)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!