Találkoztatok már esetleg jó minőségű könyök koax dugóval?
Igen, Bp. XIV. ker., Erzsébet királyné útja, antennás bolt. Egy F-csatlakozó is kell hozzá, de tiszta fém, nem esik szét és nem lesz hunos, mint a műanyag vackok.
Köszönöm Mester! Minden romlást el szeretnék kerülni, főleg hogy egy jó drága syrio antenna van fönt. Csak a jó levezető kábel, olyan merev mint a tetőléc. Kitolja A tunert a helyéről...
A hullámhossztól függ ugye a dolog. Valahol Lambda/4-nél akár ki is olthatja az egészet. És ez ugye 2 méter körülire adódik azaz igen közel már a kért hullámhosszhoz.
Okozhat bármilyen romlást egy 75 ohmos FM műsorvevő antenna levezetésében, A hajlékonyság miatta végébe be teszek, egy 40-50 centis RG174-et? Találkoztatok már esetleg jó minőségű könyök koax dugóval? A műanyagot hanyagolnám, ahol árnyékolatlanul végződik a meleg ér. Köszönöm szépen előre is!
Pedig szvsz az a legjobb amit az olvtárs ír, akkor is ha beltéri. Egyszer elkövettem egy beltéri AP/klienssel, hogy a teszkóban vettem egy elég nagy fedeles műanyag dobozt (2000Ft) és bele a cuccot, az egészet pedig fel a padlásra. Ami drót kijött belőle ott akril pasztával tömítettem a pára ellen. Nyilván a helyi adottságoktól is függ ennek a lehetősége.
Hagyjál rá egy méterrel többet és ha nem jó, kezdjed el 2-3 centinként rövidíteni. Ha van diagnosztikai eszköz ami jelerősséget mutat, akkor azzal figyeld. Ez nem középhullám, hogy a drótkerítésre is kötheted.
Sajnos ez beltéri cucc és még igy is kb. 5-5m koax kell. Van egy LTE (~800MHz) antennám 50ohmos koaxszal
+egy fölösleges UHF antennám (no LTE filter) és sok méter 75ohmos koaxom. Gondoltam, mielőtt beruházok még egy LTE antennába és 50ohmos koaxba, ki kellene próbálni a Tv antennát.
Szerintem a MIMO már követelmény 4G-n, ezért van 2db csatlakozó, 2db kábel és 2db tv antenna is kell (talán). De szerintem olcsóbban kijön ha magát a modemet teszed az antenna(k) helyére és a drága koaxok helyett egy egyszerű utp kábelt vezetsz oda, szinte bármilyen messzire..
Ha a kakukkfióka kábel rövidebb mint a hullámhossz 10-ede, akkor nem sok minden. Ha ennél hosszabb, akkor különféle csodák kezdenek történni, a teljes jelkioltástól kezdve bármi.
Akartalak már felhívni, mert van egy eltörött antennám is, de elkevertem a telefonszámodat azóta, mióta az ukrán gombakkuárusról értekeztünk. Hej, de kutya hideg volt akkor a budaőrsi bolhapiacon :-)