Érdekes módon a 12 és a 14 is a HDV vagyis az 1440x1980 formátumot tűrhetően elviszi. A gond az AVCHD-val van, szerintem az erősebb tömörítés miatt. Pedig egyre inkább terjed a kamerák között ez a formátum, mivel a SONY és a Panasonic meghatározó szereplői a piacnak. Rögzítés szempontjából ez egy kényelmes formátum, viszont editálás oldalról körülményesnek tűnik. Próbáltam már SONY VEGAS-sal is az sem jobb mint a Pinnacle.
Aki egyszer beleszagolt a HD világba az nehezen butítja a képet DVD-re. Nem visz rá a lélek. Csak remélni tudom, hogy megoldást találnak a problémára.
Ha körülményesen is, de megoldható az effektezés. Úgy kell bánni a project fájllal mint a hímes tojással. Az effekteket külön project fáljban készítem és utólag illesztem a fő projectbe. Mindig meg kell várni, hogy rendereljen a háttérben, és újra építse a projectet. Ez ha lassan is, de elkészül, a 14-es - ha nem piszkálják közben - már ritkán fagy meg. Tény, hogy lassú, körülményes, de a végeredmény egy jó TV-n bámulatos.
Ez pontosan így van. A HD kezelés akadozik én is barátoktól tudom a jelenséget. Egyenlőre nem használom a HD-t, pontosabban a HD-ből csinálok sima DVD-t. Ezt viszont simándi viszi. Ha tucc ángliusul ez segíthet: http://forums.pinnaclesys.com/forums/thread/244665.aspx A géped biztos elég rá, kérdés a 7-es winfos helyett próbáltad XP-n?
Megvásároltam (legálisan) a studio 14 ultimate collection progit, és igen vegyes érzelmeket kelt a használata. Egyfelől nagyon szép effekteket, és képmozgatási lehetőségeket kapott, amit ugyan keveset használ az ember fia, de mégiscsak öröm a tudat, hogy a csillagfénytől a hóesésig, a mozgó feliratok gyakorlatilag végtelen tengerétől a különböző füst, tűz és fényeffektekig, és a 20 féle napig amit a virtuális égre varázsolhatok minden meg van benne.
Ugyanakkor nem javult lényegesen a HD kezelése a project fájlokban. Már a studio 12-vel az volt a gond, hogy az AVCHD formátumot gyakorlatilag képtelen volt kezelni, 5 perc project munka után gyakorlatilag a munka ellehetetlenült, csak a vinyó végtelen és kivárhatalan tekergetése hallatszott, majd a Nem válaszol felirat tájékoztatott arról, hogy a meló kifújt. Azt vártam a 14-es verziótól, - látva, hogy a dobozon improved AVCHD szerepel - hogy ezt a problémát kezeli, különösen a biztató HD felirat láttán. Sajnos ez nem következett be, AVCHD formátumban a progi majdnem használhatatlan. Hiába a sok effekt, meg a praktikus lehetőségek a lényeges gondokon nem változtattak. Mindezt nem gyenge gépen próbáltam, hiszen 3 Ghz négymagos quad processzor, ATI 4870 512 MB videókártya, az ehhez illő alaplap, 4 Gb memória. A vinyó satás. A 14-es szám mellett a HD felirat ezért puszta nagyképűség.
:)) Ne használj illegal szofvert, mert a Nagy Tezsvír mindent lát. :)) Amúgy a specben leírt géppel megy rendesen. Ára kb.20.000,-Ft ami a tudásához képest igazán nem sok. Ám ha úgy végzi mint a 10-es,11-es akkor ablakon kidobott pénz. A gyártó eddigi legjobb és legmegbízhatóbb terméke a 9-es volt.( ennek van múltja) Szerintem.
Sziasztok! Llenne egy technikai kérdésem. HD videókat szeretnék egyesíteni (.m2ts formátum, 1440x1080i), Milyen formátumba konvertáljam, hogy ne veszítesn a minőségéből és a 1:39 perces anyag konvertálása ne kerüljön kb 40 órába. Amit kipróbálok (,mert még folyamatban van) az wmv kiterjesztésű lesz 1950x1080i 5.1 hanggal (minden más a telepített beállítások, nem nyúltam hozzá). Köszi előre is a segítséget!
Nekem is van 9.4-em egyenlőre teccik a 14. A 9.4-nél egyenlőre jobbat nem fognak tudni kihozni. A 14 csilli-villi de majd meglátjuk pár hónap múlva mennyi bug lesz benne. A 12 olyan mint az elődei: 10,11,12 nem volt igazán stabil. Nekem pl. mániám volt szerkesztés előtt ujrázni a c-n az op rendszert, telepíteni a pina-t, sokszor a kész annyaggal szívtam meg. Lefagyott a kis kurva a vége előtt és nem tudtam visszahozni sehogysem. Ugrott több napi munkám. Én azért szeretem mert egyszerűek mint a 100-as szög. Semmi bonyolult kezelő felület ( mint az Adobe-nál) Majd látjuk mi lesz vele. Van egy orosz oldal amin prof dr.bobah foglalkozik a pinn-el. Majd látjuk, na jó éccakát . :)