Keresés

Részletes keresés

Antisystem Creative Commons License 2010.01.20 0 0 4510

gondolom, max a kollégáikat.

és akkor mi van?

Biztos lehetsz benne, hogy nem.

hány gyárat is vertek szét a kilencvenes években?

gondolod, a bkv-t nem lehet?

És gondolod, hogy ebből a 90-es évekből senki sem tanult? Mit gondolsz, miért van az, hogy ma Magyarországon a privatizáció szó gyakorlatilag szalonképtelen?

Hányan mentek el a rohadt EÜ-deformok ellen szavazni? Ja, hogy a legtöbb ember a gengszterváltás óta, beleértve a NATO és EU szavazást is???

ÜdV

Előzmény: vizinikk (4506)
vizinikk Creative Commons License 2010.01.20 0 0 4509

hát tudod, ebben az esetben nem a lusta gondozónő az elnyomott, hanem a kisgyerek, és nem a szerencsétlen buszsofőr, hanem a hat napig nyomorgó utazni vágyó tömeg, aki a pulykapénzért szívott majd egy hétig.

a legfrankóbb dolog meg minden disznóságot a másra mutogatással igazolni.

Előzmény: Antisystem (4501)
Antisystem Creative Commons License 2010.01.20 0 0 4508

maradjunk annyiban, ha az én gyerekem segge miattad piros, mert nem teljesítetted a munkaszerződésedben meghatározott feladatodat, én nem az egészségügyi osztályvezetőt rugdosom tökön, hanem téged - osztályharc ide, vagy oda.

És azzal mit érsz el?

Egyébként a párhuzamos topicba írt valaki egy nagyon okos hozzászólást, utólagos engedelmével idemásolom:

Munkavállaló válasz | megnéz | könyvjelző  2010.01.20 10:30:33 Š (1266)
Szomorúan látom, hogy becsületesen dolgozó emberek egymással vitatkoznak a sztrájk és a munkabérek okán.

Miért nincs összetartás? Mindannyian egy cipőben járunk.

Lassan meggyőzzük egymást, hogy mindenki legyen minimálbéres, később meg dolgozzunk ingyen...

Ha valaki azt mondja a boltban, hogy válság van, akkor szolidaritásból olcsóbban kapja majd a kenyeret? Azokat a családokat ki fogadja magához, akik nem tudják majd fizetni a lakás törlesztőrészleteit?

ÜdV

Előzmény: vizinikk (4504)
vizinikk Creative Commons License 2010.01.20 0 0 4507
mindaddig a magánügye dolgozónak és főnöknek az érdekegyeztetés, amíg nem vonnak bele túszként emberek ezreit.
Előzmény: Antisystem (4505)
vizinikk Creative Commons License 2010.01.20 0 0 4506

gondolom, max a kollégáikat.

és akkor mi van?

hány gyárat is vertek szét a kilencvenes években?

gondolod, a bkv-t nem lehet?

Előzmény: Antisystem (4503)
Antisystem Creative Commons License 2010.01.20 0 0 4505

A dolog ott sántít, hogy éppen egy kalap alá akarod vonni a lusta munkakerülőt az érdekeit érvényesítő melóssal.

ÜdV

Előzmény: vizinikk (4502)
vizinikk Creative Commons License 2010.01.20 0 0 4504

maradjunk annyiban, ha az én gyerekem segge miattad piros, mert nem teljesítetted a munkaszerződésedben meghatározott feladatodat, én nem az egészségügyi osztályvezetőt rugdosom tökön, hanem téged - osztályharc ide, vagy oda.

te meg mehetsz panaszra a marxhoz, hogy én nem voltak ideológiailag elég képzett és nem vettem komolyan a munkás-szolidaritást és a gyerekem elleni lázadást.

én is emberből vagyok és nem káderből, ugyanis.

Előzmény: Antisystem (4501)
Antisystem Creative Commons License 2010.01.20 0 0 4503

Nézd, a BKV szakszervezetei most bizonyították éppen be, hogy nem rossz az érdekérvényesítő képességük. Gondolod, hogy ilyen felállásban nem szednének pillanatszerűen össze párezer embert az utcára?

ÜdV

Előzmény: vizinikk (4500)
vizinikk Creative Commons License 2010.01.20 0 0 4502

hát, azt gondolom, hoghy lehet, hogy valaki gipszben ébred a baleseti sebészeten, de az elkövető meg valszeg a sitten.

azért azt hiszem, a ki kivel tud törvényesen kicseszni játék nem ott kezdődik, hogy a lusta munkakerülőt dédelgetés helyett elbocsájtják.

Előzmény: Antisystem (4499)
Antisystem Creative Commons License 2010.01.20 0 0 4501

Ez hangzatos, csak módja nincs rá - a törvényes spektrumon belül - ugyanis nem vele van szerződésben. Egyébként meg öngyilkos, hülye magatartásnak vélem ha az elnyomott nem az elnyomót rugdalja, hanem azt, aki az elnyomás ellen lázad...

ÜdV

Előzmény: vizinikk (4498)
vizinikk Creative Commons License 2010.01.20 0 0 4500

á, ennél egyszerűbb az a megoldás, hogy azt mondod: ma nekem, holnap neked, és ha repül a fél bkv, mosolyogsz és tapsolsz, tiltakozás helyett.

Előzmény: Antisystem (4492)
Antisystem Creative Commons License 2010.01.20 0 0 4499

illetve a sztrájk végeztével találhat okot arra, hogy kiakolbólítsa a főizgágát az állásából?

Persze, ahogy a főizgága is arra, hogy másnap a kiakolbóditó a baleseti sebészeten ébredjen talpig gipszben... csak én pl. azt hittem, hogy itten nem a "ki kivel hogy tud törvényen kívül kicseszni" dolog a téma.

ÜdV

Előzmény: vizinikk (4495)
vizinikk Creative Commons License 2010.01.20 0 0 4498

de azért nem fogsz akkor nagyon csodálkozni, hogy az elnyomó osztály áldozata nem a "céget" fogja erősen tunikán billenteni, hanem az osztályharcost?

mindenféle kapitalizmus iránti érzelemtől teljesen függetlenül....

Előzmény: Antisystem (4494)
Antisystem Creative Commons License 2010.01.20 0 0 4497

Így van. És? Akkor nem az a teendő, hogy perelni rajta a tükör árát?

ÜdV

Előzmény: Törölt nick (4493)
vizinikk Creative Commons License 2010.01.20 0 0 4495
na de azt azért nem vonod kétségbe, hogy a tulajdonosnak megvan a módszere arra, hogy kikerülje a függetlenített szakszervezeti titkár alkalmazását, illetve a sztrájk végeztével találhat okot arra, hogy kiakolbólítsa a főizgágát az állásából?
Előzmény: freesleep (4485)
Antisystem Creative Commons License 2010.01.20 0 0 4494

De válaszoltam, de akkor elmondom másképp, ujra: úgy, mint az elnyomó osztály áldozatát. Mert ugye az ő helyzetük azért olyan, amilyen, mert az elnyomó osztály a saját önös érdekeire figyelemmel nem hajlandó engedni...

ÜdV

Előzmény: vizinikk (4491)
Antisystem Creative Commons License 2010.01.20 0 0 4492

Keresgélni kevés, mint macisajtban a brummogás, kell találni egy bíróságot, amelyik illetékes, és jogerős ítéletben kimondja a joggal való visszaélést, mint törvénytelenségi okot...

ÜdV

Előzmény: Törölt nick (4488)
vizinikk Creative Commons License 2010.01.20 0 0 4491

én is dönthetek rosszul - azzal együtt ma sem mennék el erre népszavazni.

de te még mindig nem feleltél arra, minek tekinted az osztályharcban a kipirosodott seggű kisgyereket, illetve a hoppon maradt utazóközönséget.

Előzmény: Antisystem (4447)
Antisystem Creative Commons License 2010.01.20 0 0 4490

De, ilyen egyszerű a dolog, ahogy leírtam, nincs olyan, hogy valami "kismértékben jogszerű"... ez kivételesen egy teljesen fekete-fehér dolog, valami vagy jogszerű, vagy jogszerűtlen.

Az meg egy teljesen más kérdés, hogy aki úgy véli, hogy neki X vagy Y okozott kárt, az ezért indíthat pert, hisz a jogképesség is alkotmányos alapjog. Oszt vagy megnyeri, vagy nem. Jelen esetben az utóbbi a sanszos, ha a sztrájkolókat pereli...

ÜdV

Előzmény: Törölt nick (4487)
vizinikk Creative Commons License 2010.01.20 0 0 4489

például arra, amikor a főváros és a menedzsment át akarja szervezni az egész közösségi közlekedést és a bkv rt helyett mondjuk hat új cég jönne létre.

a hatnapos szivatás után ne gondold, hogy olyan sok budapesti utast izgatna, lesz-e pulykapénze és függetlenített szakszervezeti titkára a buszsofőröknek.

Előzmény: freesleep (4446)
Antisystem Creative Commons License 2010.01.20 0 0 4486

Khmmm... a sztrájkjogot Magyarországon egyetlen cég egyetlen tulajdonosa sem korlátozhatja jogszerűen - bármit is szeretne - ugyanis alkotmányos alapjog, 2/3-os törvényben szabályozva.

Akkor a gondolatmeneted szerint Magyarország egyetlen cégének sincs tulajdonosa, hisz nem korlátozhatja a sztrájkjogot, akárhogy is szeretné.

ÜdV

Előzmény: evil1023 (4484)
freesleep Creative Commons License 2010.01.20 0 0 4485
igazából egy tulajdos se áll az alkotmány felett, tehátez nem opció
Előzmény: evil1023 (4484)
evil1023 Creative Commons License 2010.01.20 0 0 4484
És ha a tulajdonosok egy része éppen a közlekedési dolgozók sztrájkjogot akarja korlátozni? Más része meg nem. Akkor hogyan szavaznak? Hát sehogy, ezért nincs értelme a polgárok tulajdonosságáról beszélni, mert az egy elméleti dolog csupán.
Előzmény: Antisystem (4481)
Antisystem Creative Commons License 2010.01.20 0 0 4483

...na látod, ez az, ami hablaty mindaddig, amíg egy bíróság jogerős ítéletben ki nem mondja a sztrájt törvénysértő voltát... no mert egy sztrájk vagy törvényes, vagy törvénysértő, harmadik eset nincs... senki sem lehet "kicsit terhes", hiába is próbálod itt bizonygatni...

ÜdV

Előzmény: Törölt nick (4482)
Antisystem Creative Commons License 2010.01.20 0 0 4481

Nem tudom, ebben mi okozza neked a zavart? Mint utasoknak, valóban semmi közük, azon túl, hogy döntenek, igénybe veszik-e a szolgáltatást. Mint tulajdonosok, a fővárosi választójoggal bírók mindenféle törvényes eszközzel felléphetnek, a választáson túl akár helyi népszavazás, népi kezdeményezés, demonstráció, bármi.

Tudod, amikor telefonálsz, neked sincs tulajdonosi jogosítványod, ha van MATÁV részvényed, ha nincs. Amikor közgyűlés van, akkor meg gyakorolhatod a tulajdonosi jogaidat, elérve ezzel a menedzsment, az FB, menesztését, az üzletpolitikai megváltoztatását - ha van részvényed.

Ettől a jelen eset mindösszesen annyiban különbözik, hogy a közgyűlést önkormányzati választásnak hívják, és minden fővárosi lakos részvényes....

ÜdV

Előzmény: Törölt nick (4476)
freesleep Creative Commons License 2010.01.20 0 0 4480
várd ki a végét! este ráérek
Előzmény: Törölt nick (4479)
freesleep Creative Commons License 2010.01.20 0 0 4478
oké,ha ráérek majd gyűjtök neked valami fasságot a hozzászólásaidból ha magad már csakugyan nem emlékszel rá
Előzmény: Törölt nick (4477)
freesleep Creative Commons License 2010.01.20 0 0 4475
én se vagyok rajtad csöppet se
Előzmény: Törölt nick (4473)
freesleep Creative Commons License 2010.01.20 0 0 4474
most mondjam, hogy hozzál forrást ahol összekeverem jogi szpból a fővárost, az adófizetőt meg az utast? oszt minek? majd kevered te a pirosbögrédben mint eddig
Előzmény: Törölt nick (4470)
Antisystem Creative Commons License 2010.01.20 0 0 4472

Szóval, ha a tulajdonos most át fog szervezni bizonyos vonalakat (azokból,amikmost az elővárosok lemondása után maradnak), az kizárólag a tulajdonos dolga, aki mint tudjuk hol az utas, hol nem az utas.

Látod, ez a baj veled, hogy magad se tudod, de harsányan képviseled véleményed. A tulajdonos folyamatosan Budapest Fővárosi Önkormányzat. Tehát Budapest lakossága. Akik a tulajdonosi jogosítványokat a Föv. Önkormányzat polgármesteri hivatalán és képviselőtestületén keresztül gyakorolják.

ÜdV

Előzmény: Törölt nick (4466)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!