Ezt a fórumot azzal a céllal hoztam létre,hogy aki kedvet érez kistraktor,csettegő,és egyébb háztáji gépek sajátkezű építéséhez csatlakozzon.De akinek van ilyen gépe az is szóljon hozzá.Itt megoszthatunk az ötleteket,tapasztalatokat.
Ez a pin elég régóta így van, a pint te adtad meg valamikor és ahhoz kell emlékem szerint ha új géppel vagy másik böngészővel jelentkezel be lásd a régebbi üzeneteket.
A mediterrán füge se bírja nálunk ,dobája lefelé a fügét ,pedig eddig volt öntözve is ,de holnap alá teszem a slagot addig amig le nem hörög a szivattyú !
Hát bizakodom, a kárszakértő(biztosító) megállapításai között az én leírásomból vett mondatok vannak a módosított helyre állítás indoklásáról(költségcsökkentés) na jó csövet csak 6m fizet de az minimális összeg. Talán mégsem lesz üres a zsebem. Remélem marad elég a zsebemben egy hosszú hétvégi baráti találkozóra. Évente jövünk össze valahol az országban volt GATE studios kör. Most Szatymaz a helyszín.
Ezeket vághatod ki ! Az öntözést is tanulni kell ,itt jelenleg kb 2 hetente 1-2 órára teszem alá a fának ,jelenleg a szórófejet de egy csappal lebutítva engedem csak spriccelni ,mert nincs víz a kutakban .
Ha moniliát kap az is egy idő után hazavágja és kb 15 éves kor tályékáig húzzák . Ez a rossz alanyok miatt van . A kertlábon az összes körte fa kiszáradt ,de megnéztem a többi sincs jó állapotban .
Ebben a hosszú szárazságban a közepétől kb. kaptak a fák legalább vödörnyi vizet, és a gyerekmedence vizét is gyakrabban cseréltem hogy az is oda kerüljön. Így viszonylag jól átvészelik, még termés is van, de az almafa így is elszórja idő előtt a termést. Szerencse hogy a kút jól bírja, lassan furdal a lelkiismeret hogy vagy 6-8? éve bele se kukkantottam. (ismerem a mondást, hogy ami jó azt ne piszkáljuk..)
Persze a remény hal meg lehet , de azért az ágacskát vágva mit látni ? Vagy a törzsén ejteni egy metszést s ott mit látni ? Mert ha már a tőrzsén a kéreg alatt is száraz ( ropi ) akkor már lehet a remény is meghalt . Persze lehet ,hogy tőről mint a te esetedben majd hajt . Csak akkor már sok a majd .
Amikor a fa gyorsabban párologtat, mint amilyen gyorsan a gyökér képes vizet felvenni, még locsolás ellenére is képes leszárítani a leveleit. "Légköri aszályban" van ilyen. Tavaszra nagy eséllyel feléled.
Dehogy bólogat. Ma du hívot a kárszakértő(48órán belül) pár szót kérdezett és kérte ha van több fotóm töltsem fel és kicsit bővebben írjam le az eseményt és a javítás mikéntjét. Ez ma megtörtént, állítólag ezután 48-72 órán belül dönt az összegről és utalnak. Jelezte igaz küldenek mailt hogy holnap helyszíni szemle de stornó mivel sok a munka és az én adatainból fog dolgozni.
Egyelőre dagadt kezem lett ,viz nincs ,ütni kéne tovább csak a kezem miatt állok épp ! Olyan rétegbe jutottam ami száraz mint a góbi sivatag és kő kemény ,hogy át tudok -e jutni rajta nem tudom !