Lehetne a címe ez is: "A Vörös Báró áldozatai" vagy "A Vörös Báró vs Magyar Posta"...
Szóval minden ami az újságárusoknál kapható modellrepülővel kapcsolatos.
Hivatalos weboldal: http://vorosbaro.hu/
A szombati reptetés eszméletlen jól sikerűlt. A Gabertó széz szaggatta a Calmatot. Annyit trénereztünk a szeles időben amenyit csak lehetet. Arra az elhatározásra jutottam a különböző Báro átalakításokkal, hogy vége . Építek e repképes gépet, vége a kisérletezgetéseknek. A Zéró ment mint állat, a Calmató moci kétszer leállt felszállás után és egyszer elfogyesztottuk a benzint, de mivel szép nagy a búza lefektettük a hasára. A Gabesz is ki jött ,de kevés képet csinált a trénerezésünkről ami van felteszem. Kár, hogy xplod és stati nem jöttetek. De majd bepótoljátok.
Én 9-re érek ki mert reggel még le kell mennem Mohácsra az " oldalbordámat" kell levinnem anyóshoz.
Ma szét mixeltem magam mivel a csűrőből egy kapcsolóval tudok féklapot csinálni. Ez a fel és leszállásnál segíthet. De majd kiderűl. Vagy repül, vagy kuka!
Bocsi amikor hívtál éppen egy vezérlést programoztam és lehet, hogy úgy tünt mintha nem akarnék beszélgetni. Ilyenkor agyilag " szinkópa" vagyok, de remélem értetted amit mondtam.
Várlak szombaton, a megszokott időnem jössz? Kb 9-óra?
köszi, hogy ilyen szívesen látsz! Mindenképp veszek ha van és leviszem, legfeljebb ha a Stati is hozza, én felhasználom, majd átállítjuk a Calmato motorját 10%-ra.
Most beszéltem telefonon Stati-val és azt igérte, hogy holnap felhív mert pénteken esetleg készül Vácra és akkor beadja nekem az üzemanyagot amit neked szánt!:)
Ha ez megtörténik, akkor viszem szombaton, ha nem akkor repülünk az én üzemanyagommal amíg kitart ez 5%- os és ASP motrorhoz vettem.
Egyébként holnap beugrom a Modell Hungáriába, ha kellene valami (akár üzemanyag is ha van nekik olyan ami neked kell!:)
Akkor mit mondasz mehetek, tudsz fogadni repítésre, alkalmas hozzávetőleg az időjárás? A szél egy kicsit aggaszt, mit mondasz? Jómagam már nagyon mennék egy közös repítésre!:)
Változóan felhős lesz az ég, több-kevesebb napsütésre is számíthatunk. Kisebb zápor, zivatar kialakulhat. Területi átlagban csak jelentéktelen mennyiségű csapadék valószínű. Az északkeleti szél többnyire mérsékelt marad, az 5-10 km/h-s átlagszél mellett 15-25 km/h-s maximális széllökésre lehet számítani. Zivatar idején a szél átmenetileg megerősödik, a maximális széllökés meghaladhatja a 45 km/h-t. A hőmérséklet legalacsonyabb értéke 22 fok körül, a legmagasabb nappali hőmérséklet 29 fok körül alakul.
Én bizti nem megyek ,más programom van. Nyár van , Balatoni programok vannak hétvégenként , ha nem lesz nagyon meleg akkor esetleg ,nekem 45 fokban nincs kedvem álldogálni a napon.
vetesd le a rontást magadról, mert ennyi minden nem jöhet véleltlen!:D
Miért kell megnövelni a fesztávot a VB- n? Mi nem klappolt?
A szabályozot, hogy lehet összehangolni a motorral, milyen lehetőség van erre? Én jómagam csa a jamperezésről tudok, de az csak annyi, hogy a leszabályozást (az akku tönkremenetele elleni védelem érdekében) ki, vagy bekapcsolod a jamper átdugásával.
Szombaton 20- án mennék repíteni, ha neked és a srácoknak is jó!:)
Gratula az Easyhez. A motort rendesen összehangoltad a szabályzóval, mert ettől is lehet rángatás.
Nekem az átalakított báró berepülése fél siker lett, mivel kiderűlt, hogy a gyári hátsó vezérsíkot át kell alakítanom. Ami már megtörtént. Valamint a szárnyat megnövelem 1700-ra.
A futóművet is megújítom aluból. Teszek fel képeket.
A múlt hét nem az enyém volt, mivel csapás - csapás hátán. Az inverteres hegesztő trafóm beleesett az orfűi tóba mikor egy autömata stéget csináltun, a flex-em meghalt, és pénteken meg az autóban eltörött a laprugó. Úgyhogy agyilag szinkópa vagyok. Se előre , se hátra.
De remélem mielőbb találkozunk és szét szaggatjuk a gépeket.
90% ban biztos voltam benne hogy repülni fog mivel gyári gép ,így is történt. Minden jó volt , a Li-po kat nem tudtam feltölteni sajnos így gyengék voltak az aksik. Ezt lehetett is érezni , felszállás után 20-30 m után elkezdett akadozni a motor , nehezen lehetett irányítani a gépet , kicsit erősebb földetérés 2 alkalommal , a nózija a gépnek kicsit gyűrődött de javítani nem kell , az alacsony feszültséget jelző kütyü elkezdett sípolni , másik aksit tettem bele de ugyan az lett az eredmény csak szép leszállás lett belőle .Ezután nem is próbálkotam többet , remélem a jövőhéten megjön a töltő.Itt van 2 kép a repítésről.
gaberto mehetünk jövő hét után ha gondóljátok.Phantomot vasárnap megreptetem remélem x-plod is az easyt.egész jól megy már köszönet q-team-nek a csodás gépért!
q-team mikor megyünk viszem az üzemanyagot is,gaberto ha neked is kell hívj